Damat adayı

Benim bildiğim kız tarafıda elini taşın altına koyar.
Takıyı karşı tarafa bırakın. Neyi ne kadar istiyorlarsa o kadar taksınlar.
Eşyayıda yatak odası ve beyaz eşyaları siz alın, aynı zamanda mutfak eşyalarınıda.
Gerisini erkek tarafı halletsin.
Durumunuz el veriyosa daha fazlasını yapın. Ama sizin aranızda aşk yok. O yüzden bu kadar yüzeysel ve bencil düşünüyosunuz.
Saygılar.

Güzel Kardeşim;
Tamam eskiden görücü usulü evlilikte şu olsun bu yapılsın denirdi.Kızların çalışma olasılığı şu ana göre çok çok az olduğu için herşey erkekten beklenirdi.Günümüzde de görücü usulü evlilikler var ama bu derece ticari pazarlık gibi görülmemeli.
Sen ve talibin biraz evlilik olayını hesap kitap olarak görmüşsünüzVeya onun bu düşüncesi,seni de aynı düşünceye itmiş.

Talibin biraz para odaklı.26 yaşta hemen eve yatırım yapmak,maaş alamayacak diye vatani görevi ertelemek,evleneceği kız adayıyla görüşme esnasında bile hesap kitaptan bahsetmek.Tamam insanlar bazı şeyler konuşulur ama bu kadar da hesaplı kitaplı değil.Herkes ister borçsuz evlenmekte,hayat bu kadar hesaplı yaşanmaz.Ekstra şeyler olabilir,hastalığı,sağlığı,kazası,ihtiyaçları var bu hayatın.Borçsuz evlenirsin,başka birşey çıkar.
5 ay az bir zaman değil.Neden 5 ayı bekleyerek geçiresin ki? Bir de neden karşındaki insanın planladığı hayat doğrltusunda yaşayasınO şöyle düğün istiyor,o askerliği şimdi yapmak istemiyor,o şu kadar borç alacak,şu kadar geri ödeyecek....Sen neden fedakarlık yapacaksın.

Bunlardan daha önemli şeyler var.Aynı fikir aynı zihniyette birleşebilmek.Aynı şeylerden hoşlanabilmek.Beklentiler de birleşebilmek.Birbirinin fikrini önemsemek,değer vermek,sevmek,heyecanlanmak,paylaşmak....Bunlar önemli olan şeyler.Madem bu kadar hesap kitaplı yaşıyor.Herşeyini alsın.Borcunu bitirsin.Vatani borcunu ödesin.Ondan sonra kimle evlenirse evlensin.Kimse bulunmaz hint kumaşı değil.İyi düşün öyle karar ver.

Tamamen maddiyat konuşulmuş.
Bu yaşta ev sahibi olmuş tebrik etmek lazım.
Hem ev borcu hem düğün ağır olur. Siz elinizi taşın altına koymayacakmısınız?
Nişana karıştırmazsınız kabul. Ama oda düğüne karıştırmaz. (Bi kaç yoruma baktım nişana karışamaz demişler. ama siz nasıl düğün istiyorsunuz u eklemişler)
Ama en önemlisi askerlik bu yazdıklarınız içerisinde. (Bence yapmalı)

Damat adayi ev almis helal.en buyuk yatirim bence.
Nisani sorun etme onu zaten sen yapacaksin istedigin gibi yap.
Esya alma vs.onlar hallolur ortak alirsiniz.
Dugunun ne sekilde olacagi konusundada ort yol.bulursunuz.
Senin derdin yok kendine dert ariyorsun
Mutluluklar...

Millet sevdiği için az maaşla kirada oturuyor sevdiceğiyle.
Valla aşk olmadıktan sonra paranın hiç anlamı yok bence.
Hayatını birleştiriyorsan sende taşın altına koymalısın elini.
Böyle maddiyatçı insanlardan oldum olası hazzetmem.
Oldu olcak sözleşme de imzalayın.

"Damat adayi" kelimesini o kadar cok tekrarlamissiniz ki inanilmaz irrite edici. Alinan eve muhasebeci olarak atanmissiniz sanirim, hayirli olsun.
Once gecinebilecek misin, mutlu olacak misiniz, anlasabiliyor musunuz bunlarin cetelesini tutmani oneririm.
Muhafazakarlik detayini neden verdiginizi de ayrica anlamlandiramadim.

keşke detaylı yazsaydım ilk hatam bu oldu zaten.

İsmin adalet ama bihabersin. Azcık taşın altına sen de el atsan, bu kadar da erkek tarafına yüklenmeseniz...

Maddiyatçı gördüm sizi, damada da Allah kolaylık versin, sizinle işi ZOR!

Şimdiki kadınlar maddiyata bakıyor diyince erkeklere kızıyoruz, ama dicek lafta yok hani. bu nedir? duygu hangi kısımda yaşanıyordu?

kadınları para makinesi olarak gören erkeklere sinir oluyorum. bi kaşık suda boğasım geliyor resmen
"Evlendiğiniz insana neden ben diye sordunuz mu" konunuzda şu mesajınıza denk geldim konu sahibi.
Sizce de siz bazı konularda karşınızdaki erkeği para makinesi olarak görmüyor Musunuz??

"Evlendiğiniz insana neden ben diye sordunuz mu" konunuzda şu mesajınıza denk geldim konu sahibi.
Sizce de siz bazı konularda karşınızdaki erkeği para makinesi olarak görmüyor Musunuz??

Adamcağızı makine gibi görüyor bencede. Onu alcak bunu ödeyecek bide beğenmez gibi ev almıs da şöyle böyle. Pardon gelin adayı sen ne yapıcaksın? Erkek olsam çoktan sizden vazgeçerdim. Hayat müşterek lafı sizin için sadece 2 kelimelik herhalde.

keşke detaylı yazsaydım ilk hatam bu oldu zaten.

biraz ayrıntılı bir biçimde bir evlilikten ne beklediğinizi anlatır mısınız? Ömür boyu diye yola çıktığınız,beraber çocuk sahibi olacağınız bi erkek Nasıl olmalı?

Karşınızdaki insan ile nu soruların cevabını karşılaştıralım

Benim de gözümde benze bi şey canlandı.

"o para kazanacak,ne istersem alacak,ben her şeyin en güzelini hal ediyorum." Konu sahibesinin evlilik mottosu bu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…