Daha önceden evlilik yapıp çocuğu olan ve yeniden bekar bir erkekle evlenenler varmı?

bence zor günler seni bekliyor, çok sabırlı ve anlayışlı olman gerekiyor. çünkü aynı durumları bende yaşadım, benim eşim çok anlayışlı ve duygusal biri ve huzurlu mutlu bir evliliğim olmasına rağmen yinede kızım yüzünden çok tartıştığımız anlarımız oldu. çünkü eşin seni nekadar anlamaya çalışsada bazı şeyler eksik kalıyor, bazen eşin ve çocuğun arasında denge kurmakta zorlanıyorsun.. birşeyi yaşamakla, tahmin etmek farklı şeylerdir. sen yaşayan kısmı, eşinde tahmin eden kısmı olacak... takii onunda bir çocuğu oluncaya kadar..

Henüz evlenmeye karar vermedim.Yani öyle bir adayda yok.olucaktı ki karşımdaki erkek korktu.Ailesi istemedi.Çünkü daha önce evlilik yapmayan bir çocuktu.Benim eşim vefat edeli 4 yıl oldu.Bir oğlum var ama daha ufak.Aslında bana kalsa ben hiç istemiyorum.Ama yaşım çok genç ve ailemde biz bugün varsak yarın yokuz hayat yalnız geçmez evlenmlisin diyorlar.Onlarada hak veriyorum bir yandan.Benim içimi acıtan kabul edilmemek aslında çok acımasızca geliyor.Sonuçta isteyerek evliliğimi bitirmedim.Senin eşin daha önce evlilik yapmamış birimiydi?En azından duygusal yapıda biriymiş şanslısın,olmayanlarda var ne yazıkki!!

Sakın derim sakın evlenme.
Hiç bir erkek babası olamaz. Sevemez.
Annem evlendi ben kucukken ve bin pişman neler yasadıgımı allah bilir.
Aklın varsa ogluna anne ve baba ol.
Haa tabii ki duygusal beraberlik yasayacaksın fakat ogluna ve evıne yansıtmadan.
oglun buyuyecek yeterlı yasına geldıgınde fikriyle hareket etmelisin.

Hayatta en çok korktuğum şeylerden biride yalnız kalmak((Başımı yaslayacak birinin yanımda olmaması.Belkide bu tedirginlikler beni bu duruma sürüklüyor.Hakkımda hayırlısı ne ise o olsun diye dua ediyorum.Ama varsa bu durumlardan geçenler fikirlerinide almak istiyorum açıkçası.

annemın arkadasının kızı cocugu olduktan sonra esınden ayrıldı
aılesının yanına donmustu ama bırkac yıl sonra lıseden hıc evlenmemıs arkadasıyla evlendı
sade bır nıkah yaptılar oglunu da aldı yanına ama haftanın bırkac gunu oglu anneannede kalıyor
bılemıyorum sorun oluyormu ama zor sureklı anlayıs ve ozverı kadından beklenılıyor

tabiiki de eşini kaybettin ( boşanmış da olabilirdin ) yalnızlığa mahkum olmak zorunda değilsin.
eğer kendini evliliğe hazır hissedersen hayatını paylaşabilceğin birini bulabilmek senin de hakkın.
ama bekar bir erkek olmak zorunda değil bu. seninle benzer birini bulursan eşini kaybetmiş ya da boşanmış belki seni ve çocuğunu daha iyi anlar ve daha iyi sahiplenebilir.
şu da önemli bekar bir erkek çocuk sahibi olmak isteyebilir , bunu da düşünmen lazım tekrar başka bir adamdan çocuk sahibi olmak ister misin ?

benim arkadaşım 1.5 sene oluyo boşandı 2.5 yaşında oğlu var 6 ay oldu yeniden evlendi eşinin ilk evliliği ailesi başta istemedi ama eşi kararlı olunca tmm dediler mutlumu hayır değil eşinin ailesine çocuğunu kabul ettiremiyo çocuğuna anneanne bakıyo eşiylede çocuk yüzünden zaman zamqan sorun yaşıyo sözde kabul etmişti başta ona abi değil baba olucam demişti ama havada kaldı bu sözler...

bende oğlum 2 yaşındaydı ayrıldım. şu an oğlum 5 yaşında ve 3 ay önce ikinci evliliğimi yaptım hiç evlenmeyen biriyle. sanki hiç evlenmemişim gibi gelinlikte giydim davetlerimizi de yaptık. şu an allaha çok şükür mutluyuz. oğlum yüzünden hiç sorun çıkmadı ama çıkmıycak diye bir şey yok. hersabah işe giderken oğlumu kreşe bırakıyoruz iş çıkışı alıyoruz. bazen eşimin oğluma ben seni neden bu kadar çok seviyorum dediğini duyuyorum çok seviyor gerçekten kendi çocuğu olsa ancak bu kadar sever. benden daha fazla düşünür yemesini uykusunu gece kalk üzerini ört der gece oğlum yanımıza geldiğinde kedi gelmiş yanımıza diye sarılır yatar,tabi çocuğun duygularını kaprislerini pek fazla anlayamıyor ama o zamanda hoşgörülü olmak lazım. ama oğlumda sevdirir kendini öz babası gibi baba der babanne der, sağ olsun kayınvalidem de sever oğlumu,oğlum biraz daha büyüseydi ben evlenemezdim. çocuk büyüdükçe kabul etmiyor çünki.. seçtiğiniz insanda allah korkusu ve merhamet duygusu olması lazım. siz gönlünüzü ferah tutun inşallah çocuğunuzu ve sizi çok seven birileri çıkar.

bu konu benimde aklımda hep.bende yeni boşandım.boşanır boşanmaz evlilik mi düşünüyorsun diyeceksiniz düşünmüyorum.ama olabilme fikri bile beni umutlandırıyor.benim çocuğum yok hatta hala bakireyim.önce ben korktum sonra eski eşim soğudum dedi yanaşmadı yanaştı kendinde problemler oldu.acaba bende bekar biriyle evlenbilirmiyim ki.ben ne bileyim kendimi bekar gibi hissediyorum çünkü sadece cinsellik değil hiç evlilşğim evlilik gibi olmadı o yüzden

Çok mu önemli evlenmiş evlenmemiş , doğru insanı bulduktan sonra...

öylede... malesef böyle olmuyor tcde... adam kabul etse, birde kayınvalde ve kayınpeder var.. onlar da kabul etmeye bilir... oguluna layık görmezler.. saçma sapan düşünceler işte..

Haklısın ama iş yine erkekte bitiyor.
Evlenmiş ayrılmış olmasa bile istenmeyen gelinler yok mu?
Doğru insansa , seni ezdirmez kimseye konu ne olursa olsun.

işim sebebiyle bu durumlarla çok karşılaşıyorum. tahmim ettiğinizden bile çok bekar erkekle evlenen kadınlar. sorun oluyormu olmuyormu bilemem ama azınlık değil.deneyimlerimi söylemek istedim sadece..
çevremdede kuzenimin arkadaşı var.şimdi ikinci bebeği olmuş,erkeğin ailesi ilk başta istememiş ama sonradan istemişler tanıyınca öyle duydum. şimdi mutlularmış.
bir arkadaşımında sevgilisi bekar, erkeğin ailesi çocuğunu kabullenmiş hemen düğün yapalım diyormuş ama kızın ailesi pinpirikli. bana öyle yansıtıyor ama bilemem tabi iç yüzünü.2-3 yıldır birliktelermiş. çocuğun sünneti olsun öyle evlenelim diyor bizimki. bahane gibi geliyor ama bilemem tabi.

Bence evlenilebilmeli ama anneler eer çoculları küçükse daha küçük yaştayken bu evliliği gerçekleştirmeli diye düşünüyorum o zaman üvey baba değil de kendi babası gibi görür yadırgamaz tepki göstermez hem de evleneceğiniz insanın da ona adapte olması kolaylaşır. Elbette ülkemizde çok zor her aile oğluna bekar evlenmemiş birini arıyor ve onlardan çıkıyor sorunlar genelde ama iş erkekte bitiyor güvenip inanıyorsanız sizi koruyacağına eminseniz evlenebilirsiniz. Bir de bekar bir erkek çocuklu bir bayanla evlenince hemen baba modeline girmiş oluyor tüm hayatı bir anda değişiyor. Bu onlar için zor bir durum. Bekar biriyle evlenip kendi çocuğu olsa bile ancak bebek doğduğunda baba olduğunu anlayabiliyor. Ama karşısında belli bir yaşta çocuk olunca babalık kavramını bilmediği için nasıl davranacağını da bilemeyebiliyor. Kırabiliyor söyledii sözlerin incitebileceğinin farkında bile olmuyor. Burada iş bayana düşüyor birazda yani.. Çocuğunu ezdirmemekle, bazı şeyleri hoşgörmek aasındaki çizgiyi iyi ayarlaması gerekiyor.. Zor ama imkansız değil.

senin durumunda olan bir bayanla bir arkadaşım evlendi 2010 kasım ayında..
mutlular..
aynen kız 30 yaşlarında 8 yaşında 1 oğlu var eşi vefat etmiş..
Arkadaşım 32 yaşında ve o çocuğu seviyoo gerçekten eminim buna..
Hafta sonları alıp gezmeye götürüyo evden işe işden eve bi koca..
ve arkadaşımın ilk evliliği aileside kızı çok seviyoo..
Bence korkma neden olmasın..

ahgs yi anlıyorum.çünkü henüz o da bekar bir kız gibi.inanmış evlenmiş sonrada boşanmış.onu düşündüren hala toplumun görüşü.boşandığı için illahi boşanmış biriyle evlenmesi gerekiyor diye bakan kişiler.konularını daha önceden biliyorum.ilk defa yaşadığı için çok içi acıyor.o nasıl bir erkeğin ilki olacaksa evleneceği erkeğinde hiç olmazsa evlilikte onun ilki olamsını istiyoru.hayırlısı olur inş.çevrede örnek çok.hem senin çocuğun yok.cinselliği yaşamamış olmadan ne kadar artı gözükmesede artı bence

Ne biçim yorum bu Allah aşkına ??

teşekkür ederim.evet çevre beni çok etkiliyor.hala cahiliye döneminde kalmışız.erkekler hep haklı ve destekçileri çok ben bayanım kimse beni düşünmüyor.hala eski eşimle aynı yerde bulunuyoruz.öğretmenim bi görevlendirme işini yapamadılar.offffffffffff

benm annemde babam vefat bettikten sonra bekar biriyle evlilik yaptı..ilk yıllar kabus gibiydi hem biz çocuklar için hemde o adam için..çünkü annemi başka biriyle yanyana görmeye tahammülümüz yoktu..hep kavga ettirirdik hep aralarını bozardık..annem bi laf etse onu korudugunu sanardık bize bişey dese o busefer bozulurdu..yani benimsenmiyo cnm anneye karsı bir kin olusuyo küçük oldugumuzdan dolayı yani 10 yaşlarında falandık..neyseki bu insn gerçekten çok iyi biri çıktı şimdi düşünüyorumda dul bir kadın tabiki yeniden evlenebilirmiş.ama bunlar kafay dank ettiğinde baya tatsız seneler geçti gitti...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…