decavit vitamini yutamıyorum

capslocksmith

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
428
15
298
Adana
doktor 10 gün önce decavit vermişti, şuan 12+4 haftalık hamileyim. beslenmem de hala iyi değil, düzgün bişey yiyemiyorum,sevdiğim şeyleri bile.

decaviti bir türlü yutamamdım, 1 kere kırıp yuttum. sonra ondan da korktum bişey olur diye. biraz araştırdık, bazı ilaçları kırıp yutmak çok riskliymiş, ama tabi prospektüse de baktık, bişey yazmıyor, kırıp içmeyin diye. ama kırıp içilebilir de yazmıyor.

doktor kırıp yutulabilir dedi ve bir de gynoferon (sanırım demir ilacı)yazı. ama yinede kokruyorum kırıp yutmaya.

kırıp yutan var mı bu hapı?

Son düzenleme:
doktor 10 gün önce decavit vermişti, şuan 12+4 haftalık hamileyim. beslenmem de hala iyi değil, düzgün bişey yiyemiyorum,sevdiğim şeyleri bile.

decaviti bir türlü yutamamdım, 1 kere kırıp yuttum. sonra ondan da korktum bişey olur diye. biraz araştırdık, bazı ilaçları kırıp yutmak çok riskliymiş, ama tabi prospektüse de baktık, bişey yazmıyor, kırıp içmeyin diye. ama kırıp içilebilir de yazmıyor.

doktor kırıp yutulabilir dedi ve bir de gynoferon (sanırım demir ilacı)yazı. ama yinede kokruyorum kırıp yutmaya.

kırıp yutan var mı bu hapı?

ben varım canım ben hıc bı hapı kırmadan dırekt yutamıyorum:)))) rahat ol bısey olmaz

merhaba,
eşim eczacı ve şimdi sordum ona.
decavit üzeri filmle kaplı bir ilaçmış(emilimin kolay olması için),eğer kırılarak yutulursa filmde parçalandığı için emilimi azalırmış,
zararını görmezmişsiniz fakat ilacın yararıda kalmazmış yeterince emilemediği için.
o yüzden yutmak için zorlayın kendinizi.

ben ! Ferro Sanol ve Balık Yağı da kullanıyorum ama sadece Decaviti kesinlikle kırmadan yutamıyorum ya 2 kere boğulma tehlikesi geçirdim zor çıkardım artık psikolojik oldu yutamıyorum zaten ilk zamanlar önemli son günler demir hapı önemli dedi dr yutmasan da olur dedi

Ben de yutamayanlardanım içinde domuz jeli olduğu gibi bir duyum da ( ne kadar doğru bilmiyorum) hiç kullanmadım.

Ben de decaviti kırarak içiyorum ağzım uyuşuyo midem yanıyo iğrenç bişey daha yeni başladım bi çözümü varmı bunun:110:

Back
X