Daha once evlenmis biriyle ?

Yeni boşanmış biriyse hemen yeni bir evliliğe adım atması da tuhaf geldi bana.. Hani hayal kırıklığı yaşayan biri mesafeli durur gibi geliyor bana...
Kimseyi evlenmiş ayrılmış diye düzgün biri değildir diye yargılayamayız bana göre... iki kişi gerçekten anlaşamamış olabilir... Ama burada önemli olan sizin bu süreçte yaşayacaklarınıza hazır olup olmamanız arada aşk varsa iki tarafta hassas davranıp güzel bir başlangıç yapabilirsiniz...ama tanışma sürecindeyseniz ve de adam eski eşinden bahsediyorsa yada karşılaştırma yapıyorsa fersah fersah kaçın ondan :63: tabi bazen denemeden insan neyin doğru olduğunu bilemiyor kendisi için

Ne kadar acı bir de adam eski eşine iftira atmış...Allahım akıl fikir versin bunlara...
Eşine iftira atması korkunç benim koca delisi kuzenimin buna inanması daha da bir korkunç. Ona yapan sana da yapacak dedim. İnanmadı bana, benle küstü etti falan . Ama şimdi dediğime geldi.

Yine önyargılar havada uçuşuyor. Yahu niye hemen adamı gömüyorsunuz? Belki eşi aldattı, bunun hayal kırıklığını yaşadı. Eşinden kaynaklanan sorunlar olamaz mı evliliğini bitiren?

Boşananlar vebalı da bekarlar güllük gülistanlık sanki.
Summer tamam o zaman kanıtlasın ? Mahkemede boşanırken aldatma varsa zaten bir kanıt olması gerekir. Göstersinler mahkeme kağıtlarını. Yok efendim kıyamadım edemedim diyorlar. Kimse kusura bakmasın beni biri aldatacak bende o kişiye kıyamayacağım. Aklın alıyor mu ?

Summer tamam o zaman kanıtlasın ? Mahkemede boşanırken aldatma varsa zaten bir kanıt olması gerekir. Göstersinler mahkeme kağıtlarını. Yok efendim kıyamadım edemedim diyorlar. Kimse kusura bakmasın beni biri aldatacak bende o kişiye kıyamayacağım. Aklın alıyor mu ?

Kajmery şu aşamada adamı asmak doğru değil.

Bildiğimiz tek şey, konu sahibi adama neden boşandığını soruyor, adam da hayal kırıklığı oldu şeklinde bir cevapla yetiniyor. Eee, konu sahibi derine indi de adam açıklama yapmaktan mı kaçındı veya geçiştirmeye mi çalışıyor? Daha bunlar ortada yokken adam hakkında, boşanmışlığı hakkında yorum yapmak doğru değil.

Konu sahibi bu konuyla değil de "Evlenmek istiyorum ama kısa süreli bir evlilik yaşadığım için görüştüğüm kişi tereddütle bakıyor evliliğe." şeklinde bir konuyla gelseydi, konu sahibini de asıp keser miydik aynı şekilde?

Kajmery şu aşamada adamı asmak doğru değil.

Bildiğimiz tek şey, konu sahibi adama neden boşandığını soruyor, adam da hayal kırıklığı oldu şeklinde bir cevapla yetiniyor. Eee, konu sahibi derine indi de adam açıklama yapmaktan mı kaçındı veya geçiştirmeye mi çalışıyor? Daha bunlar ortada yokken adam hakkında, boşanmışlığı hakkında yorum yapmak doğru değil.

Konu sahibi bu konuyla değil de "Evlenmek istiyorum ama kısa süreli bir evlilik yaşadığım için görüştüğüm kişi tereddütle bakıyor evliliğe." şeklinde bir konuyla gelseydi, konu sahibini de asıp keser miydik aynı şekilde?
Biliyorsun ki bende boşanmış bir kadınım. Tabi ki hemen bırakmasını söylerdik. Ama durum eğer benim az evvel anlattığım gibiyse inan beklemesine gerek yok.
Ben sadece kendi yaşadıklarımdan ve burada olsun , gerçek hayatta olsun gördüklerimden dolayı iyi bir adamı kimsenin boşamayacağını düşünüyorum.
Ve bakıyorum o mahluklarda sonra ki hayatlarında yeniden evlenip , yine mutsuz ediyorlar.
Ben kadınlar suçsuz asla demiyorum ama belgesi olmayan hiç bir adama inanmam.

Merhaba hanimlar , mutlaka vardir aranizda daha once evlenmis biriyle evlenen, merak ediyorum dezavantajlarini ,ek olarak kisa sureli evli kalmis ve tabiki bende bekar oldugum icin ailem de bekar biriyle olsun istiyor.. tecrubeleriniz Benim icin onemli 🙏
Benim arkadaşım evlenmişti
Adamın ikinci evliligiydi
Arkadasım pişman oldu
Benim heveslendigim seyleri daha önce yasadıgı için hiç hevesi yok diyodu
Örnegin dügün fotolarını cıkarmak
Dügünde arabayı süsletmek
Balayı
Vs.

"Hiç bir kadın iyi bir adamdan boşanmaz" fazla iddialı bir cümle değil mi? Benim çevremde boşanmış bir sürü iyi adam ve kadın var mesela. Ya da boşanmamış/bekar ama kötü insanlar. İnsanları boşanıp boşanmama durumuna göre kategorize etmek ne kadar doğru? Erkekleri bu şekilde yaftalarsak onların boşanmış kadınları yaftalamasını nasıl engelleyeceğiz, nasıl karşı çıkacağız buna?

Biliyorsun ki bende boşanmış bir kadınım. Tabi ki hemen bırakmasını söylerdik. Ama durum eğer benim az evvel anlattığım gibiyse inan beklemesine gerek yok.
Ben sadece kendi yaşadıklarımdan ve burada olsun , gerçek hayatta olsun gördüklerimden dolayı iyi bir adamı kimsenin boşamayacağını düşünüyorum.
Ve bakıyorum o mahluklarda sonra ki hayatlarında yeniden evlenip , yine mutsuz ediyorlar.
Ben kadınlar suçsuz asla demiyorum ama belgesi olmayan hiç bir adama inanmam.

Ben seni çok iyi anlıyorum ama adam hakkında boşanmışlığı dışında bildiğimiz bir şey yok.

İyi bir adamı kimse boşamaz diye bir şey de yok bana kalırsa. Bal gibi de boşarlar. Anlaşamadıktan, hayata aynı açıyla bakamadıktan veya güzel bir cinsel uyumun olmadıktan sonra karşındaki insanın iyi olması çok da bir şey ifade etmiyor bence.

"Hiç bir kadın iyi bir adamdan boşanmaz" fazla iddialı bir cümle değil mi? Benim çevremde boşanmış bir sürü iyi adam ve kadın var mesela. Ya da boşanmamış/bekar ama kötü insanlar. İnsanları boşanıp boşanmama durumuna göre kategorize etmek ne kadar doğru? Erkekleri bu şekilde yaftalarsak onların boşanmış kadınları yaftalamasını nasıl engelleyeceğiz, nasıl karşı çıkacağız buna?

Harika!

Ben seni çok iyi anlıyorum ama adam hakkında boşanmışlığı dışında bildiğimiz bir şey yok.

İyi bir adamı kimse boşamaz diye bir şey de yok bana kalırsa. Bal gibi de boşarlar. Anlaşamadıktan, hayata aynı açıyla bakamadıktan veya güzel bir cinsel uyumun olmadıktan sonra karşındaki insanın iyi olması çok da bir şey ifade etmiyor bence.
Ama konu sahininin görüştüğü kişinin verdiği cevap hayal kırıklığı olmuş. Bu başlı başına suçlama değil midir ? Bir kadını kötüleyen adamın diğer kadını kötülemeyeceği ne malum ?
Dediğin şeyler için boşanmak çok normal . Ama diğer durumda yani sadece suçlayıp , aldattı diye boşamaya ben inanmıyorum. Ha belgesi vardır amenna.
Burada da hep okuyoruz Summer (bende yaşadım) kadınlar hep sabrediyor , hep deniyor. Boşanmak istemiyorum diyen kadınları bile görüyoruz. Ben sadece bir genelleme yaptım. Tabi ki çok iyi olup anlaşamayan çiftlerde vardır ama ben bu konularda pek objektif olamıyorum . Bana kadın haklı gibi geliyor.

Ama konu sahininin görüştüğü kişinin verdiği cevap hayal kırıklığı olmuş. Bu başlı başına suçlama değil midir ? Bir kadını kötüleyen adamın diğer kadını kötülemeyeceği ne malum ?
Dediğin şeyler için boşanmak çok normal . Ama diğer durumda yani sadece suçlayıp , aldattı diye boşamaya ben inanmıyorum. Ha belgesi vardır amenna.
Burada da hep okuyoruz Summer (bende yaşadım) kadınlar hep sabrediyor , hep deniyor. Boşanmak istemiyorum diyen kadınları bile görüyoruz. Ben sadece bir genelleme yaptım. Tabi ki çok iyi olup anlaşamayan çiftlerde vardır ama ben bu konularda pek objektif olamıyorum . Bana kadın haklı gibi geliyor.
Hayal kırıklığı oldu cevabından nasıl karşı tarafı suçladığını çıkardınız, ben istediği gibi gitmediği umduğu gibi anlaşamadığını düşündüm, hani ikisininde elinde olmayan sebepler olabilir anlamında, değişik.

valla tam da kaç gündür kafamdaki sorular sonunda bu konuyu gördüm ve acayip hayal kırıklığına uğradım. ben de boşandım ve evet tam da bir hayal kırıklığıydı ve bunu tanıştığım her erkeğe söyleyecek olmak benim için bir stres ve travma sebebi. insanlar çok önyargılı burda bir kez daha kanıtlandı bu. ben çok iyi bir kadının ama sırf basımdan talihsiz bir evlilik geçti diye şüphe duyulup yaftalanmayi hak etmiyorum.sirf bu yüzden kaçıyorum erkeklerden. geçen işyerinde benden 3 yaş küçük bekar biri ilgi duydu bana adamdan nasıl kaçacağımi şaşırdım. bak benden küçüksün üstelik ben evlendim boşandım dememek için sırf gayet de beğendiğim halde geri çektim kendimi. lanet olsun önyargılara lanet olsun yaşadıklarıma

valla tam da kaç gündür kafamdaki sorular sonunda bu konuyu gördüm ve acayip hayal kırıklığına uğradım. ben de boşandım ve evet tam da bir hayal kırıklığıydı ve bunu tanıştığım her erkeğe söyleyecek olmak benim için bir stres ve travma sebebi. insanlar çok önyargılı burda bir kez daha kanıtlandı bu. ben çok iyi bir kadının ama sırf basımdan talihsiz bir evlilik geçti diye şüphe duyulup yaftalanmayi hak etmiyorum.sirf bu yüzden kaçıyorum erkeklerden. geçen işyerinde benden 3 yaş küçük bekar biri ilgi duydu bana adamdan nasıl kaçacağımi şaşırdım. bak benden küçüksün üstelik ben evlendim boşandım dememek için sırf gayet de beğendiğim halde geri çektim kendimi. lanet olsun önyargılara lanet olsun yaşadıklarıma
Peki eski eşiniz yeniden evlenmek için bir kızla görüşmeye başladı diyelim. Şuan bu uyarıları farzedin ki o kıza yapıyoruz. Sizce de yerinde değil mi ? Olaya boşanmış bir bayan için değil boşanmış bir erkek için yorum yapıyoruz. Çünkü gerçekten de iyi allah korkusu olan merhametli bir adamı bir kadın kolay kolay boşamaz. Boşanma aşamasında olan bir bayan olarak yazıyorum. O yüzden konu sahibesi kesinlikle boşanma nedeni üzerinde çok çok iyi düşünün araştırın ve kesinlikle ailenizi dinleyin. Bizim tozpembe bakarken göremediğimiz tüm ayrıntıları onlar görüyorlar.

Peki eski eşiniz yeniden evlenmek için bir kızla görüşmeye başladı diyelim. Şuan bu uyarıları farzedin ki o kıza yapıyoruz. Sizce de yerinde değil mi ? Olaya boşanmış bir bayan için değil boşanmış bir erkek için yorum yapıyoruz. Çünkü gerçekten de iyi allah korkusu olan merhametli bir adamı bir kadın kolay kolay boşamaz. Boşanma aşamasında olan bir bayan olarak yazıyorum. O yüzden konu sahibesi kesinlikle boşanma nedeni üzerinde çok çok iyi düşünün araştırın ve kesinlikle ailenizi dinleyin. Bizim tozpembe bakarken göremediğimiz tüm ayrıntıları onlar görüyorlar.
biz eşimle anlaşamadık ama başka birisiyle belki anlaşacak ne biliyoruz.herkesin bir dengi var hayatta onun için mesela sadece maddi güven isteyen çalışmayan ailesine yalakalik yapan bir kadınla çok mutlu olur mesela ben böyle biri değilim onun ve ailesinin isteği bu. belki de böyle birini bulup mutlu olacak beni ilgilendirmez ki.bosandigim eşimin ıyi tarafları da vardı kötü tarafları da ki bu herkese göre değişir.

Hayir yok bosanma sebebi, hayal kirikligi oldu dedi sadece ...

Belki daha kötü yanları vardı kadının ama arkasından konuşmuş olmamak için detay vermedi.

Şahsen ben yakın arkadaşıma ex kocamın her kötü yanını (bir kaç özel istisna hariç) anlatmama rağmen kadının biri gelip bana ex kocamla evlenmek istediklerini ve neden boşandığımızı sorsa uyuşamamıştık der, detaya girmem. Sonuçta evlilikler 2 kişinin uyumu, hayata benzer bakış açılarıyla bakmalarıyla olur. Ben yürütemedim ama belki onlar yürütecek.

Ayrıca kişiler boşandıktan sonra yaşadıklarından ders alıp değişebilirler.

Mahkeme dosyası inceleme kısmı pek pratik değil. Avukat savaşına dönüyor duruşmalar çünkü. Abuk sabuk iftiralar. Gerçek dışı ispatı olmayan iddialar.

Belki etraftan soruşturmak mantıklı olabilir.

Bizim işyerinde biri (erkek) evlendi mesela. 4-5 ay sonra kadın hamileyken boşanmak zorunda kaldı. Nedeni de kadının ailesinin sürekli evliliğin içinde olmak istemesi. Adam çabaladı biliyorum. Barışmaya çalıştı sürekli ama kızın ailesi engelledi. Doğuma gitmesini bile engellediler. Kayınpederi bana saldırdı diye şikayet etmiş vs vs. Kıza uzaklaştırma kararı aldırdılar.

Yani iyi adam olsa kadın boşamazdı diye bir şey yok. Evlilik tek kişiyle yürütülen bir kurum değil. Uyum meselesi.

Back
X