dedem ve huzurevi. gerçek fikirlere ihtiyacım var

geçmiş olsun bencede huzur evi iyi olur hem hatalığı heme yaşından dolayı yani yaşıtlarıyla vakit geçirir

Hasta yaşlıya evde bakım veremezsiniz. 24 saat başında durup kendine veya başkasına zarar vermesin diye üstünde göz olması gerek. Gider balkondan atlar, ocakla oynar evi yakar, üstelik gözleri görmüyormuş vaşına her şeyi getirir. Gözetim altında olacağı bir yerde olmalı.

En doğrusu huzurevi olur.

Bahsettiğiniz tarzda biryer iyi olur dedenizde dahil hepinizin selameti ićin. Hasta olması başlı başina bir sorun,yaşlı kadın bakmakta zorlanır dünyanın en mazlum en tonton yaslısi olsa kaldı ki dovmüs kadıncaģızı. Onun bakımı ve sağlığı icinde en doğrusu bu olur. Görüşmem diyen evlatlarıda biraz sakinleşince gider görmeye üzülmeyin.

Bencede huzurevi daha sağlıklı bir karar. Çevresinde zararı varmış psikiyatr da uyarmış. Dahada düşünmeye gerek yok.

Ananeye yazık 65 yasında dayak yiyor yarın birgün bu adam onu öldürür bence klnge yatmali

O kadar aciyorsaniz kendiniz bakarsiniz, yok bakamam derseniz de karisamazsiniz. Anneanneniz ahir zamaninda bir rahat yuzu gorsun, bu yasta dayak yemek ne demek? Ben olsa dedeme degil anneanneme acirdim. Kadinin ne kotulugu oldu size ki onu dusunmuyorsunuz?

Son derece haklisiniz su yorumunuzun altina imzami atarim. Ama dedim ya cok karisigim ne dusuncegimi bile bilemiyorum ciddi bir ailevi kriz bu... siz son derece haklisiniz...

beni yanlış anlamamanıza mutlu oldum
gerçekten çok zor bir süreç, yaşayan bilir... o dönemde annemin psikolojisi çok bozulmuştu keza bizim de... gürültüye hassas temizlik takıntılı biri olmuştum ben, anneminki tam bir yıkımdı. ömrü boyunca herkesin akıl danıştığı annesini öyle çocuk gibi görmek annemi çok yıpratıyordu.
ben o zamanlar internetten bu hastalığı hafifleten, durduran önlemleri arıyordum. bulmaca, örgü lego gibi zihin meşgul eden şeylerin faydalı olduğunu okumuştum. maalesef bizim durumumuzda bulmaca ve örgü üst düzey kalacağı için çocukluktan kalan legoları döktüm anneannemin önüne, onlarla oyalanıp konsantre olunca çok sevindim annemi belki 3-4 defa çağırdım gelsin baksın diye...
bakmadı, hatta "annemi o halde görmek istemiyorum" dedi en son
Alzheimer hastalarına bakanların en geç 6 ayda bir değişmesi ve terapi alması öneriliyordu. Bakan kişilerin travması çok farklı oluyor.
Sabır ve kolaylık diliyorum size, umarım içinize sinen en uygun çözümde uzlaşırsınız.

Dedemden dayagi siz yemissiniz gibi yazmissiniz. O benim dedem tabiki acirim tabiki uzulurum anneanneme acimadigimi kim soyledi ya ?

Insanlarin sorunlarina yorum yaparken neden azarliyosunuz amaciniz ne yani ? Zaten canim burnumda bi de sizin azarinizi cekemem.

Anneannem tabiki rahat yuzu gorsun diye dedemden ayiriyoruz ama huzurevinden farkli alternatifler olabilir mi diye danismak istedim buraya. Biraz sagduyu lutfen.

Dedem de ben bisey yapmadim diyor . Ben anlamadim bu isi herseyi hatirliyorum ben hasta degilim diyor. Alzheimer hastalari hatirlamaz bi iki gun oncesini ama herseyi hatirliyor dedem. anlamadim bu isi...

Azar falan attigim yok dedenize kim aciyorsa o bakar. Insanlari istemedikleri halde bakmalarina ikna edin falan mi diyim? Ayrica kusura bakmayin da dedenizden dayagi ben yemedim ama omur boyu hatta bu yasinda bile yiyen biri var. Birinin onu dusunmesi gerekiyor.

Dedemede kıyamıyorum demişsiniz fakat ortada kıyamayacak bir durum yok sonuçta dedenizi sokağa atmıyorlar ki,kendiniz yazmışsınız tam teşekküllü düzgün bir bakım evine yatırılacak diye.Siz de sık sık ziyaretine gidip onunla vakit geçirirsiniz,gözünüz üzerinde olur gayet iyi bakılır.Ananenizede yazık günah kadının çilesine bak ki bu yaşta dayak yiyor.Allah korusun ya dayak yerken kadın düşüp biryerini kırsaydı ne olacaktı? Yaşlılarda kırık o kadar zor ki ve iyileşmiyor kolay kolay.Hadi kırığı geçtim kafasını çarpsa bir yere ölse ya da dedenizin kafası yerinde değil bir bıçak saplasa kadına kim verecek hesabını? O yüzden en mantıklısı bakım evi anneniz ve kardeşleri çok doğru bir karar vermişler.

canım ne kadar kötü hareket etsede bir yerde deden haklısın üzülmekle ama çok iyi kaliteli bir yere konulursa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum sende ziyaret eder onu yalnız bırakmazsın :)

Canımcım konunu yeni gördüm. Bu işin içinde biri olarak teksöyleyeceğim sakın vicdan yapma bu konuda. Emin ol bakımevleri (huzurevi hasta almaz) sizden çok çok daha iyi şartlarda bakacaktır dedene. 24 saat hemşiresi her gün doktoru olacak başında. Her ihtiyacı eğitimli hasta bakıcılar tarafından görülecek.

Alzheimer hastalarına evde bakmak çok zordur. Zaten ilerleyen zamanlarda nerede olduğunu bile bilmeyecek. Üzülmeyecek yani, onu terkettiğinizi düşünmeyecek. Şu an için en mantıklı çözüm olursizin için.

Valla dogrumu dusunuyorum bilmiyorum ama bence zaten kadın cocuklugundan beri cekiyormus ölmeden 3-5 sene rahat dunya yuxu gormek onunda hakki bence

benim dedemde de demans var. gençliğinde de huysuz bir adam olduğu için bu hastalık huyun yoğunluğunu arttırıyormuş.

yürüyebilirken bir şekilde idare ediliyordu ancan bacakları fonksiyonunu kaybetti. 6 aydır bizimle yaşıyor 2 ay bizde 2 ay

amcamlarda ( 6 çocuğu var ama sadece 3 oğlu bakıyor halamlar hiç bir şekilde bakmıyor).

bu hastalık evde bakımı yapılacak bir hastalık değil. sizinki yatalakta değilmiş ama bizde yatalak olduğu için sıkıntı var çoğu zaman kişisel temizliğini kimse olmadığı için ben ve babam birlikte yaptık. kendi oğlu ve torunu olsa bile bu sahneler çok yıpratıcı... altını temizletmez elin yıkatmaz banyo yaptırmamıza izin vermez en ufak bir şey için 15 dk ikna edilmesi gerek ikna olmaz çoğu zaman ve bağırır çağırır hatta vurur. kendisine en az 3 kişinin işi gücü bırakıp bakması gerek hemde 24 saat çünkü uyumaz gece hiç susmadan bağırır(abartmıyorum)...

tek başına evde asla kalamıyor. sürekli bağırıyor çığlık atıyor küfür ediyor akli dengesi yerinde değil. yemeği kafasına göre
yiyor ya da yemiyor. başında 24 saat birinin onunla ilgilenmesi gerekiyor. asla evde bakımı yapılacak bir hasta değil. hiç birimizde uyku , moral, akıl sağlığı ve sinir diye bir şey kalmadı.

zaten evde yeterli bakımı da yapamıyoruz fizik tedavi, yemek yedirme, sakinleştirici vs gibi. bunun için hastane tipi ve bu hastalara özel yerler var. yani yurt değil. tam teşekküllü ve lüks yerler. burda profesyonel bakım alması gerekiyor bizde başvurduk ve sıranın gelmesini bekliyoruz. istediğin zaman çıkartıp evine götürebiliyorsun oraya attık kaçtık gibi bir durum yok bir tedavi durumu var.

bu ağır bir hastalık ve profesyonel yardım alınması gerekiyor. ananenize yaptığı şey bilinçli değil. yaşayan bilir çok ağır bir durum. ama vicdan azabı çekecek bir şey yok çünkü baksan bakılmıyor cinsinden evinde istememek gibi bir durum yok.

devlet yurtlarını tavsiye ederim yalnız öyle yatırayım denilince yatırılmaz çok uzun bir süreç şimdiden başvurun. özel yurtlar iyi değil yalnız sıra gelmesi çok uzun sürdüğünden gelene kadar devlete bağlı özel yurtları tavsiye edebilirim.

allah düşürmesin ve size de kolaylık versin.

Anneannenize çok üzüldüm. Vicdan yapacaksanız anneannenize yapın. Bu yaşta dayak yemiş fiziksel yaralar geçer ama ruhunda açılanların telafisi yok. Hem gayet güzel bakım evleri var. Dedenizi sık sık ziyaret ederek kontrol de edebilirsiniz.

ne olursa olsun hiçbir yaşlı huzurevine verilmemli.....o kendinden sorumludur biz kendimizden....biz de yarın yaşlanacağız unutmamalıyız.Pyegamber Efendimiz(S.A.S.): "İNSAN İKİ KERE ÇOCUK OLUR. BİR KÜÇÜKKEN,İKİ YAŞLIYKEN" diye buyuryr.

Canım insanlar özellikle gençliğinde huysuz insanlar yaşlanınca daha bi aksi oluyorlar. Ama dikkat et hanımına ve ya çocuklarına yaptığını başkasına yapamaz. Elin adamına yapamaz. Çünkü sizinki lere nazı geçiyor.

Alzheimer hastasi dedin ama, alzheimer benim bildigim unutkanlik hastaligi.
Istek disi agresiflik gibi bi belirtileri yoktur alzheimerin.
Deden kusura bakma ama bildigin kendiliginden agresif ve siddete egilimli bi adam. O ninene yazik degilmi o yasta dayak yemis. Kiyamam o kadinacagiza ya, ayakta zor duran kadin 68 yasinda dayak yemis. Morarmis diyosun.
Bence tek secenek gercekten dedenize bakim evidir. Boylelikle hem hastane musadesi altinda tedvi gorur. Hemde ninemiz su geri kalan omrunde bi rahat nefes alir. Ben inanmiyorum gidip gormuycekleri konusunda. Nineni elbet amcan yada halangil felan alip dedeni gormeye giderler. Yasli kadini tek yollamazlar. O arada yine gorurler babalarini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…