• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

davranış değiştirmek?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
evet.. bir insanı olduğu gibi kabul etmek deyince zihninizde ne canlanıyor? Mesela bir insanda beğenmediğiniz bir özelliği değiştirebilmek adına bir çabanız oluyor mu? Yoksa bu çabanın gereksiz olduğunu, karşıdaki insanı aslında o insan yapan nedenler arasında sizin şikayet ettiğiniz davranışlarının da olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Evet bu sorumdan sonra geleyim konuya. Bir çok insan gibi ben de insanlarla ortama göre, samimiyetime göre bir diyaloğa girerim. Sohbetin gidişatına göre seçerim cümlelerimi, sırf boşluğu doldursun diye boş cümleler sarfetmem. Doğrudan yanlış anlaşılmaya müsait cümleler etmemeye çalışırım, o insanda da bana karşı art niyet yoksa cümlelerimde yanlış aramaz istisnalar haricinde.

Evet, ben böyleyim fakat nişanlımın etrafındakilerle iletişimine şahit olduğum kadarıyla bu konuda aynı değiliz. Aynı olmak zorunda da değiliz tabi ama beni rahatsız eden konuları sorgulama ihtiyacı hissediyorum. Sohbet esnasında gerekli olmayan kelimeler, cümleler edebiliyor. Bir çok sohbet esnasında tanık oldum/ oluyorum. Hatta bu konuda hafif bir sürtüşme yaşadığımız insanlarla bile tekrarladı bu olay. Aynı ortamda denk gelince bu sefer nasıl bir polemik çıkacak diye düşünmekten bir hal oluyorum. Bahse konu olay cereyan edince de onun söylemlerinin arkasını toplama gereği hissediyorum. Yani bu durumun adını koyamadım ama son derece kötü bir şey. Bazı arkadaş çevrelerinde ciddiye alınamadığımızı düşünmeye bile başlayacağım yakın tarihte.

Hal böyleyken bir kaç kez belirtme girişiminde bulundum kendisine. Bak canım, evet sen o an söylediklerinde sakınca görmüyor olabilirsin, kendince şaka da yapıyor olabilirsin ama karşı taraf bunu farklı yorumlayabilir ki özellikle söylüyorum burası iş yeri, aile ortamın vs. olsa amenna ama diğer türlü sen kötü niyetle söylemesen bile onu o yöne bile çekebilir insanlar dememle bana ufaktan kırıldığını hissetmem bir oluyor. Ben onun iyiliği için normal şekilde eleştirmeye çalışıyorum, farkında değilse olması için çabalıyorum. Benim lafımı yanlış anlayacak kişiler çevremde olmayıversin bir zahmet diyor o da bu sefer ama keşke işler böyle yürüse.. Ha bu arada bu durumu farkeden insanların daha çok yüklendiğini de farkettim o yüzden bu işin rahatsızlık boyutu arttı bende.

Şu durumda bana düşen başka bir şey var mı? Olduğu gibi kabul etmek mi gerekiyor insanları tüm özellikleriyle? Yoksa iletişim- beden dili ile ilgili bir kursa beraber gitmeyi mi teklif etsem bilemedim. Objektif bir bakış açısı gerek sanırım bana.

Bu huy bendede var farkindayim fakat değiştiremiyorum. Şaka olsun diye veya iyi niyetle konuşmam fakat karşi tarafin farkli yorumlayip farkli anlamasini çok yasadim. Başka birsey bile soylesem bir kelime eksikliginden veya tam anlatamamaktan veya dilimizden veya insanlarin fesatligindan kaynakli yanliş anlamalar farkli yerlere çekmeler şakalari anlamamalar çok oluyor. Bende ne yapicami bilmiyorum açikçasi. Belki güzel öneriler gelir

evet.. bir insanı olduğu gibi kabul etmek deyince zihninizde ne canlanıyor? Mesela bir insanda beğenmediğiniz bir özelliği değiştirebilmek adına bir çabanız oluyor mu? Yoksa bu çabanın gereksiz olduğunu, karşıdaki insanı aslında o insan yapan nedenler arasında sizin şikayet ettiğiniz davranışlarının da olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Evet bu sorumdan sonra geleyim konuya. Bir çok insan gibi ben de insanlarla ortama göre, samimiyetime göre bir diyaloğa girerim. Sohbetin gidişatına göre seçerim cümlelerimi, sırf boşluğu doldursun diye boş cümleler sarfetmem. Doğrudan yanlış anlaşılmaya müsait cümleler etmemeye çalışırım, o insanda da bana karşı art niyet yoksa cümlelerimde yanlış aramaz istisnalar haricinde.

Evet, ben böyleyim fakat nişanlımın etraftaki insanlarla iletişimine şahit olduğum kadarıyla bu konuda aynı değiliz. Konuşma sırasında gerekli olmayan kelimeler, cümleler edebiliyor. İnsanlık hali, bazen bazı ortamlarda istemsizce olabilen bir şey ama bir çok sohbet esnasında tanık oldum/ oluyorum. Hatta bu konuda hafif bir sürtüşme yaşadığımız insanlarla bile tekrarladı bu olay. Aynı ortamda denk gelince bu sefer nasıl bir polemik çıkacak diye düşünmekten bir hal oluyorum. Bahse konu olay cereyan edince de onun söylemlerinin arkasını toplama gereği hissediyorum. Yani bu durumun adını koyamadım ama son derece tuhaf bir şey. Bazı arkadaş çevrelerinde ciddiye alınmadığımızı düşünmeye bile başlayacağım yakın tarihte.

Hal böyleyken bir kaç kez belirtme girişiminde bulundum kendisine. Bak canım, evet sen o an söylediklerinde sakınca görmüyor olabilirsin, kendince şaka da yapıyor olabilirsin ama karşı taraf bunu farklı yorumlayabilir ki özellikle söylüyorum burası iş yeri, aile ortamın vs. olsa amenna ama diğer türlü sen kötü niyetle söylemesen bile onu o yöne çekebilir, öyle hissedebilir insanlar dememle bana ufaktan kırıldığını hissetmem bir oluyor. Ben onun iyiliği için ve farkında değilse de olması için çabalıyorum. Benim lafımı yanlış anlayacak kişiler çevremde olmayıversin bir zahmet diyor o da bu sefer ama keşke işler böyle yürüse.. Ha bu arada bu durumu farkeden insanların daha çok yüklendiğini de farkettim o yüzden bu işin rahatsızlık boyutu arttı bende. Okuyan ve araştıran kariyerli bir adam bu davranışlarını neden kontrol edemiyor demekten alıkoyamıyorum kendimi.

Şu durumda bana düşen daha farklı bir şey var mı? Olduğu gibi kabul etmek mi gerekiyor insanları tüm davranışlarıyla? Yoksa iletişim- beden dili ile ilgili bir kursa beraber gitmeyi mi teklif etsem bilemedim. Objektif bir bakış açısı gerek sanırım bana.

Seviyor musunuz? Arkadaş ortamınız aynı mı? Ne tarz şeyler söylüyor ki rahatsız oluyorsunuz?

Benim erkek arkadaşım da çat çat her şeyi söyleyen biridir. Ilk baslarda ona kızarken sonrasında bir değişim oldu düşünce yapımda ve neden rahatsız oluyorum ki dedim. Koskoca adam, akıllı ve zeki bir insan, e o halde kendi kararlarını kendi verebilir. Eğer saygısızlık yapmıyorsa nişanlınız veya art niyeti yoksa, gerisi karşıdakinin yapısına ve anlayışına bakar. Ha diyorsanız ki bu durum kesinlikle kabul edilemez benim için, oturup konuşmayı deneyebilirsiniz orta yol bulmak adına ama değişmesini pek beklemeyin. Guzel insansa nişanlınız, bence bırakın dış kapının mandali insanları. Nişanılızın kalbini bosuna kırıp kendinizi de üzmeyin, tadını çıkarın ilişkinizin.
Tabii bunlar saygısızlık yapıp kavga arayarak, özellikle kalp kırma adına bir şeyler söylemediğini var sayarak yazdığım seyler.

Değiştirilebilir bi durum diye düşünüyorum , daha ağır ve sözünü bilir hale getirebilirsiniz. Güzel.bir dille anlatın ilk başta kırılsada düşündükçe kendi iyiliği için söylediğinizi anlar bence bide bilinçaltına yerleştirmiş olursunuz bi ortamda felan konuşunca hemen aklına gelir daha dikkat eder diye düşünüyorum

3 aylik bebegim varken sezeryan doğum yaptığım için dikişlerim taze . Annemin mal arkadaşı bana "korunma ikinciyi yap" diye akıl verdi. Sen kimsin ki konusabiliyorsun benimle böyle rahat.

Bu kesinlikle yüz vermekten kaynaklanıyor iki Güleryüz gösterdik diye demediklerini birakmiyorlar

Ya hastayim ben bu heryerinden zeka fiskiran yurdum insanina. 1.yi zar zor akil ettik deseydiniz.

Seviyor musunuz? Arkadaş ortamınız aynı mı? Ne tarz şeyler söylüyor ki rahatsız oluyorsunuz?

Benim erkek arkadaşım da çat çat her şeyi söyleyen biridir. Ilk baslarda ona kızarken sonrasında bir değişim oldu düşünce yapımda ve neden rahatsız oluyorum ki dedim. Koskoca adam, akıllı ve zeki bir insan, e o halde kendi kararlarını kendi verebilir. Eğer saygısızlık yapmıyorsa nişanlınız veya art niyeti yoksa, gerisi karşıdakinin yapısına ve anlayışına bakar. Ha diyorsanız ki bu durum kesinlikle kabul edilemez benim için, oturup konuşmayı deneyebilirsiniz orta yol bulmak adına ama değişmesini pek beklemeyin. Guzel insansa nişanlınız, bence bırakın dış kapının mandali insanları. Nişanılızın kalbini bosuna kırıp kendinizi de üzmeyin, tadını çıkarın ilişkinizin.
Tabii bunlar saygısızlık yapıp kavga arayarak, özellikle kalp kırma adına bir şeyler söylemediğini var sayarak yazdığım seyler.

evet seviyorum, kesişme noktamız iş yerimiz ve ortak arkadaşlar burada sadece.

Saygısız ya da laubali bir tavır değil tam olarak ondaki ama nasıl diyeyim, gereksizlik gibi. olmasa da olacak davranışlar bütünü. çevremde bir kaç insan var mislini yapan ama kalkıpta savaş açmıyorum ya da konuştuklarından lehime pay çıkarmıyorum, yargılamıyorum, değişsinler diye çabalamıyorum. Ama nişanlıma bu saydıklarım yapılıyor sanki, kötü hissediyorum ve o yüzden uyarıyorum. Misal bi konu geçti geçenlerde, ayak üstü sohbet esnasında şakayla karışık sigara içmesin yok yahu içirtmem dedi bana kız arkadaşların arasında ve gülerek, ama burda yazdığım kadar absürd olmadı o an. ki arada kız ortamlarında falan içerim, canım isterse rica ederim gelirken alır vs. Yani olmayan şeyleri var gibi yansıttığı için tuhaf oluyor. Neyse sonra ertesi günlerde lafı açıldı bu durumun o kız arkadaş bana bu durumun yersiz olduğunu beni kücük düşürmeye hakkı olmadığını söyledi. ben de garipsedim o an gülüp geçmiştik çünkü. Başka bir örnek, eğitim için kötü bir otel ayarlanmış ve o da gidecek , yine kızlarla konuşurken falan ben gitmeyeyim lena gitsin o zaman dedi. tabiki o masadaki herkes onun yerıne benim gitmeyeceğimi bilir, kadrolarımız farklı. zaten ihtimal olsa da ayrı ayrı gitmeyeceğimizi bilir ama kalktıktan sonra gereksiz bir laf bence etmemeli filan dendi. ki beni uyaran bazı kişiler de kusursuz değil bu detayı atlamayayım. Kısaca hiç gereği olmayan ama katiyetle kötü niyet hissetmediğim davranışlar. esasında yapmayacağı, öyle olmayan şeyleri söyleyebiliyor. öyle de yanlış anlaşılıyor işte.

Değiştirilebilir bi durum diye düşünüyorum , daha ağır ve sözünü bilir hale getirebilirsiniz. Güzel.bir dille anlatın ilk başta kırılsada düşündükçe kendi iyiliği için söylediğinizi anlar bence bide bilinçaltına yerleştirmiş olursunuz bi ortamda felan konuşunca hemen aklına gelir daha dikkat eder diye düşünüyorum
aslında bu dediğiniz oldu biliyor musunuz. uyardıktan sonra farkettim benzer ortamda laflarını dikkatle seçiyordu. ama dediğim gibi karşı tarafa da bağlı bi yerde. davranıslarını kontrol etmeye seçmeye calıssa da manipüle edildiğini de gördüm.

Bir insani degistiremezsiniz. Sadece yaptiklarinin sizi incittigini ifade edersiniz o da biraz torpulemeye calisir belki. Bahsettiginiz gereksizligi anladim galiba sizin sozunuzden cikmiyor ama disarida bunu farkli yansitiyor gibi geldi bana.

Evet bu sorumdan sonra geleyim konuya. Bir çok insan gibi ben de insanlarla ortama göre, samimiyetime göre bir diyaloğa girerim. Sohbetin gidişatına göre seçerim cümlelerimi, sırf boşluğu doldursun diye boş cümleler sarf etmem. Doğrudan yanlış anlaşılmaya müsait cümleler etmemeye çalışırım, o insanda da bana karşı art niyet yoksa cümlelerimde yanlış aramaz istisnalar haricinde.

Evet, ben böyleyim fakat nişanlımın etraftaki insanlarla iletişimine şahit olduğum kadarıyla bu konuda aynı değiliz. Konuşma sırasında gerekli olmayan kelimeler, cümleler sarf edebiliyor. Bu konuda hafif bir sürtüşme yaşadığımız insanlarla bile tekrarladı bu olay. Aynı ortamda denk gelince bu sefer nasıl bir polemik çıkacak diye düşünmekten bir hal oluyorum. Bahse konu olay cereyan edince de onun söylemlerinin arkasını toplama gereği hissediyorum. Yani bu durumun adını koyamadım ama son derece tuhaf bir şey. Bazı arkadaş çevrelerinde ciddiye alınmadığımızı düşünmeye bile başlayacağım yakın tarihte.

Hal böyleyken bir kaç kez belirtme girişiminde bulundum kendisine. Bak canım, evet sen o an söylediklerinde sakınca görmüyor olabilirsin, kendince şaka da yapıyor olabilirsin ama karşı taraf bunu farklı yorumlayabilir sen kötü niyetle söylemesen bile onu o yöne çekebilir, öyle hissedebilirler dememle bana ufaktan kırıldığını hissetmem bir oluyor. İş yerinden ortak sayılabilen bir arkadaştan da bu durumla ilgili bir şey duyunca, hepsinin garezi olamaz o zaman dışarıdan da benim gördüğüm gibi görünüyor dedim.. Ben onun iyiliği için ve farkında değilse de olması için çabalıyorum. Benim lafımı yanlış anlayacak kişiler çevremde olmayıversin bir zahmet diyor o da bu sefer ama keşke işler böyle yürüse.. Ha bu arada bu durumu farkeden insanların daha çok yüklendiğini de farkettim o yüzden bu işin rahatsızlık boyutu arttı bende. Okuyan ve araştıran bir adam bu davranışlarını neden kontrol edemiyor demekten alıkoyamıyorum kendimi bazen.

Şu durumda bana düşen daha farklı bir şey var mı? Olduğu gibi kabul etmek mi gerekiyor insanları tüm davranışlarıyla? Yoksa iletişim- beden dili ile ilgili bir kursa beraber gitmeyi mi teklif etsem bilemedim. Objektif bir bakış açısı gerek sanırım bana.
bence olduğu gibi kabul etmek gerek adamı değiştirmek zor be arada uyarırsın da bilmiyorum
benimki de bazen benden farklı davranıyor ancak hiç müdahalede bulunmuorum o ayrı birisi ben ayrı sonuçta her konuda aynı düşünecek değiliz

Saygısız ya da laubali bir tavır değil tam olarak ondaki ama nasıl diyeyim, gereksizlik gibi. olmasa da olacak davranışlar bütünü. çevremde bir kaç insan var mislini yapan ama kalkıpta savaş açmıyorum ya da konuştuklarından lehime pay çıkarmıyorum, yargılamıyorum, değişsinler diye çabalamıyorum. Ama nişanlıma bu saydıklarım yapılıyor sanki, kötü hissediyorum ve o yüzden uyarıyorum. Misal bi konu geçti geçenlerde, ayak üstü sohbet esnasında şakayla karışık sigara içmesin yok yahu içirtmem dedi bana kız arkadaşların arasında ve gülerek, ama burda yazdığım kadar absürd olmadı o an. ki arada kız ortamlarında falan içerim, canım isterse rica ederim gelirken alır vs. Yani olmayan şeyleri var gibi yansıttığı için tuhaf oluyor. Neyse sonra ertesi günlerde lafı açıldı bu durumun o kız arkadaş bana bu durumun yersiz olduğunu beni kücük düşürmeye hakkı olmadığını söyledi. ben de garipsedim o an gülüp geçmiştik çünkü. Başka bir örnek, eğitim için kötü bir otel ayarlanmış ve o da gidecek , yine kızlarla konuşurken falan ben gitmeyeyim lena gitsin o zaman dedi. tabiki o masadaki herkes onun yerıne benim gitmeyeceğimi bilir, kadrolarımız farklı. zaten ihtimal olsa da ayrı ayrı gitmeyeceğimizi bilir ama kalktıktan sonra gereksiz bir laf bence etmemeli filan dendi. ki beni uyaran bazı kişiler de kusursuz değil bu detayı atlamayayım. Kısaca hiç gereği olmayan ama katiyetle kötü niyet hissetmediğim davranışlar. esasında yapmayacağı, öyle olmayan şeyleri söyleyebiliyor. öyle de yanlış anlaşılıyor işte.
ayyy onlar ne salak arkadaşlar öyle :işsiz:
her yerlerinden kibir fışkırıyor
bence nişanlınızı değil arkadaş çevrenizi gözden geçirin korkunç bakış açıları:skandal:

ayyy onlar ne salak arkadaşlar öyle :işsiz:
her yerlerinden kibir fışkırıyor
bence nişanlınızı değil arkadaş çevrenizi gözden geçirin korkunç bakış açıları:skandal:
onlar oyle deyince masum masum bakmıştı yüzüme.. bi tuhaf oldum şuan..
evveliyatı olduğu için de bu mevzunun, direk kendisine bağlıyorum olayı ama bu da yanlış işte

Son düzenleyen: Moderatör:
aslında bu dediğiniz oldu biliyor musunuz. uyardıktan sonra farkettim benzer ortamda laflarını dikkatle seçiyordu. ama dediğim gibi karşı tarafa da bağlı bi yerde. davranıslarını kontrol etmeye seçmeye calıssa da manipüle edildiğini de gördüm.
Şimdi o artık öyle bi izlenim verdiği için ister istemez olurr o manipüle ama kararlılıkla konuşmalarına dikkat etmeye devam etse eski izlenimi silse hafızalardan eminim karşı tarafta manipüle etmeyi bırakır

Çok tatlısınız, güzel kalbiniz var konu sahibi :) bana göre yersiz lakırdı arkadaşınız tarafından yapılmış. Ben olsam aslan kesilir nişanlımı ezdirmezdim açıkçası. Önce onları susturur sonra nişanlıma kibarca durumu açıklar mesafe koyardım o insanlarla arama. Tabii bu benim tercihim.
Anlattığınız şekliyle tamamen sosyal ortamın nişanlınızı olduğu gibi kabul etmeleriyle alakalı gibi görünüyor. Kusura bakmasınlar, kimsenin mükemmel ayağına yatıp yerli yersiz eleştiri yapmasına izin vermezdim.

8 senelik kocamı değiştirememis biri olarak ,insanları değiştiremezsin sadece yorulduğunda kalırsın. :işsiz:

Çok tatlısınız, güzel kalbiniz var konu sahibi :) bana göre yersiz lakırdı arkadaşınız tarafından yapılmış. Ben olsam aslan kesilir nişanlımı ezdirmezdim açıkçası. Önce onları susturur sonra nişanlıma kibarca durumu açıklar mesafe koyardım o insanlarla arama. Tabii bu benim tercihim.
Anlattığınız şekliyle tamamen sosyal ortamın nişanlınızı olduğu gibi kabul etmeleriyle alakalı gibi görünüyor. Kusura bakmasınlar, kimsenin mükemmel ayağına yatıp yerli yersiz eleştiri yapmasına izin vermezdim.

doğru diyorsunuz özellikle son cümlede. eleştirenlerin hiçbiri kusursuz değilken (kusursuz insan da sanmıyorum yerli yersiz eleştirip durduk yere can sıksın) ben hangi akla hizmet eleştiri şansı veriyorum ki. Patilerimin pençeye dönüşmesi biraz zaman alıyor benim, az cok bir şeyler paylastıgım insanlara karşı ... kimseyi incitesim, bozasım gelmiyor. ama demek ki bozmalı.
latifeniz için teşekkür ederim bu arada ^^

doğru diyorsunuz özellikle son cümlede. eleştirenlerin hiçbiri kusursuz değilken (kusursuz insan da sanmıyorum yerli yersiz eleştirip durduk yere can sıksın) ben hangi akla hizmet eleştiri şansı veriyorum ki. Patilerimin pençeye dönüşmesi biraz zaman alıyor benim, az cok bir şeyler paylastıgım insanlara karşı ... kimseyi incitesim, bozasım gelmiyor. ama demek ki bozmalı.
latifeniz için teşekkür ederim bu arada ^^
kesinlikle terbiyesizleşmişler kibarca laf sokun eğer iş ortamınızdaysa bu kişiler arayı da bozmamak adına

Back
X