o evden ayrılman mümkün değil gibi görünüyor.zaten pek doğru da değil.ama annenle uygun bir uslupla konuşmayı deneyebilirsin belki.babana kızma anneler nasıl kurarrsa babalar öyle çalar.onlar için yaptığın fedakarlıklardan bahset ama unutna asla sen dili kullanma annene kendinden bahset nekadar kırıldığından üzüldüğünden mutsuz olduğundan ama mutlaka ben dilini kullan onu suçlama ters teper.
Sizin için en sağlıklısı ayrı eve çıkmak olur aslında
Bi şekilde bunu başarabilseniz
Hem ailenizde yokluğunuzda hatalarını farkeder belki
dinlerine çok düşükun olan ınsanlar evlatlarına bu denlı davranabılırlermı ya? kafasına parfum şişesi atacak kadar bu tarz muhabbetler nasıl edebılıyolr? şaşırdım ya... ayrı ev olayı okadarda kolay bişey değil...
Yapmanız gereken sadece ekonomik özgürlüğünüzü aldıktan sonra o evden çıkmanız olur ancak...
Üniversite eğitiminize sımsıkı sarılın; onları elde değil ama hoş görmeye çalışın. Yanlış bir eğitim veriyorlar ama kendilerince doğru olduğunu sanıyorlar...
Ne yazık ki insanları değiştirme lüksümüz yok,ama biraz bakış açısı ve tavır değiştirerek biraz olsun kendimizi rahatlatabiliriz.
Bu arada bu yaşınızda duygusal ilişkiler yaşamak elbette normal,kendinizi bu kadar cendere altına sokmayın.
Aklı başında ne yaptığını ve istediğini bilen bir insan olduktan sonra,seçimlerinizi düşünerek yaptıktan sonra duygusal bir ilişki yaşamanın ne zararı olabilir ki...
Cnm ne denirki bilemedim.
Benzer sorunlar demeyeyimde, annemle babam arasindaki sorunlardan bizde payimiza duseni alirdik zamaninda.
Biraz daha sabretmen gerekiyor.
Cunku suanki kizginligin o evden ayrildiginda, hatirina bile gelmiyor.
Ailenle iliskilerine cok farkli olmaya basliyor.
Sana sdc diyebilecegim, asla cvp verme.
Haklida haksizda olsan asla cvp verme.
Zaten bende egitimim icin ugrasiyorum. Cok zorlandim zamanlar oluyo ama egitimim olamdan ekonomik ôzgûrlmde olmicani biliyorum.
Duygusal ilsikiye gelince. Bu konuda cok cekiniyorum. Hem annemlerin arkasindan is cevriyomus, cok kôtû birsey yapiyomusum hemde kendimi suclu gibi hissediyorum:S deneyimsiz oldum icinde dahada cekiniyorum. Begendim birisi oldunda asiri heycan yapiyorum, kendime gûvenmiyorum, kenimi yetersiz gôrûyorum. Cekiniyorum iste...
Aslında çekingenliğinizin, kendinize olan güvensizliğinizin,yetersiz görmenizin sebebi nedir biliyor musunuz...
Sizin yetiştirilme tarzınızdan kaynaklanıyor bu. Aileler katı bir disiplinle,yasaklarla,korkutmalarla koruyuculuk ebeveyn görevlerini yerine getirdiklerini sanıyorlar.
Elbette aile koruyucu olmalı ama bunun dengesi olmalı. Oysa ki kendisine güveni olmayan,cesaretsiz bireyler yetiştirdiklerinin farkında değiller.
İş hayatına atıldığında sudan çıkmış balığa dönüyor bu sefer insanlar...Ya da evlilik/sosyal yaşam vs gibi alanlarda.
Bende bir dönem sizinki kadar olmasada bu aşamadan geçtim,kısmen benzeyen yanlarımız var.Sonradan benzer sorunları (kendine güvenmeme,suçluluk duygusu vs) kendimde yaşadım.
Ve bunu binbir zorluklarla aşan biri olduğum için size önerim, eğitiminizle kurtarabilirsiniz ancak.Hayatınızı bu şekilde kurmalısınız.
Hepimiz insanız sonuçta;hepimizin hataları olabilir,yanlış seçimleri olabilir,sevebiliriz,sevilebiliriz,üzülebiliriz...Bunlar hayatın getirdiği olağan duygular.Böyle öğreniyoruz yaşamı zaten.
Ama siz hata yapma özgürlüğünü kullanmadan,denemeden hayata karşı hazırlıklı olamazsınız.Bunlar bizi olgun kılar.
Elbette saldım çayıra mevlam gayıra demeyi kastetmiyorum;sizin şu an çözmeniz gereken primer konunuz kendinizle ilgilenmek. Zayıf yönlerinizi güçlendirmek.
Ne yazık ki eksik yada yanlış yetiştirilme tarzından kaynaklanan sorunları bizler çözüyoruz,kendi kendimizi eğitiyoruz.Ne kadar ironik değil mi...
Ama emin olun yine de sizi koruyan,kollayan,size zarar gelmesinden korkan bir aileniz var.Bunun için bile şanslısınız.
Dediğim gibi;bakış açınızı ve tavırlarınızı değiştirin.Zor,ama olmayacak birşey değil...
zor durum gerçekten allah yardım etsin..
ayrı ev fikri güzel iyi hoş ama işte çok çok zor genç bi kızı tek yaşaması..
üstelik öğrencisin tam anlamıyla bi mesleğin sanıyorumki yok...
sabretmen lazım biraz..
okul bitsin önce...
bide hayatına birisini alabilirsin bence...
sana değer veren ve seninde sevdiğin biri sana kendini daha iyi hissettirebilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?