• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daraldım artık !

Siz artık evlisiniz.Eşinizle birbirinize destek olup ayakta durmalısınız.
Anne ve babalardan destek beklemeden.
O kadın mecbur değil ki size 1 kuruş bile yardım etmeye ya da evi yaptırmaya...
Siz belli bir yaşa gelmiş iki bireysiniz ve pekala kendi paranızla yaptırabilirsiniz

Para kayınvalidenizin olduğuna göre harcarken size sorması gerekmiyor.
İster laminant yaptırır,ister cam.istersede parasını bağışlar.
Çocuk bakmakta görevi değil zaten ama eltinizin çocuğuna bakması,ona paraharcaması zorunuza gidiyorsa kadının evini boşaltın kirana çıkın.

Son düzenleme:
konu sahibi konunu okurken inan ben de daraldım :52: neden mi?

kadın evladını yetiştirmiş o yaşa getirmiş,evlendirmiş,iki evladına da birer ev vermiş,az-çok evlerin içini yaptırmış,ikisinin de çocuklarına bakmaya çalışıyor ama hala kadıncağızın cam balkonuna,laminant parkesine karışıyorsunuz? hangi hakla diye sorarlar adama değil mi? burada ne kaynana konuları var,ne beter k.valideler var..

Allah o kadına sabır versin..eltin de sen de k.validenizin kıymetini bilin.

bu hayatta kimseden birşey beklemezsen daha mutlu olursun:31: belki kaynananın haksızlık yaptığını evlatlar arasında ayrım yaptığını düşünüyorsun ama ne diyebilirsin ki.ayrıca bunu bırak eşin düşünsün sen evinde huzurunu kaçırma.tırnağın varsa başını kaşı insanlardan ne kadar az beklentin olursa o kadar çok mutlu olursun bunu unutma:31:

sizin kayınvalide bildiğin hanımağa heralde.oğullarına daireleri dağıtmalar,evlenmeden önce maaşlara el koymalar bunun yerine haftalık harçlık vermeler falan baya disiplinli bir hanımmış.sizide öyle alıştırmış kibirşey yaptırılacaksa kayınvaliden isteniyor.bence zincirlerinizi kırın artık.eşinize çalışmak istediğinizi,kendi gücünüzle kimseye minnet etmeden istediğiniz şeylere sahip olmak istediğinizi söyleyin.

Anladığım kadarıyla harebe gibi bir evde oturmuyorsunuz ,

Bide şöyle düşünün eşinizin maaşıyla ev tutup kira ödemeye kalkasanız nasıl bir yerde otururdunuz ,

Laminantmış ,kapıymış yahu bu tür şeyler dekorasyon neden bu kadar takılıyorsunuz ki !

Kadın size kira vermeden oturacağınız bir daire açmış ,şükredin biraz ,bırakın kime ne yapıyorsa yapsın ...

Diğer eltinizin kayınvalidenizle sizden daha uzun süredir beraber olduğunu unutmayın ,

Ona daha çok alışıktır huyundan suyundan emindir ,

Belki sizin bazı davranışlarınız ters tepki yaratmış olabilir ...

Hem kendinizi yiyorsunuz ,hem eşinizi ev yüzünden ,devamlı onan o bana bu gibi kıyaslamalara girmeyin ,

Bırakın kim yaparsa yapsın ,sağlıklısınız ,eşiniz çocuğunuzla mutlu olun

eşimle evleneli hemen hemen 1 sene oldu ve ben kaynanam sayesinde sinir küpüyüm !benden 4 sene önce eltim evlenmiş evlenirkende evine pek özenmemiş ama bütün çeyizini kaynanam yapmış annesi yok diye. kaynanamla aram gayet iyiydi ta ki evi düzmeye başlayana kadar. kaynanamların 5 dairesi var önce eltimin oturduğu evde oturmuş sonra eltim evlenince ona vermiş o yeni ev düzmüş kendne ben evlenince de o evi bana bıraktı sıfır evi dayadı döşedi kendi yerleşti ben evim laminant olsun istedim para yok dedi kendi evini laminant yaptırdı balkonu cam balkon yaptırmak istedim gitti kendi balkonunu cam balkon yaptırdı sustum mutfak dolaplarının kulplarını değiştirmek istedim yapmadı aşınmış kapı kollarını bile değiştirmedi kendi harçlıklarımla gittim aldım dolapların kulplarını değiştirdim. biz eşimle ev için bişey alırken eltime de alıyodu aynısı olsun kimseye hak geçmesinmiş. sonra da istediğim gelinliği alamadım para yok çok para dedi. sustum sustum.. eltimde kaynanama gittiğim zaman ne hoşgeldin ne güle güle diyodu. sonradan sonraya benim çabalarımla biraz düzeldi. sonradan öğrendiğime göre de evde benim muhabbetim yapılmış kavga çıkmış eltim kayınvalidemle aynı evde yer içer uyumaya kendi evine çıkardı ben öyle istemedim 4 sene ben baktım size birazda o baksın demiş. hamile kaldım benim annem neler aldı o bir iğne almadığı gibi bide doğsun ben onu maksime saracam der gülerdi....(sonradan aldı) eltimin benden 3 ay önce doğdu çocuğu gider bakardı severdi.gelgelelim benim çocuğuma gelince kadın gelmez çağırmadan bi gece sabah ettim uyumadı çocuk eşimde annesine sen git çocuğu salla kız uyusun biraz demiş geldi yattım uyudum 1 buçuk saat olmuş uyuyalı çocuk çığlık çığlığa ağlıyo evde kimse yok kalktım hastaneye götürcm diye merdivenlerden inerken bi baktım kaynanam eltimin evinde onun çocuklarına bakıyo tasımı tarağımı aldım anneme geldim 2 gece kaldım eve gittim babaanne hoşgeldin bile demedi kızmış annemde kalıyomuşum diye. dün eve bi gittim ki eltimin evinde tadilat var kaynanam eltime laminant yaptırıyomuş çelik kapı taktırıyomuş kimseye hak geçmesinmiş şimdi söyleyin bana ne yapayım kimin hakkı kimde ?! kafayı yicem !!
tatlım kusura bakma ama yanlışsın...bebeğinizi bırakıp eltiye gitmesi hoş değil annenize gidişinize de karışamaz ama siz de onun kazancına karışmazsınız..

kadın ev vermiş daha ne yapsın..tadilat istiyorsanız yaptırın gücünüz yettiği kadar kvniz yaptırmak zorunda değil..

o onun kendi parası ister kendi evini yaptırır ister eltiye verir isterse çöpe atar

güzelim biz çöp bile görmedik elde neler var haline şükret kıymet bil nankör davranıyorsun...

bende kayınvalideden bişey bekleyenleri anlamıyorum
yada kendi ailesi fark etmez
evlenmişsiniz bazı şeyler olmasa da olur
ona kalırsa benimde mutfak dolaplarım çizik laminatlarım lekeli çıkmıyor
kapılarımı sevmiyorum
kimden degiştirmesini isteyeyim annemdem mi kayınvalideden mi
anca eşimden o da olursa olur olmazsa olmaz yani

Herkes benim yazmak istediklerimi yazmış benim yazacağım pek bir şey kalmamış. Ev verilmiş, eşya alınmış yok mutfak dolabının kulbu yok yerlerin laminantı o kaynana istese size vermek yerine o evi kiraya verir çatır çatır yerdi parasını oğluna da bütçenize göre kiraya çıkın der ayda üç beş kuruş verirdi. Annesi olmadığı için onu koruyordur ayrıca sizin anneniz var çocuğunuza bakabilir onunkine kim baksın sizin anneniz neden gelmiyor. Size ev veren oradan kazanç sağlamak yerine sizin rahatınızı düşünen biri altınlarınıza karışmaz herhalde. Bir şekilde ekonomi yapacaksınız kirada vermiyorsunuz. Artık evin detay şeylerini de kaynananızdan istemek ayıp olur. Tamam eltinize yapılması ağrınıza gitmiştir ama sizin de vardır bir çelik kapınız falan kadının kendi evine yaptırdığına bile karşıyorsunuz parası var bana yaptırmıyor kendine yaptırıyor diye kadın daha ne yapsın. Bana kaynanam ev verdi dayadı döşedi elimizi cebimize sokmadık. Ama bir yere kadar evime hediye eşya bile almak istese aldırmıyorum. Bir şey alıyoruz parasını vermek istiyor almıyorum. Ev satıldı bu oturduğumuz ev bizim olacağı için öbür ev yurtdışındaki kaynımın hakkı eşim daha fazla paraya satılmasına ön ayak olduğu için bize de ordan para vermek istediler istemedim kaynımın hakkı hak geçmesin dedim. Bizim durumumuzda iyi tabii ama almak isteyen kaynanama özellikle aldırır kendim masraf etmiyim daha fazla koyayım diyebilirdim ama yapmışlar yapacaklarını daha ne yapsınlar Allah razı olsun demek düşer sen kötü kaynana görmemişsin gerçekten.

eltiniz evleneli yıllar olmuş ayrıca anneside yokmuş.kv nizle bunca yıldır yaşanmışlıkları var.siz daha yenisiniz. hemen kıskançlığa başlamayın.

daha eve oturmadan yok laminant istiyorum yok balkona cam istiyodum falan diyosunuz.çok ayıp yani.istekleriniz olabilir ama kv nizden değil.eşinizden isteyin.eşinizin aldığı para yetmiyorsada susup oturun yada bi şeylerden kısıp evinizi yaptırın.doğrusu budur.

kadın sizin her istediğinizi almak zorunda değil.para onun.ayrıca eltinize her yapılan size yapılamazki.bence siz yanlış düşünüyorsunuz.

Bukadar zorunu gidiyorsa, çik kayinvaldenin evinde git kirada otur veya kendine gönlüne göre bir ev al. Bukadar daralip bunalmaya gerek yok. Kadin daha napsin ev vermiş gene yaranmiyor. Çocuğunuda kvdene güvenip yapmadiniz herhalde. Eşin annesini cağirana kadar kalksin bi zahmet kendi ilgilensin çocuğu ile sen uyurken. Kv deye yüklenmek yapmadida almadida demek ne kolay. Kendim çalişayim kendi emeğimle bişeylere sahip olayim demek yok. Ne güzel dünya vallah! Kvdenin yerinde olsam senin gibi nankörü çikaririm evimden. En azindan kiraya verir ek gelirim olurdu!

aynı model eltiden bendede var canım anlatsam inanamazsın...ben ewleneli 3 sene oldu o ewleneli 6 sene..perdelerimiz beyaz esyalarımız aynı...benden sona ew dizdi baştan...cahil insanla uğraşmak çok zor anlıyorum seni...boşver takma sen belliki onun herişini kaynanan hallediyo aynen bizimkinde olduğu gibi:)sende al kocanı yanına altından gir üstünden çık tatlı dilini cilveni kullan kocana gidin ufak tefek şeyleri beraber alın...eltin buna çok sinir olacak emin ol...mesafe koy her zaman arana...öle insanlarla anlaşılması mümkün değil

Back
X