Daha önce hiç iki kişi arasında kaldınız mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi MonKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MonKa

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
45
20
8
23
Hanımlar merhabalar, birkaç haftadır üzerinde uzun uzun düşündüğüm sizlere danışmak istediğim bir konu var. Bununla ilgili psikolojik destek de alıyorum şu an. Çözmeye çalışıyorum ama fikirlerim sürekli değişiyor. Yaklaşık 7 ay önce biriyle tanıştım. Kendisi İtalya'da master yapan bir mühendis. İlişkimiz bana göre bir yere kadar hep dostane ilerledi. Zaten aksi bir durumda, hep beni beğenmediğini, istemediğini hafiften belli ederdi. Ama son aylara doğru bana karşı tavırları bir nebze de olsun değişmişti. Bu şekilde davransa bile gönlümü hiç kırmadı. Beni kırgın bırakmadı. Aramızda bir yakınlık vardı evet ama yine benimle ciddi bir şey düşünmediğini bana hiç o yerden ve o gözle bakmadığını sık sık dile getirirdi. Ben de açıkçası, bu durumu pek önemsemiyordum. Çünkü kendimi bir ilişkiye hazır hissetmiyordum ve özellikle onunla ciddi bir şeyler yaşayacağımıza inanmıyordum. Geçmişte çok kalbimi kıran bir olay yaşadığım için biraz kendimi aşka kapatmıştım.

Ama bir gün arkadaşımla otururken, bu kız arkadaşımın bir erkek arkadaşı tesadüfen bizim oturduğumuz yere geldi. Çocukla ikimiz de aynı şehirde büyümüşüz. Ben ilişki istemiyordum ama bu çocuktan hem hoşlandım hem de fikir yapımız gerçekten uyuştu. Sonra o da benden hoşlanmış. Arkadaşıma da söylemiş. Ben de bir süre daha hazır olmadığımı belli ettim. 2 ay kadar daha geçti. Bir gün fark ettim ki bana istek atmış. Sonra biz konuşmaya başladık. Konuşmaya başlar başlamaz ben kimseyi üzmemek adına, İtalya'da bulunan çocuğa buna A diyelim. A'ya yeni biriyle tanıştığımı, iyi anlaştığımı ve aramızda hiçbir şey olmasa bile onunla konuşmayı bitirmek istediğimi söyledim. A ile daha önce de konuşmayı defalarca kesmek istemiştim ama hep bir şekilde yeniden başlıyorduk. Her neyse A bunu söylemem ile şok oldu. Yani aslında beni sevdiğini anladı. Onca zaman bana kısmen kötü davrandıktan ve ciddi bir şey olmadığını vurguladıktan sonra, tamamen başka bir insan oldu. Beni çok sevdiğini söylüyor gitmemem için yalvarıyordu. Ama ben bu ilişkinin sağlıklı olacağını hiçbir zaman düşünmediğim için, yeni tanıştığım E ile görüşmeye devam ettim. E ile çok iyi anlaştık ve yaklaşık 2 ay konuştuk sonra ilk kez buluştuk ve bir ilişkiye başladık. Şu an 1 aydır çıkıyoruz. Ama bir şeyler eksikmiş gibi hissediyorum. Oysa tam hayal ettiğim gibi bir adam. Hiçbir kusuru olduğunu düşünmüyorum. Sadece eksik olan şeyin ne olduğunu bilmiyorum.

A kişisi ilişkimin olmasına her ne kadar saygı gösterse de bana yazdı. Engellemiştim, ki E'ye de bu durumdan bahsettim ne olur ne olmaz aklında şüphe oluşturmamak adına. Ama bir şekilde fake hesap açıp falan bana ulaştı. Şiirler yazmış, geri dönmem için beni ikna etmeye çalışıyor, birbirimizin kaderinde olduğumuzu vs söylüyor. Onu da anlıyorum. 25 yaşında ve hayatı tanımakta çok geç kalmış bence. Daha önce hiç ilişkisi olmamış, hiç kimseyi sevememiş. İlişkilerden delicesine korkuyor. Benden kaçma sebebi de buydu. Açıkçası hiçbir zaman onun beni istememesine üzülmedim. Çünkü dengeli bir bağımızın olduğuna inanmadım. Ama şu an bambaşka bir insanmış gibi geliyor. Sanki bu kaybın acısı onu olgunlaştırmış gibi. Bu süreçte o da terapi aldı. Ve şu an evet sensiz yaşarım, biliyorum ama ben bunu yapmak istemiyorum, seni kaybetmek istemiyorum diyor, ve pişmanlığının samimiyetine açıkçası inandım. Bana ailesinden, kendi eksikliklerinden filtresiz bir şekilde bahseden biri. Narsist olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Kendine pek değer vermeyi bilmeyen olgunlaşmamış biri olduğunu ise çokça düşündüm. Şu an o da bunların farkında. Kendini inşa etmeye çalışıyor ve bu süreçte onunla olayım istiyor. Ben geçmişte çocukça davrandığının farkındayım ama gerçekten bir şeyleri değiştirdiğini de görebiliyorum. Beni bir kez olsun görüşmek için İtalya'ya çağırıyor. - aramızda bir şey olmayacağını temin ederek, yalnızca konuşmak için.- Gitme imkanım da var. Ama gizliden gizliye ne o ne ben böyle bir şey yapabiliriz.

Açıkçası tüm bu yaşananlardan sonra benim gerçekten yalnız kalasım var. E ne kadar iyi bir insan olsa da onu tam anlamıyla kabul edemiyorum. Evet seviyorum, ilgiliyim de ama o eksik şeyin ne olduğunu bulamadım. Açık konuşmak gerekirse A'da kafamı biraz karıştırdı. Benim ilişkimi sorgulamama sebep oldu. Çünkü en başta hiç böyle karmaşık hissetmiyordum. Ayrıca şu an böyle hissetmekten dolayı çok fazla suçluluk ve utanç duyuyorum. Günlerdir doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Uyusam bile defalarca uyanıyorum. Zaten bu yüzden destek almaya başladım.

E ile de açık bir şekilde konuştum. 3 gün sonra askere gidecek. Bana 1 ay boyunca düşünmemi istediğini, bize bir şans verip vermeyeceğim konusunda kararımı beklediğini söyledi. Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız?

Psikoloğumla bu konuyu konuştuğumuzda ve daha önceki ilişkilerimden bahsettiğimde benzer döngüler yaşadığımı anladım. O da çok yönlü ve yoğun bir insan olduğum için bunları yaşamamın doğal olduğunu ve çözeceğimizi söyledi.

Biliyorum çok kişisel bir mesele, kendim çözmeliyim ama fikirlerinizi merak ediyorum. İnsan kaderinde olanı, onun için doğru olanı nasıl fark eder? Bundan nasıl emin olur?

Son düzenleme:
Hanımlar merhabalar, birkaç haftadır üzerinde uzun uzun düşündüğüm sizlere danışmak istediğim bir konu var. Bununla ilgili psikolojik destek de alıyorum şu an. Çözmeye çalışıyorum ama fikirlerim sürekli değişiyor. Yaklaşık 7 ay önce biriyle tanıştım. Kendisi İtalya'da master yapan bir mühendis. İlişkimiz bana göre bir yere kadar hep dostane ilerledi. Zaten aksi bir durumda, hep beni beğenmediğini, istemediğini hafiften belli ederdi. Ama son aylara doğru bana karşı tavırları bir nebze de olsun değişmişti. Aramızda bir yakınlık vardı evet ama yine benimle ciddi bir şey düşünmediğini bana hiç o yerden ve o gözle bakmadığını sık sık dile getirirdi. Ben de açıkçası, bu durumu pek önemsemiyordum. Çünkü kendimi bir ilişkiye hazır hissetmiyordum. Geçmişte çok kalbimi kıran bir olay yaşadığım için biraz kendimi aşka kapatmıştım.

Ama bir gün arkadaşımla otururken, bu kız arkadaşımın bir erkek arkadaşı tesadüfen bizim oturduğumuz yere geldi. Çocukla ikimiz de aynı şehirde büyümüşüz. Ben ilişki istemiyordum ama bu çocuktan hem hoşlandım hem de fikir yapımız gerçekten uyuştu. Sonra o da benden hoşlanmış. Arkadaşıma da söylemiş. Ben de bir süre daha hazır olmadığımı belli ettim. 2 ay kadar daha geçti. Bir gün fark ettim ki bana istek atmış. Sonra biz konuşmaya başladık. Konuşmaya başlar başlamaz ben kimseyi üzmemek adına, İtalya'da bulunan çocuğa buna A diyelim. A'ya yeni biriyle tanıştığımı, iyi anlaştığımı ve aramızda hiçbir şey olmasa bile onunla konuşmayı bitirmek istediğimi söyledim. A ile daha önce de konuşmayı defalarca kesmek istemiştim ama hep bir şekilde yeniden başlıyorduk. Her neyse A bunu söylemem ile şok oldu. Yani aslında beni sevdiğini anladı. Onca zaman bana kısmen kötü davrandıktan ve ciddi bir şey olmadığını vurguladıktan sonra, tamamen başka bir insan oldu. Beni çok sevdiğini söylüyor gitmemem için yalvarıyordu. Ama ben bu ilişkinin sağlıklı olacağını hiçbir zaman düşünmediğim için, yeni tanıştığım E ile görüşmeye devam ettim. E ile çok iyi anlaştık ve yaklaşık 2 ay konuştuk sonra ilk kez buluştuk ve bir ilişkiye başladık. Şu an 1 aydır çıkıyoruz. Ama bir şeyler eksikmiş gibi hissediyorum. Oysa tam hayal ettiğim gibi bir adam. Hiçbir kusuru olduğunu düşünmüyorum. Sadece eksik olan şeyin ne olduğunu bilmiyorum.

A kişisi ilişkimin olmasına her ne kadar saygı gösterse de bana yazdı. Engellemiştim, ki E'ye de bu durumdan bahsettim ne olur ne olmaz aklında şüphe oluşturmamak adına. Ama bir şekilde fake hesap açıp falan bana ulaştı. Şiirler yazmış, geri dönmem için beni ikna etmeye çalışıyor, birbirimizin kaderinde olduğumuzu vs söylüyor.

Açıkçası tüm bu yaşananlardan sonra benim gerçekten yalnız kalasım var. E ne kadar iyi bir insan olsa da onu tam anlamıyla kabul edemiyorum ve mutlu olacağımıza da çok inanmıyorum. A kafamı biraz karıştırdı. Benim ilişkimi sorgulamama sebep oldu. Böyle karmaşık hissetmekten dolayı çok fazla suçluluk ve utanç duyuyorum. Günlerdir doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Uyusam bile defalarca uyanıyorum. Zaten bu yüzden destek almaya başladım.

E ile de açık bir şekilde konuştum. 3 gün sonra askere gidecek. Bana 1 ay boyunca düşünmemi istediğini, bize bir şans verip vermeyeceğim konusunda kararımı beklediğini söyledi. Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız?

Biliyorum çok kişisel bir mesele, kendim çözmeliyim ama fikirlerinizi merak ediyorum. İnsan kaderinde olanı, onun için doğru olanı nasıl fark eder? Bundan nasıl emin olur?
Ben böyle bir durumda A kişisini ıslak sopayla döverdim,belirli aralıklarla hakaret eder engellerdim,bu nasıl kişiliksiz,karaktersiz nahoş bir tip öyle,tamamen manipülasyon yaparak sizi ilk önce ezerek gözünüzde kendi değerini yükseltmiş,sonra siz başkasıyla oluncada hemen manipule ettiği ağacın meyvesini yemeye çalışmış ki işe yaramış amacıda tam olarak bu zaten,önce özgüvenini yok et kendisine saygısını kaybettir sonra onu önemsemeyen tek insana takıntılı hale getir bu insan doğasında var herkes size deli divane olsun ama siz illa gidip en beğenmeyen insana kendinizi beğendirmeye çalışırsınız,bu A kişisiyle ilgili değil kendinizi ispat çabası o şahsın oyununa gelmeyin,emin olun siz ona şans verirseniz o sizi 2 hafta içinde bırakır,narsist bir yaklaşımı beslemeyin.

Ben böyle bir durumda A kişisini ıslak sopayla döverdim,belirli aralıklarla hakaret eder engellerdim,bu nasıl kişiliksiz,karaktersiz nahoş bir tip öyle,tamamen manipülasyon yaparak sizi ilk önce ezerek gözünüzde kendi değerini yükseltmiş,sonra siz başkasıyla oluncada hemen manipule ettiği ağacın meyvesini yemeye çalışmış ki işe yaramış amacıda tam olarak bu zaten,önce özgüvenini yok et kendisine saygısını kaybettir sonra onu önemsemeyen tek insana takıntılı hale getir bu insan doğasında var herkes size deli divane olsun ama siz illa gidip en beğenmeyen insana kendinizi beğendirmeye çalışırsınız,bu A kişisiyle ilgili değil kendinizi ispat çabası o şahsın oyununa gelmeyin,emin olun siz ona şans verirseniz o sizi 2 hafta içinde bırakır,narsist bir yaklaşımı beslemeyin.
Evet açıkçası ben de çok çocukça olduğunu ve henüz olgunlaşamadığını düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu kişi daha önce hiç ilişkisi olmamış biri. Çok arkadaşı da yok. İnsanlarla nasıl konuşacağını bile pek bilmiyor. Kendini sevgiye hep kapamış. Benden de hep kaçtı zaten.

E ile ayrılık konuşması yapmaya çalıştım birçok kez. Beni bırakmak istemediğini ve denememiz gerektiğini düşünüyor. Yaşanan her şeyden haberdar.

Buna rağmen devam etmek istiyorsa o zaman kesin bırak. Zaten sevmediğin, eksik hissettiğin biri ile ne işin var. Vakit kabından başka bir şey değil.

Zaten birini daha çok istemiş olsaydın gönlün ona kayardı ikilemde kalmazdın o yüzden HİÇBİRİ
Haklısınız ama bu noktada ben sizin gibi kesin karar veremiyorum sanırım. Çünkü yanlış bir seçim yapmaktan çok korkuyorum. Ya pişman olursam hissi benim daha fazla sıkışmış hissetmeme sebep oluyor.

Buna rağmen devam etmek istiyorsa o zaman kesin bırak. Zaten sevmediğin, eksik hissettiğin biri ile ne işin var. Vakit kabından başka bir şey değil.
Sevmediğimi söyleyemem ki zaten tanışalı çok zaman olmadı. Bence insanın sevgisi zamanla derinleşir kuvvetlenir. Belki de toksik ilişkilere alıştığım için böyle düzenli ve ne istediğini bilen biri bana sıkıcı geliyordur ve zamanla geçecektir. Takıldığım nokta burası.

Bu yorumun üstüne söz yok. Aklını başına al A ile muhatap bile olma.

Bu yorumun üstüne söz yok. Aklını başına al A ile muhatap bile olma.
Açıkçası A'yı hiçbir zaman ciddiye almamıştım ben de. Yani zamanında onun için çabalamadım. Ya da onun böyle çocukça isteksizleri yüzünden yaralanmadım, acı çekmedim. Çünkü korktuğu için böyle davrandığını biliyordum. Umarım gönlüne göre birini bulabilir.

A bence bir ihtimal bile olmamalı, sizi beğenmediğini ima edip özgüveninizi düşürmeye çalışmış. Siz başkasına yönelince elden gitmeyin diye vitesi arttırmış sadece. Siz bu adama tamam deseniz iki ay sonra sıkılıp tekrar itip kakmaya başlayacak manipülasyonlarıyla. Siz de bu kişinin yarattığı adrenalin duygusundan hoşlanmışsınız. Rollercoastera binmek gibi düşünün.
Diğer kişide eksik olduğunu düşündüğünüz şey ise bu rollercoaster etkisi, sabit bir çizgide ilerliyor bu arkadaş size güven veriyor ve siz de bu sabit tahmin edilebilirlikten sıkılıyorsunuz.
E’yi harcadığınız için ilerde başınızı dağlara taşlara vurursunuz söyleyeyim.

Sevmediğimi söyleyemem ki zaten tanışalı çok zaman olmadı. Bence insanın sevgisi zamanla derinleşir kuvvetlenir. Belki de toksik ilişkilere alıştığım için böyle düzenli ve ne istediğini bilen biri bana sıkıcı geliyordur ve zamanla geçecektir. Takıldığım nokta burası.

Zamanla sevgin derinleşecek ve kuvvetlenecek demek? Ee!! Tamam! Devam et bakalım.

A bence bir ihtimal bile olmamalı, sizi beğenmediğini ima edip özgüveninizi düşürmeye çalışmış. Siz başkasına yönelince elden gitmeyin diye vitesi arttırmış sadece. Siz bu adama tamam deseniz iki ay sonra sıkılıp tekrar itip kakmaya başlayacak manipülasyonlarıyla. Siz de bu kişinin yarattığı adrenalin duygusundan hoşlanmışsınız. Rollercoastera binmek gibi düşünün.
Diğer kişide eksik olduğunu düşündüğünüz şey ise bu rollercoaster etkisi, sabit bir çizgide ilerliyor bu arkadaş size güven veriyor ve siz de bu sabit tahmin edilebilirlikten sıkılıyorsunuz.
E’yi harcadığınız için ilerde başınızı dağlara taşlara vurursunuz söyleyeyim.
Evet ben de öyle düşünüyorum. Bu yüzden bırakmak istemiyorum. Teşekkür ederim fikirleriniz kıymetli.

Zamanla sevgin derinleşecek ve kuvvetlenecek demek? Ee!! Tamam! Devam et bakalım.
Aşk ve sevgi kavramları herkes için farklı olabilir. Her insanın yapısı, dünyayı algılayış biçimi de farklıdır. Bu size neden şok edici geldi anlamadım?

Kaldığım oldu tabi ki.

Sonuç, ikisini de seçmedim. Birisi tam içinize sindiğinde başka seçenek düşünmek istemiyorsunuz çünkü.

Hanımlar merhabalar, birkaç haftadır üzerinde uzun uzun düşündüğüm sizlere danışmak istediğim bir konu var. Bununla ilgili psikolojik destek de alıyorum şu an. Çözmeye çalışıyorum ama fikirlerim sürekli değişiyor. Yaklaşık 7 ay önce biriyle tanıştım. Kendisi İtalya'da master yapan bir mühendis. İlişkimiz bana göre bir yere kadar hep dostane ilerledi. Zaten aksi bir durumda, hep beni beğenmediğini, istemediğini hafiften belli ederdi. Ama son aylara doğru bana karşı tavırları bir nebze de olsun değişmişti. Aramızda bir yakınlık vardı evet ama yine benimle ciddi bir şey düşünmediğini bana hiç o yerden ve o gözle bakmadığını sık sık dile getirirdi. Ben de açıkçası, bu durumu pek önemsemiyordum. Çünkü kendimi bir ilişkiye hazır hissetmiyordum. Geçmişte çok kalbimi kıran bir olay yaşadığım için biraz kendimi aşka kapatmıştım.

A kişisi ilişkimin olmasına her ne kadar saygı gösterse de bana yazdı. Engellemiştim, ki E'ye de bu durumdan bahsettim ne olur ne olmaz aklında şüphe oluşturmamak adına. Ama bir şekilde fake hesap açıp falan bana ulaştı. Şiirler yazmış, geri dönmem için beni ikna etmeye çalışıyor, birbirimizin kaderinde olduğumuzu vs söylüyor.

Açıkçası tüm bu yaşananlardan sonra benim gerçekten yalnız kalasım var. E ne kadar iyi bir insan olsa da onu tam anlamıyla kabul edemiyorum. Evet seviyorum, ilgiliyim de ama o eksik şeyin ne olduğunu bulamadım. Açık konuşmak A kafamı biraz karıştırdı. Benim ilişkimi sorgulamama sebep oldu. Çünkü en başta hiç böyle karmaşık hissetmiyordum. Ayrıca şu an böyle hissetmekten dolayı çok fazla suçluluk ve utanç duyuyorum. Günlerdir doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Uyusam bile defalarca uyanıyorum. Zaten bu yüzden destek almaya başladım.

Psikoloğumla bu konuyu konuştuğumuzda ve daha önceki ilişkilerimden bahsettiğimde benzer döngüler yaşadığımı anladım. O da çok yönlü ve yoğun bir insan olduğum için bunları yaşamamın doğal olduğunu ve çözeceğimizi söyledi.

Neyin eksik olduğu çok önemli değil, sonuç olarak eksik olan bir şey var ve tam olarak mevcut ilişkinize odaklanamıyorsunuz.
Doğru kişi terimine inanmam fakat en azından şuan için size doğru kişi E değil.
A kişisine gelirsek, ne istediğini bilmeyen kaybedince kovalayan bi tip. Karakter meselesi biraz size olan sevgisini farkettiği için değil de kaybetmemek (sizi değil savaşı) için uğraşıyor.
Bence 2 sini de salın biraz kendinize odaklanın, terapiye devam edin.

Hayır.
Yani kesin, kati bir hayır diyemem ama her zaman öyle olmuyor.

Benzer bir süreç yaşadım üstelik aynı adamla bir sene içinde iki kez.
Ve bu bir sene içinde iki farklı insanla sevgililik yaşadım.
Ama ilk adama sevgim zamanla derinleşmedi. Sıkıcıydı, hep sıkıcı kaldı. O tutku, o heyecan yoktu. Evet çok iyi bir adamdı, düzenliydi, saygılıydı, çok ilgiliydi. İlişkiye başlasak el üstünde tutardı, hatta bugün gel diyeyim gelir başlar.
Ama bende o tık yoktu, olmadı da.

Sevginin zamanla derinlemesi için bence zemin daha farklı olmalı. Bu şekilde başladığında zamanla derinleşmiyor. O eksik olan parça hiç tamamlanmıyor.

Back
X