Daha once evlenmis biriyle ?

Bir erkek için tüm erkekleri yakamam :) ben hiç nefret duymadım duymam da çünkü bana zarar. bazi şeyler sınavdır bize o kişi de bizim sınavımız için yol arkadaşıdır.
Yazdıklarınızı okudum çok güçlü bir kadınsınız, doğru yoldasınız, boşandım diyip arkasından kötü kötü konuşulmasını sevmem, çok kötüyse adını bile anmazsın, eski eşinden çekmiş kadınları tenzih ederim, onlarada tavsiyem eğer öyleyse cezasını devlet versin siz önünüze bakın yoksa ön yargı ve mutsuz bir insan olursunuz.

Yazdıklarınızı okudum çok güçlü bir kadınsınız, doğru yoldasınız, boşandım diyip arkasından kötü kötü konuşulmasını sevmem, çok kötüyse adını bile anmazsın, eski eşinden çekmiş kadınları tenzih ederim, onlarada tavsiyem eğer öyleyse cezasını devlet versin siz önünüze bakın yoksa ön yargı ve mutsuz bir insan olursunuz.
herkes kendine yapıyor yapacagimi hayatta kötülük yaptıysa da kendi ödeyecek bedelini iyilik yaptıysa da.ben kötü konuşma taraftarı değilim onlar konuşur konuşmaz bilemem ama ben konuşmam. ben eski eşimin de mutlu olmasını isterim kendim de mutlu olmak istiyorum. diyorum ya bekarlardan kaçıyorum köşe bucak sırf bu önyargılar yüzünden. insanlar tatmadığı acılar hakkında çok güzel ahkam kesip çok güzel yargiliyorlar bilmiyorlar ki kınadığını yaşamadan ölmezsin:)

Kimse bekarlar iyidir bu adam kötüdür dememiş. Şu ana kadar yazılan yorumlarda yani.

Herkes boşanma sebebi önemli. Onu mutlaka öğrenin demiş.

Ve bence de; bizim kadınlarımız boşanmamak için o kadar mücadele ediyor ,o kadar çok şeye "eyvallah" diyor ki... buna rağmen boşanmıs olan erkek bizlerde bir acaba sorusu uyandırıyor.

Buna önyargı demek sizin tercihiniz.

Ben buna tedbir diyorum,dikkat diyorum, iki kere üç kere düşünmek diyorum... ince eleyip sık dokumak diyorum.

Ayrıca bu ülkede boşanmış kadınlara o kadar çok toplum baskısı yapıldı ki , bizler türkçedeki "dul" kelimesini hakaret zannetmeye başladık.

Kadınlar olarak gerçekten zor bir coğrafyada yasıyoruz. Bari bu platformda kadın kadınayken fikirlerimizi rahat beyan edelim de bir baskı ile karşılaşmayalım.

Konu sahibine çok dikkat etmesi gerektiğini ben de ilk yorumumda söyledim zaten ama adamın boşanma sebebini tam olarak bilmeden adamı paramparça etmek hiç adil değil.

Ayrıca, konuda dile getirilen "kadın kolay kolay boşanmaz" veya "iyi adamı hiçbir kadın bırakmaz" söylemleri de komik geliyor bana çünkü bu söylemleri çürüten bir sürü vaka var.

Aslı astarını bilmeden, sırf yaşananlardan yola çıkarak yapılan her yorum önyargıya girer. Kadınlara yıllardır yapılan baskı şu an bu adama yapılıyor farkındaysanız.

Fikirlerimizi beyan edelim de önyargılısız olanlar tercihimiz olmasın mı?

Kimse bekarlar iyidir bu adam kötüdür dememiş. Şu ana kadar yazılan yorumlarda yani.

Ve bence de; bizim kadınlarımız boşanmamak için o kadar mücadele ediyor ,o kadar çok şeye "eyvallah" diyor ki... buna rağmen boşanmıs olan erkek bizlerde bir acaba sorusu uyandırıyor.

Ben buna tedbir diyorum,dikkat diyorum, iki kere üç kere düşünmek diyorum... ince eleyip sık dokumak diyorum.

Ayrıca bu ülkede boşanmış kadınlara o kadar çok toplum baskısı yapıldı ki , bizler türkçedeki "dul" kelimesini hakaret zannetmeye başladık.

Kadınlar olarak gerçekten zor bir coğrafyada yasıyoruz. Bari bu platformda kadın kadınayken fikirlerimizi rahat beyan edelim de bir baskı ile karşılaşmayalım.
Harika bir yorum olmuş. Aslında tam olarak söylemek istediğim buydu.

Merhaba hanimlar , mutlaka vardir aranizda daha once evlenmis biriyle evlenen, merak ediyorum dezavantajlarini ,ek olarak kisa sureli evli kalmis ve tabiki bende bekar oldugum icin ailem de bekar biriyle olsun istiyor.. tecrubeleriniz Benim icin onemli 🙏
Bu kişiden kişiye değişen bişey 2.evliliğini yaptım iyikide yapmışım eşim çok olgun sakin ilgili biri evlenirken de ilk evliliğiöde yaptığım hataları bu evliliğimde yapmıycam dedi..ilk evliliğinde huysuz asabi uçarı biriymiş lafa söze gelmemiş dik kafalılık yapmış ama bizim evliliğimizde bunlar yok insan bi önceki yaptığı hatalarından ders çıkartmalı..ama arkadaşım da evlenmiş ayrılmış biriyle evli ve çok mutsuz zaten ilk eşine evine faydası olsaydı yuvası yıkılmazdı diyor..yani bu iş biras kumar işi

aynen öyle beni beğenenler hep bekar şu anda ve sırf ailesi bunu diyecek diye hiçbiriyle görüşmüyorum şu anda.
SAÇ MA LI YOR SUN !
Ne demek bekar diye kendini çekmeler falan ? Sen böyle bu durum kusur gibi davranırsan karşı taraf sana nasıl davranır acaba ? Sen kötü bir şey yapmadın green ! Hiç birimiz yapmadık. Sadece sevdik ve inandık ama olmadı. Olmadı diye hayattan mı vazgeçelim ?
Sürekli bunu düşünüp durma , cidden sinirleniyorum.
Bunu bir eksi olarak düşünme. Kimseye yaşadıklarımızı anlatmak zorunda değiliz !

Boleyn benim yorumuma istinaden böyle dediler sanırım. Ama ben hala aynı fikirdeyim.
Bir kadın boşanmamak için çok çaba harcar. Neler neler görüp okuyoruz. Ama bir adam boşanma sebebini böyle çok önemsiz gibi geçiştirirse ben işgillenirim.
Yorumun çok çok güzel olmuş.

SAÇ MA LI YOR SUN !
Ne demek bekar diye kendini çekmeler falan ? Sen böyle bu durum kusur gibi davranırsan karşı taraf sana nasıl davranır acaba ? Sen kötü bir şey yapmadın green ! Hiç birimiz yapmadık. Sadece sevdik ve inandık ama olmadı. Olmadı diye hayattan mı vazgeçelim ?
Sürekli bunu düşünüp durma , cidden sinirleniyorum.
Bunu bir eksi olarak düşünme. Kimseye yaşadıklarımızı anlatmak zorunda değiliz !
haklısın kuzum ama böyle konuları gördükçe iyice cekiniyorum bilmiyorum şu aralar asmaya çalışıyorum bunu. adam istese annesi laf eder amannn boşver deyip çekiyorum kendimi biliyorum yanlış ama asmaya çalışıyorum işte...

Konu sahibine çok dikkat etmesi gerektiğini ben de ilk yorumumda söyledim zaten ama adamın boşanma sebebini tam olarak bilmeden adamı paramparça etmek hiç adil değil.

Ayrıca, konuda dile getirilen "kadın kolay kolay boşanmaz" veya "iyi adamı hiçbir kadın bırakmaz" söylemleri de komik geliyor bana çünkü bu söylemleri çürüten bir sürü vaka var.

Aslı astarını bilmeden, sırf yaşananlardan yola çıkarak yapılan her yorum önyargıya girer. Kadınlara yıllardır yapılan baskı şu an bu adama yapılıyor farkındaysanız.

Kadınların boşanmamak icin verdiği mücadele bdv de okuduğumuz konularda da destekleniyor.

Fakat aksi durum; yani iyi bir eş olarak boşanan erkek sayısı istisnadır.. hiç şüphesiz vardır. Fakat istisnadır. Bizim de cevremizde var. Yok değil. Hic görmedik değil. Fakat aksi ile kıyas kabul etmeyecek kadar azdır.

Etrafımıza şöyle bir göz atsak; evliliklerin yıprattığı kadınlar mı fazla erkekler mi.?

Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin?

Bir yüzdelik ortaya çıkarmamız gerekirse her 100 boşanmanın 85 inde erkek kusuru var.(bu oranda bile iyimser davranıyorum,vicdanim arkadan yüzde 95 diyor)

Her akşam haber bülteninde dayak yiyen en az 3 kadın var. Şiddet gören hayvan var. Çocuk var. Cam çerçeve, kapi,duvar bile tırmanan erkek teröründen nasipleniyor.

Boşanmaya kalktığı için öldürülen kadınları her gün duyarsınız. Ama boşanmak istediği için karısı tarafından öldürülen bir erkeğe tesadüf etmedik.

Boşanmak istediği icin öldürülen tek bir erkek hatırlıyorum. Onu da karısı değil, kayınpederi öldürmüştü. Iste yine psikopat bir erkek.

E durum böyleyken "evliliğimde hayal kırıklığı" yaşadım diye boşanan bir adam için verdiğimiz tepki, önyargı değil; tespittir.

Bir diğer ve en önemli mesele. Yorumlarrda benom okuduğum kadariyla hickimse adami harcamamıs. Herkes dikkat etmesi gerektigibi vurgulamış.

Adamı paramparca eden yorum hangisi. Ben bütün sayfaları okumadım. ama okuduğum kadarinda da o yorumu göremedim.

O yorumu görürsem daha sağlıklı bir tartışma yapabiliriz

Benim sevgilim de evlenip boşanmış ben hiç evlenmedim ne var bunda
Çocuk olsa anlarım da oda yok
Bizde sevgililerimizden ayrıldık.bizde sorunluyuz o zaman
Bence erkek arkadasın ölçülü biri çok anlatmaması daha iyi saygı duyduğunu gösterir sana
Anlaşamamış ayrılmış
İlla dayak ihanet olmak zorunda değil evliliğin bitmesi için

Boşanmış olunca insan bir tedirgin oluyor acaba neden boşandı suç kimdeydi diye ama genelde de ikinci evlilikler uzun oluyor

boşanan bir bayana bekar erkeğin yakını böyle dese ne kadar üzülürüz halbu ki .
Oda onemli oda kimse kimseye gozu kapali guvenmesin. Bosanmislikla alakali hic on yargim yok tabiki herkes bosanabilir bosanmis biriylede bekar biri hayli hayli ewlenebilir.Ama bu arkadasin anlatimina bakaraktan konusmus olursak adam hic bir ayrinti wermemis.ve de kizin ailesi karsi 😉Belki adam doven soven ickici yalanci biriydi de ilk esi birakti arastirilmali cunku hic bir genc kiz uzulsun istemem.ki ailesi karsiysada ve inatla ewlenirsede aile bulamaz arkasin da canim demek istedigimi anlatabildimmi 😌

Merhaba hanimlar , mutlaka vardir aranizda daha once evlenmis biriyle evlenen, merak ediyorum dezavantajlarini ,ek olarak kisa sureli evli kalmis ve tabiki bende bekar oldugum icin ailem de bekar biriyle olsun istiyor.. tecrubeleriniz Benim icin onemli 🙏
Çocuğu yoksa ve boşanma sevgilinizden kaynaklı değilse bi sıkıntı olmaz

Bana gore Turkiye sartlarinda bir kadinin kolay kolay bosanmak isteyecegini sanmiyorum. Bu durumda %95 erkek tarafinda dusunulmesi gereken bir durum vardir.

%5 de aldatma , kadinlarin sorunlu oldugu durumlar icin gecerli.

Hangi yuzdeye girdigini sen bulacaksin konu sahibi.

Son düzenleme:
haklısın kuzum ama böyle konuları gördükçe iyice cekiniyorum bilmiyorum şu aralar asmaya çalışıyorum bunu. adam istese annesi laf eder amannn boşver deyip çekiyorum kendimi biliyorum yanlış ama asmaya çalışıyorum işte...
Sana anlatmıştım ya başıma ilk gelenleri. Bana adam terapi yapmaya çalıştı:D hatta en son ben sinir oldum kavga etmiş gibi olmuştuk. Ondan sonra kendime söz verdim detay vermeden üstün körü geçeceğim diye. Eğer bana sorarsa da asla cevap vermeyip , elerim diye düşümdüm ve inan hep öyle yaptım. Kimseden çekinmene gerek yok. Takacak bir şeyde yok. Hoşlanıyorsan sende sinyal yak 😘

Bana gore Turkiye sartlarinda bir kadinin kolay kolay bosanmak isteyecegini sanmiyorum. Bu durumda %95 erkek tarafinda dusunulmesi gereken bir durum vardir.

%5 de aldatma , kadinlarin sorunlu oldugu durumlar icin gecerli.

Hangi yuzdeye girdigini sen bulacaksin konu sahibi.
Türkiye’de yaşamıyor şahıs

Kimse bosanmak icin evlenmez. Sartlar oyle gerektirir.. neden bosanmanin gerceklestigi onemli, anlasamama normal ama siddet, hakaret vs yoksa olumlu bakilabilir..

Bu başlıktaki çoğu gönderiyi okuyodum . Lâkin anlam veremiyorum boşanmada yüzde 95 erkek suçludur vs yazılmış . Kadının kendi görüşü zevkleri yasam biçimi vs olamaz sadece evlilik odaklı yaşar, kocası iyi biri ise asla boşanmaz, evliliği kurtarmak en ulvi görevidir gibi bi bakış açısı içindesiniz . Boşanmak evlenmek kadar doğal bir şey . Bu kadar karşı tarafı sucladiginiz ilişkiler olduğu sürece hayatta kendi gücünüzü elinize zor alırsınız . Hayat evlilik ilişki erkek üzerine kurulu degil . Mutlu degil ise kadın veya erkek boşanır . Bu suç değildir . Şiddet aldatma vs denmiş; ben bunların supriz olduğuna inanmıyorum . Yeterince irdeleme halinde evlenmeden önce ongorulebilir şeylerdir, ama maalesef kadınlarımız bir yuvam olsun da nasıl olursa olsun şeklinde baktıkları için fazla irdeleme gereği duymuyorlar çoğu zaman.
Sevgilimin eski ilişkileri beni hiç ilgilendirmez . Ben şuan olduğu kişiye bakarım . Su an oldgu adamı iyi irdeleyin sadece

Back
X