Dayımla “düzgün otur” kavgası

suzanna32

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
6.514
7.435
83
Arkadaşımın sorusu ona göre yanıtlarsanız sevinirim 🙏

merhaba normalde internet ortamı kullanmıyorum ama şuan titriyorum..22 yaşındayım akşam çay içmeye anneannemlere gittik otururken dayım bana bacağını indir dedi ( kendisi 40 yaşında anneannemin parasını yiyen işsiz biri saygı haketmiyor bence) ama ben onun için yapmadım alışkanlık babam bir şey demiyor mesela alışmışım öyle oturmaya.İndirdim neyse dedim bütün gün çalışmışım oruçluyum farkında değilim bu seferde sırtımı çok yaslamışım yine geldi odasından bana düZgün otur dedi bende patladım oturuyorum zaten diye oda üstüme yürüdü ben annen değilim düzgün konuş diye bende istediğim gibi otururum dedim. Kavga çıktı Ve teyzemlerin hepsi laf etti bari evin erkeğine saygısızlık etmeseydin diye hayır yani ne alaka ben onu anlamadım bende kalktım geldim annem yine dayımı hakladı defol git dedi ve dayımın mağazası var aksesuar üzerine (Tabi boş kaç kere batırdı)ben şuan mağaza kapalı diye arkadaşlarıma Mağazadakileri sattım sırf eline para geçsin diye hatta biri iade oldu parasını almadım ondan (önceden vermiştim) böyle iyilik ettiğim insanlar nankör olunca sadece kendime üzülüyorum cidden nasıl kurtulucam bunlardan

Görgü kuralları ile dayının iş muhabbetini neden bağdaştırıyorsun battıysa kendine batar, saygı değeri işi olmayışına göre mi belirliyoruz insanlara bu ne kin öfke?? Annen fark etmeden dolduruşa getiriyor sanırım.
Büyük küçük kavramları çok abartılmadan yapılmalı bencr haksızsın.

Bizim insanlarimizin sekilciligine sinir oluyorum. Saygi göstergemiz bacak bacak üstüne atmamak. Özellikle kadin oldugunuz icin size bunu diyebildi zaten. Kendinizi ezdirmeyin. Koca insansiniz dayiniz karisamaz.
Evet arkadaşımında tek kızdığı “kadın” olduğum için bunu yapması.. erkek için olsa bunu demezdi dedi.. haklı..

İyilik ettiğim diyorsun da dayin yani :) bahsettiğin kişi. Dayin bence biseylere sinirlenmiş belki istemeden sana yansıtmış blmyrz çünkü gerçekten insanlar hep kendi tarafindan anlatınca haklı buluyorzz şuan sizi dinleyince. Dayinz durduk yere size takik gibi ama neden yani hep mi byle sizi sevmiyormu yada. Neden byle davrandı .....

Görgü kuralları ile dayının iş muhabbetini neden bağdaştırıyorsun battıysa kendine batar, saygı değeri işi olmayışına göre mi belirliyoruz insanlara bu ne kin öfke?? Annen fark etmeden dolduruşa getiriyor sanırım.
Görgü kuralları eskide kaldı bence. Annem onu tutuyor beni neden dolduruşa getirsin? Ben kendisini bizden çok para yediği için saygı gösterecek biri görmedim. Zira borçlarının arkasında durmayan biri

İyilik ettiğim diyorsun da dayin yani :) bahsettiğin kişi. Dayin bence biseylere sinirlenmiş belki istemeden sana yansıtmış blmyrz çünkü gerçekten insanlar hep kendi tarafindan anlatınca haklı buluyorzz şuan sizi dinleyince. Dayinz durduk yere size takik gibi ama neden yani hep mi byle sizi sevmiyormu yada. Neden byle davrandı .....
Normalde seviyor ama bu konuda hep böyle

Düzgün oturmak ne ya insan nasıl rahatsa öyle oturur. Herkesin yanında da bacak bacak üstüne atarım. Bana göre ayıp değil ve canımın istediğini yaparım.
Arkadaşımda öyle düşündü ve haklıda gittiği yerde her gün gittiği yer

Insan yorgun oluyor oruc oluyor yaslanmicak mi yani? Bir erkek bunu yapiyor olsa dayisi söylecekmiydi bir sey?

Ben dedemin yanında bile atarım, dedemde atar, bu bizim için samimiyet göstergesidir. Aynısını kaynana bana yaptı benim senden isteklerim dedi saydı saydı en son bacak bacak üstüne atmamak dedi, bende iş sözleşmesi yaptım herhalde dedim, sen çok konuşuyorsun saygısız dedi, şimdi görüşmüyorum zaten canı cehenneme :KK15:

Ben dedemin yanında bile atarım, dedemde atar, bu bizim için samimiyet göstergesidir. Aynısını kaynana bana yaptı benim senden isteklerim dedi saydı saydı en son bacak bacak üstüne atmamak dedi, bende iş sözleşmesi yaptım herhalde dedim, sen çok konuşuyorsun saygısız dedi, şimdi görüşmüyorum zaten canı cehenneme :KK15:
Biliyorum sizin konuları Allah sabır versin

Görgü kuralları eskide kaldı bence. Annem onu tutuyor beni neden dolduruşa getirsin? Ben kendisini bizden çok para yediği için saygı gösterecek biri görmedim. Zira borçlarının arkasında durmayan biri
Görgü kuralları eskide kalmasın lütfen inanın çok görgüsüz insan var. Yoksa sokaklar yerlere tukurenlerle dolar ee ben istedgm yere tukururum oldu canmm .... Yaşamak için. Her zmn kurallar şart. Sizin oturusnuz için birşey demyrm ama bir dağı yegeninin kötülüğünü neden istesin ki ben geçen yeğenime dedm mi saçın çok uzamış ve gerçekten yakışmamış kestirsene dedm bu coronadan sonra bana dediği şey ben byle istedim böyle kalacak Vs vs. Ya. Gençler de byle bir baş kaldıris bı bilmiş cvplar. Gerçekten de yakışmamış aman dedm nasıl istiyorsan öyle kullan:)

Görgü kuralları eskide kalmasın lütfen inanın çok görgüsüz insan var. Yoksa sokaklar yerlere tukurenlerle dolar ee ben istedgm yere tukururum oldu canmm .... Yaşamak için. Her zmn kurallar şart. Sizin oturusnuz için birşey demyrm ama bir dağı yegeninin kötülüğünü neden istesin ki ben geçen yeğenime dedm mi saçın çok uzamış ve gerçekten yakışmamış kestirsene dedm bu coronadan sonra bana dediği şey ben byle istedim böyle kalacak Vs vs. Ya. Gençler de byle bir baş kaldıris bı bilmiş cvplar. Gerçekten de yakışmamış aman dedm nasıl istiyorsan öyle kullan:)
Sanane ki yeğeninin saçından onu anlamadım güzel cevap vermiş :) arkadaşımı uyarması o şekilde olamaz babası bile karışmıyor. Okumuş etmiş yetişkin insan yani kendi karar verir. Gençleri bir salsanız artık :) ayrıca verdiğiniz örnek ve bu bambaşka :)

Bacak bacak üstüne atma konusunda bende hassas davranıyorum büyüklerin yanında.

Atınca daha rahat oturabilmeme rağmen , atmıyorum.

Gençlerin bazı konuşma , oturma adaplarini geleceğe tasimalari gerekiyor bana göre.

Sırtını birine dönerek oturmama, oturursa müsade isteme ,
bacak bacak üstüne atmama, büyük biri içeri girince toparlanma ,
biri konuştuğunda yüzüne bakma v.s.

Bunlar çok kıymetli hareketlerdir.

Kişi kendine saygiliysa başkasına da saygı duyar ve hassas davranır.

Benzer bir durumu yaşamistim. Dayimlara oturmaya gitmiştim ki çok nadir gittigim biyerdir gitmeyi sevmem oraya, tamamen anamin israriyla gelmeyecegim dememe rağmen ustelemesiyle gitmiştim ama kalkacagim acelem vardi.

Yengem israrla yemek hazirliyordum hemen şimdi yemeğe kal lutfen kirma vs diye beni bekletti. Neyse yemege oturduk 2 lokma bisey aldim gonlu olsun diye, kalkacagim ama bunlar sofrada sohbete daldilar onlari beklesem gidecegim yere gidemem.
Neyse kalktim sofradan " ben gorgu bilmiyor muşum, terbiyesizlikmiş, orasi lokantamiymiş" gibi şeyler soylendi o sinirle
bir guzel agzina sictim ciktim evden 5 sene oldu evlerine adim atmadim atmam. Akraba arasinda ilk karşilaşmamizda tokalaşmak için elini uzatmişti yuzune dahi bakmadim.
😑 Boyle haddini aşan insan içinde artistlik yapan insana asla tahammul edemem.

Dayinin saygi anlayisi bana hiç uymuyor ama iyi niyetli olsa rahatsiz oldugu seyi insan gibi kenari çeker, duzgun uslupla soylerdi.

Arkadaşımın sorusu ona göre yanıtlarsanız sevinirim 🙏

merhaba normalde internet ortamı kullanmıyorum ama şuan titriyorum..22 yaşındayım akşam çay içmeye anneannemlere gittik otururken dayım bana bacağını indir dedi ( kendisi 40 yaşında anneannemin parasını yiyen işsiz biri saygı haketmiyor bence) ama ben onun için yapmadım alışkanlık babam bir şey demiyor mesela alışmışım öyle oturmaya.İndirdim neyse dedim bütün gün çalışmışım oruçluyum farkında değilim bu seferde sırtımı çok yaslamışım yine geldi odasından bana düZgün otur dedi bende patladım oturuyorum zaten diye oda üstüme yürüdü ben annen değilim düzgün konuş diye bende istediğim gibi otururum dedim. Kavga çıktı Ve teyzemlerin hepsi laf etti bari evin erkeğine saygısızlık etmeseydin diye hayır yani ne alaka ben onu anlamadım bende kalktım geldim annem yine dayımı hakladı defol git dedi ve dayımın mağazası var aksesuar üzerine (Tabi boş kaç kere batırdı)ben şuan mağaza kapalı diye arkadaşlarıma Mağazadakileri sattım sırf eline para geçsin diye hatta biri iade oldu parasını almadım ondan (önceden vermiştim) böyle iyilik ettiğim insanlar nankör olunca sadece kendime üzülüyorum cidden nasıl kurtulucam bunlardan
Annede teyzede sorun var eski kafa insanlar evin erkegiymis o erkek adam olsun ,adam gibi konuşmayı öğrensin önce,kizlarima değil dayısı babası bu tarz konuşmaz konusamaz edebiyle uyarmak varken bu ne hadsizlik ,okuyunca çok sinirlendim ya.

On
Sanane ki yeğeninin saçından onu anlamadım güzel cevap vermiş :) arkadaşımı uyarması o şekilde olamaz babası bile karışmıyor. Okumuş etmiş yetişkin insan yani kendi karar verir. Gençleri bir salsanız artık :) ayrıca verdiğiniz örnek ve bu bambaşka :)
Ya siz bence arkadaşınızdan uzak durun sanane ki ne ya beğenmedim ve söyledim siz arkadassiniza su yakismamis yada şöyle yapsan daha iyi demiyormusunuz ki ben yegenimden bahsediyorum ama yeğenim saygısız değil çok şükür. Neyse ben size cvp vermem bu cvptan sonra.

Back
X