Dava tarihinden,sonuclanana kadar ödenmeyen Nafaka

Yalnxixz82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2007
120
0
96
42
Sakarya
İyi geceler..konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar cvp larsa çok sevınirim...Ben esimle ayrı yaşadığım 1 yıl süre içinde bosanma davası açmadan önce nafaka davası açtım..10 ay sonunda nafaka davasının sonuçlandığı gün anlasmalı boşanma davası açtık ve tek celsede boşandık..ve belirli bir miktar nafaka bağlandı halen ödeniyor..Ama nafaka davasının sonuçlanan mahkeme kağıdında 'dava açılma tarihinden bitimine kadar olan süre zarfında biriken nafakanın davalıdan alımına' diye bir ibare var..dava 10 ay sürmüştü..6 ay oldu sonuçlanalı ama bu arada geçen 10 aylık mağduriyet zamanındaki nafaka konusunda ne karşı taraf böyle bir para ödedi ne de mahkeme den bana bir uyarı geldi..Ben bu dava süresince biriken nafakayı alabilir miyim? Başvuru,dilekce vs Neler yapmam gerekiyor? Cvp larsanız çok mutlu olucam..Teşekkürler...

ödenmeyen birikmiş nafaka için icra takibi açmalısınız. eski eşiniz çalışıyor ise maaşına haciz koyabilirsiniz.

Teşekkür ederim cvb ınız için..Ben mahkeme bu konuda karsı tarafı uyarır diye düşünmüştüm..Kendi adıma zaten nafaka talep etmedim 2 çocuğum var onlar için dava açmıştım.. icraa ya verip diğer tarafla tekrar muhatap olmak sıkıntı veriyor bana:s mahkemenin takipçi olucağını düşünüp ses etmemiştim ama hak aramak için kendi çabamız öncelik taşıyor sanırım...dediğinizi yapmaya çalışıcam tekrar Teşekkürler...

mahkemeden aldığınız ilamı icraya koymanız gerekiyor. ama tavsiyem bir avukattan yardım almanız çünkü işin icra kısmı biraz karışık. ve eğer karşı tarafla daha az muhattap olmak istiyorsanız işi mutlaka bir avukata bırakın... belki eski eşiniz maaşına haciz konulmasına bile gerek kalmadan ödemede bulunur bu karşılaştığımız bir durum. geçmiş olsum-n tekrar. umarım halledersiniz.

İyi geceler..konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar cvp larsa çok sevınirim...Ben esimle ayrı yaşadığım 1 yıl süre içinde bosanma davası açmadan önce nafaka davası açtım..10 ay sonunda nafaka davasının sonuçlandığı gün anlasmalı boşanma davası açtık ve tek celsede boşandık..ve belirli bir miktar nafaka bağlandı halen ödeniyor..Ama nafaka davasının sonuçlanan mahkeme kağıdında 'dava açılma tarihinden bitimine kadar olan süre zarfında biriken nafakanın davalıdan alımına' diye bir ibare var..dava 10 ay sürmüştü..6 ay oldu sonuçlanalı ama bu arada geçen 10 aylık mağduriyet zamanındaki nafaka konusunda ne karşı taraf böyle bir para ödedi ne de mahkeme den bana bir uyarı geldi..Ben bu dava süresince biriken nafakayı alabilir miyim? Başvuru,dilekce vs Neler yapmam gerekiyor? Cvp larsanız çok mutlu olucam..Teşekkürler...

mahkeme kararını icra takibine konu etmeniz gerekmekte
buna rağmen ödemezse hapis ile cezalandırılmasını talep ederek de ödemeye zorlayabilirsiniz

Taşındığım için nete giremedim teşekkür ediyorum cvplarınıza..çocukların babasıyla görüştüm ama ödemek istemiyor..birde söyle bı durum var ben evli olduğumuz süre icinde kendisine 10.000 tl borç vermıstim tabi kağıt üzerinde ispatı yok o an güvenerek verilmis bir borçtu..şimdi bunuda inkar ediyor..bende nafakayı icraa davasıyla beraber yada ayrı olarak param miktarınca yani 10.000 tl yıpranma tazminatı açmayı düşünüyorum..kendı adıma nafaka tazminat hiçbişey talep etmemiştim o an ki psikolojiyle bitsin kurtulayım diye ama simdi mağdur duruma düştüm bütün birikimim onda kaldı 12 yıllık bi evlilikti...5 ay oldu sonuçlanalı..mahkemeden sonra temyize gitmiyceğimize dair bir kağıtta imzalamıştık o yüzden böyle bi hakkım olabilir mi bilmiyorum..gerekirse avukat tutup paramı kurtarmak istiyorum..tekrar cvp verip yardımcı olursanız çok sevinırim..TEŞEKKÜRLER..

Anlaşmalı boşanma protokolunde taraflar karşılıklı maddi manevi hak ve tazminat talep etmiyecekdir ibaresi varsa dava da açsanız borç verdiğiniz parayı almanız çok zor .

Back
X