• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

davranış değiştirmek?

Galiba sizin rahatsız olduğunuzu farkedip yüz bulmuş o iş arkadaşları. Yoksa ne münasebet yani? Nişanlınızın sizinle alakalı şaka yapıp yapmayacağı ile ilgili yorum yapabilme hakkını nasıl kendilerinde görebilmişler anlamadım.

Kesinlikle tavrınızı şakayla belli etmelisiniz. Sizden yüz bulmuşlar, sizin yanınıza nişanlınızı gömüyorlar. Siz de utanıyorsunuz. Yok artık!!!:oha:

İki dünya bir araya gelse “şaka yaptığını sanıp ortamı b.k eden, milleti kıran s.laklarla hayatta olmam!”
Böyle tanıdıklarım var herkes onlardan kaçıyor. Ay bi de “ya benim içim dışım bir, kalbimde bir şey yok” demiyorlar mı? Ulan kalbine ..... derler adama!

Okudum tum yazdiklarinizi.Arkadaslariniz sorunlu nisanliniz degil.
Sizden yuz bulmuslar istedikleri gibi elestiriyorlar.
KIskaniyorda olabilirler.dikkatli olun.
Cunku gereksiz elestiri yapmislar.
Nisanlinizin arkasinda durun.bir daha boyle bir konusma gecerse arkadaslarinizla "sadece saka yapmisti" diyerek gozunuzu devirip sert bir tondan uyarabilirsiniz

Bir insanın karakter yapısını, huylarını değiştirmek imkansız bence. Olduğu gibi kabullenmeyi deneyin. Bir de etrafınızdaki kişileri analiz edin sorun onların karakter yapılarından kaynaklı da olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Nisanlinizin arkasinda durun.bir daha boyle bir konusma gecerse arkadaslarinizla "sadece saka yapmisti" diyerek gozunuzu devirip sert bir tondan uyarabilirsiniz
Nisanlinizin doğum tarihi ve saati hakkında bilginiz varmı. Ben size karakter analizi yapıym davranış, konuşma, hayata bakışı hakkında detaylı bilgi edinin . Belki içiniz rahatlar. Adamın elinde değildir ben bunu eşim için yaptığımda bıraktım değiştirmeyi onu öyle sevdim...

Nisanlinizin doğum tarihi ve saati hakkında bilginiz varmı. Ben size karakter analizi yapıym davranış, konuşma, hayata bakışı hakkında detaylı bilgi edinin . Belki içiniz rahatlar. Adamın elinde değildir ben bunu eşim için yaptığımda bıraktım değiştirmeyi onu öyle sevdim...
Yanlis alintilamissiniz konu sahibi ben degilim ama banada bir analiz yapin mumkunse:)

Bence bırak doģal olsun
Insanlarin ne düşündüğu pek de onemli degil zira istediklerini düşünurler...
Ne yani süper beyefendi taklidi mi yapsın
Inan sırıtır

Birde işin kötü yanı evime gelmek istiyormuş ben cagirmadan... Ne yapacak evime gelip? :KK43:İstemiyorum moralimi bozuyo daha cok

Akil verecektir. Cok zeki oldugu icin davet edilmeden gelebiliyor. Musait degilim musait olursam ben davet ederim deyin. Sinir oluyorum boyle insanlara.

Öğrenilmiş davranışlar değişmez ama belki biraz olsun törpülenebilir diye düşünüyorum yani %100 değişim olmaz

Bilim adına yazıyorum: Kişi farkına vardığı sürece kolay olmamakla beraber değiştirilebilir. Beyin plastik olduğundan dolayı bağımlılıklar bile değişiyor. Buradaki olay konu sahibinin nişanlısını olduğu gibi kabul etmesi bence :)

"Benim lafımı yanlış anlayacak kişiler çevremde olmayıversin bir zahmet diyor"
O kadar haklı ki,bende bu düşüncedeyim. Genel olarak buluttan nem kapmam ben herseyi dümdüz pat pat konusurum bazen gereksiz de konusurum ,bana da direkt konusanlar olur ve alinmam gucenmem hele tanidigim bildigim kisiler ise yanlis anlamam yani.
Sevmedigm biri gayet normal birsey söylese hani onu sevmiyorum ya,sırf o yüzden polemige girebilirim. Bu biraz yapi meselesi. Kimi insan patavatsız olur.
Kimi az konusur kimi gereksiz cok konusur. Aslinda bunun egitimle zekayla vs alakasi yok bence kimisi konuşmayı seviyor yahu farkettim. Genel olarakta değişmez ama bence .
Bir de isin içinde küfür var bende. Etmek istemiyorum hic bazen sinirliyken cok pis konusuyorum. Bazen sinirlenmeme bile gerek yok. Biri bana bisey anlatiyor birisiyle alakali,esim anlatıyor mesela diyorum ki o da ......... cocugu
Onun da ..... bunu sakince soyluyorum yani sinirfen falan degil. Pis bir huy ya :// oyle ailemden falanda gormedim küfürü ne bilim :/ bence nişanlınız değişmez ama torpulenebilir bir derece yani ortami böyleyse oda onlarla kafa denktir yani onlar arasinda yanlis anlasilms olmuyordur. O sizin yaniniza gelenlerde fitneci bende gayette. Ne diye bunu gundem yapiyorlar boyle dememes gerekiyord diye. Nisanlilik doneminde ara bozucular cok olur. Dikkat etmekte fayda var

Konu sahibi uslubunuz çok naif geldi masal okuyor gibi okudum neden böyle oldu :) öncelikle şahsen kimsenin yüzde yüz değişmediğine ve bir insanı değiştirme çabasına girmenin mutlaka kırgınlıklarla sonuçlanacağına inanan biriyim. Bu tabiiki uyarmayacaksınız anlamına gelmiyor. Özellikle ciddiye alınmıyoruz dediğinz kısımda tam olarak sorununuzu anladım. Nişanlınızı seviyorsunuz ve haliyle başkalarının gözünde bu duruma düşmesini istemiyorsunuz. Nişanlınız büyük ihtimalle art niyetli değil. Ama ortak bir karar varsa tüm arkadaşlar tarafından onaylanan , biryerlerde yanlış yapıyor bu da gerçek. Ayrıca akıllı bir insanın da kendini bu duruma düşürmemesi gerektiğini düşünüyorsunuz.Bunu eğer farkına vardıysa ve düzeltmeye çalışıyorsa zaten söylenicek bir söz yok. Anlayamadığım arkadaşlarının neden tölerans gösteremediği. O kadar ağır sözler de söylenmemiş. Bence hepimiz tahammül edebildiğimiz ölçüde arkadaşız. İllaki dostlarımızın bile sevmediğimiz huyları var, sadece oldukları gibi kabulleniyoruz. Kimse dört dörtlük değilken arkadaş çevrenizin tutumu bana yanlış geldi. Dediğiniz gibi kendileri çok mu mükemmeller.

Galiba sizin rahatsız olduğunuzu farkedip yüz bulmuş o iş arkadaşları. Yoksa ne münasebet yani? Nişanlınızın sizinle alakalı şaka yapıp yapmayacağı ile ilgili yorum yapabilme hakkını nasıl kendilerinde görebilmişler anlamadım.

Kesinlikle tavrınızı şakayla belli etmelisiniz. Sizden yüz bulmuşlar, sizin yanınıza nişanlınızı gömüyorlar. Siz de utanıyorsunuz. Yok artık!!!:oha:

aynen öyle... bi de aylar önce onun sebep olduğu gibi görünen bi tartışma çıkınca ekstra çaba sarfettim aa bak sorun ondaymış demesinler diye. ama kesin diyorlardır. kendi eşlerini her yerde gömen insanlar beni onu ne yaparlar.. sanırım ben uzaklaşmalıyım belli çevrelerden. esasında cok yakın da değilim, arkadaş olarak severdim ama beni kötü hissettiren herkesten ve her şeyden uzak durmalıyım sanırım.

benim yerime lena gitsin dediğinde gülerek olur demiştim ya ben de, işte olur mu niye öyle diyosun o gitsin denir mi o neden gitsin dedi karşı bir tavırla ve sonra bozuldu nişanlım.. o masadan kalktıktan sonra ben de o kişiye dönüp böyle der falan ama balayına parise götürme planı yapıyor benim için öyle bir niyeti zaten olamaz yani dedim, söyledikten sonra hava atar gibi hissettim de umrumda değil, onlar her şeyi söylerken düşünüyorlar mı . o da bu lafıma karşılık yok ben gereği olmadığını söylediğim falan dedi.. şok oluyorum gerçekten ya benim zerre kötü, fesatlık düşünmediğim insanlar gerçekten benim için düşünüyorsa adalet bunun neresinde.

Konu sahibi uslubunuz çok naif geldi masal okuyor gibi okudum neden böyle oldu :) öncelikle şahsen kimsenin yüzde yüz değişmediğine ve bir insanı değiştirme çabasına girmenin mutlaka kırgınlıklarla sonuçlanacağına inanan biriyim. Bu tabiiki uyarmayacaksınız anlamına gelmiyor. Özellikle ciddiye alınmıyoruz dediğinz kısımda tam olarak sorununuzu anladım. Nişanlınızı seviyorsunuz ve haliyle başkalarının gözünde bu duruma düşmesini istemiyorsunuz. Nişanlınız büyük ihtimalle art niyetli değil. Ama ortak bir karar varsa tüm arkadaşlar tarafından onaylanan , biryerlerde yanlış yapıyor bu da gerçek. Ayrıca akıllı bir insanın da kendini bu duruma düşürmemesi gerektiğini düşünüyorsunuz.Bunu eğer farkına vardıysa ve düzeltmeye çalışıyorsa zaten söylenicek bir söz yok. Anlayamadığım arkadaşlarının neden tölerans gösteremediği. O kadar ağır sözler de söylenmemiş. Bence hepimiz tahammül edebildiğimiz ölçüde arkadaşız. İllaki dostlarımızın bile sevmediğimiz huyları var, sadece oldukları gibi kabulleniyoruz. Kimse dört dörtlük değilken arkadaş çevrenizin tutumu bana yanlış geldi. Dediğiniz gibi kendileri çok mu mükemmeller.

teşekkür ederim ^^ aslında kendisi normal şartlarda ciddi, anlattığı da dinlenir ama istisnaları bu sekilde, her istisnada da bir kasıt aranıyor farkettiğim kadarıyla. dediğiniz gibi bazılarından da tolerans yok kesinlikle.. yoksa çok iyi anlaştığımız arkadaşlar da var. buradan bir grupla bozulan arkadaslığımızda da hiç yoktan şeylerle kavga çıkarmışlardı ama altında yatan sebepler farklıydı , ben parçaları birleştirince anladım ve sanki suç nişanlımda gibi görmüştüm, ama o sadece bir sebepti, her şeyi içlerinde tutup bişeyleri bahane edip söylemişlerdi. iyi ki de yapmışlar, yakın tarihte düğünümüz olacak ve ben fesat olduğunu bildiğim insanlarla aynı alanı paylaşmayacağım. balkonda oturup bir şeyleri farketme eşiği var bilir misiniz, onu yapmıştım..:KK53:
Velhasıl ben kimsenin kötülüğünü, mutsuzluğunu istemem benimkini isteyip kafamı karıştıran insanları Allah uzak eylesin benden, güveneceğim insanlar versin. ben yokken beni savunan da gerçek arkadaşımdır, ben çevremde pek göremiyorum o yüzden hiçbirine sonsuz güven yok, kimsenin lafıyla da hareket etmeyeceğim artık, beni rahat hissetiren mutlu eden neyse o..

Back
X