- Konu Sahibi HepBaharOlsa
-
ne camisi ne adeti yk erkek atarsa o olurmus kız atarsa bu olurmus kızı yanlıs yonlendırıyorsunuz bu konuda basına bısey gelse kım kurtaracak? Canım sen sana erkek tarafındn ne geldıyse iade etmen gerek Bizim medeni kanunumuzda nişan hediyelerinin geri verilmesine dair hükümler var açıkça düzenlenmiş sanadava açıp geri isterlerde çok zor duuruma düşersin hem mahkeme masrafları vs hepsi sana kalır sağlam adım atmak lazım herseyi düşünmeli ve adete göre davranmamalı hayır yapmayı düşünmemeli.Benim böyle bir davam vardı müvekkilimde erkek tarafıydı nişan hediyelerinin iadesi için dava açmştık ve kazandıkta....
Normal şartlarda nişanı hangi taraf atmış olursa olsun ben nesi var nesi yok verirdim.Ama sizin imam nikahınız kıyılmış ve erkek bunu bozduğu için sana ödemesi gerekn bir meblağ var bunu nikah kıyılırken kararlaştırmış olmanız gerekiyor.Bu neydi?Para yada altın olarak nikah bozulduğunda kadın mağdur olmaması için bir miktar belirleniyor.Eğer elindeki altınlar o miktarı karşılıyorsa sende kalsın karşılmamıyorsa onlar sana onu ödeyecekler.
Bunu bilmiyordum, aklimizda mutlaka bulunmali. Ama o tipte insan degiller.. Gerci ummadigin tas bas yarar derler..
1 kilo altin demistim, herkes sasirip gulmustu utandim bende, yarim kilo olsun demistim..
Gönül isterdi ki herşey güzel gitsin mutluluğunuz daim olsun.Ama olan olmuş.Ve O zaman bu senin hakkın yarım kilo altını vermek zorundalar onlara bunu hatırlat.Bu senin hakkın çok ayrıntılara girmek istemiyorum kk da dini konuların konuşulması yasak diye biliyorum.Sen internetten araştır bu mehirdir ve her imam nikahı kıyılana kişiye nikahın bozulması halinde ödenmek zorunludur.Yasal olarak bir hak taleb edemezsin ama vermzlerse onlar günaha girmiş olur.Dediğim gibi internetten ayrıntılarını araştır.
^ kesinlikle ofkeyle karar verilmemeli,
bence yazin ailesini davet edip,
aile buyukleriyle birlikte ortak bir karar vermek en mantiklisi.
Hem sahitlerde olur. Hayira ne kadar verebilirsek o kadar kârdir benim icin..
^ evet kesinlikle haklisin.
Onunla evlenecek olsaydim, kendimi hic bir anlamda gelistiremicektim,
sadece ev islerinde ve yemek yapmada kendimi gelistirebilirdim.
Tabi birde kitap okuyarak, ama uygulama olmayinca kitaptakilerinde fazla anlami olmuyor.
Hayirlisi olsun.. Hala kirginim ama, onun mutlu olmasini kesinlikle istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?