- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Adam akli basinda gelecegini dusunen biri o yasta evini almis borcuda bitiyor nerdeyse. Basini sokacak evin ve yarınını düşünen beyin olduktan sonra varsin altin olmasin bazi seyler eksik kalsin. Yavas yavas yaparsiniz kafa olarak huzurluysan, anlasabiliyorsan az altin az esya takma kafana el ele verir yaparsiniz millete gostermelik desinlik icin zorlama adami...Kızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
açıkcası bende öyle düşünüyorum ve kk ya ilk yazım. o yüzden bazı şeyleri eksik yazmışım millette bana yüklendi sevgi yok mu aşk yok mu diye. hoşlantı olmasa bu kişiyle neden görüşeyim değil mi ?Adam akli basinda gelecegini dusunen biri o yasta evini almis borcuda bitiyor nerdeyse. Basini sokacak evin ve yarınını düşünen beyin olduktan sonra varsin altin olmasin bazi seyler eksik kalsin. Yavas yavas yaparsiniz kafa olarak huzurluysan, anlasabiliyorsan az altin az esya takma kafana el ele verir yaparsiniz millete gostermelik desinlik icin zorlama adami...
Sevgi olupta ask olupta bitir ayril hemen kac kurtul dedikleride cok oluyor maddiyata takilma onun yasitlari ay sonunu goremiyor maaslarini paralarini nereye harcadıkları belli degil adam o yasta dusunmus icin rahat olsun sirf buysa sıkıntı dert etme sakin :)açıkcası bende öyle düşünüyorum ve kk ya ilk yazım. o yüzden bazı şeyleri eksik yazmışım millette bana yüklendi sevgi yok mu aşk yok mu diye. hoşlantı olmasa bu kişiyle neden görüşeyim değil mi ?
peki askerliği ne yapayım ? asker yolu gözleyim mi ?Sevgi olupta ask olupta bitir ayril hemen kac kurtul dedikleride cok oluyor maddiyata takilma onun yasitlari ay sonunu goremiyor maaslarini paralarini nereye harcadıkları belli degil adam o yasta dusunmus icin rahat olsun sirf buysa sıkıntı dert etme sakin :)
Bu sana kalmis belkide bedelli yapar sartlar artik daha kolay tamamen sende olay bi gozlemle oluruna bak istersen.peki askerliği ne yapayım ? asker yolu gözleyim mi ?
uygun sorularla bana uygun olup olmadığını, vicdanlı bir adam mı diye nasıl soracam ? bunu nasıl anlarım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ?Bir akrabamız evlendikten sonra bedelli yaptı askerliğini 18bin tl ödedi.Ama onun maaşı yüksekti ve çocuğu da vardı.yani maddi durumlar uygunsa bedelli yapabilir elbette evlendikten sonra.
Şimdi altın meselesine gelelim eşim ve ailesi bana 20bilezik taktı ben istemediğim halde.şu an bankada duruyor hepsi.
Ama bana sorsanız altın mı ev mi diye keşke o altınları takmasaydılar ama kendi evim olsaydı gönlüme göre dayayıp döşeseydim.
Yani demek istediğim ev altından da gösterişli düğünden de daha önemli.bunlara takılmayın bence.
Eşya konusunda bence acele etmeyin yavaş yavaş alın ama gönlünüzce alın.siz de biriktirin paranızı kız evi olarak yarısını da siz alın eşyaların o adamda koca ev almış çünkü.
Ama eğer biz uzatmayız hemen evleniriz gibi bi düşünceniz varsa o zaman damat adayını çok ciddi araştırın ya da uygun sorularla size size uygun mı değil mi vicdanlı bir adam mı bunları anlamaya çalışın.
Çünkü bu düğün ev nişan altın vs.hepsinden çok daha mühim.
siz benim yerimde olsanız böyle bir damat adayı için kabul edermisiniz ?Bu sana kalmis belkide bedelli yapar sartlar artik daha kolay tamamen sende olay bi gozlemle oluruna bak istersen.
Ya aslında bunun tek bir cevabı yok.Yani şöyle şöyle yap gibi bi liste çıkaramam ve sizin değerleriniz de çok önemli tabi belki bana göre yanlış olan size göre doğrudur bilemem.uygun sorularla bana uygun olup olmadığını, vicdanlı bir adam mı diye nasıl soracam ? bunu nasıl anlarım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
Bunun cevabin8 veremem onceliklerini bilmiyorum ve karşımdaki kisiyi iyice tanimam lazim bunun icin zaman lazimsiz benim yerimde olsanız böyle bir damat adayı için kabul edermisiniz ?
Kız sözlerini de hatırladıysan bir söyleyiver türküyü
Hahahahaahahhahaha en güzel yorum sanirimmuhasebe..
İşte bunları bize sorman tuhaf değil mi? sokma akıl yedi adım gider derler, biz bekle desek ne olacak, senin bir hissiyatın yok mu, insanın ya içinden gelir ya gelmez... sadece hoşlanma varken işte içinden gelmez insanın, iyi tanımıyorken. önce ilişki yürür sonra baktın aşk ve sevgi sağlam, uyum tamam, zaten o durumdaki kimse bekleyeyim mi demez. benimki askerdeyken hasretimden bildiğin etim bile acıyordu. askerlik kavramıyla da ilgili sorunum olduğundan. ama canımın nasıl yanacağını bile bile, bir gün de bekler miyim acaba ben bu adamı beklesem mi beklemesem mi diye kimseye sormadım. işte tanıyınca net oluyor insan, tanımayınca böyle. bir şey de diyemiyorum hadi aile kültürünüz öyledir diye ama en azından sözü nişanlılığı elinizden geldiğince uzatın derim, ille evlilik dayatılırsa ve bu kafa karışıklığıyla tamam dersen işte şans diyorum sonrası, ne çıkarsa bahtınapeki askerliği ne yapayım ? asker yolu gözleyim mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?