- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi sema colak
-
Kixlar merhaba daha once de esimden siddet gormustum bu en sonuncusu bitirdi herseyi aradim polisi geldiler darp raporu aldim aileme teslim ettiler suan rapor elimde bodanma davasi acicam ama ailem cok sikıyor bunaltiyolar git demeye badladilar bile 8 aylik bebegim var bu durumda ne yapabilirim yardimci olur musunuz cok kotuyum
Bavaanne anneannelerimizde olan kocandir ne yapsan kabulundur gibi bir kafa yapisinda olduklari icin benim buyuttugumu aile icinde olan seyi diaari yansittigimi soyluyorlar ve kocama geri gitmemi istiyorlarNeden kabul etmiyolar seni Allahım ya...Arkadaşların dediği gibi sığınma evine başvur umarım Allah kolaylıklar verir
Dava acmak icin nereye basvurabilirim ne gibi haklarim varMahkemede manevi tazminat ve ayrıca çocuk ve kendiniz için nafaka isteyin. Mahkeme sonuçlanana kadar sığınma evine gidebilirsiniz.
Güzelce konuşsan da mı aynılar. Eziyet gördüğünü bile bile nasıl yaa..B
Bavaanne anneannelerimizde olan kocandir ne yapsan kabulundur gibi bir kafa yapisinda olduklari icin benim buyuttugumu aile icinde olan seyi diaari yansittigimi soyluyorlar ve kocama geri gitmemi istiyorlar
Ayrica ev tutma esya bebegime bakici falan halledebilir miyim emin degilimKendime guvenim yok yanimda bebegim carken ortada kalirim diye korkuyorum tek olsam bir sekilde yapardim ac da kalirim susuz da kalirim ama bbegim varken korkuyorum
Zaten guzelce konusmaya calisiyorum ama ayniGüzelce konuşsan da mı aynılar. Eziyet gördüğünü bile bile nasıl yaa..
Onlar icin bu eziyet degil aile icindeki e olagan seylerden biruZaten guzelce konusmaya calisiyorum ama ayni
Bak bu kadarına cesaret edebilmissin ne güzel ,kendine güven ,gerisi gelecek .Ev
Evet hep cekinirdim ama bu sefer bi cesaret aradim gittim aldim raporu insallah yapabilirim
Ne diyim ya bilemedim canım inşallah hayırlısıyla yolun açık olurOnlar icin bu eziyet degil aile icindeki e olagan seylerden biru
Ne diyim ya bilemedim canım inşallah hayırlısıyla yolun açık olur
Dava acmak icin nereye basvurabilirim ne gibi haklarim var
Buradaki avukatlara nasil ulasabilirimBir avukatla görüşmeniz lazım. Sığınma evinde yönlendirirler belki. Devletten ücretsiz avukat talep edebilirsiniz. Aslında, elinizdeki darp raporuyla savcılığa gidip, suç duyurusunda bulunup, evinizde kalmayı istediğinizi belirtip, uzaklaştırma çıkartabilirsiniz. Siz evinize gidersiniz, o gelemez. Ayrıca mahkemeden tedbir nafakası bağlanmasını talep edebilirsiniz. Mahkeme sonuçlanana kadar o nafakayla idare edebilirsiniz belki. Buradaki avukat arkadaşlara da danışın.
Buradaki avukatlara nasil ulasabilirim
Kabul çok zor bir durum ama çaresiz değilsiniz. Yalnız olma lüksünüz yok çünkü sizin çaresiz bırakamayacağınız bir yavrunuz var.En kotusu de psikolojik siddet hemde bu durumdayken aileden gelen psikolojik siddet canimi cok yakiyor kendimi cok caresiz yalniz hissediyorum cok cok uzuluyorum
Ciddiye alnazlar bile beniAilenize “o adama asala geri dönmeyeceğim. Bu evden gidersem sokakta yaşamaya gideceğim. Çocuğunuzu ve torununuzu sokağa atmaya yüreğiniz elveriyorsa atın” diyebilirsiniz. Kararlı olduğunuzu anlarlarsa belki tavırları değişir.
Cok tesekkur ederimTam bilmiyorum ama forumda öyle bir bölüm var sanırım. Bir konuda okumuştum, konu sahibi burada yazan bir avukata danıştığını söylüyordu. Veya “Darp sonrası: Avukat arkadaşlar bir bakabilir misiniz?” gibi başlıklı bir konu açıp, durumunuzu ve sorularınızı madde madde yazabilirsiniz.
Gercekten o kadar aci o kadar zor bir durum ki Allah dusmanima bile yasatmasinKabul çok zor bir durum ama çaresiz değilsiniz. Yalnız olma lüksünüz yok çünkü sizin çaresiz bırakamayacağınız bir yavrunuz var.
Üzülmeyin demeye dilim varmıyor; hakkınız üzülün ama kendiniz için yılmayın ayakta durmak için kendinizi telkin edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?