Sadece laf söylüyorsa takmayın, duymaya çalışın. He he deyin geçin. Kolay değil yaşlı bakmak haklısınız da. Annemde anneanneme bakıyor, bazen babamın babası olan dedem de bizlerde kalıyor... Yaşlı bakmak cidden zor
Benim kayınvalidem der ki çocuklar oynar, yaşlılar konuşur. Çocuklara otur denmez, yaşlılara sus. Ne dersen de devam edecek çünkü der.
Yani aslında he he deyip bildiğini yapmak gerek. Yoksa bana da dedem sen bu çocukları hiç dovmuyorsun demişti

benim çocuklarıma onlar elin çocuğu (erkek kardeşimin çocukları için) bizim çocuklar demişti. E ne yapayım şimdi adam gelmiş 90 yaşına. Fikri mi değişecek. Ben şuna bakıyorum. Ben çocukken beni hep gozetti korudu onemsedi kıymet verdi. Hep güzel şeyler söyledi. Hiç beni üzmedi. Gençtim aradım derdime ortak oldu. Gönlümü hep hoş tuttu. Ne yapayım şimdi yaşlandı. Hala beni çok seviyor ben de onu çok seviyorum. Bazı şeyler yaşlılıktan oluyor. Yapacak birşey yok.
Anneannemin üstümde çok bir varlığı olmadı aslında. Ama annem annesi diye bakıyor. Annesinden bir hayır da görmemiş vaktinde. Hiç bir doğumuna gelmemiş. Babamın cenazesine bile gelmemisti. Annem diyor bakıyor ne yapalım yani.
Ama tavsiyem sadece anneniz onun çocuğu değil. Teyzeniz hayatta zorluk yasiyor da olsa, dayinlar da oturup kendileri bakacak şekilde babalarına bir zahmet baksınlar. Bı sıraya koyup bakacaklar. Atla deve değil yani. Bir babaya da bakilsin bı zahmet