Damat adayı

Adam akli basinda gelecegini dusunen biri o yasta evini almis borcuda bitiyor nerdeyse. Basini sokacak evin ve yarınını düşünen beyin olduktan sonra varsin altin olmasin bazi seyler eksik kalsin. Yavas yavas yaparsiniz kafa olarak huzurluysan, anlasabiliyorsan az altin az esya takma kafana el ele verir yaparsiniz millete gostermelik desinlik icin zorlama adami...

açıkcası bende öyle düşünüyorum ve kk ya ilk yazım. o yüzden bazı şeyleri eksik yazmışım millette bana yüklendi sevgi yok mu aşk yok mu diye. hoşlantı olmasa bu kişiyle neden görüşeyim değil mi ?

Sevgi olupta ask olupta bitir ayril hemen kac kurtul dedikleride cok oluyor maddiyata takilma onun yasitlari ay sonunu goremiyor maaslarini paralarini nereye harcadıkları belli degil adam o yasta dusunmus icin rahat olsun sirf buysa sıkıntı dert etme sakin :)

peki askerliği ne yapayım ? asker yolu gözleyim mi ?

Bir akrabamız evlendikten sonra bedelli yaptı askerliğini 18bin tl ödedi.Ama onun maaşı yüksekti ve çocuğu da vardı.yani maddi durumlar uygunsa bedelli yapabilir elbette evlendikten sonra.

Şimdi altın meselesine gelelim eşim ve ailesi bana 20bilezik taktı ben istemediğim halde.şu an bankada duruyor hepsi.
Ama bana sorsanız altın mı ev mi diye keşke o altınları takmasaydılar ama kendi evim olsaydı gönlüme göre dayayıp döşeseydim.
Yani demek istediğim ev altından da gösterişli düğünden de daha önemli.bunlara takılmayın bence.
Eşya konusunda bence acele etmeyin yavaş yavaş alın ama gönlünüzce alın.siz de biriktirin paranızı kız evi olarak yarısını da siz alın eşyaların o adamda koca ev almış çünkü.
Ama eğer biz uzatmayız hemen evleniriz gibi bi düşünceniz varsa o zaman damat adayını çok ciddi araştırın ya da uygun sorularla size size uygun mı değil mi vicdanlı bir adam mı bunları anlamaya çalışın.
Çünkü bu düğün ev nişan altın vs.hepsinden çok daha mühim.

uygun sorularla bana uygun olup olmadığını, vicdanlı bir adam mı diye nasıl soracam ? bunu nasıl anlarım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ?

Yani sevgi varsa herşeyin olur zaten.Damat adayını azimli ve fedekar gördüm.Gerçekten bu zamanda böylesi insana rastlamak zor demekki şansınız yaver gitmiş.İlerde ona bol bol dua edeceksiniz kendinize ait başınızı sokabildiğiniz bir eviniz olduğunuz için.Ben kirada oturuyorum eşimin maddi durumu çok ama çok iyi izmirde oturuyoruz ve burayı hiç sevemedim o yüzden burdan ev almayı hiç düşünmüyorum ama 1 aydır ev arıyoruz kiracı olduğumuz için ev sahibi evi kızına verecekmiş.İnan çekilecek çile değil.Şuana kadar en az 20 eve bakmışımdır ama hiçbirini eşyalarıma uyduramadım ya mutfağını beğenmedim ya banyosunu...Ama kendime ait iyi kötü bir evim olsaydı herşeyi kabullenir kötü de olsa güzelleştirir paşa paşa otururdum.Bu böyle giderse ev alacam.Yani inanın kirada oturmak kadar aitliksiz yok.

uygun sorularla bana uygun olup olmadığını, vicdanlı bir adam mı diye nasıl soracam ? bunu nasıl anlarım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
Ya aslında bunun tek bir cevabı yok.Yani şöyle şöyle yap gibi bi liste çıkaramam ve sizin değerleriniz de çok önemli tabi belki bana göre yanlış olan size göre doğrudur bilemem.
En basiti hayvanlara nasıl davrandığına bakardım galiba hayvanlara kötü davranan biri kötü bi insandır gibi geliyor bana.
Çocukları sevmesi onlara merhametli davranması da önemli bi konu.
Lokantada bi garsona davranışı ona karşı nazik saygılı olması da çok önemli.Kadına bakış açısı nasıl onu hizmetçi gibi mi görüyor vs.
Evlilikte kadının rolü sence nedir,bir kadın evlilikte nasıl davranmalıdır ?gibi sorular sorarak belki kafa yapısını çözebilirsiniz.
Ama en güzeli tabi ki vakit geçirerek tanımak sorulardan ziyade.Dilerim her şey güzel olur sizin için.

Bana uygun olup olmadigini nasil anlarim diye soruyorsun ya bize.. bence bunu sorma geregi duyuyorsan zaten uygun degil. Uygun olsaydi hissederdin böyle soru sormaya bile gerek kalmazdi.

Bize sorana kadar ne yapmalıyım diye bi kendine sor istersen? Azcık destek olsan fena olmaz. Herşeyi karşıdan bekliyosun çocuk düşünsün ben bununla ne yapmalıyım diye.. Az insaf

peki askerliği ne yapayım ? asker yolu gözleyim mi ?
İşte bunları bize sorman tuhaf değil mi? sokma akıl yedi adım gider derler, biz bekle desek ne olacak, senin bir hissiyatın yok mu, insanın ya içinden gelir ya gelmez... sadece hoşlanma varken işte içinden gelmez insanın, iyi tanımıyorken. önce ilişki yürür sonra baktın aşk ve sevgi sağlam, uyum tamam, zaten o durumdaki kimse bekleyeyim mi demez. benimki askerdeyken hasretimden bildiğin etim bile acıyordu. askerlik kavramıyla da ilgili sorunum olduğundan. ama canımın nasıl yanacağını bile bile, bir gün de bekler miyim acaba ben bu adamı beklesem mi beklemesem mi diye kimseye sormadım. işte tanıyınca net oluyor insan, tanımayınca böyle. bir şey de diyemiyorum hadi aile kültürünüz öyledir diye ama en azından sözü nişanlılığı elinizden geldiğince uzatın derim, ille evlilik dayatılırsa ve bu kafa karışıklığıyla tamam dersen işte şans diyorum sonrası, ne çıkarsa bahtına

Nisanı abartmamak lazım die düsünüyorm. Evde yakın akrabayla yapılablr.. ev olduktan sonra altın az olsun eşyayada siz yardım edin biraz fedakarlık yapın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…