Dedemin yaninda hastanede kalmak istemiyorum. Haksız miyım?

hala okuma yazma bilmeyen insanlar var değil mi, ve bunu çok temel bir şeyi yerine getirmemek için bahane olarak kullanıyorlar. ilginç valla...

Madem durumlar böyle sen neden dert edip konu açıyorsun ki, annenle babanin sözünü dinleyip gitmeyeceksin bakmaya, anneannede şöyle bakmak bana dusmez , yapamam de dayım gitsin de çik işin icinden

Ay ne saçma dayın gitsin tabiki sana i kaldı diz ameliyatı birde wc işi nasıl olacak sadece yanında durmak bişey değil de ihtiyaçlarini sen nasıl karsilayacan

Senin buna benzer bir sorunun daha olmuştu sanki? O zaman dedene baktıysan tekrar bakmanı istemeleri normal değil mi? Bu sefer kabul etme. Kırılacaksa kendi çocuklarına kırılsın.

Ben de bi yüz yıl önce falan anneanneme "neden bize gelmiyorsun" dediğimde "nasıl geleyim, torunlar var" demişti. Annemi kaybettikten sonra bizi unuttu anne tarafımız toptan. Halbuki kardeşlerim 6 ve 8 yaşlarındaydı, ben 12. Sonuç olarak torun olma şerefine bile erişemedik siz gene şanslısınız Fakat sizinkiler de şerefsiz dayıya evi barkı yedirecek tipler. Gitmeyin sakın.

Köy hayatında güya kızları yalnız bırakmamak için okutmazlar vs hastane işi olunca yine kıza kalmış

Bakmak sana dusmes kimsede seni ayiplamaz .genc kiz dedeye bakamaz orfe uygun degil .nenen totosunu kaldirip kocasina bakacak .

Dayının ineklere bakın dayınız gidip kalsın. Size mi düştü yani ne saçma

O zaman asla ama asla gitmeyin. Böyle ana babaya böyle erkek evlat işte. Mal vermeye gelince erkek evlat gibisi yok ama hastalık olunca kız baksın. Oldu canım

Siz ananesine de hastanede bakılmasını isteyen üyesiniz değil mi . Yeni üyelik almışsınız sanirim. Ozamanda böyle dayı dede yenge paraları dayım yiyor annem ananeme bakmak istemiyor kulağı duymuyor mevzusu olmuştu duymaması az işitmek çıkmıştı . Siz Bakmak istemiyordunuz felan . Mevzu busefer dedeye dönmüş . Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ne diyim .Anneniz dayinizn ineklerine bakacak dayınız dedesine bakacak.

Bu arada annenizde iyi bir evlat değil hep sizin Üstünüze yıkmak için bahaneleri var. İstese annesine de bakardı bakmadı. İstese mecbur olunca babasına da bakarmi bakar. Hiç ama dedem paralari hep dayıma verdi savunmasına geçmeyin benim dedem de herseyine büyük oğluna yedirdi üç oğlu olduğu halde babam büyük bildi yatalak olduğunda altından aldı bikere bile para mevzusunu üzerinden yıllar geçti hiç dile getirmedi . Yani bunun arkasına gecipte anne babaya bakmamak diye bişey yok.

Size düşmez tabi Erkeğe bakamam nene dayım gelsin deyin. Dedeniz de sizi istemez zaten mecbur bırakılınca ses edemiyordur . Allah hayırlı merhametli evlat versin

Son düzenleme:
Ben baktım (75) her şeyini de yaptım neredeyse. Dedemsin hastasın hastalıkta ayıp olmaz yapacak bir şey yok dedim. Zorunda mıydım hayır ama koşullar bunu gerektirdi. Bakmasam da vicdanen rahat edemezdim zaten.
Zorunda değilsiniz evet ama bilemiyorum ya müsait olan sizsiniz gibi. Bakmayan da bakmıyor neticede

Ben biliyorum.
Ne var kız onda.
10 gün bakılır yani
Onun da yemini ,yalını,meyvesini,suyunu veriyon.
Sonra bi havalandırmaya çıkartıyoruz
Heee yaşadıkları odayı temizlem ama.
Yaşadıkları yer oda değil de ahır olarak adlandırılıyor. Meyve olarak ne vermeyi düşünüyorsun ?

10 gün 10 hayvan bakılır da köyde yerleşik yaşıyorsan; hayvanların yanına daha önceden girdiysen, seni tanıyorlarsa, aralarında huysuz hayvan yoksa bakılır. Ancak tüm bunlara rağmen Allah korusun hayvanlardan biri o sırada hasta olsa, suç bakan kişiye kalır. O yüzden kimse de kolay kolay o riske girmez. 1 inek az para değil, canı kadar parasını da düşünür insanlar.

Suadiye agziyla okuz altinda buzagi aramak deyimiyle muthis aydinlandim yalniz, bu detayla beni illumine eden arkadasa tesekkuru bir borc bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…