Bu işlerden anlayan görmüş geçirmiş yada hukuk konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Şimdi şöyle bir sorunumuz var. Dedemin (annemin babası) 5 tane çocuğu var ve biri dışında hepsinden sık sık ödemek üzere para alır ve vermez. (İkisinin maddi durumu kötü) ayrıca aldığı paralarla kendisine para vermeyen, zamanında dedemi yüksek meblalarda kazıklamış, batmasına sebep olmuş oğluna yardım ediyor. Daha önce de diğer çocuklardan gizli o dayımın ve karısının üzerine tarlalar vermiş...
Son olay da şu; köyde büyük dededen yadigar bir ev ve arka tarafında oldukça büyük bir arazi var. Bugün duyduk ki orayı da yine bahsettiğim dayımın karısının üzerine yapmış. Sebepse size biz bakarız demişler. Bu arada anneannem dedem ne zaman hasta olsa annemden başka kimse bakmıyor. Cebine yol parası dahi vermiyor kimse. Oradan borç alıyor babam da tedavisini yaptırıp cebine para koyuyor hem yol parası hem harçlık hem de borcu için. Bu üzerine mal yapılan yengem bir kaç defa anneannemin üzerine yürümüş birisi. Ama her nasılsa onlara karşı bir zaafiyetleri var. Biz de anlamadık. Şimdi annem ve diğer dayılarımın gücüne gidiyor bu durum kendilerinden alınıp o tek kardeşe verilmesi, diğer kardeşlerden mal kaçırılması... Ayrıca ilerde köydeki evi kimse satmak istemiyordu dededen hatıraydı, çoluk çocuk bayramlarda toplanırız en azından deniyordu.
Sormak istediğim konu şu: Şu anda yada ileride bu satışın (parasız devir) iptal olması söz konusu olur mu? Bir de babam dedeme zamanında farklı zamanlarda ortalama 200.000 TL. borç vermişti ve dedem 20 sene boyunca o borcu ödemedi. İki dayım dedeme baskı yapıp hiç değilse evin bahçesini (50 bin zor eder) ver dediler ve bu şekilde bir satış oldu. Böyle bir konu ortaya sürülürse babam da mağdur olur mu?