• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daha fazla yaşamak istemiyorum

Yaşamanın ne anlamı var olur mu? Istersen bana yaz özelden konuşalım. Yaşadığın şeylerin maddi sıkıntı haricinde benzerlerini yaşadım. Aynı hissettiklerini hissettim. Sana anlatabilirim hayatımı. Berbat bir ergenlik geçirdim ama benden kaynaklı değil. Ama cidden hepsi geçti hatta annem benden Özür dileyip helallik istedi.
Hepsi geçiyor canım benim. Hele bir üniversite bitir mesleğini eline al. Içinde kalan ne varsa yaşarsın. Herkez şanslı doğmuyor bu gerçek. Allah seni sınıyor ve sen bu şekilde isyan ettikçe bu imtihandan geçemezsin. Allaha isyan etmek için kullandığın gözyaşlarını samimiyetle dua etmek için kullan. Allah şahidim ki aklını kullanıp meslek sahibi olup saçma yanlışlara sapmazsan bu dönem geçecek. Belki travması uzun sürecek ama geçecek.
Bana özelden yazarmısınız sizi dinlemek istiyorum

Ya o istediğin kıyafetleri giyecek zamanın olmasaydı sağlıklı yaşadığına şükretmelisin helede engelli bir kardeşin var gözünün önünde örnek
Engelli kardeşimin mutlu bir ahiret hayatı olacak (tabii benim inancıma göre), ve aklı yerinde olmadığı için farkında değil hiçbir şeyin
bana kizmayin ama onun yerinde olmak isterdim, yine de o benim canımm

Benim sınavım sizce de ağır değil mi?

Hepimizin sinavi kendimize göre agir degil mi canim?
Misal ben ailemi kaybettim bi sekilde dagildik kardesim baska yerde ben baska yerdeyim
Annem hayatta yok erken yasta kaybettik kardesim annesini taniyamadi.. Baba desen hic yok..
Is sIkIntisini bende cekiyorum bununs sorumlusu hicbirimiz degilz..
MAddi sorunlar elbet var yok diyemem ama hayat devam ediyor gecen hafta sevgilim tarafindan terkedildim üstelik :)
Hayat bitti mi yani .. hic sanmiyorum hayat esas simdi basliyor
bence kendine inanmalisin her sey sende baslar sende biter asla pes etme bittim ben demek sana care olmayacak cünkü düstügünde yardim eden olmuyor.. belki tavsiye gibi oldu ama acikcasi benim bakis acim böyle .. Allah insallah sana maddi rahatligi saglayacagin gönlünden gecen imkanlari saglar dilegimde budur senin icin.

Benim eşimde 7 kardeştir. Her biri birbirinin kıyafetini, ayakkabısını vs. Giyerek büyüdü. Yokluk çektiler ama kimse isyan etmedi. Şimdi ise hepsinin mesleği var çok şükür. Sende Azmet. Çalış. Kpss ye hazirlan. Sınavlar açılıyor. Onlara gir. Allah büyük.

Benim sınavım sizce de ağır değil mi?

Öyle bi geçiyo ki bugünler. Bazen o sabahlara kadar ağlayan gözleri şişmiş okula bile gitmeye uyanan kız ben değil miyim diyorum :) hayali bir karakterdi sanki o :)

Maddi sıkıntımız yoktu. Ama bana hiç para verilmezdi. Ne telefonuma kontör alabilirdim ne okulda kızlarla kafeye gidebildim. Anca yemekhanede karnımı doyuruyodum. Niye zorluğa alışcakmışım.

Hep diyodum ki keşke gerçekten çok fakir bi ailenin çocuğu olsaydım. O zaman anlayışla karşılardım yok veremiyo derdim. Böyle kendimi değersiz aşağılık hissettim hep. Babam lüks arabalarla gezerken ben arkadaşlarımla gezmeye gidemiyodum.

Benim annem süslü püslü altında arabası olan bi kadındı. Annemi gören arkadaşlarm şaşardı. Daha çok utanırdım.

Çok şükür geçti hepsi, kimseye muhtaç değilim. Paramı kazanıyorum. İşimi seviyorum. Eşimi seviyorum. Minnak bi evim var. Çocuğum olursa o hiç ağlamasn istiyorum sadece :)

Yani yillar önce aldigim kiyafetleri bende giyiyorum.
Ikinci el magazalari var yurtdisinda mesela. Temizlenmis bir sekilde satiyorlar kiyafetleri.
Maddi durumu iyi olani da gidiyor orda bulamadiklarini buluyor satin aliyor giyiyor. Kötü birsey degil ki bu.
Okadar isyan etme.. gerce senin yaslarinda bende öyleydim :KK53: gececek bu günler..

Hepimizin sinavi kendimize göre agir degil mi canim?
Misal ben ailemi kaybettim bi sekilde dagildik kardesim baska yerde ben baska yerdeyim
Annem hayatta yok erken yasta kaybettik kardesim annesini taniyamadi.. Baba desen hic yok..
Is sIkIntisini bende cekiyorum bununs sorumlusu hicbirimiz degilz..
MAddi sorunlar elbet var yok diyemem ama hayat devam ediyor gecen hafta sevgilim tarafindan terkedildim üstelik :)
Hayat bitti mi yani .. hic sanmiyorum hayat esas simdi basliyor
bence kendine inanmalisin her sey sende baslar sende biter asla pes etme bittim ben demek sana care olmayacak cünkü düstügünde yardim eden olmuyor.. belki tavsiye gibi oldu ama acikcasi benim bakis acim böyle .. Allah insallah sana maddi rahatligi saglayacagin gönlünden gecen imkanlari saglar dilegimde budur senin icin.
Başınız sağolsun çok üzüldüm :( tesekkurler guzel dualarin icin insallah

Ben size hak verdim. Kim guzel giyinmek şık olmak istemez. Surekli degisik ortamlara giriyoruz. Dogru bi yaklasim degil ama herkes birbirini giyimiyle kusamiyla degerlendiriyor. Umarim bir an once okulunuz biter kendi paranizi kazanir bu dertten kurtulursunuz.

Annemin yardımcısı vardı temizlikte yardım ederdi birde bayanın kızı vardı benimle yaşıt arkadaşımdı. Beni o kadar ezmeye çalışırdıki, sürekli aşağılardı ailesine isyan eder dururdu. Annemin arkadaşları giymediklerini bizede gönderirdi durumumuz kötü olmaması a ragmen hiç alınmaz ben güzel güzel seçer bayılarak giyerdim hiç umrumda da olmazdı kendime yakıştırırdım. O giymezdi. Pazardanda alırdım millet nerden diye sorardı. Şimdi büyüdüm güzel bir gelirim ve işim var istediğim herşeyi de alabiliyorum. Demek istediğim o kız hep kendine yaptı mutsuzdu hep. Genç kızsın asla kolay demiyorum yaşadıkların ama elindekileri değerlendir çok çalış ve mesleğini eline al. İstediğin hayatı yaşayabilirsin.

Engelli kardeşimin mutlu bir ahiret hayatı olacak (tabii benim inancıma göre), ve aklı yerinde olmadığı için farkında değil hiçbir şeyin
bana kizmayin ama onun yerinde olmak isterdim, yine de o benim canımm
evde şiddete maruz kalıyormusun

oh valla işin kolayına kaçıyorsun sen çalış kendi paranı kendin kazan, bana da ailem para veremezdi, 15 yaşımdan beri yazın 1 ay boyunca fındık toplamaya gider harçlığımı kazanırdım hemde 30 tl gibi komik rakamlara o sıcağın altında ne kadar zor bilen bilir, alın terimle kazandığım paramla da çeşit çeşit kıyafet alırdım lise dönemimde de hiç parasız kalmadım çok şükür , aileme yük olmadığım içinde aksine seviniyordum, şimdide çok şükür işim gücüm var kazanıyorum yeri geliyor babam benden para alıyor , elin ayağın tutuyorsa kimseye bakma sen çalış.kazan.

Öyle bi geçiyo ki bugünler. Bazen o sabahlara kadar ağlayan gözleri şişmiş okula bile gitmeye uyanan kız ben değil miyim diyorum :) hayali bir karakterdi sanki o :)

Maddi sıkıntımız yoktu. Ama bana hiç para verilmezdi. Ne telefonuma kontör alabilirdim ne okulda kızlarla kafeye gidebildim. Anca yemekhanede karnımı doyuruyodum. Niye zorluğa alışcakmışım.

Hep diyodum ki keşke gerçekten çok fakir bi ailenin çocuğu olsaydım. O zaman anlayışla karşılardım yok veremiyo derdim. Böyle kendimi değersiz aşağılık hissettim hep. Babam lüks arabalarla gezerken ben arkadaşlarımla gezmeye gidemiyodum.

Benim annem süslü püslü altında arabası olan bi kadındı. Annemi gören arkadaşlarm şaşardı. Daha çok utanırdım.

Çok şükür geçti hepsi, kimseye muhtaç değilim. Paramı kazanıyorum. İşimi seviyorum. Eşimi seviyorum. Minnak bi evim var. Çocuğum olursa o hiç ağlamasn istiyorum sadece :)
inşallah gönlünce olur..:anneadayı:

Nefes aldığın için şükret arkadaşım insanlar neler yaşıyor hepimiz iyi ya da kötü yaşıyoruz bir sınavdan geçiyoruz daha kötüsü olmadığı için mutlu ol okulunu bitir sınavlara hazırlan iş de olur eş de mutlu olursun inşallah :KK51:

Kardes sizin eşiniz doktordu yanılmıyosam? 10 yıldır niye aynı pantolonu giyiyosunuz anlayamadım?

cok ama cok sevdigim icin :KK45:
eskilerden sevdiklerimi tutarim atmam,ilerde kizim olursa giymesi icin,hani olur ya yeniden moda olur:KK53:
arada sirada sandiktan cikarir giyer denerim eskilerimi,ki hala kullandigim pantolonlarimda var ki beni gorseniz doktor esi,esimi gorseniz de doktor demezsiniz :KK53: ikimizde olabildigince spor giyiniriz,ilk ve son topuklu ayakkabi deneyimim dugunumde olmustur,esiminde son takim elbise deneyimiydi..

hem ister doktor olsun insan ister memur,cok savurmak iyi bisey degil ki.o kadar insanin hakki var o kazanilan parada :KK52:simdi uretilen kiyafetlerde onlarca endonezyalinin,malezyalinin buram buram alin teri var,gunahtir cok tuketmenin alemi yok ki..:KK43:

Bana özelden yazarmısınız sizi dinlemek istiyorum
Canım bu akşam geç oldu ama yarın ilk müsait olduğumda anlatacağım inşallah emin ol şaşıracaksın belki yok artık diyeceksin

Kardeşinin engelli maasında senin nasıl hakkın olur anlamadım? Hiç kardeşinin haline bakıp kendine şükürde mi etmiyorsun.. sağlıklı elin ayağın tutuyor!!!
Hiçte bile iş çok iş beğenmeyen daha çok.. bu kadar ihtiyacın varsa merdiven bile silersin getekirse.. ne torpili ya!! Duygu sömürüsüden abartmadan başka bir şey değil bu söylediklerin..
Ben her sabah işe giderken yaşlı yaşlı kadınlar görüyorum çalısmaya gidiyor.. senin söylediklerine bak..
Daha geçende komşumuzun oğlu ki durumlarıda çok iyi yazın boş kalmayayım dedi daha lise ögrencisi çağrı merkezlerine başvurdu hergüm bir yer arıyor!!!
Bahanelerin arkasına sığınma ekmek isteyen iş çok.. öyle torpile falanda gerek yok!! Millete oturduğu yerden iş teklifleri yağmıyor arkadaşım.. ing var demişsin, en kötü özel ders bile verebilirsin!!!
Sanki hepimize gökten para yağıyor.. herkes ne şekillerde çalışıyor biliyor musun? Cefa çekmeden sefa sürülmez!!!

O kadar mutsuz o kadar mutsuzum ki... Tarif edilemeyecek derecede daha hiç olmadığı kadar.
Ben hep elalemin eskisini giymek zorunda mıyım, eski olduğu o kadar belli o kadar zoruma gidiyo ki. Yaşamayan bilmez anlamaz çok zoruma gidiyo çok utanıyorum boğazım tıkanıyo. Gözlerim doluyodu önceden şimdi hüngür hüngür ağlıyorum hemde bağıra bağıra. Yemin ediyorum yarına çıkmayım ki, ortasonda 13 yaşındayken aldığım gömleği hâlâ giyiyorum. Ayağımda yıllar önce aldığım converse yanları yırtıldı hâlâ giyiyorum. Önceden bu kadar takmazdım, zaman geçtikce yaşım büyüdükçe içerliyorum.
Bütün bunlardan ailemi sorumlu tutuyorum. Keşke hiç doğmasaydım, ya da çocukken ölseydim. Kardeşimin engelli maaşı var, onda benim de hakkım var bana 1 kuruş koklatmıyolar. Hayatımda kızlarla bi cafeye oturup kahve bile icmedim. Çok zoruma gidiyo kızlar. Işlere başvuruyorum, zamanında çok genelkulturumu geliştirdim Türkçe haricinde 4 dil biliyorum(ingilizce arapca azerice adigece) ama buna bakmıyorlar. Torpil her yerde torpil.
Bu dünya zenginler içinmiş, benim için değil. Ailemden nefret ediyorum artık, artık ben yaşamak istemiyorum. Neden benim Başıma bunlar geldi. Neden ben? G.erçekten çok zoruma gidiyor. Ben ölmek istiyorum. Insallah ölürüm, paraları da onların olsun borç ödesinler anca. elalemin verdiği kıyafetlere yırtık ayakkabıma sarılır sumosh diye ağlarlar artık.......
Kaç yaşındasınız,bir mesleğiniz var mı? isyan etmek yerine, iyi kötü idareten bir işe girip ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayabilirsiniz.

Back
X