• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedemden bunaldım artık

Siz aile huzurundan çok kendi huzurunuzu düşünüyor gibisiniz. Haklı olduğunuz yanlar var evet yaşlılar zor ams ben sizi ve kardeşinizi biraz hadsiz ve saygısız buldum dedenin mısırdan mirası olmadığı için pek kıymeti yok belli. Yazık adama ya üzüldüm.
Sizin içinde bu yaşta bu terbiye ile onun yaşında bakalım sizi kim isteyecek diyorum çünkü yaralı parmağa işemeye cins olduğunuz öğlen adama yemek vermeyip çalışan annenizin dinlenme molasında eve gelmesinden belli. Yani annenize de ayrı acıdım eh kötü cins cinsine çeker ne diyelim evlerden ırak tiplersiniz sizde kardeşiniz de.
Ay böyle gevrek gevrek konuşanların başına aynisi gelir inşallah.

Ha dede dede olsa böyle yorum yapmam fakat adam gibi babalara haksızlık oluyor aldatan kocaya bile değil diyen kadınlar kendi annelerini bu kadar üzmüş ve kızlarının hayatına bir katkısı olmamış sadece adı baba olanlara duyar kasmak zorunda değil iyi forumlar dilerim.Her insan layigini buluyor gün sonunda da galiba hak etmiş oluyor.

Yapmıyorum hatta bir gram yemek Yapmıyorum bu sabah mesela 11de uyandım umrumda olmadı annem aradı açmadım öğle arası işten gelir bakar babasına ben de hazırlanıp çıkarım akşam gelirim. Evimiz 3 +1 yetmiyor. Anneme de üzülüyorum sürekli ağlıyor huzur evine de sıcak bakmıyor gerekirse işten çıkarım boşanırım diyor
Bırakın boşansın. Gitsin babasının evinde baksın babasına. Babası ölünce, malı mülkü oğullarına bırakıp da dimdizlak ortada kalınca vurur başını taşlara. Bunun bir de baba versiyonu vardır ya hani akrabaları poposundan donunu bile alır da bu hala anamm babamm kardeşlerimm diye çocuğunun boğazından keser onlara taşır. Anneniz de onun dişi versiyonu. Bırakın kendi düşen ağlamaz.

Bırakın boşansın. Gitsin babasının evinde baksın babasına. Babası ölünce, malı mülkü oğullarına bırakıp da dimdizlak ortada kalınca vurur başını taşlara. Bunun bir de baba versiyonu vardır ya hani akrabaları poposundan donunu bile alır da bu hala anamm babamm kardeşlerimm diye çocuğunun boğazından keser onlara taşır. Anneniz de onun dişi versiyonu. Bırakın kendi düşen ağlamaz.
Aynen boşansın annesine ve kendine zerre değer vermeyen babası için.Sonra anlar dünya kaç bucak . kolaydı öyle konu sahibinin babası yallah kapı orda yaparsa o dedeyle annenizi görmek isterdim bana babalık yapmamış biri için eşime seni bosarim desem kapı orada der bana haklı olarak.

Siz olay sıralamasını çok karıştırıyorsunuz ama önce adam evladına torununa hem maddi hem manevi destek vermemiş ki şimdi bu yüzden bakılmayı hak etmiyor. Konu sahibi bakmak zorunda mıyım diyor haklı ama bi baba kızıma vermek zorunda mıyım diyemez. Yapiyorsa ayrımcılık yapiyordur o zaman kızına gitmeyecek düşkün olunca ki hala akıllanmamış
Valla anneye yazık önce babası değer vermemiş şimdi de kızları. Dede kızlarını okutmuş iş güç sahibi etmiş. Bunu yazan arkadaşın babası nerde mesela şu an bütün baba öfkesini dedesinden çıkarıyor. Annenin ikinci evliliği olduğunu kendi söyledi. Maddi olarak bir şey yapmayınca tu kaka demek saçma geliyor bana. Kendi keyfinden başka bir şey düşünmeyen biri bunu yazan hadi yaşı ufak ilerde anlar belki. Lincliylrsunuz ama boşuna dikkatli okursanız dedeyi kötüleyerek duyar kasan biri olduğunu anlarsınız. Yaşlı bakımı tabi ki zor lafım yok sygi duyuyorum ama düşünce yapısı çok çirkin ve yanlış

Anneniz dedenizin yanına taşınsın madem.
O evde tek kendisi yaşamıyor herkesin hakkı emeği var o evde.
Madem öyle evlenip çocuk yapmayacaktı babasının dizinin dibinden ayrılmayacaktı.
Ayrıca yazıldı mı bilmiyorum ama huzurevi seçeneğini düşünün derim.

Valla anneye yazık önce babası değer vermemiş şimdi de kızları. Dede kızlarını okutmuş iş güç sahibi etmiş. Bunu yazan arkadaşın babası nerde mesela şu an bütün baba öfkesini dedesinden çıkarıyor. Annenin ikinci evliliği olduğunu kendi söyledi. Maddi olarak bir şey yapmayınca tu kaka demek saçma geliyor bana. Kendi keyfinden başka bir şey düşünmeyen biri bunu yazan hadi yaşı ufak ilerde anlar belki. Lincliylrsunuz ama boşuna dikkatli okursanız dedeyi kötüleyerek duyar kasan biri olduğunu anlarsınız. Yaşlı bakımı tabi ki zor lafım yok sygi duyuyorum ama düşünce yapısı çok çirkin ve yanlış
Kadının ikinci evliliği olabilir ilk evliliği de olsa kadının babası kocanın babası degilki niye ikinci evlilik diye üzerine vurgu yaptınız? Dede kızlarını okutmuş dediniz nerden biliyorsunuz belki okutan ananedir kızını dede değildir tanıyor musunuz aileyi? Ben yaşlı bakımı zor diye hak vermedim konu sahibine konudaki dede evde kaosa neden oluyormuş karısına çektirmiş hayat boyu eşine çektirmiş oğlan cocuhu kız çocuğun önünde tutan oğluna mal verip kızına tu kaka yapan biri oğlu gelinleri istemiyor madem gelio damadinin evine yerleşiyor iyi gecinecek çünkü aklı başında alzaymir falan değil hala toruna laf sok hala torunada kız torun diye eziyet et olmaz.Anneyede yazık falan değil otursun baksın hem bakicam deyip hem evdekilere yük etmeyecek o zaman .Abisine desin mali sen aldın sende bak diye ortak bir çözüm bulmaya çalışsın kızının da psikolojisini düşünsün esininde evliliğinide düşünsün abisi nasıl düşünüyor kendini oda düşünsün.Ayrica bunu yazan arkadaşın babası nerede şimdi demenizi cok şaşirdim kusura bakmayın niye yarasını deşiyorsunuz doktormusunuz siz baba öfkesini dedesinden çıkarıyor diyorsunuz?Bence dedenin sürekli kızı kız olduğu için asagilaması sinir ermiş.

Kadının ikinci evliliği olabilir ilk evliliği de olsa kadının babası kocanın babası degilki niye ikinci evlilik diye üzerine vurgu yaptınız? Dede kızlarını okutmuş dediniz nerden biliyorsunuz belki okutan ananedir kızını dede değildir tanıyor musunuz aileyi? Ben yaşlı bakımı zor diye hak vermedim konu sahibine konudaki dede evde kaosa neden oluyormuş karısına çektirmiş hayat boyu eşine çektirmiş oğlan cocuhu kız çocuğun önünde tutan oğluna mal verip kızına tu kaka yapan biri oğlu gelinleri istemiyor madem gelio damadinin evine yerleşiyor iyi gecinecek çünkü aklı başında alzaymir falan değil hala toruna laf sok hala torunada kız torun diye eziyet et olmaz.Anneyede yazık falan değil otursun baksın hem bakicam deyip hem evdekilere yük etmeyecek o zaman .Abisine desin mali sen aldın sende bak diye ortak bir çözüm bulmaya çalışsın kızının da psikolojisini düşünsün esininde evliliğinide düşünsün abisi nasıl düşünüyor kendini oda düşünsün.Ayrica bunu yazan arkadaşın babası nerede şimdi demenizi cok şaşirdim kusura bakmayın niye yarasını deşiyorsunuz doktormusunuz siz baba öfkesini dedesinden çıkarıyor diyorsunuz?Bence dedenin sürekli kızı kız olduğu için asagilaması sinir ermiş.

Sürekli, ezilen Bi anneanne nasıl okutsun. Ben dedenin zihniyeti iyi demiyorum ki annenin yerinde olsam bakmazdım belki de çok çok haklı.O dönemin insanları maalesef böyle Annesine yardımcı olmayıp sürekli kaosu besleme lerine kızdım bir tas yemek için kadın işten çıkıp eve geliyor kadın. İnsan annesine acır yapmaz bunu.
Ne olduğunu tabi ki bilemem ama anlattıkları bana tutarlı gelmedi. Sürekli Bi atar gider yaparak işleri daha da çıkılmaz hale getiriyorlar.

Yahu ne ikinci evliliği nerenle okuyorsun garcias için demedim annemin 2. Evliliği falan değil. Babam daha ne yapsın adam kendi evinde hakaret işitiyor nankör dedem kızı yok salak diye dedikodusunu yapıyor. 4 kardeşten 1 kardeşe kalması tamamen adaletsizlik. Bizim evde duruyor parasını başkaları yiyor başkasını övüyor

Sürekli, ezilen Bi anneanne nasıl okutsun. Ben dedenin zihniyeti iyi demiyorum ki annenin yerinde olsam bakmazdım belki de çok çok haklı.O dönemin insanları maalesef böyle Annesine yardımcı olmayıp sürekli kaosu besleme lerine kızdım bir tas yemek için kadın işten çıkıp eve geliyor kadın. İnsan annesine acır yapmaz bunu.
Ne olduğunu tabi ki bilemem ama anlattıkları bana tutarlı gelmedi. Sürekli Bi atar gider yaparak işleri daha da çıkılmaz hale getiriyorlar.
Aman sanki doktoralar yapıldı özellerde okundu İstanbulun göbeğinde sağlık meslek lisesi okudular o da zar zor neler çektiklerini Allah bilir. Ben evde değilim yardım etmek zorunda değilim özürlü değil Sakat değil felçli değil bi bardak su alıp içmiyor ama eve kargo gelince koşa koşa geliyor. Evde her şey var ocağa koyup yemek ısıtamayacak kadar özürlüyse ben neden kendimi ona ayarlayayım

Anneye yardımcı olmak ona kötülük yapmak bu adam daha kaç yıl yaşayacak belli değil insan kızını ezdirmez biz ne diyoruz toplum için düzgün çocuk yetiştirelim gençleri dinleyelim tamam arada kuşak farkı var dede dediğin de bu kadar erkek çocuk delisi ise oğluna gidecek ama gidemez gelinler bu ezayi çekmez .Her ezayi kızına yapar sonrası kızının eline kalır böyle.Benim sinirlendigim dedenin kıza toruna abuk sabuk karışmasıb bı şükret bi teşekkür et yok görev gibi bakılacak kendi kızına babalık yapmamış zaten torununa dedelik yapmaz böyle insanlar.Genc kız psikoloji kızınız varmı bilmiyorum o yaşta onlar zaten kimlik kargasisinda herşeye tepkili oluyorlar benim için evladimin evde huzursuz oluo yanlış birşey yapmasi bana bakmayan babamın gönlünden daha önemli.Anneyim derim böyle babam varsa evlattan çok anneyim ben Annede atar gider peşinde gün boyu evde yok çeken çeksin diyor bosanirim diyor .Keyfi bilir.Allah insanların sonunu karakterine göre veriyor zaten iyi insanlar illaki bir şekilde bakilmanin yolunu bulurken evilirken şükrederken bazilarida böyle kaos oluyor dağına göre kar.Birde çocuklarında kul hakkı var büyükleri üzerinde illa büyük olmak demek haklı olmak bakmamak da günah demek değil.Torunada günah dedenin esinede günah kocayada günah. Günah ariyorsak Hepsi birleşip dönüşümlü bakmalı tek kadının görevi bu değil .Ha annesi illa diyorsa eşi bir sabredeer iki sabreder istediği kadar merhametli olsun oda bir yere kadar .Çünkü dede Sabri sağlam sinayan biri hakaret etmekten hoşlanıyor hobisi bu .Zaten genckende şeker değildir

Arkadaşlar herkese merhaba. Anneannem şubat ayında vefat etti. Dedem bizimle kalıyor artık dayanamıyorum. 4 tane çocuğu var. huysuz tembel geveze illallah dedirtti. Yattığı yerden su istiyor kalkıp almıyor. DAKİKA BAŞI YEMEK İSTİYOR. Perşembe günü doktora götürdüm oturup ağladım sinirden sadece hayatı zehir ediyor asla kolaylaştırmıyor. Anneanneme çok çektirdi nefret ediyorum. Evlat ayrımcılığı ve torun ayrımcılığı var erkek çocukları kıymetli.

Annem dayım kavgalı dedem sağlığında mal ayrımı yaptı. annem nasıl kabul edersin diye dayımla kavga etti. Dedemle ve anneannemle sonradan barıştı.

Sürekli kıyafetime yeme içmeme çıkmama karışıyor. evi var ama idare edemiyor. Tuvalete gidiyor sifonu çekmiyor elini yıkamıyor. kıyafetimden sana ne nasıl istersem öyle giyinirim paranı faize koyduğunu biliyorum yediğin harama bak dedim. Ayıp böyle gezme annen gibi giyin diyor. Kız boğazı kaz boğazıymış. Sürekli iğrenç akraba çocuklarıyla beni matchliyor.

telefonda konuşurken başka biriyle babam için 2 kızı var damatlara mal edinme derdinde demiş yoktum. Kız kardeşim 2 oğlun var ama damadına kaldın. önüne kırmızı halılar serdiğin altınlar verdiğin gelinlerin evde istemiyor kendine ağla babama kurban ol tırnağı olamazsın demiş. Oturup ağlamış kurt kocayınca diye. Kardeşim sinir krizi geçirdi evde istemiyorum bıktım diye. Üniversite sınavına hazırlanıyor dershaneye gidiyor okumaz boşuna vermeyin diyor sanki cebinden 1 tl çıkıyor.

Sırayla baksınlar neden bir kişiye yük. araba aldım zaten eve girmiyor artık hiç girmez dedi tebrik etmedi. Engelli raporu var dayım araba aldı. hastane işi olunca ben uğraşıyorum. nankör bir kere Allah razı olsun demiyor.

Annem ne desek ağlıyor babam diye ya ben onun yanına taşınacağım ya o kalacak diyor. Neyine güveniyor bilmiyorum babam da mutsuz artık. Susup kenarda otursa hiç dert yok.
En mantıklısı sizin ayrı eve çıkmanız. Anneni ikna etmek çok zor

Yahu kız kardeşime neler ediyor kız sabah okula gidiyor yok etek yok parfüm yok şöyle hediye telefon alındı pahalı diye tripler ben araba aldım babamlar 250 bin tl destek oldu neredeyse ki ben 22 yaşında 500 bin tl biriktirdim kendi kazancımla. Gelip zaten eve girmiyor artık hiç girmez o kadar pahalı arabaya ne gerek var 3 tane araba alacağınıza şöyle yapın sana ne yahu ama o arabaya binip hastaneye gitmeyi biliyor dayım aynı paraya dedem sayesinde sıfır arabaya biniyor engelli raporu üstüne alındı bi kere binip hastaneye bile götürmediler ama onlar çok kıymetli. Kız kardeşim dershaneye gidiyor çok para eve hoca geliyor bu okumaz bilir kişi oldu başımıza.

En mantıklısı sizin ayrı eve çıkmanız. Anneni ikna etmek çok zor
Ben nasıl çıkabilirim ki ayrı eve param yok kiralar pahalı bulunduğum semtte 35 40 1+1 bile kalkıp kötü yerde yaşayamam güvensiz yerde yaşayamam ayrıca 23 yaşındayım babamı ailemi kardeşimi seviyorum zaten ilerde evlenince aynı evde olmayacağız neden benim huzurum mahvoluyot

Yalnız şunu tavsiyeedebilirim ayrı ev bir şekilde iş güç oda tutmak yapabilirseniz annenizi dedeyle babanizla bırakın ilgilenmeyin hiç karışmayın o yük bir kalsın annenize o lafları babanız bakalım nereye kadar duymayacak o zaman dananın kuyruğu kopar .Şimdi siz evde katalizör görevi görüyorsunuz oklar genç ildugunuz için size çevrili o dede saydiriyor size kendi cocuklarina bakmamış size saydiriyor .Annenizde size sus mus işi götürüyor.Siz bı aradan cıksanız hedef evde kalanlar olur .O zaman işte görünür kim ne kadar susacak
Annem eve geliyor yemek hazırlayıp uyuyor zaten. Yerş geliyor odama geliyor lap kapı açıyor odamı kilitliyorum neden kilitli. Son ses tiktok ve TV. Babam kendi evinde mutfakta oturuyor

Yahu ne ikinci evliliği nerenle okuyorsun garcias için demedim annemin 2. Evliliği falan değil. Babam daha ne yapsın adam kendi evinde hakaret işitiyor nankör dedem kızı yok salak diye dedikodusunu yapıyor. 4 kardeşten 1 kardeşe kalması tamamen adaletsizlik. Bizim evde duruyor parasını başkaları yiyor başkasını övüyor
Ben demedim ikinci evliliği diye diğer üye yazmış kadının ikinci evliliği diye

Back
X