• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daraldım, nefes alamıyorum. Sen nasıl kocasın

Sizin gibi düşünen kadinlar yüzünden kadına şiddet bu kadar artıyor.Yardım etse nolur sanki?
Mesajda kadına şiddet onaylandığı yazmıyor. Tabii ki eşinin tavrı yanlış ama hiç bir kadın mecbur kalmadığı müddetçe kimseye yalvarmamalı.
Hani güçlü kadınlardık?..

Sizin gibi düşünen kadinlar yüzünden kadına şiddet bu kadar artıyor.Yardım etse nolur sanki?

Tabiki eşler yardım etmeli. Ama konu sahibi sabahtan akşama kadar evdeyken, bebek uyuduğunda uyuma fırsatı varken, gece boyu çalışmış ve uyuyalı 2 saat olmuş eşine, 2 dakka alt açması için yalvarmış. Adamı uykusundan uyandırdığına değer mi? Belki de uyku sersemi adam sinirlendi.

Ayrıca konu sahibi, işine gelen mesajlara çok güzel cevaplar veriyorsun. Ne diyelim kocan tü kötü haksız sen haklısın mı? Mutlu olmak istiyorsan aynada kendinle yüzleş. Diğer konularından baktım, eşin sabırlı adam. Kıymetini bil.

konuyu iyi okuyun adam yorgun geliyor gece calisiyor gece calismak demek gunduzun iki kati yorulmak demek sonra yatiyor 2 saat sonra uyandiriliyor ve sonuc boyle oluyor mesele ne biliyor musunuz karsidaki hatunun kocasinin sinirlarini hice saymasi yardim beklemek bu demek degil burada bir yanlis zihniyet var bu degismedikce herkes her muameleyi gorebilir
konuyu iyi okuyun adam yorgun geliyor gece calisiyor gece calismak demek gunduzun iki kati yorulmak demek sonra yatiyor 2 saat sonra uyandiriliyor ve sonuc boyle oluyor mesele ne biliyor musunuz karsidaki hatunun kocasinin sinirlarini hice saymasi yardim beklemek bu demek degil burada bir yanlis zihniyet var bu degismedikce herkes her muameleyi gorebilir
Herkes ayni muameleyi gormez hanimefendi.cocuklarim dogdugunda esim yorgun argin isten gelir bana sen yat yorgunsun der altini almaktan biberonla beslemesine ustunu degistirmekten ayaginda sallamaya kadar butun bakimlarini yapardi.3 yasindalar hala oyle.tuvalete goturur yedirir icirir oynar gezdirir.maalesef konu sahibinin esi gibi baba olmayi sadece sperm birakmak olarak goren cocukla sadece annenin ilgilenmesi gerektigini dusunen babaciklar mevcut.bir de bir mesajinizda kadinlar gucludur yardim beklememeliydi gibi birsey demissiniz.kari kocanin birlikte yaptigi en degerli varligina babasinin da bakmasini istemek gucsuzluk ya da minnet etmek degildir.bu olmasi gerekendir.burada asil gucsuz olan konu sahibinin esidir ki severek evlendigi bir omru paylasmaya zor anlarinda yaninda olmaya soz verdigi kadina ve ustune minicik bir bebek(bakimlari gayet buyuk) yaptigi kadina s.ktirden tut ortaligi yikmaya kadar turlu muameleleri layik gormustur.oysaki tum bunlari yapana kadar 2dk da altini alip uyuyabilirdi.

Burda her iki tarafta da hata var. Lakin konu sahibi olayı koruklemis. Gece çalışanlar o psikolojiyi bilir. Uykusuz ve yorgun. Sinirleri ateslenmeye hazır yani. Eve geçip uyumaya motive olmuş biri var.

Öteki tarafta gün boyu evde tek işi bebek olan biri... En azından eşiniz için böyle. Yardım etse tabii ki güzel olur ama şu durumda sanki sizin onun uyumasi için ortam yapmanız gerekiyordu gibi geliyor bana. Hani evlilik böyle küçük fedakarlıklar ile devam ediyor ya o bakımdan.

Tabii ki ne olursa olsun hakaret kabul edemeyiz. Bu noktada da haklısınız. Bunu eşiniz ile konuşun bence.

Lakin asıl mağdur ne siz ne eşiniz! Asıl mağdur bebeğiniz! Bir anne olarak lütfen bebeğinizin yanında haklı haksızlık demeden güçlü ve sağlam durmaya çalışın. Ve de asla ve asla tartışıp kavga etmeyin.

Ne kadar korkmuştur yavrucak...

Bazen buradaki yorumlara bakınca şöyle düşünüyorum, “Bütün bu kadınlar eşleriyle gerçekten hiç bu boyutta tartışmıyor mu? Allah muhafaza böyle bir tatışmada hemen boşanmaya mı gidiyorlar? Yoksa kendi hayatımızın içinde yaşayıp sindirdiğimiz şeyler başkasının ağzından duyduğumuzda mı bu kadar korkunç ve şiddetli tartışmalarmış gibi geliyor?” Lütfen yanlış anlamayın, sadece bu konu için yazmıyorum.. her sayfayı da okuyamadım zaten.. amma velakin büyük kavgaların içinde iki tarafın ağzından da yanlış birşeyler kaçabiliyor... olayı hemen kadına şiddet boyutuna vardırmak ne kadar doğru bilemiyorum, zira açılan bir sürü konuda da aynı sınırlar için bakıldığında aslında erkeğe şiddet de geçiyor... her neyse.. burada da kim haklı kim haksız konusuna girmeyeceğim.. evliliği ve kişilerin yapısını yaşayışını bilmeden, sadece hayatlarından kısa bir kesiti okuyarak bu açıdan çok kesin yorum yapmayı kendi adıma doğru bulmuyorum. Ama “ben olsam” penceresinden yazmak istedim.. ben olsam bütün gece boyunca çalışan eşimden “sadece alt değiştirmek için kalkmasını” istemem.. hatta uyanmasın diye bebeği alıp salona geçerim... henüz uyumamışsa ayrı,, bebeğe biraz bak, ben de az kendime gelip alacağım diyebilirim belki.. ama o da sonrasında rahat ve kesintisiz uyusun diye... ne zaman uyandırırım? Eğer bebek çok ağlıyor ve emzirmek vs fayda etmiyorsa; yani tek başıma başedemeyeceğim bir durum varsa.. yahut diğer kızımız da uyanmış ve ağlıyorsa, onun da birinden biriyle ilgilenmesi gerekiyorsa... başım dönüyorsa, hastaysam ve çocuğa ya da kendime zarar verme ihtimalim varsa... eşim gece yahut gündüz yeterince uyumuş, oysa ben uykusuzsam ve dinlenmeye gerçekten ihtiyacım varsa.. zaten bu durumlarda pek de yalvarmaya gerek bırakmaz kendisi.. ama eğer bu durumlardan biri yoksa, ve ben eşimi sadece alt değiştirmek için kaldırırsam, bütün açıksözlülüğüm ve samimiyetimle yazıyorum ki eşim bana aynen şöyle söyler “altını değiştirmek sadece bir dakika, beni bir dakika dinlenmek için mi uyandırdın? Sen uyanıkken benim uyumam gözüne mi batıyor?” Ve buna da cevap verirsem tanıdığım en fedakar ve paylaşımcı babalardan biri olmasına rağmen eminim ki o sersemlik ve uykusuzlukla ağzından sonradan üzüleceği şeyler de kaçabilir... bakın bebeğiniz çok küçük, elbette erkeklerin de aynı derecede özverili olmasını bekliyoruz, ama olamıyorlar diye eşitlikten dem vurup dengeyi sizden yana kaydırmazsanız olan çocuğunuza olur. Birkaç dakikalık alt değiştirme mevzusu için bebeğinizi psikolojik olarak etkileyecek ve ilerideki davranışlarına etki edecek tartışmalara girmeye inanın değmiyor.. ilişki şeklinizi yönlendirmek, evliliği düzenlemek vs için çok yanlış bir zaman. Bunları ya bebeği beklerken, ya da biraz daha zaman geçtikten sonra; ve uygun sakin huzurlu zamanlarda konuşmanız çok daha yapıcı olur.. sevgiler :)

Canım bu sırf alt al dedin diye olacak olay değil. Mutlaka ya seninle ya işle ilgili başka bir sorunu da vardır onun. Çok kötü kavga etmişsiniz kötü sözler söylemiş evet. Anneler çok yoruluyor gerçekten dinlenmeye ihtiyacımız var bizim de :( bence burnu sürtülmesi için bir müddet uzaklaş. Sonra sakinleşince oturup konuşun ona yorulduğunu herşeye yetişemeyeceğini onun da kızı olduğunu güzelce anlat. Başka sorununuz yoksa halledilir bu. En azından kızının yanında da ağlamamaya çalış hemen anlayıp onlar da üzülüyor korkuyorlar :(

Kusura bakmayin bence hata sizde. Esinizden once uyumussunuz, o butun gece calismis 9 da anca yatmis. Bebek agladi diye kalkmissiniz zaten, ama altini degistirsin diye esinizin de rahatini bozmaya calismissiniz. O da cinnet gecirmis sinirden. Sinirlenmesini anliyorum cunku bende cok sinirlenirdim bu halinize. Makul olmaniz lazim.

Kufurleri vurmalarini bilemiycem ama sinirlenmekte hakli.

Tabiki eşler yardım etmeli. Ama konu sahibi sabahtan akşama kadar evdeyken, bebek uyuduğunda uyuma fırsatı varken, gece boyu çalışmış ve uyuyalı 2 saat olmuş eşine, 2 dakka alt açması için yalvarmış. Adamı uykusundan uyandırdığına değer mi? Belki de uyku sersemi adam sinirlendi.

Ayrıca konu sahibi, işine gelen mesajlara çok güzel cevaplar veriyorsun. Ne diyelim kocan tü kötü haksız sen haklısın mı? Mutlu olmak istiyorsan aynada kendinle yüzleş. Diğer konularından baktım, eşin sabırlı adam. Kıymetini bil.

Neye dayanarak sabırlı diyorsunuz? Küfür etmesi duvara vurması bagurması mı sabır? Gerçekten merak ettim ne yapmışta sabırlı olmuş. Sadece benimle evli kalarak mu sabırlı oldu

Bazen buradaki yorumlara bakınca şöyle düşünüyorum, “Bütün bu kadınlar eşleriyle gerçekten hiç bu boyutta tartışmıyor mu? Allah muhafaza böyle bir tatışmada hemen boşanmaya mı gidiyorlar? Yoksa kendi hayatımızın içinde yaşayıp sindirdiğimiz şeyler başkasının ağzından duyduğumuzda mı bu kadar korkunç ve şiddetli tartışmalarmış gibi geliyor?” Lütfen yanlış anlamayın, sadece bu konu için yazmıyorum.. her sayfayı da okuyamadım zaten.. amma velakin büyük kavgaların içinde iki tarafın ağzından da yanlış birşeyler kaçabiliyor... olayı hemen kadına şiddet boyutuna vardırmak ne kadar doğru bilemiyorum, zira açılan bir sürü konuda da aynı sınırlar için bakıldığında aslında erkeğe şiddet de geçiyor... her neyse.. burada da kim haklı kim haksız konusuna girmeyeceğim.. evliliği ve kişilerin yapısını yaşayışını bilmeden, sadece hayatlarından kısa bir kesiti okuyarak bu açıdan çok kesin yorum yapmayı kendi adıma doğru bulmuyorum. Ama “ben olsam” penceresinden yazmak istedim.. ben olsam bütün gece boyunca çalışan eşimden “sadece alt değiştirmek için kalkmasını” istemem.. hatta uyanmasın diye bebeği alıp salona geçerim... henüz uyumamışsa ayrı,, bebeğe biraz bak, ben de az kendime gelip alacağım diyebilirim belki.. ama o da sonrasında rahat ve kesintisiz uyusun diye... ne zaman uyandırırım? Eğer bebek çok ağlıyor ve emzirmek vs fayda etmiyorsa; yani tek başıma başedemeyeceğim bir durum varsa.. yahut diğer kızımız da uyanmış ve ağlıyorsa, onun da birinden biriyle ilgilenmesi gerekiyorsa... başım dönüyorsa, hastaysam ve çocuğa ya da kendime zarar verme ihtimalim varsa... eşim gece yahut gündüz yeterince uyumuş, oysa ben uykusuzsam ve dinlenmeye gerçekten ihtiyacım varsa.. zaten bu durumlarda pek de yalvarmaya gerek bırakmaz kendisi.. ama eğer bu durumlardan biri yoksa, ve ben eşimi sadece alt değiştirmek için kaldırırsam, bütün açıksözlülüğüm ve samimiyetimle yazıyorum ki eşim bana aynen şöyle söyler “altını değiştirmek sadece bir dakika, beni bir dakika dinlenmek için mi uyandırdın? Sen uyanıkken benim uyumam gözüne mi batıyor?” Ve buna da cevap verirsem tanıdığım en fedakar ve paylaşımcı babalardan biri olmasına rağmen eminim ki o sersemlik ve uykusuzlukla ağzından sonradan üzüleceği şeyler de kaçabilir... bakın bebeğiniz çok küçük, elbette erkeklerin de aynı derecede özverili olmasını bekliyoruz, ama olamıyorlar diye eşitlikten dem vurup dengeyi sizden yana kaydırmazsanız olan çocuğunuza olur. Birkaç dakikalık alt değiştirme mevzusu için bebeğinizi psikolojik olarak etkileyecek ve ilerideki davranışlarına etki edecek tartışmalara girmeye inanın değmiyor.. ilişki şeklinizi yönlendirmek, evliliği düzenlemek vs için çok yanlış bir zaman. Bunları ya bebeği beklerken, ya da biraz daha zaman geçtikten sonra; ve uygun sakin huzurlu zamanlarda konuşmanız çok daha yapıcı olur.. sevgiler :)

Yorumunuzu için çok teşekkür ederim hiç sıkılmadan okudum son cümleleri toparlayıp eşime yolladım umarım işe yarar

Yorumunuzu için çok teşekkür ederim hiç sıkılmadan okudum son cümleleri toparlayıp eşime yolladım umarım işe yarar
Umarım :) rica ederim bu arada.. siz bebeğinizin tadını çıkarmaya bakın, gün gelicek bu günlerin gerginliklerini unutucaksınız, ama altını değiştirdiğiniz günleri hiç unutmayacaksınız. Hepsi tatlı ve özlenen anlardan ibaret kalıcak..

Neye dayanarak sabırlı diyorsunuz? Küfür etmesi duvara vurması bagurması mı sabır? Gerçekten merak ettim ne yapmışta sabırlı olmuş. Sadece benimle evli kalarak mu sabırlı oldu
Valla kusura bakmayın ama adamı terlikle dövmüşsünüz. Ve size el kaldırmamış. Bunu başaracak erkek çok azdır. Bu yüzden sabırlı dedim. Ama pardon buna açıklamanız vardı. Hasta bir gebeydiniz o zaman. Ve bu çocuk altı alma konusunda da şahsen haksız buldum sizi. Burda bir kadın kocasından dayak yese hemen boşan derler, siz daha ne yapmışda sabırlı diyorsunuz. Madem şikayetçisiniz ayrılın hanımefendi. Bana ne sanki.

Evet sana kesinlkle katiliyorum her kelimesine bu eşe yapilan saygisizlk oluyortamam annede cok yoruluyor ama herkesnbi gorevi varalt degistirmekerkegin kendiistegiyle yapacagi bisey olmali zorlamayla degil

Ruhum daralıyor, nefes alamıyorum.. Kırgınım kızgınım aglamaktan mahvoldum.. Minicik bebegim hissediyor. Onun yanında aglamk istemiyorum. Ama babası olacak adam gitti yavrum dan ve Rabbim den başka kimsem yok.. Geçen de konu açtım cocuk İçin tartışıyoruz diye olaya geçeyim.
Eşim gece çalıştı sabah geliyor eve işi kolay ama nihayetinde uymaması gerek. Bebegim geç yatıyorum bende tükendim sabah a karşı uyudum. Eşim 09 da geldi oda yattı derken kızım 11 de uyandı aramıza aldım kızım agladı altı pisti bu sırada eşim uyandı. Yalvardım halim yok bende sabah yattım lütfen altını değiş sonra beni ilgilenicem sen uyu dedim güzellikle rica minnetle.. Demez olaydım kalktı ortalığı yıktı oraya buraya vurdu kapılara VS.. Öyle bir küfür ediyor ki ne dedim ben noldu yani. Düşünün ki komsu üsten vurdu ve bana s.ktr babanın evine dedi. Allahım ölsem keske çok acı çekiyorum ben ne dedim ona naptım komşulara rezil edecek kadar bagırmak küfür nedir.. Sonra agladım agladım agladım.. Yavrumuda aldım.. Şimdi ne yapım ben gitmek istiyorum ben ama gidemem malesef ailem çok çok tutucu artı onların derdi başından aşkın.. Kalsam atanamadım özel de çalısıyıdum şuan bebek var işte yok.. Ne yapacağım ben ailem aynı şehirde olsa gerçekten belki derdim var çok uzak yerdeler çocukla nasıl giderim... Artık dayanamıyorum dayanacak gücüm kalmadı. Tek yaptığım şey ağlamak.. Ve ihtiyaçlar dışında onunla konusma istemiyorum. Bugun konuşmadım şuan yine işe gitti.. Yarın izinli aynı evin içinde onunla ne yapacağım... Lütfen iğneleyici yorum yapacak olanlar yazmasın zira zaten param parçayım.
ooooo bu adamın vukuatı cok fazla bence donmem ona buyuk sans sana cok kötü bu ne böyle bence ayrılmasanda baya ayrı kal bu adamdan belki akıllanır

Eşinin psikolojik sıkıntıları mi var bu nasıl tepki ya yaşadıklarım aklıma geldi sanki köleyiz gibi davraniyorlar

O çocuğu tek başına yapma din. Arkadaşın da dediği gibi burnu surtmesi lazim s....r git ne demek. Sinirlendim akşam aksam
bebeği tek başına yapmadı tabiki ama bebeğe şu anda maddi olarak tek başına bakıyor. şu an iki tarafta eşit şekilde yıpranık durumda diyemem eşiniz biraz daha fazla yıpranmıştır. belki gelecek sorunları vardır. normalde bu kadar agresif birisi değilse sakinleştiğinizde konuşun anlamaya çalışın derim ben. hayat zor gerçekten maddiyat insanı çok yıpratıyor.

Bu da senin görevin vs demeyeceğim elbette, evdesin diye yardıma ihtiyacın Yok değil, oğlum kolikti o uyuduğunda ben uyuduğum an uyanırdı oğlum çünkü hep sallamam gerekirdi, evde olmak demek dinleniyorsun çocuk uyuyunca uyuyabiliyorsun demek olmuyor, boşanma nedeni olmamalı bence bizde çocuk ufakken uykusuzluk nedeni ile çok sorun yaşadık ama hep nedeni yorgunluktu sorunumuz yoktu öncesinden biliyorduk bunu, şimdi büyüdü çocuk iyiyiz, eşimde polis ve gerçekten zor şartlar altında çalışıyorlar sürekli aralıksız aynı şeyleri yapıyorlar rutinden iş dışı çıkabilirler ama çocuktan o da mümkün değildir yanı eşinizde sizde yorgunsunuz, sizin zamanlamanız yanlış olmuş Bi tek bence, bende gece nöbetten gelince çocuğu veriyordum ama öncesinde hep konuştuk çocuk sabaha kadar uyumuyordu, gündüz gideceği zaman çocuğu alıp diğer odaya gidiyordum uykusu bölünmesin diye o da ertesi gün geceye gidecekse eğer gece uyanınca 1 ben 1 eşim bakardı ağladıkça, ve geceden çıkınca uyumadan kahvaltısını hazırlardım uykusu açılırdı 1-2 saat bakardı uyurdum hep böyleydi rutinimiz, uyku sütü bile o kadar etkiliyor ki sütün gelmezdi eşim 1 saat baksın dolardı, ayrıca eşini arada onure et kötü Bi şey değil bu, herşeyi kadın idare ediyor işte, sen olmasan hiç dinlemem çok sağol hayatım vs derdim hep o da yorgun bile olsa bakardı gelince yoksa önceden çok huysuzlanırdı, laf ederdi öyle demeye başlayıp değiştirince o da değişti rutin oldu, sizde biraz sakinleşin sonra oturup konuşun ona ihtiyacınız olduğunu anlatın ve bölün evden olduğu zamanları yemek yaparken baksın mesela ve ya ertesi gün geceye gidecekken o akşam sabaha kadar o ilgilensin sende dinlenmiş olursun ikinizde iyi gelir, ayrıca öyle kötü sözler etmemek lazım o etse bile yarın o utanır yüzüne bakarken ama ikinizde aynı şeyleri yaparsanız ileride sorunlar biterse hiç mi hatırlamayacaksınız, hiç bir kavgada kötü söz ya da erkekliği ile ilgili Bi şey söylemedim söylemem o söylerse de kendi terbiyesi beni bağlamaz sonra o utanır ben kendime o utancı yaşatmak istemem, Bi kere arada çocuk var ayrılsanız bile dost olmak zorundasınız ama böyle sözlerle bu da mümkün olmaz

Back
X