Dayanamıyorum ve Yaşamak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kiz ben 31 yasindayim. Coluk yok cocuk yok koca yok uc tane kedim vardi kardesime birakip Afrika'ya geldim esek gibi yalniz yalniz calisiyorum. Ev yok araba yok bisikletim bile yok birikim yapmak istiyorum olmuyor kiram fazla turkiye'ye izne gidiyorum biletler pahali vs. kariyerde sicrama icin dayanmiyorum is basvurulari yapiyorum daha bir sonuc yok :) e napalim olelim mi? hayat guzel yani. Bir muzik acarim bir yuruyuse cikarim kardesimle goruntulu konusurum benden mutlusu olmaz.

Kredi insani gerer strese sokar ama yani bitecek sonucta. 11 bin hic az bi para diil. Arkadaslar guzel oneriler vermis. Burda yenGEnC yenGEnC arkadas var pintiligiyle meshur gelsin tasarruf onerileri versin belki ise yarar. :KK70:

Kiyafet filan almayi da kafana takma olanlarla idare et bence, kredi bitince eline para gecince gardrobunu elden gecirirsin. Cocuk icin de 26 erken bile bence yani. Gencsiniz daha yaparsiniz birikim.
Hahaha KKda kimi insan dobraligiyla anılır, kimi insan sivri diliyle, kimi insan Über saçma konularıyla, kimi nokta atışlarıyla...
Benim kaderimde de pintiliğimle anılmak varmış :halay: :halay: :halay:
Ben öncelikle konu sahibine bir psikologa gitmesini oneriyorum. Ama böyle tepeden bakıp 'şükürsüzsün! Bu sebeple ölmek mi istenir? Millet neler yaşıyor?psikologa git!' şeklinde değil.
Ben bile bu cimri halimle psikologa bütçe ayırmaya karar verdim ve ilk seansıma gittim. Ki hayatımda depresyon nedir bilmem. Her şeye pozitif tarafından bakar, 27 yaşımda hala seke seke yürürüm. Ama kendi basima asamadigim- hep aynı yerde tikandiğim bazi şeyler vardı. Bunları bir ömür yük diye sırtımda tasiyacagima neden kurtulmayayim ki diye düşündüm. Ya da neden bakış acimi değiştirip daha mutlu bir hayat yaşamayayim? Bu yüzden kendime bir psikolog buldum.
Konu sahibi, ekonomik sıkıntin var ama psikolog oyle aşırı pahalli bir şey değil. Hatta benimki klinik psikolog-150 lira. Yani her ay verebilirsin.
Bence paran olmadan değil psikolojin düzeltmeden anne olmamalısın. Çünkü dertler sorumluluklar daha da ustuste biner ve hepten depresyona girebilirsin. Şu ruh halindeki bir annenin bende çocuğuna katkısı olamaz. Benim annem de depresyona meyilli bir insandı ben küçükken. Bazen onu üzünce ' öleyim de kurtulun! Sevinirsiniz annemiz öldü diye, zil takıp oynarsınız' falan derdi. Bunu dediği belki 2-3 keredir ama ben mesela bana yansıttığı bu halini unutamıyorum.
Senin de (bu kadarcik konudan bile ölümü düşündüğünü göz önüne alirsak) sağlam bir psikolojin yok. Bu halinle sırf ilkel üreme güdüne yenilip anne olursan ruhu delik deşik bir çocuk büyütmen çok olası. O yüzden birinci hedefin bu ruh halinden kurtulmak olsun.

İkinci olarak da parahanim.com sayfasını takip edebilirsin :) benden bile pinti harika bir kadın var. Çok genç yaşta birikim ve yatırım yapıp kendini emekli etmiş. Öyle bir kadin ki çocuklarına servis parası vermemek icin her gün üç çocuk ile bisikletle okula giden/böylece hem kaliteli zaman gecirip hem çocuklarıyla spor yapmış olan😍

Üçüncü olarak harcamayi yaşam düsturu haline getirmiş insanlar için para geldiği gibi gider. Demişsiniz ya 6 bin geliyor yetmiyor diye. İnanın on bin olsa da yetmez. Çünkü paranızın hesabını bilmiyorsunuz. Giren çıkıyor evden. Anladığım kadarıyla ay sonunda da para azalınca kemer sikiyorsunuz.
Benim onerim madem gelen gidiyor,maaşı alır almaz bir yarım altın almanız.
Yarım altın bugün bin lira falan. Ama geçen sene bu günlerde yedi yüz liraydı. İki sene önce bu gunlerde 522 liraydı.
Yani iki senede tam iki katı degerlendi
Her ay bir yarım alsanız , doğum yaptıktan sonra da ayda bir yarimi kendinize harçlık yapsaniz bence kocaniza muhtaç olma korkusunu aşarsiniz. Bugün bile ayda bir yarım altın ev kirası su bu vermeyen bir insana yetecek bir para.

Hahaha KKda kimi insan dobraligiyla anılır, kimi insan sivri diliyle, kimi insan Über saçma konularıyla, kimi nokta atışlarıyla...
Ben öncelikle konu sahibine bir psikologa gitmesini oneriyorum. Ama böyle tepeden bakıp 'şükürsüzsün! Bu sebeple ölmek mi istenir? Millet neler yaşıyor?psikologa git!' şeklinde değil.
Ben bile bu cimri halimle psikologa bütçe ayırmaya karar verdim ve ilk seansıma gittim. Ki hayatımda depresyon nedir bilmem. Her şeye pozitif tarafından bakar, 27 yaşımda hala seke seke yürürüm. Ama kendi basima asamadigim- hep aynı yerde tikandiğim bazi şeyler vardı. Bunları bir ömür yük diye sırtımda tasiyacagima neden kurtulmayayim ki diye düşündüm. Ya da neden bakış acimi değiştirip daha mutlu bir hayat yaşamayayim? Bu yüzden kendime bir psikolog buldum.
Konu sahibi, ekonomik sıkıntin var ama psikolog oyle aşırı pahalli bir şey değil. Hatta benimki klinik psikolog-150 lira. Yani her ay verebilirsin.
Bence paran olmadan değil psikolojin düzeltmeden anne olmamalısın. Çünkü dertler sorumluluklar daha da ustuste biner ve hepten depresyona girebilirsin. Şu ruh halindeki bir annenin bende çocuğuna katkısı olamaz. Benim annem de depresyona meyilli bir insandı ben küçükken. Bazen onu üzünce ' öleyim de kurtulun! Sevinirsiniz annemiz öldü diye, zil takıp oynarsınız' falan derdi. Bunu dediği belki 2-3 keredir ama ben mesela bana yansıttığı bu halini unutamıyorum.
Senin de (bu kadarcik konudan bile ölümü düşündüğünü göz önüne alirsak) sağlam bir psikolojin yok. Bu halinle sırf ilkel üreme güdüne yenilip anne olursan ruhu delik deşik bir çocuk büyütmen çok olası. O yüzden birinci hedefin bu ruh halinden kurtulmak olsun.

İkinci olarak da parahanim.com sayfasını takip edebilirsin :) benden bile pinti harika bir kadın var. Çok genç yaşta birikim ve yatırım yapıp kendini emekli etmiş. Öyle bir kadin ki çocuklarına servis parası vermemek icin her gün üç çocuk ile bisikletle okula giden/böylece hem kaliteli zaman gecirip hem çocuklarıyla spor yapmış olan😍

Üçüncü olarak harcamayi yaşam düsturu haline getirmiş insanlar için para geldiği gibi gider. Demişsiniz ya 6 bin geliyor yetmiyor diye. İnanın on bin olsa da yetmez. Çünkü paranızın hesabını bilmiyorsunuz. Giren çıkıyor evden. Anladığım kadarıyla ay sonunda da para azalınca kemer sikiyorsunuz.
Yarım altın bugün bin lira falan. Ama geçen sene bu günlerde yedi yüz liraydı. İki sene önce bu gunlerde 522 liraydı.
Her ay bir yarım alsanız , doğum yaptıktan sonra da ayda bir yarimi kendinize harçlık yapsaniz bence kocaniza muhtaç olma korkusunu aşarsiniz. Bugün bile ayda bir yarım altın ev kirası su bu vermeyen bir insana yetecek bir para.

Ama iyi yapmamis miyim etiketlemekle? Ha? Super yorum yapmissin iste al? Asiri akilliyim kimin yorumu hangi konuya cuk oturur biliyorum eheheheh. :P

Eve giren 10 bin duzelteyim:)
Pintisin evet ama ac ta durmuyorsun sonucta.
Kizimiz altini nereye alacak,corba pilavdan bikti,yarim kilo kiyma alamadilar:cry:

Keşke o kadar borç yapacağınıza birazda geleceğiniz düşünseydiniz.. biz de 20 bin çektik ama 750 lira ödüyoruz. Yani çoktan çok gider, azdan az gider diye bir atasözü var hakikaten doğruymuş demek ki . İntiharlık bir durum yok Allah başka dert vermesin kardeşim

Size de anlatayım borçlar hariç elimizde kalan yarım altın parası zaten. Hiç mi kontör almayalım hiç mi ihtiyacımız olmayacak başka

Çocuğun rızkını veren ee Allah’tır . Ha deyince çocuk olmuyor bu devirde malesef bir sürü sorun çıkıyor

11 bin gelir ile 7 bin kredi ödemesi büyük cesaret.
Sonra tabii milletin osu busu var benim niye lüks hayatım yok diye ağlanırsınız.
Hiç ummadık bir masraf çıksa o ay tepetaklak olursunuz zaten
Bir kredi bitmeden diğeri büyük cesaret
Yerinizde olsam arabayı satar, borcunu kapatırım kalan kısmıda sağlık borcunuzu kapatır herhalde onu öderim. 2 kredi kapanmış olur.
Araba gidince kasko/sigorta/ benzin masrafı cebe kalacak
Düğün borcunuz daha nekadar kaldı? Onu bi bitirin sonra çocuk düşünürsünüz. Kredi kapandıktan sonrada daha uygun model araba alırsınız.
Karı-koca bayağı lükse meraksınız anladığım kadarıyla. Memur maaşıyla biraz daha düşürseniz bu lüks merakınızı sizin hayrınıza olur.
Ben memnur değilim ama mesela bende porschem olsun çok isterim. Ama yok. Anlatabildim mi. Belki ilerde olur. Ödeyemeyeceğim veya ödemekte zorlancam bir arabanın yerine daha bütçeme uygun olanı kullanıyorum.
Ha birde şu battık piskolojinizi düzeltmeden anne olmayın sakın. Ne sizin için nede bebek için iyi olur. Gerekirse 30 yaşında anne olun ama piskolisi sağlıklı annesi olsun.

aşırı saçmasınız. Herkes çocuk sahibi olmasın, hele de sizinki gibi drama yaşayan biri şuan hiç olmasın. 30 yaşında anne olmak istemiyormuşsunuz vah vah çünkü hayatın son evresi ne kadar üzücü...(!) çok gecikeceksiniz bence de bu kafayla hiç anne olmayın.

Size de anlatayım borçlar hariç elimizde kalan yarım altın parası zaten. Hiç mi kontör almayalım hiç mi ihtiyacımız olmayacak başka

E ne yapalım peki ne tavsiyesi verelim size? Hem en lüks arabaya bineyim, hem en güzel evde oturayım, her gün et yiyeyim, ayda 2000 çocuk için para kenara koyayım.
Neredeyse üzülüp para toplayalım diyeceğim ya hayret verici bir insansınız.

Şu dramdan çıkın artık, hem onu hem onu yapamazsınız bu ülkede memur çocuğu olmak denilen birşey var, böyle bir deyim var. 2 memur bunların hepsini gerçekleştirmeniz mümkün değil. 7000 lirayı her ay ev taksidi yapsaydınız 4 senede ev alırdınız.

Eve 11 bin lira giriyor ve asgari ücretin 2324 lira olduğu bu dönemde bir kârı koca gecinemiyorsaniz ve üzerine intiharı düşünüyorsanız biz çoktan ölmeliydik bence. Aynı görümcem kafasindasin kendisinin gelirleri bizden fazla olmasına rağmen sürekli bana ağlıyor Allahım bıkkınlık geliyor o anlatırken. Bence önce gelirinize göre gideriniz olsun. Lüks arabaya binip et alamıyoruz diye ağlayacaksan arabanı sat düşük modeline binin bişey kaybetmezsiniz.

Bence de o zaman hakikaten arabayi satmak iyi fikir olabilir. Bir kismini kapatabilirsiniz kredinin o sekilde. Insallah bir an once biter borcunuz borc sizi bogmus, acayip strese sokmus bence.

Eve 11 bin lira giriyor ve asgari ücretin 2324 lira olduğu bu dönemde bir kârı koca gecinemiyorsaniz ve üzerine intiharı düşünüyorsanız biz çoktan ölmeliydik bence. Aynı görümcem kafasindasiniz kendisinin gelirleri bizden fazla olmasına rağmen sürekli bana ağlıyor Allahım bıkkınlık geliyor o anlatırken. Bence önce gelirinize göre gideriniz olsun. Lüks arabaya binip et alamıyoruz diye ağlayacaksaniz arabanı sat düşük modeline binin bişey kaybetmezsiniz. Ayrıca maddi sıkışıklığıniz varsa cocugu bencede erteleyin cunku siz borclu olmayi idareli para harcamayi bilmeyince intihari bile dusunebiliyosunuz hicte saglikli bir davranis degil

Bacım naptın sen... Hemen vaz geçmişsin herşeyden. Herşey olur, zamanla olur, eğer beklersen, sabredersen, uygun zamanı kollarsan. Sadece sen değilsin hayatın zorluklarla mücadele eden. İnsanlara aldanma, b.ktan hayatlarını gizlerler, görsen hep mutlular, eşleri güya etraflarında pervane. Ama herkesin üstünü örttüğü sorunları var, ama belli etmiyorlar.
Maddi yatı bu kadar takmanın anlamı yok, bende memurum, çok da parasız gezdim, zoruma da gitti. Ama şimdi hepsi geride kaldı, şu an olsa takmam. Borç dediğin ne ki Allah ömür versin sağlık versin biter. Yaşın henüz 26, 30 yaş annelik içinde geç değil... Bu kadar büyütüp hayatı zindan etmeye değmez. Borç dediğin biter, sabredin biraz.

7000 kredi ödeyip para biriktirememekten dert yanıyorsunuz farkında mısınız? kusura bakmayın araba birikim değil mi? Eşinizin araba hevesi için hayallerinizden vaz geçen sizsiniz, bence önce kararlarınızı gözden geçirin, hayallerinize göre adım atın, bu kafayla daha çok sıkıntı yaşarsınız siz.

Dağın tepesindeki iş yerine servisle gidip o servise 500 TL ödemek,evin önünde yatıp sadece haftasonu sizi gezmeye götüren ultra lüks araba. Sizi işe bile götürmeyen arabaya o kadar para vermek hangi aklın eseri acaba. Noldum delisi olmuşsunuz. Bizim oralarda öyle derler. Arabayı satıp bütün borçları kapatmak en mantıklısı. Bunuda yapmazsiniz gibime geliyor

iyi de güzelim Allah aşkına 25 yıllık kredi nedir. Neden bu kadar pahalı ev aldınız. İnsan ömrü ne kadar ki zaten Dünyaya kazık mı çakacaksınız
Anladığım kadarıyla eşininde seninde gözünüz yükseklerde. Keşke bu kadar açılmasaydınız

ayrıcada abartmayın ölmeklik bi durum yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X