• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayımla “düzgün otur” kavgası

Of bu insanların kendilerini kabile reisi gibi görüp saygı beklemesi gerçekten çok sinir bozucu. İnsan dayısının yanında da rahat edemeyecekse vay halimize. Hem saygı beklenmez, saygı gösterilir. Sen bir saygısızlık yapsan da o senin ayıbın olur uyardığı zaman haklı bile olsa haksız duruma düşüyorlar. Dayın muhtemelen yobaz biri ve eminim erkek olsaydın rahatsız olmayacaktı oturuşundan bu kafadaki insanlara yeğen kardeş evlat fark etmiyor kadın olunca hemen ister istemez farklı algılıyorlar k.çı başı belli Olduğunda

Benzer bir durumu yaşamistim. Dayimlara oturmaya gitmiştim ki çok nadir gittigim biyerdir gitmeyi sevmem oraya, tamamen anamin israriyla gelmeyecegim dememe rağmen ustelemesiyle gitmiştim ama kalkacagim acelem vardi.

Yengem israrla yemek hazirliyordum hemen şimdi yemeğe kal lutfen kirma vs diye beni bekletti. Neyse yemege oturduk 2 lokma bisey aldim gonlu olsun diye, kalkacagim ama bunlar sofrada sohbete daldilar onlari beklesem gidecegim yere gidemem.
Neyse kalktim sofradan " ben gorgu bilmiyor muşum, terbiyesizlikmiş, orasi lokantamiymiş" gibi şeyler soylendi o sinirle
bir guzel agzina sictim ciktim evden 5 sene oldu evlerine adim atmadim atmam. Akraba arasinda ilk karşilaşmamizda tokalaşmak için elini uzatmişti yuzune dahi bakmadim.
😑 Boyle haddini aşan insan içinde artistlik yapan insana asla tahammul edemem.

Dayinin saygi anlayisi bana hiç uymuyor ama iyi niyetli olsa rahatsiz oldugu seyi insan gibi kenari çeker, duzgun uslupla soylerdi.
Bir kerede arkadaşıma herkesin içinde tayt giyme diye bağırmış 😡😡

Ben de dikkat etmeye çalışıyorum amcamlarin yanında ama bazen de amaaan diyorum ,sanki ayıp birşey yapıyorum.Kimseye bir zararı yok bacak bacak üstüne atmanın,hani cok yayılarak oturursun büyüğünün yanında anlarım.Buyukler de bazen çok saçmalıyor,saygı da saygı diye.Sayginin büyük küçük diye değil de, insanın insana gösterebilecek bir şey olduğuna inanıyorum.Ama şu da var ,siz de daha önceki meselere biraz takılmışsiniz da bu olay bir şekilde yaşanacakmis gibi geldi bana.

Görgü kuralları eskide kalmasın lütfen inanın çok görgüsüz insan var. Yoksa sokaklar yerlere tukurenlerle dolar ee ben istedgm yere tukururum oldu canmm .... Yaşamak için. Her zmn kurallar şart. Sizin oturusnuz için birşey demyrm ama bir dağı yegeninin kötülüğünü neden istesin ki ben geçen yeğenime dedm mi saçın çok uzamış ve gerçekten yakışmamış kestirsene dedm bu coronadan sonra bana dediği şey ben byle istedim böyle kalacak Vs vs. Ya. Gençler de byle bir baş kaldıris bı bilmiş cvplar. Gerçekten de yakışmamış aman dedm nasıl istiyorsan öyle kullan:)
Hepimiz ergen olduk hepimiz asi olduk, şu gençleri Bi salin hakkaten. Demek ki bu sene öyle saç moda :)

Size Aristotales'in M.Ö. 350 yılında söylediği bir sözü yazayım bence konuyu yeterince açıklayacaktir.

"Bugünlerde gençler kontrolden çıkmış durumda. Kaba bir şekilde yemek yiyorlar, yetişkinlere karşı saygısızlar, ebeveynlerine karşı çıkıyorlar ve öğretmenlerini sinirlendiriyorlar"

Hepimiz ergen olduk hepimiz asi olduk, şu gençleri Bi salin hakkaten. Demek ki bu sene öyle saç moda :)

Size Aristotales'in M.Ö. 350 yılında söylediği bir sözü yazayım bence konuyu yeterince açıklayacaktir.

"Bugünlerde gençler kontrolden çıkmış durumda. Kaba bir şekilde yemek yiyorlar, yetişkinlere karşı saygısızlar, ebeveynlerine karşı çıkıyorlar ve öğretmenlerini sinirlendiriyorlar"
Niye bu kadar on yargilisinizz ben anlamyrm yine diorm siz bir arkadaşınıza su yakismamis demiyormsnzz gerçekten yakismadiysa .. açıkçası benim arkadasm beni uyarıyor neden söylemedin diye birinin fermuari açıksa haberin olsun byle byle demek ona kötülük mu. Burda bile insanlar sizce ne yapmalıyım diyor. Yeğenim de bana her zmn sorar bu defa ben söyledim. Olayın sonrası da şöyle oldu diğer gün bana foto atmış. Kesilmiş şekilde bende gerçekten yakismadigi için söyledim bitanem dedim geçti gitti gerçekten yeğenim saygısız biri degl sadece gençler de brz ben blrm olayı var. Dedm halada lafımin arkasindaym. .... Ben de yeğenimin dusmani değilim halasiyimmmm önce onu kavrayın gençleri salacak bir durum yok

Niye bu kadar on yargilisinizz ben anlamyrm yine diorm siz bir arkadaşınıza su yakismamis demiyormsnzz gerçekten yakismadiysa .. açıkçası benim arkadasm beni uyarıyor neden söylemedin diye birinin fermuari açıksa haberin olsun byle byle demek ona kötülük mu. Burda bile insanlar sizce ne yapmalıyım diyor. Yeğenim de bana her zmn sorar bu defa ben söyledim. Olayın sonrası da şöyle oldu diğer gün bana foto atmış. Kesilmiş şekilde bende gerçekten yakismadigi için söyledim bitanem dedim geçti gitti gerçekten yeğenim saygısız biri degl sadece gençler de brz ben blrm olayı var. Dedm halada lafımin arkasindaym. .... Ben de yeğenimin dusmani değilim halasiyimmmm önce onu kavrayın gençleri salacak bir durum yok
Yok tabi ama size güzel bir cevap vermiş “ ben böyle istiyorum..” bu cevaba susulur :)

Bu genelde Anadolu’da oluyor.Saygı oturuş şekliyle ölçülmez.Ailem,canım ailem...Normal olduğunuz için tekrar teşekkürler...🦋
Evet arkadaşın annesi Mardinli baba Giresunlu rahatlar... sorun oluyor

Ben size soyliyim arkadaşiniz sizden uzak durursa yeter :)
Gerçekleri söyledim diye bana bu şekilde davranmanız garip 7 yaş büyüksünüz diye bir şey demicem. Arkadaş ortamında gayet sevilen biriyim şükür şimdi yazmayın lütfen

dayinizi bu hale getirenlerin kimler oldugu belli evin erkegi cumlesi herseyi acikliyor vermisler gazi oda herseye karisma hakkini bulmus kendinde annede hatali kadinlar birbirini kollamiyorki birak kizi ne var oturusunda diyeceklerine sacma sapam bir hale donusturmusler mevzuyu
sorma haram onlara göre erkek olsam istediğin gibi otur ye iç dağıt:) kadınlar var sonuçta kadın dediğin oturması bile hata

Alişverişe birlikte cikmadiysak veya fikrimi sormadiysa durduk yere kimsenin sacina basina, kiyafetine olumsuz yorum yapmiyorum ben acikcasi.

Yaşiniz buyuk diye( artik kac yasindaysaniz) herşeyi siz bilemezsiniz. Gençlerden çok sizlerde "ben bilirim" olayi var bence. 😂😂

Femuarin acik demek başka, birinin sacinin uzunluguna, kiyafetine yorum yapmak cok başka.
Bir kiyafeti denemiş, begenmiş, satin almiş ve
giyiyorsam sormadiğim halde gelen
yakismamiş yorumunu duymak istemem ben mesela.
Sizin zevkinize guvenen insanlar almadan once size sorardi heralde ya da alişverise, kuafore sizi de gotururlerdi. 🙄
Sizin çevrenizdekiler seviyor olabilir bu tarz yorumlari ama genelde pek hoş karşilanmaz.

Son düzenleme:
Nasıl. Bir.oturusmus merak ettim şimdi.amudami kalktin ne.yaptın oturusundan eminsen takılma başka. Derdi.vardır sana sarmistir ki.düzgünce soyleseymis.keske

Aklima gelmisken dayin icin. Demiyorum ama bazı kadınlar bir oturuyor ki sormayın yani ...insanlar gözüne hakim değil birbirlerinin edep yerlerine odaklanıyor gözler genelde, bende rahatsız olurum öyle oturmalardan bilincsizligin lüzumu yok

Nasıl. Bir.oturusmus merak ettim şimdi.amudami kalktin ne.yaptın oturusundan eminsen takılma başka. Derdi.vardır sana sarmistir ki.düzgünce soyleseymis.keske

Aklima gelmisken dayin icin. Demiyorum ama bazı kadınlar bir oturuyor ki sormayın yani ...insanlar gözüne hakim değil birbirlerinin edep yerlerine odaklanıyor gözler genelde, bende rahatsız olurum öyle oturmalardan bilincsizligin lüzumu yok
Yok ya sırtını iyice yaslamış dik oturmamış yani sorun buymuş ayıpmış

Back
X