Daha önce yaşayanlar yardımına ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gulmur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

Gulmur

Ziyaretçi
Herkese merhaba,

Bana bu konuda yardımcı olacak akıl verecek başından daha önce böyle birşey geçmiş deneyimi olan arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum.

5 senedir mutlu bir birlikteliğim var evlilik kararı aldık.Aileme konuyu anlattım zaten daha önceden bir ilişkim olduğunu biliyorlardı tanıştırdım.İstemeye geldiler herşey çok güzeldi.Taki 2 gün sonra ailem istemediklerini açıkladılar.Bana yakışmadığını ailesinin bize uygun olmadığını söylediler.Neden uygun olmadığını sordum.Ki ailesi çok tatlı insanlar ilk günden beri beni kızları gibi bağırlarına bastılar.sevgilimlede aram çok iyi bugüne kadar bir dediğimi iki etmedi beni hiç üzmedi.Kendi işini yapan standart hayatı sağlayacak ve daha iyisi için çabalayan biri.Ailem içine sindiremediklerini beğenmediklerini söylüyorlar.Kendilerine göre iyi bir çevreleri olduğunu 30 yaşına geldiğimi bunca sene beklediğimi herkesin bula bula bunca seneden sonra bunu buldu diyeceklerini söylüyorlar.Şimdiye kadar çok kişi çıktı karşıma ama aşk sevgi güven kolay olmuyor.Ben çok seviyorum ve evlenmek istediğim adamın onun gibi birisini hep olmasını istediğimi biliyorum.ama aileminde bu mutlu kararı alırken benim arkamda durmasını güle oynaya herşeyi yapmayı istiyorum.

Çok üzüldük ikimizde.O da çok üzüldü çünkü istenmeyen biri olmak hiç kolay değil.
Ne yapacağımı bilemiyorum annemi babamın rızası olmadanda birşey yapmka istemiyorum.

Daha önce bunun gibi birşye yaşayan biri varsa bana yardım etsin.Değerli fikirlerine ihtiyacım var.:çok üzgünüm:

Ailenin sana sundugu sebep gecerli bir sebep degil.
Millete göre yasarsak, zor adim atariz.
Ayrica ben begenmis, sevmisim, hemde iyi birini. Elaleme ne?
Yaklasimlari cok ters geldi bana. Ha sana söylemedikleri baska seyler varsa bilemem tabi.

Aileni karsina alip konusabilecek bir yastasin.
Neden bu insani sectigini anlatmalisin detayiyla.
Baskasiyla bu derece mutlu olamayacagini, ve 5 yillik beraberliginde bunun kaniti oldugunu söylemelisin.
Her aile ilk baslarda yok diyebiliyor, benimkilerde demisti.
Ama simdi yaza Allah kismet ederse söz/nisan olacak insAllah.
Canini sIkma, al karsina aileni ve konus, hallolur bence.

Hmm düşünüyorum da bence ailenin hoşuna gitmeyen, ama sana söylemek istemedikleri bir şey var
Bunu sana direkt söyleyemedikleri için de elalemi bahane ediyorlarmış gibi geldi bana
Yoksa hiçbir anne-baba kızının kötülüğünü istemez,
Mutluluğunu elalemi bahane ederek engellemeye çalışmaz.
Bence sen söylediğimi bir düşün CADIARZU

:) eşimle ilk çıkmaya başladığımda ailem de beni eşime yakıştırmadılar.annem sadece 1 kere görmüştü ayrıca bizde yaş farkı vardı eşim lise mezunuydu ve marktte tezgahtar olarak çalışıyordu gelecek vaadeden bi işi yoktu.ben üniversiteye hazırlanıyordum.mezhep farkıda vardı sonuçta istemediler.onlardan habersiz biz çıkmaya devam ettik. sınavı kazanamadım aöf okuyorum.eşim büyük bir firmda plasiyer şoför olarak işe başladı bikaç eşya filan aldı ve evlenme tklif etti.aileme anlettım babam karşılaşmak bile istemedi.çok ağladım çok yalvardım güç bela gelmesini kabul ettiler.ama babam olmaz dedi.önce kardeşimle paylaşmıştım.o annemi ikna etti ama babam olmaz dedi.teyzem girdi araya sonunda ikna oldu ama sevemedi ilk zamanlar ama eşim onun sevgisini bir şekilde kazandı.kayınvalideme rağmen evlendik ve çok mutluyuz.babam en az kardeşim kadar seviyor eşimi şimdi.onu çok sevdiğini hissettir onlara onlar ikna olmazsa ikna edene kadar çok mutsuz olduğunu hissettir ama onları karşına alma.

Hmm düşünüyorum da bence ailenin hoşuna gitmeyen, ama sana söylemek istemedikleri bir şey var
Bunu sana direkt söyleyemedikleri için de elalemi bahane ediyorlarmış gibi geldi bana
Yoksa hiçbir anne-baba kızının kötülüğünü istemez,
Mutluluğunu elalemi bahane ederek engellemeye çalışmaz.
Bence sen söylediğimi bir düşün CADIARZU

Arkadaşa aynen katılıyorum a.sa.s

Sen yüksek lisans mezunusun eşin nerden mezun?

ailen ilişkin olduğunu biliyorsa o zaman durumunu da biliyordur..ayrıca herşey güzeldi diyorsun sonrada 2 gün önce kötüleşti diyorsun..nasıl birden bire 180 derece dönerler..kabul etmeselerdi baştan derlerdi,istemeye bile gelmezlerdi,seni vermezlerdi değil mi?
var bu işin içinde bir iş

ben olsam ailem ne diyor neden böyle diyor diye bir durup düşünürdüm

merhaba canım.. bence annenle babanın sözünü dinle. ve bu evlilikte vazgeç..ne dersen büyükler bizim göremediğimiz bazı olumsuzlukları önceden görebiliyorlar..yoksa seni hiçüzmek isterlermi.......
bence onların gönülsüz olduğu bu evliliği yapma ... ben zamanın büyük sözünü dinlemedim yanlış bir evlilik yaptım. ve çok mutsuzum olmuştum...şimdi ailemim onayladığı bir evlilik yaptım. şimdilik iyi...

Arkadaşım 30 yaşındasın bu yaştan sonra böyle ısınabileceğin sevebileceğin birini bulabileceğini düşünüyosan aileni dinle..
Ama bazen hayat insanın karşısına 1 defa çıkarıyor doğru insanı bence onu bırakma...
Ne kadar çok kaçan insan var ailesinin rızası dışında evlenenler var..
Ama zamanla herşey yoluna girince kendi kızlarından bile çok seviyorlar damatlarını..
Bence aşkının peşinden git.
Ailenlede konuş yaşım 30 oldu bu yaştan sonra ya bidaha evlilik düşünmem yada sevdiğimle evlenirim de aşkının arkasında dur bence.. Allah yardımcın olsun:teselli:

ya yaşınız baya var yani şunu 20 li yaşlarda biri yazsaydı derdimki herşeyi pembe görüyorsun. ama mutlaka ailenin gördüğü şeyleri sende görürsün. yani ailenide en iyi sen tanırsın. burda yazılanlardan çok. bence aileni ve şu beş yılını düşün. en son kararı da kendin ver. kimseye bırakma.

kendı kararlarını kendın verebılırsın bence aılelerınde yanıldıgı cok durum oluyor bıızmde basta sorunlu olmustu ama sımdı allaha sukur hersey yolunda onlarında sevgılını sevmelerını saglıycaksın ve o olmazsa kımseyle olmayacagını ..5 senedır bırlıktesın bı acıgı olsa duyardın yada hıssederdın yanın ayakısmıo dıyede kımse kımseyı ayrılmaya zorlayamaz cok sacma bu aılen bıle ols a...

canım belki ailen sein göremediğin birşeyi gördü??
yada dedikleri doğru bilemiyorum ama bunu onlarla açık açık konuş. ama ne olursa olsun aileni karşına alma

Nesini beğenmiyorlar ki anlamadım.Sonuçta kendinizi geçindirebilecek kadar geliriniz olduktan sonra bi sorun yok bence. ınsanın ailesi nasıl olursa olsun önemli olan birbiriniz sevmeniz. Hayatta böyle fırsatlar karşımıza her zaman çıkmıyor. Seviyorsan fırsatı kaçırma derim ben.

Arkadaşlar, akıl verdiğimiz insan ailesinin her sözünü dinleyecek ve saçma sapan kararlarda buluncak yaşta olan biri değil ki. Siz demek ki o insanı doğru insan olarak görmüşsünüz. O zaman hiçbir sorun yok. 5 senedir de berabersiniz. Ailenizi ikna edin. Onlara resti çekin. Ben bu insanla 5 sene gönül eğlendirmedim. Onunla evleneceğim. Yanımda olmanızı istiyorum. Bunu onaylamasanız da içinize sinmese de saygı duymanızı istiyorum deyin. Belki kız elden gidiyor diye yumuşarlar :)

ailenen sevgilinin nesini beğenmedi canım maddi durumunu mu dış görünüşün mü kişiliğin mi? benim de aynı senin gibi olmuştu istemeye gelenler genelde ya maddi durumu çok çok iyi olan insanlardı yada tanıdıktı hep kafalarında o standartlarda birini canladırıyorlarmış.karşılarına hiç tanımadıkları birini çıkarınca .çok şaşırdılar kesin bi tepki vermediler ama seninkiler gibi.ben de çok kararlı bir tavır takındım. tanıyalım iyice bi araştıralım dediler zamanlada çok sevdiler! ama ne yalan söyleyeyim eşim o ilk istenmeme duygusunu hala üzerinden atabilmiş değil isteristemez bi soğukluk var eşimde ama ailemde değil. umarım sizin sonunuz da bizim ki gibi güzel olur canım...

yakısmaktan öte sankı baska bıseyler ıclerıne sınmemıs gıbı ..

ınsan aılesının onayıyla huzurla yapmak ıstıyo evlılıgını tabı

hayırlısı..

Back
X