- 13 Mayıs 2017
- 90
- 37
- 3
- Konu Sahibi Hepgulelim
Daha öncede konu açmıştım kısaca özet geçmek gerekirse ben iyi bir universiteden mezun oldum şuan ve ise başlama aşamasındayım İstanbul'da ticaretle uğraşan üniversite okumayan bir sevgilim vardı ailesı istemeye geldi ve benim çalışma mevzuu açıldığında babam bir şekilde onlarin tarafindaymis gibi davranarak (çalışmamı istemedigini söyledi babam aslında tamamen düşüncelerini öğrenmekmis amac) karşı tarafın benim çalışmamı istemediğini anlayıp aslında kendilerinin beni istemediklerini tamaman oğullarının zorlamalari sonucu istemeye geldiklerini ortaya çıkardı. Beyfendide o donemlerde ben çalışma konusunda çok ısrarcı olunca beni çalışmaya tercih ettin vs söylemlerinde bulundu ve biz bitirmiştik cunku arkamda durmadi o meselenin üzerine beyfendiyle biz bir kere konsutuk ve konuşmamızda bu sekilde bitmemesi gerektiğini yüz yüze görüşüp etraflıca konuşmamız gerektiğinden falan bahsettik bu sırada daha biz ayrılalı 10 gün olmuşken babası kendi aklında olan bir kızı oğlu için istemeye gitmiş ve beyfendiye söz yapicam sana demiş oda biz daha tam bitirmedik olmaz deyince oğluyla kavga etmiş ve sonrasında babamı arayıp kizin oğlumu rahatsız ediyor oğlum bitti diyormuş o hala ısrar ediyor demiş babam bunun üzerine beni arayıp konuşuyor musun dedi hayır sadece bir kere konuştuk o meselenin üzerine dedim ve babam ara onu yüzüne tükür terbiyesiz nasıl böyle bişey söyler babasına dedi bunun üzerine ben aradım ama aslında oğlunun hiç biseyden haberi olmadığını babasınin bizi bitirmek için kendince küçük oyunlara girdiğini öğrendik. Bunun üzerine beyfendi anne babasını arkada bırakıp tek başına babamdan beni istemeye geldi yüzüğünü çiçeğini alıp gelmiş babam en basinda çok kizgindi eve kabul etmek istemedi ama bir şekilde konuşmaya ikna oldu oda babasının anlayışsız olduğunu kendinin beni sevdiğini babasinin bu işi bozmak için sürekli böyle oyunlara girdiğinden bahsetti babamda git babanı ara haberi olsun senin geldiğinden dedi babasını aradığında babası git orda kal iç güveysi demiş ağır konuşmuş ne halin varsa gör demiş kızı da kendin istersin demiş bunlari babama anlattı ağladı babasının yaptıkları zoruna gitti babamda bana sordu ve ikinizde istiyorsanız olur bu iş dedi benim kızım çalışacak bunu biliyorsun dedi söz takarız ama ailenin gönlünü al yinede dedi beyfendi dün evine gitti anneside babasıda yüzüne bakmiyormus biz dugununu yapariz ama istemeye gitmem bir daha asla dugunden sonrada ne hali varsa gorsun diyormus beni istemiyorlar açık açık ben şimdi çok önemsemiyorum anne baba rizasi onemli ama burada adam dedigi olsun derdinde haketmiyor yani riza alinmayi sevdigimin benim yanımda olması önemli ama ilerde degisir mi bu aile benim huzurumu bozar mı çalışmamla ilgili akıl karıştırlar mi bilmiyorum. (Diğer çocuklarını hep kendi bulduklari kizlarla evlendirmisler ve onlar sadece zorunlu bir evlilik yürütüyorlar oda bunun farkında ve sonunun abileri gibi olmasını istemediğini sevdiği insanla evlenip mutlu olmak istediğini söylüyor)