Bazen buradaki yorumlara bakınca şöyle düşünüyorum, “Bütün bu kadınlar eşleriyle gerçekten hiç bu boyutta tartışmıyor mu? Allah muhafaza böyle bir tatışmada hemen boşanmaya mı gidiyorlar? Yoksa kendi hayatımızın içinde yaşayıp sindirdiğimiz şeyler başkasının ağzından duyduğumuzda mı bu kadar korkunç ve şiddetli tartışmalarmış gibi geliyor?” Lütfen yanlış anlamayın, sadece bu konu için yazmıyorum.. her sayfayı da okuyamadım zaten.. amma velakin büyük kavgaların içinde iki tarafın ağzından da yanlış birşeyler kaçabiliyor... olayı hemen kadına şiddet boyutuna vardırmak ne kadar doğru bilemiyorum, zira açılan bir sürü konuda da aynı sınırlar için bakıldığında aslında erkeğe şiddet de geçiyor... her neyse.. burada da kim haklı kim haksız konusuna girmeyeceğim.. evliliği ve kişilerin yapısını yaşayışını bilmeden, sadece hayatlarından kısa bir kesiti okuyarak bu açıdan çok kesin yorum yapmayı kendi adıma doğru bulmuyorum. Ama “ben olsam” penceresinden yazmak istedim.. ben olsam bütün gece boyunca çalışan eşimden “sadece alt değiştirmek için kalkmasını” istemem.. hatta uyanmasın diye bebeği alıp salona geçerim... henüz uyumamışsa ayrı,, bebeğe biraz bak, ben de az kendime gelip alacağım diyebilirim belki.. ama o da sonrasında rahat ve kesintisiz uyusun diye... ne zaman uyandırırım? Eğer bebek çok ağlıyor ve emzirmek vs fayda etmiyorsa; yani tek başıma başedemeyeceğim bir durum varsa.. yahut diğer kızımız da uyanmış ve ağlıyorsa, onun da birinden biriyle ilgilenmesi gerekiyorsa... başım dönüyorsa, hastaysam ve çocuğa ya da kendime zarar verme ihtimalim varsa... eşim gece yahut gündüz yeterince uyumuş, oysa ben uykusuzsam ve dinlenmeye gerçekten ihtiyacım varsa.. zaten bu durumlarda pek de yalvarmaya gerek bırakmaz kendisi.. ama eğer bu durumlardan biri yoksa, ve ben eşimi sadece alt değiştirmek için kaldırırsam, bütün açıksözlülüğüm ve samimiyetimle yazıyorum ki eşim bana aynen şöyle söyler “altını değiştirmek sadece bir dakika, beni bir dakika dinlenmek için mi uyandırdın? Sen uyanıkken benim uyumam gözüne mi batıyor?” Ve buna da cevap verirsem tanıdığım en fedakar ve paylaşımcı babalardan biri olmasına rağmen eminim ki o sersemlik ve uykusuzlukla ağzından sonradan üzüleceği şeyler de kaçabilir... bakın bebeğiniz çok küçük, elbette erkeklerin de aynı derecede özverili olmasını bekliyoruz, ama olamıyorlar diye eşitlikten dem vurup dengeyi sizden yana kaydırmazsanız olan çocuğunuza olur. Birkaç dakikalık alt değiştirme mevzusu için bebeğinizi psikolojik olarak etkileyecek ve ilerideki davranışlarına etki edecek tartışmalara girmeye inanın değmiyor.. ilişki şeklinizi yönlendirmek, evliliği düzenlemek vs için çok yanlış bir zaman. Bunları ya bebeği beklerken, ya da biraz daha zaman geçtikten sonra; ve uygun sakin huzurlu zamanlarda konuşmanız çok daha yapıcı olur.. sevgiler :)