• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce hiç ah'ınız tuttu mu?

Ah ettim ama sonra çok pişman oldum. Çünkü ettiğim kişi eski sevgilimdi ve cok kötü gunler geçirdi. Rüyalarımda onu hep kötü görüyordum Bana nasıl ah ettin ben sana nasıl bir kötülük etmişim ki Allah belami verdi dedi. Tabi ben mutlu oldum mu hayır. Dönüp dolaşıp bana da vurdu. Ona hakkımı helal etmemiştim olanlari duyunca helal ettim. Böyle olacağını bilseydim etmezdim.

Benim bir ilişkim vardı, çok aşık olmuştum o bunu gayet iyi biliyordu, merhametimden ve zaaflarımdan faydalandı benden önce küçük miktarda sonra daha büyük miktarda para istedi evlenecez dedi dükkan açıcam dedi daha çabuk evleniriz dedi ben de verdim sonra birden ilgi alaka kesildi 1 yıldır beraberdik ben de çok üzüldüm davranışlarına ve bunu dile getirdim ayrıldık aradan 3 ay geçti paramı istedim beni çok özlediğini görmek istediğini vs birsürü şey söyledi yeniden görüştük herşey çok güzeldi ve bu kişi bu günden tam 12 gün sonra sözlendi. Hesap sordum ağlayarak zorla olduğuna yemin etti hatta sarılıp ağladı bilmem ne.. sonra bir gün ayrıldığını söyledi ben de yeniden umutlandım aradı sordu saatlerce konuştuğumuz oluyordu sonra bir gün işsiz olduğu için ona üzülmem sebebiyle eski patronunu arayıp onu yeniden işe almasını istedim adam bana o evlenmek üzere ondan size ne dedi. Dünyam yıkıldı kıza ulaşıp herşeyi anlattım asıl karakterini o günlerde öğrendim bana telefonlarda ağlayan o adam beni öldğrmekle tehdit etti paramı vermedi iğrençleşti ve o kız ona inandı nitekim evlendiler ve ben ona ah ettim hem öyle bir ah ettim ki sonucunu düşünemiyorum tutarsa.. sizce tutarmı? Anlattığımda 1 gram yalan yok hatta eksiği var öyle yani

Ah etme, ah tutma, beddua gibi şeylere yabancıyım.Hiç alakam olmayan durumlar, determenist bir mantıkla hareket ederim düşünce yapımda buna göredir. Dört beş sene önce arabamızı satmıştık, içinde de oğlumun araba koltuğu kalmıştı.Sattığımız kişiyi aradığımızda araç koltuğunu vermeyeceğini söyledi, neyse altı üstü koltuk sıkıntı değil, önceden içinden alsaydık keşke filan dedim, kapandı gitti konu.Aradan bir yıl geçti bu vatandaş, bizim sürekli arabayı götürdüğümüz tamirciye araç koltuğunu bırakıp bize vermesini söylemiş, haklarını helal etsinler, bize ah ettiler herhalde başımız dertten kurtulmadı bir yıldır demişler :) Oysa hiç öyle bir durum yoktu, sadece hayatlarında terslikler üst üste gelmiş sanırım, onlarda bu durumu bizim ahımıza bağlamışlar, kolaylarına gelmiş muhtemelen.Çünkü insanlar sorunları için sihirli sebepler ve sihirli çözümler ararlar, böylelikle yaptıkları şeylerin sorumluluğunu almaktan ve hayatlarında köklü değişiklikler yapmaktan kurtulurlar.Ne diyelim herkes nasıl mutluysa öyle yaşıyor ve inanıyor.

gencken etmistim ... olgunlastikca artik Allah a havale ediyorum bi soz var cok sevdigim : "Bazen hic bir sey yapmana gerek kalmaz, Allah sessizce alir intikamini"
Canimi yakan cani yandi

Kuzum icini ferah tut ama bence basina birsey gelincede oh deme ya inan zulme ugrayinca ediyor beddua bende ettim ama su var Allah elAdl dir adalet sahibidir sen yalniz sahipsiz degilsin merak etme acinida goruyor o hani kimseye soylemediklerinide biliyor icinin sizisinida dusman gibi pusuda beklemek sana yakismaz hic merak etme havale et Allah bizi bizden iyi bilir sen hayatina bak beddua edecek kivama getiren insanlarla karsilasmamak icin duani et gecmisinden ders cikar dost dusman ayir bu sana yeterli ama sakin unutma Allah Adildir

Tuttu ben gibi şeyler yaşadı hatta daha ağırını...Sorarsan üzüldün mü hiç beter olsun

Hiç ah ettiniz mi ahınızı alanlara sonradan ne oldu?
AH etmem Allah'a havale ederim ve mutlaka sonucunu gösterir bana yıllar sonra da olsa. Ama bu arada unutmuş olurum kin beslemem içimde tutmam. YAkında yaşadığım bir olay oldu tam boşanma davamın olduğu günler acim çok taze komşuya uğradım kapıyı gelini açtı ve bak hamileyim ben diye karnını gösterdi sormadigim halde ve tüm aile biliyor durumumu. normalde asla etkilenmem ama ben bebek hayalleri kurarken ayrildimve o kadar canımı yaktı ki o davranışı. gülümsedim ve gerçekten içten olarak allah analı vanlı büyütsün dedim.kisa zaman sonra abisinin hakkı olan parayı vermediğini sonra da babasının vefatını duydum ve üzüldüm ama allah bana gösterdi yine de.

Evet eşim in tarafina çok ediyorum.
Allah bir bir gösterecek,inancım sonsuz.
Hatta bana gelip dert yanacak zamanları uzakta değil. Sadece bekleyip göreceğim.

Ah ettim sanırım çünkü hak etmediğim şeyler yaşadım
Biri tuttu valla gördüm

Valla ah ettiklerimin hepsi şu an çok iyi yerdeler
Dua etsem bu kadar olamazdı sanırım:KK53:

Çok içten farkında olmadan söylediklerim oldu maalesef.. en son eşime gecen çok kötü geçer umarım dedim. Dediğime pişman oldum. Artık ben bile korkuyorum. Tutsun diye söylediklerim tutmuyor ama:confused:

Ben şuna inanıyorum,boş bir inanç değil ama onlarca tecrübe sonucu oluşan inancım. Birine kötülük yaparsan, zaten ondan çok kendine kötülük yapmış oluyorsun. O kişi seni affetse de Allah ona yaptığını illa ki ödetiyor.

Yakın akrabam bizi dolandırdı, iftiralar attı. Kısa süre sonra karısı onu aldattı ve boşandı. Üç kuruşa talim eder hale geldi. Keşke KENDİSİNE bu kötülüğü yapmasaydı.

Bir de elindekiyle kibirlemenin, nispet yapmanın yanlışlığını anladım özellikle son zamanda. Veren de alan da Allah. Kendimiz etmişiz gibi böbürlenmek o kadar yanlış ki.

Ah ettim tuttu olayina inanmiyorum yani inanmiyorum derken ota boka ah eden tipler var yok umit verdi ayrildi ah ettim, yok beni uzdu ah ettim boyle ah tutsa ayakta adam kalmazdi.
Bir de bazi davranislarin sonuclari olur ki bunun ahla alakasi yok, biri ah etmemis olsa da o sonucalari yasar insan.

Ayrica çok iyi bir insan dahi olsan kimim hayati omur boyu hiç tökezlemeden geçiyor? İnsaniz hepimiz donem donem zor zamanlar gecirebiliriz. Birinin basina bisey geldigi an " ahim tuttu" kafasi komik...

AH etmem Allah'a havale ederim ve mutlaka sonucunu gösterir bana yıllar sonra da olsa. Ama bu arada unutmuş olurum kin beslemem içimde tutmam. YAkında yaşadığım bir olay oldu tam boşanma davamın olduğu günler acim çok taze komşuya uğradım kapıyı gelini açtı ve bak hamileyim ben diye karnını gösterdi sormadigim halde ve tüm aile biliyor durumumu. normalde asla etkilenmem ama ben bebek hayalleri kurarken ayrildimve o kadar canımı yaktı ki o davranışı. gülümsedim ve gerçekten içten olarak allah analı vanlı büyütsün dedim.kisa zaman sonra abisinin hakkı olan parayı vermediğini sonra da babasının vefatını duydum ve üzüldüm ama allah bana gösterdi yine de.

Nasıl yani, kız belki çok heyecanlıydı acaba alınganlık yapmış olabilirmisin....

Back
X