Darp davası açtım yardım edin lütfen.

Haklı çıkmakman için beni öldüreceğim diye tehdit etti demen gerek

Tam okumamışsınız şikayette bulundum uzaklaştırma aldı mahkeme 10 gün sonra.

Hakim onu dinlemeyecektir bile emin ol.
sana olayı anlattiracak ona ekleyecegin birsey var mı diye soracak
tahmini aldığı ceza para cezasına çevrilecek 5 yıl takip istenecek falan filan.
geçmiş olsun

Karakolda verdiğiniz ifadenin aynısını verin ,sizi darp ederken görüp polisi arayan kişilerin de ifadesi alınabilir.Onların evine sığınmışsınız ,onlar gördükleri kadarını anlatırlarsa yeterli.Onların da dinlenmesini isteyebilirsiniz.
Size attığı mesajlar duruyorsa onları da gösterin.operatörünüzden sizi sürekli taciz ettiğine dair arama kayıtlarını isteyebilirsiniz.Arama kayıtlaronda sadece aramaları çıkar.Konuşmaları mesajlarının içeriği çıkmaz ama çok sık aranılması tacize delil olabilir.
Anneniz ve kardeşiniz de tanıklık yapabilir.Mahkemede sakin bir şekilde yaşadıklarınızı anlatın,hakim sorar zaten.
Barodan CMK ' dan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz.Duruşmada bunu söylerseniz mahkeme baroya avukat için yazı yazar.
Duruşmada şikayetçi olduğunuzu ve davaya katılmak istediğinizi de söyleyin.Katılma talebiniz olmasa daha sonra ola ki beraat etti yada az ceza aldı bu durumda temyiz hakkınız olmaz.

sen hiç bir şeyi ispatlamak zorunda değildin kusura bakma ama destek verici konuşamayacağım sen eğitimcisin okumuş bir insan olarak nasıl böyle düşünceler içinde olabilirsin yok affettim yok şikayet etmeyecektim bilmem ne canını mı almasını bekliyorsun ? hiç mi bir yerde okumadın polis gelmedi mi neden şikaywetçiyim diyip hastaneye gidip darp raporu almadın madem elin kolun kanadı tırnak izi vardı. bu adam sana mesaj atıyordur ortak tanıdık arkadaşlar vardır bunlara şahit olan tehdit ediyor darp ediyor senin avukata ihtiyacın yok ki bu durumda şahitlerin var kanıtların var neyi düşünüyorsun bizden nasıl bir yardım bekliyorsun anlamadım

mahkemeden bişey çıkmaz. kadına tacizde şiddete verilecek ceza yok bu memlekette. emsal olarak gebertseler ibreti alem için sallandırsalar keşke...

Raporum var olmasa savcı davayı açmaz.ben okuduğunuzu daha dikkatli anlayarak okumanızı tavsiye ediyorum

Can guvenligi karari cikartamadiniz mi? Karakolda sikayet ettigimde bana sormuslardi can guvenligi talebi ediyomusunuz diye evet demistim kaymakamlik karariyla cikmisti.. is yeri guzergahinizda eslik ediyor polisler size sabah giderken aksam gelirken

Yasadiginiz yerde siddet goren kadinlar icin kurulmus destek birimi olmali.. sgk ya bagli. Alo siddet hattini arayip bilgi alin lutfen onlar size daha iyi yardimci olur..

Kötü bir tecrübe yaşamışsınız inşaAllah en kısa zaman da geçer ve biter.
Karşı tarafın avukatının olup olmaması önemli değil.Size mahkeme de ne tapmanız ve yapmamanız gerektiğini yazayım.
Öncelikle mahkeme de çok sakin sessiz ve saygılı olacaksınız.
Size konuşma hakkı verilmeden asla konuşmayın karşı taraf ne derse desin ne iftira atarsa atsın sadece susup konuşma sıranızı bekleyin.
Karşı taraf paramı yedi bana borcu var gibi şeyler saçmalarsa bırakın saçmalasın çünkü elinde senet olsa dahi siz darp ve tehditten dava açmışsınız mahkeme şifayen yapılan yani sözlü hiçbir kelimeyi ciddiye almaz.
Ben öyle yaptım böyle yaptım asıl o benim paramı yedi gibi savunma yapmayın.
Sizin sakince anlatmanız gereken geçmişte bir flörtünüz olduğunu ve sizi sözlü ve elle taciz etmeye başladığı için de kendisinden ayrıldığınızı ancak bunu kabullenmeyip sizi sürekli takip ettiğini tehdit ettiğini izzeti nefsinizi zedeleyip kızlık ve insanlık onurunuzu incitecek kanıdı mümkün olmayan iftiralar atarak aile düzeninizi psikolojinizi bozduğunu ve can güvenliğinizin olmadığı beyan edip yüce "Türk adaletine güvendiğim için buradayım" demeniz kafi.
Sizin amacınız mahkemeye geçmişinizi yada size atılan iftiraları ispatlamak değil bu psikopattan kurtulmak.
Ve mahkemeye mutlaka başınıza bir iş gelirse kendisinin sorumlu tuulmasını istirham ediyorum demeyi de unutmayın.
Mahkemede hakim kadınsa Sayın Hakime hanım erkekse Sayın Hakim Bey diye hitap edeceksin.
Allah işini rast getirsin kardeşim.

Allah razı olsun. Beklediğim cevap geldi sonunda.

Can guvenligi karari cikartamadiniz mi? Karakolda sikayet ettigimde bana sormuslardi can guvenligi talebi ediyomusunuz diye evet demistim kaymakamlik karariyla cikmisti.. is yeri guzergahinizda eslik ediyor polisler size sabah giderken aksam gelirken
Uzaklaştırma olmuştı.3 ay süreliydi fakat bitti. Uzaklaştırma süresi içerisindeyken evime geldi yolda beni talip etti. Şahit görüşmediğim için kabul edilmedi yeni uzaklaştırma kararı çıkmadı.

Allah razı olsun. Beklediğim cevap geldi sonunda.
Biraz sabırlı ol metanetini ve mantığını asla kaybetme kardeşim.
Kötü zamanlar bir bakmışsın geride kalmış ve geçmiş bitmiş.
Birde kullandığın hattı arıyorsa daha evvel aramışsa mesaj atmışsa kayıtlar bağlı bulunduğun operatörden çıkıyor.
Mahkemeden önce
Telefon numaran kimin üzerineyse o operatöre gidip geriye dönük en az 1 yıllık sms ve arama kayıtlarını isteyin mahkeme için kullanacağınızı söylemeyin sadece talep edin o kadar.
Sonra kayıtları alıp fosforlu kalemle sizi aramalarını smsleri işaretleyin mahkeme günü bu kağıdı müşavire verip delil dosyasına eklemesini rica edin.
Sizin elinizden telefonu aldığı gün sizi darp ettiğini gören işyeri ve ev sahiplerini tanımasanız da gizli tanıklık yapıp ifade vermelerini rica edin.
Mahkeme isimlerini saklı tutarak ifadelerini dinler.
Ve mutlaka CAN GÜVENLİĞİM YOK diye üstüne basa basa belirtin.
Daha önce şiddet görüp cinayete kurban giden bir kaç kadının ismini netten ezberleyip falancalar gibi olmak istemiyorum.
Sadece Mesleğimi yapmak sağlıklı nesiller yetiştirmek huzurlu ve mutlu olmak istiyorum diye belirtin.
Hakim kadın olursa senin için büyük şans demektir.
Ama erkek olsa da fark etmez neticede toplum için saygı değer bir görevin var.
Bunu her şekilde kullan.
Duruşunla konuşmanla vs.
Hakim sana derse ki "Bu kişiyle neden 3 yıl birlikte oldun 3 yılda hiçbirşey anlamayacak kadar cahilmiydin" gibi bir soru sorarsa 3 yılın 2 yılı sohbet ve flörtle geçti son 1 yıl da ilişkim duygusal anlamda tam değiştiği sırada beni taciz ve şiddetle sindirmeye başladı her ayrılmak istediğimi söylediğin de ise tehdit etti iftira atarım diyince açıkcası ürktüm ve korktum. En sonunda da ne olcaksa olsun diyerek tüm cesaretimi toplayıp kendisinden uzaklaştım fakat sonuç buraya kadar geldi. Diyeceksin canım.
Lütfen bana yardım edin efendim geceleri uyku uyuyamıyorum sosyal hayatım yok her an öldürülme korkusuyla işe bile annem ve 17 yaşında ki erkek kardeşim götürüyor.
Bu şartla altında daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum.
Yüce Türk adaletine ve size sığındım.
Diyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…