Dayanılmaz kıskançlığım :(

Bahsettiğiniz durum hem sizin için hem de sevgiliniz için çok yorucu olmalı.

Sevgilinizden yana güven sarsacak bir şey olmadığı halde böyle davranıyorsanız; temelinde sizinle ilgili bir durumun yatıyor olabileceğini söylemek mümkün.

Güvensizliğinizin kaynağını düşünmenizde fayda var. Bu ilişki dışında, daha önce benzer duygu ve davranışları ne zaman yaşadınız? Nasıl baş ettiniz?

Çocukluk zamanlarınızda, size "değersiz" hissettiren birileri var mıydı çevrenizde mesela? Değersiz ve sevilmeye layık olmadığınıza dair bir inanç geliştirmiş olabilirsiniz.

Psikolojik bir destek almanızı tavsiye ederim. Kendinize dair temelde yatan işlevsiz inançları farkedip bunlarla çalışmanız önce kendinizle olan sonra da hayatınızdakilerle olan ilişkilerinizin düzenlenmesini sağlar.

Herkes agiz birligi etmiscesine "özgüvensizlik" diye tutturmus gitmis. Kiskancligin tek nedeni, özgüven eksikligi mi Allah aşkına?

Herkes agiz birligi etmiscesine "özgüvensizlik" diye tutturmus gitmis. Kiskancligin tek nedeni, özgüven eksikligi mi Allah aşkına?
Evet genelde ozguven eksikligi yada karsindakinin bir seyini gorursun guvenin sarsilir surekli takipta kalirsin.

Sence o kız aşırı güzel mi yani
Yapma yahu aşırı güzel miranda kerr falan yani

Bu denli bir kıskançlığın nedeni evet özgüvensizlik,bu kadar olmaz çünkü
Yoksa hepimizin zaman zaman içi gıcıklanıyodur neticede disardaki diğer adamlardan bir farkı bir albenisi olmuş ki beraberizdir ancak karşı tarafa bu denli baskı yapmak özgüvensizlik

En azından bunun farkindasin canım bu bile oldukça önemli seviyorum ne var canım bunda kiskaniyorum demiyorsun en azından.Kiskançlık=ozguvenen eksikliği canım kendini torpulemeye calis çok zor biliyorum. Eğer bunda başarılı olamazsan da terapi almamı tavsiye ederim. Ilişkiler de önce huzur canım gerisi hallolur

Daha önce yasadıgın ilişklerinle alakası olmus olabilir bu durumun bence güvensizlik mi yaşadın daha önce ki ilişkinde de bu adamda ya yaparsa die korkup arastırıyorsun

Evet genelde ozguven eksikligi yada karsindakinin bir seyini gorursun guvenin sarsilir surekli takipta kalirsin.

Bence ilişki değil kişilik problemi sizinki.

Böyle hastalık şeklinde olunca büyük ihtimalle evet.

Katılmıyorum. Karşı taraf güven versin de o zaman görün bakalım kıskançlıktan eser kalıyor mu.

Nedir nedendir bilemem ama boyle devam ederseniz karpuz kabuğu meselesi olacak.ilişkinin temelinde güven olmadan yürümez.kişiliği önemli adamın.içinde varsa yakalanmadan da yapar.bunu bile öğrenmenin tek yolu zaman.biraz rahat olun.keyfini çıkarın ilişkinizin.adam şifrelerini bile vermiş size.kendinize güvenin

Kendine farklı uğraşlar mı bulsan? Yoksa gidişat psikologluk gibi.

Biz kocalarımızın şahsi özellerini bile karıştırmazken millet 5 aylık ilişkisinde dedektif kesiliyor
Yazık valla , tedavi olun.

Nedense merak ediyordum seni ne yaptı ne etti diye çok tatlı bir başlangıçtı çünkü Kendince uğraş vererek elde ettiğin bir ilişki ilk adım senden geldi gln bence o yüzden kafan karışık .ilişkinin keyfini çıkar ne onu ne kendini bu kadar yıpratma kötü şeyler çabuk duyuluyor merak etme bu kadar peşine düşmesende karşına çıkıyor aldatılırsan ,bıktırıp kaçırırsan daha çok üzülürsün

Bence hiç karsi tarafla ilgisi yok bu tamamen seninle ilgili ve yardim almalisin canim. Sen de söylemişsin zaten güvenini sarsacak bir şey olmamış. Ben de bir dönem senin gibiydim cebindeki fişlere bile bakıyordum (benim şüphelenmemi gerektirecek şeyler vardi ama.) Ve bu gittikce derinleşen bir duygu whatsapp ina baksan bu sefer aklina başka şeyler gelecek. Ben psikologa giderek üstesinden gelmistim. Tavsiye ederim.

Allahim yaa meslegi bile yok dogru duzgun birde senin yaptigina bak. Sen boyle yaparsan o kendini daha da bulunmaz hint kumasi sanacak.
Mesleği doğru düzgün olmasa bile değer verilmeli bence. Sonuçta insan ve çok şükür benimle. Ve garson diye küçümsediğimiz insan belki “yeterince düzenli” bir meslek sahibi olan kişiden daha iyi birisidir (ki öyle 2 senedir gördüm, ailemdeki ve çevremdeki daha iyi mevkiye gelmiş kişilerden görmediğim güzel davranışları gördüm)
Ama neyse arkadaşın konusunu meşgul etmeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…