• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha ilk günden..

Açıkçası bana yaptığınız anormal gelmedi. Kardeşiniz sevdi evlendi diye ilk günden samimiyet kurmaniza gerek yok, zamanla tanıdıkça severseniz iletisiminiz artar . Bir de herkes düğüne , istemeye katılmak zorunda değil zaten kimse de kardeşinin isteme merasimine bile isteye mecbur kalmadan katılmamazlik etmez. Ben şayet geldi gelmedi olaylarına fazla takılan biri değilim, canı ister gelir canı ister gelmez.

Ayrıca ben de cevap vermem diyenlere anlam veremedim tabi herkesin kendi dusuncesi. Facebook'tan mesaj attığım bölüm profesörumuz bile cevap veriyor, sen bana Facebook'tan yazdın, ben sana cevap vermem davranışı bana biraz kibirlice geldi.

Ve de her ne yolla olursa olsun , isterse taa uzak akraba olsun, hiç tanımayayım ama biri bana hayırlı olsun tebrik ederim diyorsa bir teşekkür ederim lafını esirgemem, azıcık nezaket küçük bir teşekkür ederim demek fazla zor gelmemeli insana.

Kızı tanımıyorum, belki de görmedi günahını alamam , belki de başka şey düşünerek cevap vermedi, aranizi kötü yapmaya değecek bir konu değil fakat hoş ta olmamış davranışı.
E insanların da cevap yazmama özgürlüğü var. Samimi olmak zorunda hissetmiyosanız düğüne gitmek zorunda hissetmiyosanız insanların da size cevap verme zorunluluğu olmadığını kavrayabilecek olgunluktasınızdır bence.
İnsanların mutlu günlerinde yanında olmak da nezakettir aklınızda bulunsun. Nezaket hep karşı taraftan beklenmez.

Ben arkadaşlık isteginizi kabul dahi etmezdim kız yine kibarmış. Halsizlik nedir taş taşıtmayacaklardı size orada isteseniz gayet giderdiniz. Aramaya bile lütfetmemişsiniz kız da size cevap vermeye lütfetmemiş.

Erkek kardeşiniz başka şekilde tanıstırmalıydı diye düşünüyorum, facrden ekleyip tanışmak da neyin nesidir:)

Hanımefendi yanlış anlamayın ama istemeye gidilmiş bi kere önceden kızı arayıp ben gelemiyorum demeliydin uygun bi üslupla. Hadi onuda geçtim o senin kardeşinin eşi olacak insan arar ve bi tebrik eder mazeretini belirtir. Ergenler gibi facebooktan yazmak hiç olmuş mu. Eminim bu samimiyetsizliğe ve bu soğukluğa bozulmuştur. Arkadaş değilki bu kardeşinin sözlüsü olmuş facebooktan tebrik etmek olmuş mu hiç.

Merhaba arkadaşlar sizlerin bir konuda fikrini soracağım, erkek kardeşim geçtiğimiz günlerde sözlendi 2 yıldır görüşüyormuş tanışmış bir kızla, evlenme teklif de etmiş.. Annemler istemeye gittiler. Bizim yaşadığımız şehirden uzakta ailesi, ben de gitmek istiyordum fakat benim bir süredir halsizlik şikayetim var, enerjim yok. Gitmek istedim fakat kız istemeye gidemedim.. Sonra da gitse miydim dedim.. Evleneceği kızla daha ben tanışmadım, hiç görmedim. Erkek kardeşim de o kız da bizim yaşadığımız şehirden ve kızın ailesinden de farklı bir şehirde yaşıyorlar. Annemler erkek kardeşimin yanına gittiklerinde kızla tanıştılar. Ben tanışmadım daha yani.. Kız istemeye gidemeyince hem de orada çekilen fotoğraflarını görünce duygulandım.. Kızın face adresinden ekledim, hayırlı olsun tebrik ederim Allah tamamına erdirsin diye yazdım.. Ne bileyim.. Ben olsam hemen teşekkkür ederim siz nasılsınız diye cevaplarım. Kız arkadaşlık ve mesaj isteğini kabul etti ama mesaja cevap yazmadı.. 3 gün oldu.. Bi teşekkür ederim sizi nasılsınız demesi çok mu zor? Sonuçta evlenmeyi düşündüğü kişinin ablası.. Cevaplasa ben şu nedenden dolayı gelemedim bu sefer inşallah bir sonrakinde görüşürüz diyecektim..Ben mi büyütüyorum diyorum da ben olsam hemen cevaplardım bişey derdim yani. Siz ne diyorsunuz?
Teşekkür ederim.

Konuştum arkadaşlar.. Tamam sorun yok tşk ederim.
Ben olsam gidemezsem bile istemeye gidildiği gün annemi arar kızı tele ister hayirli olsun derdim....faceden tebrik ne yaaa sanki el.

Gelin adayınız kırılmış olabilir hem kardeşinizi hen gelin adayınız daha samimi tebrik etmeliydiniz kardeşiniz kimbilr ne kadar üzüldü mutlu gününde ablası olarak yanında olmalıydınız şahsen benim görümcem beni istemeye gelmese bir daha ki görüşmede soğuk davranırdım bu arada kardeşinizin sözlüsnden için o kız demişsiniz o artık o kız değil kız arkadaşı değil artık ailenizin gelini

sosyal medya ile kutlama nedir?
maden ablasınız arayıp gelemeceginizi kutlamanızı arayarak yapmalıydınız
duvar örmeye gerek yok

Iyide kardesinizin sozune halsizlik nedeniyle gitmiyorsunuz. Ben olsam beni istemiyor demek, bahane uydurdu, simdiden mesafe koydu, isimiz var bu gorumceyle diye dusunurum. Sozume sevgilimin ablasida gelmeyecekse artik. Ustune birde arayip mazeretinizi soyleyip, tebrik etmek yerine faceden siradan herhangi birininde yazabilecegi bir platformdan mesaj atmissiniz. Buda hos olmamis.

E insanların da cevap yazmama özgürlüğü var. Samimi olmak zorunda hissetmiyosanız düğüne gitmek zorunda hissetmiyosanız insanların da size cevap verme zorunluluğu olmadığını kavrayabilecek olgunluktasınızdır bence.
İnsanların mutlu günlerinde yanında olmak da nezakettir aklınızda bulunsun. Nezaket hep karşı taraftan beklenmez.
Valla bir teşekkür ederim ya da özür dilerimi karşımdaki düşmanım bile olsa dile getirmekten çekinmem. Zaten bunu söylemekten çekinen insan ile de samimiyetim oluşmadan biter. Bana göre düğüne katılmak nezaket göstergesi değildir, düğünleri gerekli de görmüyorum katılmayı da gerekli görmüyorum. Kimse kimsenin dugunune katılmak zorunda değil fakat müsait olsa kardeşinin düğününe katılırdı demek ki müsait değilmiş , buna alınganlık göstermem , kimseye de katılmadı diye kirilmam. Özür dilerim, ya da teşekkür ederim gibi basit kelimeleri kullanmaktan çekinmem ama.Hayırlı olsun mesajına cevap vermeyen bir insan ile de bir daha mümkün olduğunca diyalog kurmam. Herkesin kendi yaklaşımı benim yaklaşımım bu.

Son düzenleme:
Açıkçası bana yaptığınız anormal gelmedi. Kardeşiniz sevdi evlendi diye ilk günden samimiyet kurmaniza gerek yok, zamanla tanıdıkça severseniz iletisiminiz artar . Bir de herkes düğüne , istemeye katılmak zorunda değil zaten kimse de kardeşinin isteme merasimine bile isteye mecbur kalmadan katılmamazlik etmez. Ben şayet geldi gelmedi olaylarına fazla takılan biri değilim, canı ister gelir canı ister gelmez.

Ayrıca ben de cevap vermem diyenlere anlam veremedim tabi herkesin kendi dusuncesi. Facebook'tan mesaj attığım bölüm profesörumuz bile cevap veriyor, sen bana Facebook'tan yazdın, ben sana cevap vermem davranışı bana biraz kibirlice geldi.

Ve de her ne yolla olursa olsun , isterse taa uzak akraba olsun, hiç tanımayayım ama biri bana hayırlı olsun tebrik ederim diyorsa bir teşekkür ederim lafını esirgemem, azıcık nezaket küçük bir teşekkür ederim demek fazla zor gelmemeli insana.

Kızı tanımıyorum, belki de görmedi günahını alamam , belki de başka şey düşünerek cevap vermedi, aranizi kötü yapmaya değecek bir konu değil fakat hoş ta olmamış davranışı.

Bölüm profesörü ile kardeşinin henüz tanışmaya tenezzül etmediğin sözlüsü aynı kefede mi gerçekten :)

Kızın cevap vermemesi hoş olmamış

Ama konu sahibinin erkek kardeşinin sözüne, istemesine gitmemesi çok hoş.

Evleneceği kadınla tanışmaması çok hoş.

Elinin altında telefon varken 20 yıldır görmediği ilkokuldan arka çaprazında oturan arkadaş gibi Facebook tan hayırlı olsun cınım demesi de çok hoş...

Kız büyük ihtimalle mesajı görmedi bile.
Bir kaç zaman önce Facebook ta hiç okumadığım mesajlar olduğunu fark ettim, diğer kutusuna falan düşmüş, 2 yıl geçmiş aradan :)
Artık konu sahibi bu gazla dugune de gitmez, kız da bir vakit mesajları fark edince Facebook tan tanışırlardı.

Bölüm profesörü ile kardeşinin henüz tanışmaya tenezzül etmediğin sözlüsü aynı kefede mi gerçekten :)

Elinin altında telefon varken 20 yıldır görmediği ilkokuldan arka çaprazında oturan arkadaş gibi Facebook tan hayırlı olsun cınım demesi de çok hoş...

Bir kaç zaman önce Facebook ta hiç okumadığım mesajlar olduğunu fark ettim, diğer kutusuna falan düşmüş, 2 yıl geçmiş aradan :)
Artık konu sahibi bu gazla dugune de gitmez, kız da bir vakit mesajları fark edince Facebook tan tanışırlardı.

Telefonu yok bende.. Kızla da daha hiç tanışmadım da görüşmedim de başka şehirlerdeyiz uzaktayız. Kardesimi aradaım az önce kızla da konuştum..

Telefonu yok bende.. Kızla da daha hiç tanışmadım da görüşmedim de başka şehirlerdeyiz uzaktayız. Kardesimi aradaım az önce kızla da konuştum..

Benim kardeşlerim kıymetlidir.
Ben sizi anlayamam.
30 saat mesafede de olsa ben kardeşimin özel gününde yanında olmak için çabalarım.
Eğer kanser, felç falan değilsem, ‘halsizim’ bahanesi çok garip gelir bana.
O yüzden size hak vermem mümkün degil.

Kızla tanışmalıydınız, görüşmeliydiniz.
Bu sizin eksikliğiniz.

Benim kardeşlerim kıymetlidir.
Ben sizi anlayamam.
30 saat mesafede de olsa ben kardeşimin özel gününde yanında olmak için çabalarım.
Eğer kanser, felç falan değilsem, ‘halsizim’ bahanesi çok garip gelir bana.
O yüzden size hak vermem mümkün degil.

Kızla tanışmalıydınız, görüşmeliydiniz.
Bu sizin eksikliğiniz.

Size bişey diyim mi daha varya 2 senedir tanıştıklarını kızın isteneceğini bir iki ay önce öğrendim.. Haberimiz yoktu. Tanışma konuşma diye bir konu da olmadı..

Size bişey diyim mi daha varya 2 senedir tanıştıklarını kızın isteneceğini bir iki ay önce öğrendim.. Haberimiz yoktu. Tanışma konuşma diye bir konu da olmadı..

Yahu 1 ay az zaman mı?
Erkek kardeşim eşi ile 3 yıl sevgiliydi.
Aile tanışmasından 1 hafta önce kızla yemeğe çıktık, tanıştık.
Sonra tanışma günü bir şey olduğunda ben köprü gibi oldum, önceden tanıştığımız için en azımdan bana karşı gergin değildi.
Ama dediğim gibi. Kardeşlerim benim canımdır.

Yahu 1 ay az zaman mı?
Erkek kardeşim eşi ile 3 yıl sevgiliydi.
Aile tanışmasından 1 hafta önce kızla yemeğe çıktık, tanıştık.
Sonra tanışma günü bir şey olduğunda ben köprü gibi oldum, önceden tanıştığımız için en azımdan bana karşı gergin değildi.
Ama dediğim gibi. Kardeşlerim benim canımdır.

Onlar başka şehirdeler biz başka şehirdeyiz.. Kızı ailesi başka şehirde.. Ben son 2 aydır zaten evden çıkmadan kpss çalıştım yemek bile yapmadım kendime.. Annemler ev taşıdılar ben sınav için taşınmadım yeni taşınıcam..

Onlar başka şehirdeler biz başka şehirdeyiz.. Kızı ailesi başka şehirde.. Ben son 2 aydır zaten evden çıkmadan kpss çalıştım yemek bile yapmadım kendime.. Annemler ev taşıdılar ben sınav için taşınmadım yeni taşınıcam..

Önceden tanışmamış olsanız bile söze gitmeliydiniz. KPSS ile ayni gün müydü söz?
Sanmıyorum.
Erkek kardeşiniz olmamanızı nasıl karşıladı? Birbirinizin hayatında ne ifade ediyorsunuz? Bence bir gözden geçirin...
he bir de insan ilişkileri nasıl kurulur onu...
1 telefon açarak bulabileceğiniz bir numaram için bende yoktu demek çok değişik duruyor.
Belki asosyal, kapalı bir cevrede büyüyen, bunları düşünemeyen birisiniz, o zaman kendinizi bu yönde geliştirmeye bakın.

Önceden tanışmamış olsanız bile söze gitmeliydiniz. KPSS ile ayni gün müydü söz?
Sanmıyorum.
Erkek kardeşiniz olmamanızı nasıl karşıladı? Birbirinizin hayatında ne ifade ediyorsunuz? Bence bir gözden geçirin...
he bir de insan ilişkileri nasıl kurulur onu...
1 telefon açarak bulabileceğiniz bir numaram için bende yoktu demek çok değişik duruyor.
Belki asosyal, kapalı bir cevrede büyüyen, bunları düşünemeyen birisiniz, o zaman kendinizi bu yönde geliştirmeye bakın.

Bir şeyi eleştirirken illa kötü eleştirmeniz mi lazım.. İlla kan revan içinde olursa olsun ne olursa olsun gitmen lazımdı demek çok katı bakıyorsunuz.. Ben bi fikir alayım büyütüyor muyum. Şöyle oldu diyorum.. Ben olsam ne olursa olsun mesaj yazıls aona cevap yazardım.. Zaten aklıam bile gelmedi telefonla aramak.. Tanışmadım da.. Bir teşekkür ederim demek zor değil.. Sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz. Sorun şu an kalmadı zaten. Hala ısrarla kötü şeyler söylüyorsunuz..

Bir şeyi eleştirirken illa kötü eleştirmeniz mi lazım.. İlla kan revan içinde olursa olsun ne olursa olsun gitmen lazımdı demek çok katı bakıyorsunuz.. Ben bi fikir alayım büyütüyor muyum. Şöyle oldu diyorum.. Ben olsam ne olursa olsun mesaj yazıls aona cevap yazardım.. Zaten aklıam bile gelmedi telefonla aramak.. Tanışmadım da.. Bir teşekkür ederim demek zor değil.. Sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz. Sorun şu an kalmadı zaten. Hala ısrarla kötü şeyler söylüyorsunuz..

+1
Aile ilişkileri herkes de aynı değil.Takılmayın çok.Herkes kendi hayatına bakarak yorum yapıyor.Kimisi kardeşini yıllarca aramıyor,kimisi sürekli yan yana kimin ne yaşadığını kimse bilemez.
Telefonla aramışsınız,bence bir sorun kalmadı,bir gün de dışarı çıkın kız kıza beraber :KK66:

• Beğen
Reactions: mb1

E sizin de illa kötü yönünden mi bakmanız gerekliydi bu mantıkla?
Görmemiştir. Kim olduğunuzu bilmiyordur.
Yada
Siz olsanız ne olursa olsun mesaj yazarmışsınız, kız yazmamış. Sosyal medyadan tebrik kabul etmiyordur belki?
Evet kendi açımdan bakıyorum, başka nereden bakabilirim?
Ben sosyal olarak zayıf biri olduğunuzu düşünüyorum.
Eğer bu halinizle kendinizden memnunsanız hayat sizin.
Sizin için önemli değilmiş erkek kardeşinizin sözünde bulunmak, benim için önemli.
Ben kardeşim sözüme gelmese aramızda nasıl bir ilişki var diye düşünürüm...
Neden bugün bu hale geldik? Nasıl bu kadar uak kaldık? Ayrı şehirde olmak da bu işin bahanesi değil.

Görümcem ben Doğum yaptığımda zorunlu hizmetteydi, sancılarım başladığında haber verdiler, doğumuma yetişti...
Eşim dizinden ameliyat olduğunda ameliyat günü gelememişti, telefonda kendini harap etmişti resmen kız, nasıl kardeşimin yanında değilim diye. Ertesi gün de çıktı geldi.

Ben sadece kendi kardeşlerimde degil, eşimle kardeşi arasında da bunu gördüm.
O yüzden sizi anlamam mümkün degil.

Açıkçası benim istemem var diye dünya durmuyor, dünyanın en mühim şeyi değil, insanların işi gücü olabilir müsait olmayabilirler, gelemeyebilirler. Zaten kimse kardeşinin ablasının , abisinin isteme merasimine bile isteye gitmemezlik yapmaz, demek ki gelemeyecek sebebi varmış. Ben böyle bir durumda alınmam, karşımdaki kişinin ablasına , demekki müsait değilmiş gelemedi keşke burda olsa gorebilseydi diye düşünürüm. Daha hiç tanışmadığı bana gıcıklık olsun diye , kardeşini yalnız bırakacak değil, demekki gelemedi diye algılarım.

Ve de arayıp tebrik etmesini de beklemem, mesaj atsa kafi teşekkür eder geçerim , yüzyüze gorustugumuzde telafi ederiz ,zamanla da samimiyet olacaksa olur.

Kız okumamış olabilir o konuda günahını alamam dedim zaten ama gördü de bir teşekkür ederim yazmadı ise hoş değil bence. Ben konu sahibinin de tanışmaya tenezzül etmediğini düşünmüyorum, denk gelmemişlerdir olmamıştır, zamanla olur.

Konu sahibi sen yine de benim gazıma gelme, belki de hiç görmedi mesajini, zamanla tanıdıkça anlarsınız birbirinizin niyetini.

• Beğen
Reactions: mb1
Back
X