Davetiyeme yazacağım şiiri yazım ve noktalama kurallarına göre düzenlemem için yardım

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Ömrümüzün her anı birlikte olsun
İçimize sevgimizin huzuru dolsun
Yuvamız cennetten bir bahçe olsun
Yemin edelim melekler duysun

Güya aof üniv mezunuyum çok şiir yazarım ama şu yazım kuralları noktalama hep dert bana davetiyeme yazacağım yanlış olmasın burda bu işlerden anlayan akıllı hanımlar çok banada el atsanız:))

Aaa evleniyor musun, tebrikler. İlk kız kardeşinle ilgili konudan hatırlıyorum seni. Bir d eo sıralar biriyle tanışmıştın. O kişiyle mi evleniyorsun? Mutluluklar dilerim.
Şiirde noktalama kullanmasan da olur. Yukarıdaki şiiri o haliyle yazdırabilirsin.

Yemin edelim melekler dulsun yerine yeminimizi melekler duysun daha iyi olurdu bence

Duygularınızı ve isteklerinizi anlatmışsınız. Bunları ifade etmek edebilmek çok çok güzel. Lütfen kızmayına ama yeterince dolu gelmedi bana. Eksikmiş gibi sanki bişeyler.

Son düzenleme:
kızlar normalde yazım kurallarına dikkatliydiniz nerdesiniz davetiye siparişi vericem ben ama

canım yazım kuralına gore yanlıs bı sey yok gordugum kadarıyla

noktalama yapılması gereken bir yer yok bence ama ifadede eksik birşeyler var.

yeminimizi edelim melekler duysun veya yeminler edelim melekler duysu daha doğru olur bence..

Ömrümüzün her anı birlikte olsun,
İçimize sevgimizin huzuru dolsun,
Yuvamız cennetten bir bahçe olsun,
Yemin edelim, melekler duysun.

sanırım virgül ve noktalar işini görür
tebrikler, mutluluklar...

doğru bir kullanım olmaz ama istersen son dizenin sonuna ... da ekleyebilirsin.
sonuçta Türkçe kitabı bastırmıyosun 3 noktalı cümleler bana hep romantik gelmiştir...

İçimize sevgimizin huzuru dolsun,
Ömrümüzün her anı birlikte olsun...

Yuvamız, cennetten bir bahçe olsun,
Yemin edelim melekler duysun...

birinci mısra ile ikinci mısra yer değiştirse daha mı güzel olur diye denedim cnm...
ömür boyu mutluluklar diliyorum...

Şiirde noktalama işaretlerini kullanan ve kullanmayan şairler var.
İllaki imlaya uygun olsun diyorsan en sona nokta koyman yeterli olur sanırım.
Mısraların her biri kendi içinde anlamlı cümleler.
Bu yüzden her mısra sonuna noktalama kullanmana gerek yok.

Bir de ben yansıttığın duyguyu bozmaman taraftarıyım.
Kendi sözcüklerinle kendi duygularını yazmışsın.
Ben olsam düzeltme yapmam,içimden döküldüğü haliyle bırakırım.
Allah mesut etsin

"Aşka adanmış bir ömrü paylaşmak için çıktık yola"
diye okudum bir yerde. Ve bana çok anlamlı geldi
Paylaşmak istedim

teşekkür ederim canım sağol

"Aşka adanmış bir ömrü paylaşmak için çıktık yola"
diye okudum bir yerde. Ve bana çok anlamlı geldi
Paylaşmak istedim

Çok güzelmiş ama ben kendi şiirim olsun istedim nişandada öyle yapmıştım inşallah pişman olmam daha güzel sözler var çünki nette orjinal olsun istedim ben

Allah mesud etsin, noktalama konusunda sana kalmis ister iki misra seklinde ister tek tek ama iki misra seklinde daha cok hos duruyor, yinede sen bilirsin, bana biraz eksik gibi geldi ama boyle sade de kalabilir. yoksa cok uzun olur
mutluluklar canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…