• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dansöz Olacağım!

teten

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
16
7
18
İstanbul
Büyüyünce ne olacaksın? Diye sordular. Sana da bana da. Belkide bu soru sayesinde küçücük bir çocukken ilk kez geleceğimizi düşündük. Yani ilk kaygıyı tattık belkide. Çocuk olmak an’ı doya doya yaşamak demekti. Ama illa da sordular bu soruyu bize ‘büyüyünce ne olacaksın?’Tamam burada itiraf ediyorum, bana bu soruyu sorduklarında ne cevap vermişim biliyor musun? ‘Dansöz’

Eh benim cevap biraz orijinal olmuş tabii ama sen bu soruya bir cevap vermedin mi? taa yıllar önce.
Ben yeni yeni anlıyorum…aslında ne dedi bize büyüklerimiz bu soruyu sorarken biliyor musun? ‘Büyüyünce bir ŞEY ol. BİRŞEY’ yani doktor ol ne bileyim öğretmen ol polis ol…ama BİRtanesini seç ve OL.
Insan içinde öyle çok rengi barındırır ki bunun bir meslekle yada okunan bir fakülteyle tanımlanması imkansız değil mi? Tamam diyelim sen bir öğretmen oldun. Başka?
‘Sen’ demek sadece öğretmen olmak mıdır? Sanırım çoğu insana bu yetiyor…Öyle aşılandık ve tek çeşit meyve veriyor beyin ağacımız…
Oysa sen ben tek bir şey olmak zorunda değiliz öyle değil mi? Her şeyden önce insan olacağız, sonra severek/sevmeyerek bir işten para kazanıp hayatımızı idare ettireceğiz ve bunlar hayatın akışı içinde zaten olup biterken neyi unutmayacağız biliyor musun?
‘Ben’ olabilmeyi…sen=yaptığın meslek değil;
Sen= insanlığın+mesleğin+hayallerin+okuma aşkın+… Ressam yönün olabilir, içinde saklanmış bir yazar yada müzisyen olabilir, mükemmel aşçılığın olabilir….

Rengarenksin! Bazen beyaz,bazen mor, bazen sarı…seni sen yapan şey küçükken sana sorulan o soruya verdiğin cevap gibi Birtek değildir. Birçok şeydir…ve hepsini sev ne olur. Hepsine değer ver, yani içinde sanki olan renkleri gör ve çok yönlü ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
benimde ilk cevabım buydu,sonra kuaför sırasıyla turizimci
an okulu öğretmeni...ama gel görki
yaş 24 ve hala öğrenci...
hayat bazen planına cevap vermiyor
temeli tümden yıkıyor ve yıkılan temele kat atmanı bekliyor üstelik benliğini de çalıyor
bu şekilde çık sahneye diyor...

bende aynı soruyu 2.5 yaşındaki ikizlerime sormuştum.. cevapları gerçekten şaşırtmıştı beni ikiside pilot olmak istiyormuş :) şimdilik elbette herşey çok erken ama bekleyip göreceğim belkide gerçekten istedikleri gibi olur kimbilir ??..

bana bu sorulduğunda kendimi bildim bileli hiç değiştirmeden dediğim polis olmaktı.. ama olamadım içimde kaldı..
inş. benim kuzularımın içinde uhde olarak kalmaz istekleri..

hep ogretmen dedim liseye kadar. lisede gazeteci dedim. su an universitede turizm okuyorum. ne meslek edinecegim belli degil... ortaya karisik...ama gazetecilik icimde uhde olarak kalacak

Sürekli sorulan rahatsız edici sorulardan biriydi büyüyünce ne olacaksın sorusu. Ha bir de gözde meslekler hemen empoze edilmeye başlanırdı. Mesela annem herkese benim kızım hemşire olacak derdi. Tabi bu isteği hastaneye girdiğim anda fenalaşma durumuna gelen benim halimi gördükten sonra hızla değişti. Bu tarz sorular ve istekler bitsin artık lütfen :KK47:

İlk önceleri ressam olacağım ben derdim.. sonra polis sonra kaymakam. Mimar. Fotoğrafçı bu meslekler çok havalı gelirdi bana. Şimdi ise gayet seviyorum işimi. :D

Gözlerim buğulanak okudum. Farkında olmadan ne kadar fazla sınırlarla kuşatıyoruz 'ben' liğimizi.
Ördüğümüz duvarların tutsağıyız hiç farkında olmadan.
Kocaman yüreğine sağlık, teşekkürler...:KK68:

Bana bu soruyu sorduklarında kıl olurdum. Çok gıcık kapardım.Devlet memuru olcam der çıkardım. Yalan söylerdim,aklıma oyun oynamaktan başka birşey gelmezdi..Öğretmen polis avukatlık vs.. Bana Göre değil.. Kendi İşimi Kurup Kendi kendimin Patronu olmayı İstemişimdir hep. Şimdi İse Pastacılık hoşuma Gidiyor :)) Çalışacak olsam İlk eğitimini alıp Sonra Pasta börek çörek kek vs... Yapmak olur.. Hayalimse kendi zeytinci.dükkanımı açmak :(

bende ilkokulda ögretmen
ortaokulda hostes
lisede arkeolog olucam dedim(bi uhde varsa içimde budur)
üniversetedeyim ve fizyoterapi okuyorum....
hayat şartları işte...

Lisede gazeteci olmak hayalim vardı hatta bölümümü bile buna göre seçmiştim daha iyi meslek edineceğim bölümleri elimin tersiyle ittim sonra önümüze bi üniversite sınavı çıkardılar hayalleri yaşayamadık hala içimde :110:

doktor olmak istiyordum ama şuan muhasebe son sınıf öğrencisiyim :))

Tiyatro sanatçısı olmak istedim ben de hep.
Olmadı.
Şimdi hangi tiyatro oyununa gitsem sonunda oyuncular seyircileri selamlarken içimden hüngür hüngür ağlamak geliyor.

Back
X