• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dayanamıyorum artıkk

merhabalar öncelikle. sorunum şu inanın ki buraya yazıyorum etrafmda anlatacağım kimse yok.. :(
Ben 1,5 senedir nişanlıyım ve nişanlım 15 aralıkta askere gidicek. Düğünümüzü ise 2014 eylül ayında yapmayı planlıyorduk ve bu konuda nişanlımla sürekli konuşuyorum... işte şimdiden düğün yerimizi tutalım belli olsun ve ailen ona göre hareket etsin dedim.. Nişanlımın işi ise belli değil şuan çalışıyor ama çalışıtğı yerden pek fazla para alamıyor. ama bana sürekli askerden sonra daha iyi olucak herşeyimizi yapıcaz dedi ve ben ona göre hareket ettim..

Neyse asıl konu, nişanlımla 2 gün çok tartıştım. eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma dedim. 2 gün evde akşamları ağlamış.. ve kayınvalidem bugün bize geldi anne ve babamın yanında bana bağırdı. 6 ay o çeneni kapat hiçbirşey yapılmicak ve alınmicak dendi. tabi ki bende evime kadar gelip bağırdığı için bende ona bağırarak konuştum. ne demek anne ve babmın yanında beni küçük düşürmesi ya. bir de sakın bunları oğluma anlatma çok kötü şeyller olur dedi. tabi ki ben anlattım yaptıklarını.. haberi de var söylediğimden. iyi de oldu. ama Evime gelip böyle birşeyle karşılaşmam çok zoruma gitti..... :( sizce nasıl davranmam gerek yardım edin lütfen :(

ikinizde cocuksunuz daha vallahi evlenmek evcilik oynamaya benzemez. bu ne acele ya evlenince basiniz goge mi erecek. genc kiz ligini yasa be canim daha is yok guc yok. sorumluluk istiyor olgunluk lazim evlilik bu..

Hayatinda hic calistin mi, gercek hayattan haberin var mi bilmiyorum ama hayat oyle her gelinin hayali vardir, ille de eylul, yoksa herkes yoluna bik bik demekle yurumuyor. Bu isler paraya, imkanlara bakar, hayallere degil.

Amacin evlenip mutlu olmak mi yoksa eylulde evlenmek mi anlamadim. Eylul'de dugun olmazsa ne olacak?
Abartmissin. 2015 Eylul'e yetisirsiniz belki o zaman. Madem amac eylulde evlenmek...

Adamin isi gucu yok, askere gidecek, bir de basinda Eylul olmazsa herkes yoluna diye dirdir eden bir nisanli. Sizin iliskiniz bu kadar sigsa, daha cok yollariniz ayrilir sizin. Evliligi cocuk oyuncagi mi saniyorsun?

Ikincisi de ayrilmam zaten demissin. O zaman sana bir tavsiye, yapamayacagin seyleri blof olsun diye soyleme. Bir yerden sonra hicbir inandiriciligin kalmaz.

Kayinvalidenin davranisina gelince... Bana gore de ayip. Ama su sekilde dusunuyorum. Sen ofke kontrolunu ayarlayamayip laflarinla yakip yikan bir insansan, demek ki o da ofkesini bu sekilde bagirarak kusan bir insan. Sen sikayet ettigin kadindan daha az degilsin yani, sadece farkli sekilde yikmissiniz ortaligi. Ki o kadin da oglu askere gidecek, kimbilir ne endiseleri var, bir de tutumus elin kizi oglunu 2 gun aglatmis, giderayak bunalima sokmus. Tabii ki sinirleri tavan yapmistir. Haksiz da degil. Seninki kadar ufak bir meseleden kizmamis en azindan, bir nedeni varmis onun.

Askere gidecek bir genc karşınızdaki. Her şeyi geçtim, huzursuz, borç icinde yapacağın bir düğün yapmaktansa,
ne zaman işler yoluna konsun o zaman evlenirsiniz. Evlilik bu ya hu, yangından mal kaçırır gibi bi tutum icerisindesin.
Tabi ki hayallerin var, kimi mayis kimi eylul gelini olmak ister, ama evdeki hesap her zaman çarşıya uymayabilir, bu da sizi uzebilir, gerginlestirebilir.
ille de bu zaman evlenicez , yoksa bitti biter nasil bi bloftur? Adam kendini yetersiz hissetmez mi,
nisanlimi mutlu edemiyorum diye Üzülmez mi? Askere gidiyor, orda aklına gelmeyecek mi bu yaptiklarin?
vallahi adama ben üzüldüm. Herkes imkanlar bolluklar içinde yaşamıyor ki.:40::20:
Kaynananin hareketi de hic ama hiç hos değil ama nisanlina olayi yetiştirmek yerine keşke kaynananin davranisiyla sorgulasaydin kendini.

Son düzenleme:
Burada en büyük sorun 10 gün sonra askere gidecek bir adama bu stresi yaşatmak.
Zaten askerlik psikolojisi yeterince ağırken uzakta iken müdahale edemeyeceği elinin kolunun bağlanacağı sorunlar yaratmak o düğünü tamamen bile erteletebilir.
Kayınvalide nin tepkisinide haksız bulmadım.O şuan sadece askere gidecek oğlunu düşünüyor.
Ayrıca her kadının hayali vardır evlilikle alakalı ama önce hayırlısı denir.
Evlilik baskıya aceleye gelmez.

Sizin ısrarınızı anlamsız buldum belki vaadlerde bulundular ama durumları ortadadır yani höremeyecek bir durum yoktur bence
Ama kv yaptığı yenilir yutulur değil ben böyle bir durumla karşılaşsam o kadın temiz bir dayak yemeden çıkamazdı o evden

Arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama eğer çok büyük değilse bence bir kez daha düşün bu işi sen çünkü şimdiden koşup gelip gelini azarlayan yarın ne yapmaz bilemiyorum

yurdumun evlilik hayali kuran pembe gözlüklü:103: ,ayakları yere basmayan güzel gelin adayı ve
henüz askere gidecek:72:, bu psikoloji ile kendini yiyip bitirirken bir de nişanlı kaprisi çeken :4:, üstüne ballı ekmek kadayıfı
gelin kaynana atışması arasında kalmış:104: şimdi o asker diyeceğimiz ama işsiz zavallı genci.:31:

Valla şimdiden sonra yani bu saatten sonra ağzınızda kuş tutsanız da faydası yok :34:
Yapılanlar edilenler kalp kırıldıktan sonra asla unutulmaz canım...:31:

Szin yaptığınız ayrı bir yanlış, kv adayınızın ki ayrı.
Birbirinizdan aşşağı kalır yanınız yok
Allah nişanlınıza sabır selamet versin.

Benim annemin bir lafı vardır, hatta bunu nişanlımı da söyledi "benim kızımı üzeni bende üzerim"... Fazla söze gerek yok, çocukça kaprisleriniz ile nişanlınızı üzmüşsünüz, o da anne olarak hıncını sizden almış. Hiç kayınvalidenizi suçlamayın, sizinde ondan kalır yanınız yok. Orada sizin susmanız, sizin yerinize annenizin yada babanızın konuşması gerekirdi bence.

Ayrıca düğün yapmak öyle salon tutup gün almakla olmuyor.Bak şurada düğünüme 17 gün kaldı, 2 ailenin toplam masrafı 50.000 TL'ye ulaştı.Ayrıca daha 2014 Eylül ayında olacak düğün için şimdiden ne salon tutması Allah aşkına.

Nişanlına acıdım sahiden, iki dırdır kadın arasında kalmış.Askerde kafasını dinler belki.

sirf kayinvalidenin tavri icin hiccc acele etmezdim zaten
ayrica nisanlin askere gitsin gelsin
iyi bir is bulsun
devamli isi olsun
bu arada biraz büyüyün olgunlasin
evlilik kacmiyor
sunuda unutmayin
evlenmemekten daha kötüsü kötü bir evlilik yapmaktir !!

siz de hatalısınız ama "6 ay o çeneni kapat hiçbirşey yapılmicak ve alınmicak" böyle bir cümle kurması benim için herşeyi bitirirdi.bu kadar yüz göz olunmaması gerekirdi..

böyle yaparak bencilce davranmışsınız.
adam askere gidecek onun stresinde bişey düşünecek halde dğil
sen yok salonu tutalım yok eşya alınacak bilmem ne
1,5 senedir nişanlılık zaten nişanlı kalmak için bence çok uzun bi süre
eğer oyalandığınızı düşünüyosanız bunun sinirini yanlış zamanda çıkarmışsınız.

Eve gelip birine bağırmak çok çirkin ama sizin yaptıklarınız da çirkin. Benim çocuğum yok ama çocuğum gibi sevdiğim bir kızkardeşim var. Daha okula bile gitmezken onun gözünün yaşını akıtan herkesle kavga ederdim. Başka çocukları dövmüşlüğüm vardır. Canından çok sevdiğin insanı ağlarken görmek nasıl bir şeydir bilir misin?
Ben de hep kır düğünü isterdim ama kasımda evlendim. Evlilik teklifi biraz geç oldu arayı da uzatmak istemedim. Eşime arada çıkışırım hala ama sen yoluna ben yoluna ne demek? Geçim nasıl olur, düğün hangi parayla yapılır bunları düşünmeden daha 20li yaşlarında bir delikanlı size her şey güzel olacak dedi diye. Parasını sizin vermeyeceğiniz şeylerde öyle olacak böyle olacak derseniz biri de çıkar sizi susturur 6 ay bir şey olmayacak der. İşinize gelmiyorsa ayrılırsınız. Eminim kayınvalidenizin de hayalindeki gelin siz değilsiniz. İlk defa bu sitedeki bir kayınvalideye empati yaptırdınız ya bana helal olsun.

gidip fakir fukara adamları buluyorsunuz sonra yok o alınsın bu alınsın diye sıkıntı çıkıyor bulacaksın böyle maddi durumu iyi işinde gücünde bir adam ille karun olması gerekmez.. sonra elin kadınıyla kavga ediyorsun böyle gereksiz yani..

siz nişanlınızı (onlarındaoğlunu)
eylül düğünüde eylül düğünü diye ağlatırsanız
hele ki böyle zor bir döneminde (adam askere gidecek)
valla hiç kusura bakmayında iyi yapmışlar
niye güceniyorsunuz ki
bende olsam bende yaparım
sizde olsanız sizde yaparsınız
hep kendi pencerenizden değil birazda başkalarının pencerelerinden bakın
abuk sabuk takıntılar yaparsanız 2014 eylül düğünü değil bu gidişle 2114 eylül düğünü yaparsınız:34:

gidip fakir fukara adamları buluyorsunuz sonra yok o alınsın bu alınsın diye sıkıntı çıkıyor bulacaksın böyle maddi durumu iyi işinde gücünde bir adam ille karun olması gerekmez.. sonra elin kadınıyla kavga ediyorsun böyle gereksiz yani..

:9::9::9::9:nerde bulunuyor onlardan:9::9:
iyi anlaşma için illa maddi durumun iyi mi olması lazım ya
ben anlamıyorum vallahi
tamam maddi durumu olmayabilir
eee o zaman kızda aç gözlü olmasın
yada çok şey istiyorsa çalışsın yapsın
erkek tarafıda odun değildir heralde gerekli olanı yapar zaten

Hayatinda hic calistin mi, gercek hayattan haberin var mi bilmiyorum ama hayat oyle her gelinin hayali vardir, ille de eylul, yoksa herkes yoluna bik bik demekle yurumuyor. Bu isler paraya, imkanlara bakar, hayallere degil.

Amacin evlenip mutlu olmak mi yoksa eylulde evlenmek mi anlamadim. Eylul'de dugun olmazsa ne olacak?
Abartmissin. 2015 Eylul'e yetisirsiniz belki o zaman. Madem amac eylulde evlenmek...

Adamin isi gucu yok, askere gidecek, bir de basinda Eylul olmazsa herkes yoluna diye dirdir eden bir nisanli. Sizin iliskiniz bu kadar sigsa, daha cok yollariniz ayrilir sizin. Evliligi cocuk oyuncagi mi saniyorsun?

Ikincisi de ayrilmam zaten demissin. O zaman sana bir tavsiye, yapamayacagin seyleri blof olsun diye soyleme. Bir yerden sonra hicbir inandiriciligin kalmaz.

Kayinvalidenin davranisina gelince... Bana gore de ayip. Ama su sekilde dusunuyorum. Sen ofke kontrolunu ayarlayamayip laflarinla yakip yikan bir insansan, demek ki o da ofkesini bu sekilde bagirarak kusan bir insan. Sen sikayet ettigin kadindan daha az degilsin yani, sadece farkli sekilde yikmissiniz ortaligi. Ki o kadin da oglu askere gidecek, kimbilir ne endiseleri var, bir de tutumus elin kizi oglunu 2 gun aglatmis, giderayak bunalima sokmus. Tabii ki sinirleri tavan yapmistir. Haksiz da degil. Seninki kadar ufak bir meseleden kizmamis en azindan, bir nedeni varmis onun.

eli öpülmelik yorum
belki bunları okursunda biraz empati yapmayı öğrenirsin konu sahibesi:31:

merhabalar öncelikle. sorunum şu inanın ki buraya yazıyorum etrafmda anlatacağım kimse yok.. :(
Ben 1,5 senedir nişanlıyım ve nişanlım 15 aralıkta askere gidicek. Düğünümüzü ise 2014 eylül ayında yapmayı planlıyorduk ve bu konuda nişanlımla sürekli konuşuyorum... işte şimdiden düğün yerimizi tutalım belli olsun ve ailen ona göre hareket etsin dedim.. Nişanlımın işi ise belli değil şuan çalışıyor ama çalışıtğı yerden pek fazla para alamıyor. ama bana sürekli askerden sonra daha iyi olucak herşeyimizi yapıcaz dedi ve ben ona göre hareket ettim..

Neyse asıl konu, nişanlımla 2 gün çok tartıştım. eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma dedim. 2 gün evde akşamları ağlamış.. ve kayınvalidem bugün bize geldi anne ve babamın yanında bana bağırdı. 6 ay o çeneni kapat hiçbirşey yapılmicak ve alınmicak dendi. tabi ki bende evime kadar gelip bağırdığı için bende ona bağırarak konuştum. ne demek anne ve babmın yanında beni küçük düşürmesi ya. bir de sakın bunları oğluma anlatma çok kötü şeyller olur dedi. tabi ki ben anlattım yaptıklarını.. haberi de var söylediğimden. iyi de oldu. ama Evime gelip böyle birşeyle karşılaşmam çok zoruma gitti..... :( sizce nasıl davranmam gerek yardım edin lütfen :(

bu işaretlediğim yer için söylüyorum. Nişanlının yerinde olsam o an bırakırdım seni
ne kadar ucuzmuş sevgin..
ayrılacağımdan değil diyorsun o zaman ne diye blöf yapıyorsun
hiç çalıştın mı ömründe iş aradın mı merak ettim
bide neden bu kadar erken nişan? askerden gelince nişanlansaydınız ne bu acele?

kv tavrı konusunda; sen çok sinirlisin askere gidecek adamı yerle bir etmişsin
oda oğlunu korumuş aklınca.. ben olsam bu kadar da olmasa da oğlumu korumak için uğraşırdım
gelip bağırıp çağırmazdım belki tutardım kendimi.. ama dişimi de gösterirdim:20:

Sen bunu demişsin, çocuk gitmiş ağlamış
Ben senin nişanlın olsam, beni sevmediğinden böyle saçma bi tehditte bulunduğunu düşünür güle güle derim

Back
X