• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daraldım artık !

vwxyz

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
6
0
16
Sakarya
eşimle evleneli hemen hemen 1 sene oldu ve ben kaynanam sayesinde sinir küpüyüm !benden 4 sene önce eltim evlenmiş evlenirkende evine pek özenmemiş ama bütün çeyizini kaynanam yapmış annesi yok diye. kaynanamla aram gayet iyiydi ta ki evi düzmeye başlayana kadar. kaynanamların 5 dairesi var önce eltimin oturduğu evde oturmuş sonra eltim evlenince ona vermiş o yeni ev düzmüş kendne ben evlenince de o evi bana bıraktı sıfır evi dayadı döşedi kendi yerleşti ben evim laminant olsun istedim para yok dedi kendi evini laminant yaptırdı balkonu cam balkon yaptırmak istedim gitti kendi balkonunu cam balkon yaptırdı sustum mutfak dolaplarının kulplarını değiştirmek istedim yapmadı aşınmış kapı kollarını bile değiştirmedi kendi harçlıklarımla gittim aldım dolapların kulplarını değiştirdim. biz eşimle ev için bişey alırken eltime de alıyodu aynısı olsun kimseye hak geçmesinmiş. sonra da istediğim gelinliği alamadım para yok çok para dedi. sustum sustum.. eltimde kaynanama gittiğim zaman ne hoşgeldin ne güle güle diyodu. sonradan sonraya benim çabalarımla biraz düzeldi. sonradan öğrendiğime göre de evde benim muhabbetim yapılmış kavga çıkmış eltim kayınvalidemle aynı evde yer içer uyumaya kendi evine çıkardı ben öyle istemedim 4 sene ben baktım size birazda o baksın demiş. hamile kaldım benim annem neler aldı o bir iğne almadığı gibi bide doğsun ben onu maksime saracam der gülerdi....(sonradan aldı) eltimin benden 3 ay önce doğdu çocuğu gider bakardı severdi.gelgelelim benim çocuğuma gelince kadın gelmez çağırmadan bi gece sabah ettim uyumadı çocuk eşimde annesine sen git çocuğu salla kız uyusun biraz demiş geldi yattım uyudum 1 buçuk saat olmuş uyuyalı çocuk çığlık çığlığa ağlıyo evde kimse yok kalktım hastaneye götürcm diye merdivenlerden inerken bi baktım kaynanam eltimin evinde onun çocuklarına bakıyo tasımı tarağımı aldım anneme geldim 2 gece kaldım eve gittim babaanne hoşgeldin bile demedi kızmış annemde kalıyomuşum diye. dün eve bi gittim ki eltimin evinde tadilat var kaynanam eltime laminant yaptırıyomuş çelik kapı taktırıyomuş kimseye hak geçmesinmiş şimdi söyleyin bana ne yapayım kimin hakkı kimde ?! kafayı yicem !!

Son düzenleme:
Konuyu Okudumda Neden Kayinvalideden Bekleniyor Birseyler Esin Calismiyormu Niye Kapi Kulplarini Harcliginla Degistirdin...:26:

Kayınvalideniz eltinizi daha çok seviyor demek ki.siz de sizi sevmeyeni fazla da önemsemeyin.eşiniz yapsın imkanlarınız doğrultusunda.kv ve eltin isterlerse evlerine altın döşesinler...

çalışıyor ama elde hiç bişey kalmıyor 850- 900 alıyor anca eve yetiyo şuan elimin altında olan altınlarıma bile dokunamıyorum izin vermiyor evlenmeden önce de kaynanam çalıştığı parayı alırdı haftalık verirdi 50 lira diğer oğullarına da öyle yapıyo şuan

çalışıyor ama elde hiç bişey kalmıyor 850- 900 alıyor anca eve yetiyo şuan elimin altında olan altınlarıma bile dokunamıyorum izin vermiyor evlenmeden önce de kaynanam çalıştığı parayı alırdı haftalık verirdi 50 lira diğer oğullarına da öyle yapıyo şuan

canim altinlarini hemen oyle gozden cikarma lazim olur ne olur ne olmaz yani bir kenarda dursun...
senin calisma imkanin yokmu yani kimseye minnete gerek yok size yapmiyor diye simdi kayinvalidenede birsey diyemeyizki
istemiyor demekki :31:

eşimde istemiyor çalışmamı kaynanamda baştan beri bırakmıyolar. bide hem çocuğa bakmıyor hemde anneme geliyorum diye surat yapıyo

huzurunuzu kaçırmayın. diğer oğullarına veriyor yalnızca sizin eşinize mi harçlık vermiyor.eğer öyleyse ya size ya da oğluna kırgındır...

Anladığım şu,kayınvalideniz eltinizin annesi olmadığından dolayı daha fazla sahiplenmiş..
Onu daha çok da seviyor olabilir.
Bu durumda sizin yapacak birşeyiniz yok,size harcama yapmak için onu zorlayamazsınız,size ev vermiş neticede..
Daha fazla mızmızlanmayın bence,buraya yazdığınız gibi sürekli onlara da dile getiriyorsanız inadına da yapıyor olabilir...
Eltinizi kıskanıyor olabilirsiniz,kayınvalideniz adaletsiz de olabilir ama ''neden?.....ben de isterim'' denmez ki..
Eşiniz ne düşünüyor?
Bu duruma iki erkek kardeş ne diyor?
Kadınların arasında kalmış gibi hissediyor olabilir,''ona yaptı bana yapmadı''yı dinliyorsa hep..
İlla birşeyler yapılması gerekecekse,eşiniz halletsin bu sorunu,siz dışarıda kalın..

onu gelip sürekli bana kötülüyor ama eltim odadayken başka konuşyor çıkınca neler söylüyo ne yapmaya çalışıyo anlamıyorum eşim onlardan bezmiş durumda artık farkında herşeyin anlattım güldü sen laminant diyosun ben şakayla karışık ayakkabı alcam sponsor ol dedim etmediği yemin kalmadı parası yok diye dedi şimdi laminant yaptırıyo onlara dedi oda haklı sustum daha ne diyim o sözün üstüne

Gerekirse ufak çaplı bir kredi çekerim, evimin ne ihtiyacı varsa yaptırırım yine de bir şeyler beklemem.
Eğer anlattığınız doğrultudaysa, hala bir şeyler bekliyor olmanız hata.

Dua edin ki kirada değilsiniz.
Bırakın kimin kime ne yaptığını, sizi ilgilendirmesin.

canım anlıyorum çocuğun küçük eşinin maaşı da yetersiz. sanırım kira falan vermiyorsunuz ama. Kimseye minnet etme kimseye eyvallahın olmasın. Bak ekonomileriniz keseleriniz ayrı. 900 liraya geçinilir yani bir şeylerden kısmak çok da zor değil. Bir ay 3 elbise alma 2 tane al. parasını koy kenara. belki hemen o ay değil ama 2-3 aya yaparsın laminantını. mesela salonu yaparsın önce sonra çocuk odası mutfak falan. kışa kadar biter. bebiş de evde rahat rahat gezer. Gönül istesin niyet olsun azim gelir. Elini sıkı tutcan bacım. Elti konusuna gelince kaynana paraziti işte. Bak bi de sömürmüş sömürmüş senin başına atmaya çalışıyor şimdi de. Hakkı batsın. Sinir oldum. Hem sen öyle biriktirir güzel güzel şeyler yaparsan evine kıskançlıktan çatlarlar. :8: Hem de öyle ucuza öyle güzel öyle yaratıcı şeyler bulursun ki. Senin iki katını harcar da sen gibi güzelini yapamazlar. :34:

Konuyu Okudumda Neden Kayinvalideden Bekleniyor Birseyler Esin Calismiyormu Niye Kapi Kulplarini Harcliginla Degistirdin...:26:

Canım öyle olmuyor işte insan ister istemez sinir oluyor .
Mesele kapı kulpları değildir.

Benim en çok tuhafıma giden çocuğu bırakıp öbür gelinine yardıma gitmesi , büyük ihtimalle uyuyor diye gitmiştir.

eşimde istemiyor çalışmamı kaynanamda baştan beri bırakmıyolar. bide hem çocuğa bakmıyor hemde anneme geliyorum diye surat yapıyo
İyi ama kayınvaliden çocuğuna bakmak zorunda değil ki.
Git sen annene kayınvalidene ne canım aaa.

Canım öyle olmuyor işte insan ister istemez sinir oluyor .
Mesele kapı kulpları değildir.

Benim en çok tuhafıma giden çocuğu bırakıp öbür gelinine yardıma gitmesi , büyük ihtimalle uyuyor diye gitmiştir.

Valla en cok ona soyle yapti bize yapmadi ona verdi bize vermedi vs. Gibi geldi bana cocuk konusunu en son yazmis arkadas onuda anlamadim dogru duzgun..

Ben de zamanın da çok bozulmuştum kayınvalideme bu yüzden , o zamanlar beyaz eşyalarımın gri olmasını çok istiyordum ama bana sorulmadan beyaz alınmıştı .
Kendi evine grileri ve daha kaliteli ürünleri almıştı , yani şimdi olsa kafama takacağım son şey bile değil :9:
İstediğini alsın kadın yazık 26 sene kayınvalidesiyle dip dibe yaşamış eski eşyalara gelin olmuş.

Şimdi aklıma gelince yine sinir oldum ama yarın gidip söylicem kendisine :9:

Bu kaynanalar bence eltilerin arasinin iyi olmamasi icin boyle birbirlerine dusuruyorlar

Bak ben eltimle yillardir arkadasimdir daha eslerimizle tanismadan oncesine kadar. Kader kismet iki kardesle evlendik, o bizden 3-4 sene

once evlendi, herseyi yapildi. Kayinvalidem ekstra cok sey yapti bende gittim hep evinin boyasina esya tasimasina filan yardim ettim.

Hic bisey beklemedim. Gel zaman git zaman benim dugun vaktimde kaynanamin dedigi kadariyla eltim kiskanclik yapmaya baslamis. Ki hani bizim

durumumuz onlar kadar iyi bile degil ortada kiskanilcak biseyde yoktu. Kaynanamda basladi bana ne aliniyorsa onada almaya, neymis

hak gecmesinmis bide bunu bana soylemesine anlam veremedim.

Neyse ben bunlari unuttum eltimle yine eskisi gibi muhabbetimiz iyi olmaya basladi bu seferde kadin tuttu neden yakinmisiz diye bize sorular sormaya basladi. Ondan sonra anladim ki bizi birbirimize dusurmeye calisiyor

Dikkatli ol belkide senin kaynananda bu tur yola basvurmus olabilir. Sirf diger tarafi kudurtmak icin yapiyor olabilir

Allah aşkına ya kadın oğlunu evlendirmiş üstüne ev vermiş anladığım kadarıyla altınlarına da dokunmamış daha ne yapsın. Bence onları bile yapmasa iyiymiş çünkü nankör konuşuyorsun. Yaptıklarını görme yapmadıklarını devleştir var mı öyle ya.

Kadın çocuklarını gelinlerini beslicem diye kendı lüksünden oluyor belkı kendı ihtiyaçlarından bile oluyor. Kadının parasına göz dikmişler resmen.

Eltine yapıyorsa demek ki onu daha çok seviyor bunun nedeni de eltinin daha ona yakın olması yardımcı olması olabilir mi mesela? Sen mesafe istemşsin o kaynanasına bakmış sonuçta da al sana mesafe.

Kocanın parası ne kadarına yetiyorsa o kadar masraf yap. Biriktir gereksiz harcama yapma kendin yap ne istiyorsan evine.

Ayrıca çocuğuna da bakmak zorunda değil ve içinden de gelmiyor bence sebebi de senin tavırların. Yoksa neden bir kadın oğlunun çocuğuna bakmak istemesin ki. Tek sebep gelinin tavırlarıdır bence.

Ha sen annene gittiğinde de kimsenin surat yapma karışma hakkı yok. Senin öz annen ona vefa borcun var ömür boyu kimse engelleyemez ona gidip gelmeni.

Son düzenleme:
eşimle evleneli hemen hemen 1 sene oldu ve ben kaynanam sayesinde sinir küpüyüm !benden 4 sene önce eltim evlenmiş evlenirkende evine pek özenmemiş ama bütün çeyizini kaynanam yapmış annesi yok diye. kaynanamla aram gayet iyiydi ta ki evi düzmeye başlayana kadar. kaynanamların 5 dairesi var önce eltimin oturduğu evde oturmuş sonra eltim evlenince ona vermiş o yeni ev düzmüş kendne ben evlenince de o evi bana bıraktı sıfır evi dayadı döşedi kendi yerleşti ben evim laminant olsun istedim para yok dedi kendi evini laminant yaptırdı balkonu cam balkon yaptırmak istedim gitti kendi balkonunu cam balkon yaptırdı sustum mutfak dolaplarının kulplarını değiştirmek istedim yapmadı aşınmış kapı kollarını bile değiştirmedi kendi harçlıklarımla gittim aldım dolapların kulplarını değiştirdim. biz eşimle ev için bişey alırken eltime de alıyodu aynısı olsun kimseye hak geçmesinmiş. sonra da istediğim gelinliği alamadım para yok çok para dedi. sustum sustum.. eltimde kaynanama gittiğim zaman ne hoşgeldin ne güle güle diyodu. sonradan sonraya benim çabalarımla biraz düzeldi. sonradan öğrendiğime göre de evde benim muhabbetim yapılmış kavga çıkmış eltim kayınvalidemle aynı evde yer içer uyumaya kendi evine çıkardı ben öyle istemedim 4 sene ben baktım size birazda o baksın demiş. hamile kaldım benim annem neler aldı o bir iğne almadığı gibi bide doğsun ben onu maksime saracam der gülerdi....(sonradan aldı) eltimin benden 3 ay önce doğdu çocuğu gider bakardı severdi.gelgelelim benim çocuğuma gelince kadın gelmez çağırmadan bi gece sabah ettim uyumadı çocuk eşimde annesine sen git çocuğu salla kız uyusun biraz demiş geldi yattım uyudum 1 buçuk saat olmuş uyuyalı çocuk çığlık çığlığa ağlıyo evde kimse yok kalktım hastaneye götürcm diye merdivenlerden inerken bi baktım kaynanam eltimin evinde onun çocuklarına bakıyo tasımı tarağımı aldım anneme geldim 2 gece kaldım eve gittim babaanne hoşgeldin bile demedi kızmış annemde kalıyomuşum diye. dün eve bi gittim ki eltimin evinde tadilat var kaynanam eltime laminant yaptırıyomuş çelik kapı taktırıyomuş kimseye hak geçmesinmiş şimdi söyleyin bana ne yapayım kimin hakkı kimde ?! kafayı yicem !!

Tamam cocukla/torunla ilgilenmemesini bir yere kadar anlarım da onun evine laminant yaptırmış, benimkine parke taktırmış vs gibi seyelre niye takılıyorsunuz? Yapmazsa yapmasın o ona yapıyorsa size de eşiniz yapsın

Back
X