Belli ki çok aklı başında, eğitimli, iletişim becerisi yüksek ve kendine değer veren bir kadınsınız. Peki bundan sonraki yol haritanız nedir? KK aracılığıyla kendi içinize yaptığınız bu yolculuk nerede son bulacak? Kendinizi yeniden kazanmakta kararlı mısınız yoksa tüm bu psiko sosyal açıklama ve gerçeklikleri bir savunma mekanizması ve bağımlılığınızdan kopamayışın bir mazereti olarak mı kabul edeceksiniz?
Tesekkur ederim oncelikle. Bir dertten kurtulmak icin once onunla ilgili tespitler yapmak gerekiyor. Ben sanirim su an tespit asamasindayim. Artik saglikli cozumun ne olmasi gerektigini gorebiliyorum. Kendimi de bu saglikli cozume eskisinden daha yakin hissediyorum. Bu kadar dusunup tasindiktan, dogru laflar ettikten, isittikten sonra is iradeye kaliyor. Sanirim soyle dusunmek lazim aslinda boyle zor bir iliskiyi devam ettirmek icin de irade sahibi olmaniz gerekir yani bir yonuyle inatci olmalisiniz ki karsinizdakini degistirebileceginize o iliskiden mutlu bir yuva kurabileceginize dahi inanabilin. Simdi ben ayni iradeyi ve inadi bu iliskiden kurtulmak uzere gosterirsem sorun fiilen ve duygusal olarak tamamen cozulmus olacak. Yani is sozde kalsin istemiyorum, her ne olursa olsun geri donmeyecegim bu adama diyebilmek onemli olan.