Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın.....

conal222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
413
5
96
Eskişehir
Şimdi bu konuyu açarak belki hadsizlik belki ukalalık yapıyorum ama bunun için herkesten şimdiden özürdiliyorum.yanlış anlamanızı istemem.benimle aynı fikirde olan arkadaşlar çıkacağı gibi düşüncelerimi onaylamayanlarda çıkacaktır.hepsine saygı duyuyorum.
derdimiz hep aynı..erkeklerin ilgisizliği sorumsuzluğu.arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirmek isteyip evde vakit geçirme olayını zoraki yapmaları..hakettiğimiz değeri görememek..sanmayınki benim dört dörtlük bir evliliğim var.belki bildiklerimi yapabilseydim olurdu.ama benim unutamama problemim var.yaşadıklarımın etkisinden kurtulamıyorum.sorunlarımız varken sorunum yokmuş gibi davranamıyorum bu elimde değil.ve uzun zaman etkisinde kalıp gülemiyorum bile..ama bunu yapabilecek güçteyseniz
bildiklerimi anlatayım..mesleğim gereği.hep erkeklerle aynı ortamda çalıştım.bir tane bayan yoktu..hele barajda çalıştığım zamanlar..hepsi evliydi.ve gündüz akşama kadarki muhabbetleri evlilikleri olurdu..çevremde erkek arkadaşlarım çoktu..özellikle evli olanlar..sonra evlendim..eşim çok kez nasihat ederdi bir kadının olması gereken yapması gereken şeyleri...neticede duyduklarımdan gördüklerimden yaşadıklarımdan öğrendiklerim şunlar..hepsi yüzde doksanı aynı ortak noktada buluşuyorlar.kesinlikle özgüven olmalı kadında.kendine güvenin yoksa bile güvenin varmış gibi davran..onlar aradaki farkı anlamayacak kadar kapılıyolar bu özgüvenin sana verdiği güzelliğe.sonra gerçekten surat asılmasından nefret ediyolar.belkide en nefret ettikleri şey bu..suratını asmıcaksın.seni bunaltıp üzdüğü zaman bile bunu yapmıcaksın.bu hareket onları çekmek yerine bizden
uzaklaştırıyor.oturup tatlı bir dille nekadar üzüldüğünü söyliceksin.ciğerinden vuracak laflar ederek..sonra ilgini azaltacaksın ama surat asmıcaksın.çünkü bunu sık yaparsan zamanla surat asmalarına alışıp iplemiyolar bile.evet neşeli fıkır fıkır olucaksın.dünyayı takmayan bir kadın edasında.ama kaliteni bozmadan yani cıvıklaştığın zamanda saygı duymuyolar..tatlı dilin güler yüzün sevgin ve şefkatin ayarını vereceksin.seni üzdüklerinde ve kırdıklarında hakaret etmek yerine bağırıp çağırmak yerine surat asmak yerine tatlı dilinden yada güler yüzünden yada sevginden şefkatinden yani birinden azaltma yapıcaksın.onlar senin bozulduğunu anlayacak kadar zekiler.bağırıp çağırınca onlarda kavga büyümesin diye içlerine çekiliyolar susuyolar.aslında sırf kavga büyümesin diye yapıyolar.sende deliriyosun bu adamın umurunda bile değil ağlamalarım bağırmalarım sanıyosun.oysa verdiklerinden azaltma yaparsan sakin sakin kendileri gelip neolduğunu soruyolar konuşuyolar.onlara güven vermekte çok önemli.yani onlara evinin erkeği olduğunu hissettirmek...eve geç geliyorsa çözüm şu..yemeğini yeme yada ye..ama o gelince eve.ben yemek bile yemedim seni bekledim.beraber yeriz diye.özledim seni gerçi gezmek seninde hakkın ama elimde değil de.söylemeselerde buna üzülüyolar..suratı asıksa yada hiç birşey konuşmuyorsa..sorunun var galiba anlatmak istersen dinlerim de.baskı geri tepiyo.böyle yapınca zamanla anlatmaya başlıyolar.tabi herşey normalse güler yüzünü eksik etmeden..ufak tefek şeyleri sorun etme.kocanı bu haline alıştır.iki yada üç ayda alışır..alıştıktan sonra o alıştığı şeyleri azaltarak cezalandır..bu ona koyacaktır.bağırmaktan surat asmaktan ağlamaktan daha etkili..valla ben yapamıyorum.ama hepsinin istediği buymuş..karakteri ne olursa olsun..biz kadınlar hepimiz birbirimizden farklıyız.huyumuz karakterimiz.herşeyimiz..ama erkekler konusunda aynı fikirdeyiz.hepimiz ilgi şefkat ve erkeğimizden sorumluluk bekleriz.işte erkeklerinde hepsi birbirinden farklı ama kadınlar konusundaki beklentileri aynı..bunları yazdım diye kınamayın.çok biliyosunda senin niye evliliğin dört dörtlük değil demeyin..çünkü kızlar ben hiçbirini yapmıyorum..yapamıyorum..biz çok zıtlaştık artık.içimden gelmiyor.sinirlerime hakim olamıyorum o kusunca bende kusuyorum.ama isteyenler o gücü kendinde bulanlar yapsın derim..sonuçlarıda paylaşalım birlikte.allah herkesi yuvasında mutlu etsin...

Merak etttim, biz bütün bunları yaparken erkek cenahı ne yapacak acaba. Onlar kapris yapsın biz rol yapalım, onların kaprisini çekelim, derdimizi sıkıntımızı içimize atalım. Ohhh ne ala beyler sefalarını sürsünler.
Benim sorunumda veya derdimde acaba onlarında uyguladıkları taktikleri öğrendin mi merak ettim.
Açıkcası ben sırf elimde eşimi tutmak adına bu kadarda kendimden özveride bulunamam. Ben düşüneceğime biraz da o düşünsün dimi.
Kırgınsam surat asarım, beyefendi surat asmamdan sıkılacaksa cehenneme kadar yolu var, sırf o sıkılmasın diye sırıtamam. Yemeğe gelmediyse tabi ki hesap sorucam, karşımda çocuk yokki "sen olmayınca yemek yiyemiyorum ve aç kalıyorum" gibi bir cümle kurayım. Neden haber vermeden eve gelmediğinin hesabını tabiki verecek. Hesap vermek canını sıkıyorsa gene keyfi bilir ister çeker gider ister oturur.
Ben erkeklere bu kadar taviz verilmesi taraftarı değilim, doğuran biz, çalışan biz, yemek yapan biz, çocuk bakan biz, ev temizleyen biziz. Birde koca pohpohlayacak değiliz değil mi?
Herkes yerini ve konumunu bilecek ona göre davranacak. Erkeğin huyu bu deyip sineye çekmek olmaz.

valla çok doğru diyosunda bende yapamıyorum evli değilim nişanlıyım ama çoğu şeyi bende yapamıyorum ama deidklerine sonuna akdar katılıyorum

Merak etttim, biz bütün bunları yaparken erkek cenahı ne yapacak acaba. Onlar kapris yapsın biz rol yapalım, onların kaprisini çekelim, derdimizi sıkıntımızı içimize atalım. Ohhh ne ala beyler sefalarını sürsünler.
Benim sorunumda veya derdimde acaba onlarında uyguladıkları taktikleri öğrendin mi merak ettim.
Açıkcası ben sırf elimde eşimi tutmak adına bu kadarda kendimden özveride bulunamam. Ben düşüneceğime biraz da o düşünsün dimi.
Kırgınsam surat asarım, beyefendi surat asmamdan sıkılacaksa cehenneme kadar yolu var, sırf o sıkılmasın diye sırıtamam. Yemeğe gelmediyse tabi ki hesap sorucam, karşımda çocuk yokki "sen olmayınca yemek yiyemiyorum ve aç kalıyorum" gibi bir cümle kurayım. Neden haber vermeden eve gelmediğinin hesabını tabiki verecek. Hesap vermek canını sıkıyorsa gene keyfi bilir ister çeker gider ister oturur.
Ben erkeklere bu kadar taviz verilmesi taraftarı değilim, doğuran biz, çalışan biz, yemek yapan biz, çocuk bakan biz, ev temizleyen biziz. Birde koca pohpohlayacak değiliz değil mi?
Herkes yerini ve konumunu bilecek ona göre davranacak. Erkeğin huyu bu deyip sineye çekmek olmaz.

Düşündüklerimi yazacaklarımı dile getirmişsin aynen alkisalkisalkis
Ben neysem oyum oyun oynayamam...Neşeliysem neşeli,kızgınsam kızgınımdır...
Canım surat asmak istiyorsada asarım...Bizde insanız her anımız aynı olacak diye bişey yok...O anki modum neyse değiştiremem...
erkek mutlu olacak diye yabancı bir kimliğe bürünenem :1closedeyes:

yok kızz:)bunlar hep eşlerinde olmayan şeyi isterler bence.Yani o dediklerini yapsan nie surat asmıosun leeeeeeeennnn odun musun duygularını belli et derler:)))Bunlar tatmin olmaz.Arkadaşların eşlerinden şikayetçiymiş herhalde acaba eşleri ne düşünüomuş.

valla umrumda değil bağırır çağırır dediğimi yaptırırım ohh
onun yüzünden herşeyi içime atamam sonrada benmi kafayı yiyim ben diktatörümdür
eşimde değil daha adoğrusu bana hiçbi deidiğini yaptırtamyo ama o benim dediklerimi yapıyo bunuda cazgırlıkla alıştırdım sefam olsuuuuuuuuuun

öyle bi konu ki tam da benim içinde bulunduğum durumu özetliyor
ama kusura bakmayın da ben yapmacık olamam ne kocama ne çevreme karşı
üzgünsem güler yüzlü davranıp fıkır fıkır olamam
ben üzgünsem üzgünümdür yeri gelir parmağımı bile kıpırdatmadan otururum olduğum yerde yada ağlarım surat asarım çünkü üzgünümdür kırılmışımdır
evet ama bazı yerlerde doğru söylüyorsun sıkılıyorlar surat asmamızdan ağlamamızdan bi süre sonra iplememeye başlıyolar
ben rol yapacak kadar duygularıma hakim olacak kadar güçlü bi kadın değilim
mutluysam yüzümde güller açar ama kırgınsam kimse kusura bakmasın dişimin ucunu bile göstermem!

Son düzenleme:
al benden de o kadar valla menun edicem diye göbeğim çatlayacak ama paşam istediğinde suratını yapacak. evcilik oynamıyoruz ya madem bu evlilik madem severek evlendik madem şöyle böyle olacaktık eee hani ol. biz kadınlar ufaık şeylerden mutlu olmasını biliriz erkek bi cebine senin için çikolata koysa getirse dünyalar senin olmuştur. yalanmı?
ama yapmazlar neden mi? etrafında okadar çok aman yüz verme aman alıştırma haltmı var evlendin diyen varki ben eşime bakıyorum evlilik diye en çok can atan kendiydi.
şimdi ne olduysa aman kardeş köprüden önce son çıkış ona göre diye nasihat veriyo e zıkkımın kökü diyesim geliyor çok kızgınım bugün kusuruma bakmayın.
kendimi evin külkedisi gibi görüyorum dünde canımı sıkan şeyler oldu kafam iyi değil.öpüyorum sizleri nanaktan iyiki varsınız :)

birebir her kelimesiyle katılıyorum sana inan her kelime benim düşüncelerimle aynı

haydaaa geçenlerde yine böyle bir konu açılmıştı
erkeklere kul köle olmamız isteniyor..

bit git çay koy yaa sen..

:delphin:

valla bunu bilir bunu söylerim kızlarr

bu erkek miletine dişini göstereceksin

bak o zmana nasıl başa taç oluyorsun

yoksa fedakar olursan yerlerde süpürge olursunn

O beni elinde tutmak için ne yapıyor... Sordunuzmu çevrenizdeki erkeklere... eşlerini ellerinde tutmak için neler yapıyolarmış.. Kadınlar için ahkam keserlerken kendileri neler yapıyor hiçbiri bişey söylemez...
Kocam beni elinde tutmak için eve geç gelmemeli, geç gelmesi gerektiğinde bana haber vermeli, işten geldiğinde bana surat asmamalı, işyerindeki sıkıntıları bana yansıtmamalı, yemek hazırlayamadıysam bana surat yapmamalı bu akşam da dışarda yeriz demeli..

Nedir bu kadınlar bitmeyen çilesi..
Sanki hayata geliş amacımız bir erkeğe yaranmak,onu mutlu etmek..
Aman bizden soğumasınlar,gerekirse biz olmaktan çıkalım ama yeter ki bizi bırakmasınlar önemli olan bu değil mi ?
Ne kadar yanlış,erkekler ne yapacak bizim için ?
Üzgünsem ağlarım,kızgınsam bağırırım,seviyorsam sevişirim,mutluysam gülerim..
Çünkü ben bir insanım,kukla değilim,bir adama yaranmak için ben olmaktan çıkamam..
ıdeal çift,mutlu etmek için ekstra dan kıyafetlere bürünmez,zaten uyumlu oldukları için birbirlerini mutlu ediyorlardır..
Allah'ın kulu için bu kadar taviz vermeye gerek yok,değmiyor..

ben bunlari yapinca mutlu olamazdim...
neden hep ben ozveride bulunuyorum diye hesap sorardim kendime...
o mutlu olacak diye kendime olan saygimi kaybeder,bukez kendi kendimi ezik,caresiz gormeye baslardim..
insaniz sonucta sabir noktalarimiz var..
yapabilen varsa ne ala ama benlik bisey degil bu..
ben hakkimi soke soke alirim..

arkadaş kötü niyetli bişey yazmamış ki sadece tavsiyede bulunmuş düşüncesini paylaşmış. çıkışların gereği yok. ister yaparsınız ister yapmazsınız herkes düşüncesinde özgür.

ben yaparmıyım bunları yapmam ayrı konu arkadaş yazdı diye yerden yere vurmam herkesin düşüncesi yaşadıkları kendine...

arkadaş iyi yazmış güzel yazmış.. ama karakter meselesi bu. ben yapamıyorum..o bana bağırsa ben ona bağırıyorum..ilişkim gitgide yıpranıyor..içinden çıkılmaz bir hal alıyor...ne sözüümü dinliyor ne başka bişi...dünyayı dar etti bana...yazmışsınız şöyle yapıyorum böyle yapıyorum diye...alttan almıyorum cazgırlık desen bende yüzü gözü tırnak içinde kalıyor...yok ama bu adamı uslandıramadım gitti... arkadaşın verdiği tavsiyeleri yapsam mutlu olucaz süper bir ewliliğim olcak...ama benim içim kan ağlıcak hep sus hep alttan al..ama içimden geldiği gibi davranıncada olmuyor..bu işin sonu yaş diyorum...1 yıllık ewliyim 2.yılım dolarsa öp başına koy...

Ben bu dediklerinizi yapsam en fazla bir ay sonra psikiyatristlik olurum -tatlicadiarzu- Eslerimiz her daim mutlu olucak diye bizim psikolojimizmi bozulsun yani.. insaniz biz erkekler icin uretilmis robotlar degil :umursamaz:

arkadaşım ağzına sağlık fikirlerini ,yapamadıklarını ama aslında işin politikasını çok güzel özetlemişsin,sen erkeklerin içine yakın çalışmışsın ve onlardan tecrübe etmişsin doğru..

ben bunların bir kaçını yapıyorum bu politikaları elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum çünkü,eşimi seviyorum,onun terbiye edilmesi gereken huylarını ben bu şekilde tatlılıkla hallettim,mutluyuz allaha şükür ama bu mutluluk tek taraflı hep bana rab bana istemekle olmadı,bende onurumu,gururumu korudum,haklarımı savundum,ben buyum bunu gösterdim,artık beni çok iyi tanır ,tırnaklarımı gösterdim elbet ama o bunu çoğu zaman hissetmemiştir,ve seninde yazdığın gibi eşim bizim huzurumuzu bozucak birşey yapmak istemez yapmayalıda baya oldu beee kaydirigubbakcemile3

bu erkeğe boyun emek değil insanın sevdiği insanla ömür sürebilmesi için bir mutluluk politikasıdır...bunu yaparken onunda politik davranması gerektiği yerler olduğunu öretmeyi unutmayınız..:olmaz:

Back
X