Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın.....

güzel öneriler ama ben yapamam...isterim ama yapamam...ne mutlu yapabilene ....beni sinir edince otomatikman yüz hatlarim düsüyor...bide o halde sinirden köpürürken altttan almayi oooooo valla daha cok sinirlendim yaaa...:jeyyar:

bu durumda ancak şu denebilir HER TÜRLÜ EZİYET İTİNAYLA ÇEKİLİR

yeterki beni sensiz bırakma erkeğim kötükedihüso:oklava: hiç kusura bakmasın hayat bir sahne ama ben her rolün kadını değilim ezilen kadın rolünü hiç yapamam beğenmeyen küçük oğluna almasın aldıysa hala beğenmiyorsa bıraksın o kaaaa !!:delphin:

iyi güzel diyorsunuz da bunlar cok zor şahsen uygulayamam uygulayana da saygı duyarım..
içim kan ağlarken karşısında gülemem..
adam kötü bi davranış yaptı surat asmadım belli etmedim o zaman ne yapar hemen aynı şeyi bi daha yapar gibi geliyor bana..neyse zor işler bunlar aslında planla programla yürümez..

bunlara nezamana kadar devam edicez,bukadarda özverili olamam,falan filan diyen arkadaşların evlilikleri zaten yolunda gitmiyor ve strateji yapmak gibi bir zorunllukta hissetmiyorlar,,
ozaman evlilikleriufak tefek şey dışında yolunda gideneşlerine değer veren ama bazı huylarını değiştirmek için çaba sarfeden ve hoşlarına gitmeyen bir durumda oayı dırdırla değilde ufak oyunlarla kendilerine çeviren arkadaşlarıızı olumsuz yönde etkilemeyelim derim ben..
kadın eşini sevmiyor zorunlu birlikteyse zaten onun için kılını bile kıpırdatmaz,ama seviyor ise vallahi kendinide mutlu edebilecek öçüde herşeyi yapar bu kendini ezdirmek eğil mutluluk politikasıdır..
dün eşimle yaptığımız bir planın bzulduğunu öğrendim ve canım sıkıldı çokkk kızdım ama bunu kelimelere geçiştirdim üzerinde durmadım,hergünkü tavırlarımın dışındaydı bugünkü davranışlarım o ise hatasının farkındalığı ile ben tepki vermiyorum diye önüm sıra dolandıben kitap okuyordum sen ne yapıyorsun neden benimle ilgilenmiyorsun diye çözüldü neyin var bişey var kızdınmı falan diye...
işte konu bu kızdığını kötü şekilde belli edip sorun yaşamaktansa onun beynini kurcalatmak acaba kızdımı diye düşündürmek en ızdırap verici yol bence..ve rvden çıktı 2 saattir 5. msj çünkü benden alamadığı cvp lar içine oturdu meraktan ölüyor şuan..
..içiniz kan ağlasn ama gülün falan denmiyor konuda lütfen çok basit yapılabilecek şeyleri devlet meselesi gibi büyütmeyelim iki ucu keskin değnek eğil bu konu siyah beyz da değil bunun başka rekleride var..

Son düzenleme:
Düşündüklerimi yazacaklarımı dile getirmişsin aynen alkisalkisalkis
Ben neysem oyum oyun oynayamam...Neşeliysem neşeli,kızgınsam kızgınımdır...
Canım surat asmak istiyorsada asarım...Bizde insanız her anımız aynı olacak diye bişey yok...O anki modum neyse değiştiremem...
erkek mutlu olacak diye yabancı bir kimliğe bürünenem :1closedeyes:

Benim için de aynen geçerli...neysem oyumdur...vereliniortak

bende duz bir kadinim..
taktik strateji yokk..bikac tane ark.vardi..
kendilerini o kadar mukemmel gosteriyorlardi ki ben bile sasiriyorum bu o kisi mi diye..
baskasi olsa gider anlatirdi.ben fazla sir kupuyum .
ama bir tanesinin boyle bombasi patlamisti sevgilisi anlamisti ve terk etmisti..
imzayi atana kadar diyordu ama atamadan bitti..
yani bir yerde mutlaka patlak verir..sevecek olan herseyinle seni sevsin..
yarattigin karakteri sevdikten sonra o gercek sevgi olmaz ki..
sadece kendini kandirirsin..bir muddet...

kadın erkege,erkekte kadına anlayıslı olmak zorunda.her iki tarafta birbirini memnun etmek zorunda.tek taraflı olursa hiç bi ilişki uzun ömürlü olmaz..ilişkinin bas düsmanı inat..keske Allah hepimizi yaratırken içimizde inatlasma duygusunu alsaydı..o zaman hepimizin ilişkileri sonsuz mutlu olurdukaydirigubbakcemile5

[QUOTE=nutez;8507109]bunlara ne zamana kadar devam edicez,bu kadar da özverili olamam,falan filan diyen arkadaşların evlilikleri zaten yolunda gitmiyor ve strateji yapmak gibi bir zorunllukta hissetmiyorlar,,
o zaman evlilikleri ufak tefek şey dışında yolunda giden eşlerine değer veren ama bazı huylarını değiştirmek için çaba sarfeden ve hoşlarına gitmeyen bir durumda olayı dırdırla değil de ufak oyunlarla kendilerine çeviren arkadaşlarıızı olumsuz yönde etkilemeyelim derim ben..

kadın eşini sevmiyor zorunlu birlikteyse zaten onun için kılını bile kıpırdatmaz,ama seviyor ise vallahi kendinide mutlu edebilecek öçüde herşeyi yapar bu kendini ezdirmek eğil mutluluk politikasıdır..
içiniz kan ağlasn ama gülün falan denmiyor konuda lütfen çok basit yapılabilecek şeyleri devlet meselesi gibi büyütmeyelim iki ucu keskin değnek eğil bu konu siyah beyaz da değil bunun başka rekleride var..[/QUOTE]

arkadaşım ,çok haklısın,güzel bir yorum olmuş,emeğine sağlık a.s.
hakkaten de hayatın gerçekleri böyle.

Son düzenleme:
kadın erkege,erkekte kadına anlayıslı olmak zorunda.her iki tarafta birbirini memnun etmek zorunda.tek taraflı olursa hiç bi ilişki uzun ömürlü olmaz..ilişkinin bas düsmanı inat..keske Allah hepimizi yaratırken içimizde inatlasma duygusunu alsaydı..o zaman hepimizin ilişkileri sonsuz mutlu olurdukaydirigubbakcemile5

güzel bir yorum da senden gelmiş.
sen de çook haklısın arkadaşım.

Erkekte kadında eşittir davranış bakımıdan bana göre herkes üzerini düşeni yapmak zorunda neden onlar suçlu olsa bile biz kapris yapmayalım onlar tepemize çıksın diyemi..

O bağırıcak ben sinirlenme hayatım dieyecek sonra susunca canım diye devam edicek bende hiç birşey olmamış gibi suratımı asmayıp gülücem böyle kadınlar varmıdır CADIARZU

Şimdi bu konuyu açarak belki hadsizlik belki ukalalık yapıyorum ama bunun için herkesten şimdiden özürdiliyorum.yanlış anlamanızı istemem.benimle aynı fikirde olan arkadaşlar çıkacağı gibi düşüncelerimi onaylamayanlarda çıkacaktır.hepsine saygı duyuyorum.
derdimiz hep aynı..erkeklerin ilgisizliği sorumsuzluğu.arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirmek isteyip evde vakit geçirme olayını zoraki yapmaları..hakettiğimiz değeri görememek..sanmayınki benim dört dörtlük bir evliliğim var.belki bildiklerimi yapabilseydim olurdu.ama benim unutamama problemim var.yaşadıklarımın etkisinden kurtulamıyorum.sorunlarımız varken sorunum yokmuş gibi davranamıyorum bu elimde değil.ve uzun zaman etkisinde kalıp gülemiyorum bile..ama bunu yapabilecek güçteyseniz
bildiklerimi anlatayım..mesleğim gereği.hep erkeklerle aynı ortamda çalıştım.bir tane bayan yoktu..hele barajda çalıştığım zamanlar..hepsi evliydi.ve gündüz akşama kadarki muhabbetleri evlilikleri olurdu..çevremde erkek arkadaşlarım çoktu..özellikle evli olanlar..sonra evlendim..eşim çok kez nasihat ederdi bir kadının olması gereken yapması gereken şeyleri...neticede duyduklarımdan gördüklerimden yaşadıklarımdan öğrendiklerim şunlar..hepsi yüzde doksanı aynı ortak noktada buluşuyorlar.kesinlikle özgüven olmalı kadında.kendine güvenin yoksa bile güvenin varmış gibi davran..onlar aradaki farkı anlamayacak kadar kapılıyolar bu özgüvenin sana verdiği güzelliğe.sonra gerçekten surat asılmasından nefret ediyolar.belkide en nefret ettikleri şey bu..suratını asmıcaksın.seni bunaltıp üzdüğü zaman bile bunu yapmıcaksın.bu hareket onları çekmek yerine bizden
uzaklaştırıyor.oturup tatlı bir dille nekadar üzüldüğünü söyliceksin.ciğerinden vuracak laflar ederek..sonra ilgini azaltacaksın ama surat asmıcaksın.çünkü bunu sık yaparsan zamanla surat asmalarına alışıp iplemiyolar bile.evet neşeli fıkır fıkır olucaksın.dünyayı takmayan bir kadın edasında.ama kaliteni bozmadan yani cıvıklaştığın zamanda saygı duymuyolar..tatlı dilin güler yüzün sevgin ve şefkatin ayarını vereceksin.seni üzdüklerinde ve kırdıklarında hakaret etmek yerine bağırıp çağırmak yerine surat asmak yerine tatlı dilinden yada güler yüzünden yada sevginden şefkatinden yani birinden azaltma yapıcaksın.onlar senin bozulduğunu anlayacak kadar zekiler.bağırıp çağırınca onlarda kavga büyümesin diye içlerine çekiliyolar susuyolar.aslında sırf kavga büyümesin diye yapıyolar.sende deliriyosun bu adamın umurunda bile değil ağlamalarım bağırmalarım sanıyosun.oysa verdiklerinden azaltma yaparsan sakin sakin kendileri gelip neolduğunu soruyolar konuşuyolar.onlara güven vermekte çok önemli.yani onlara evinin erkeği olduğunu hissettirmek...eve geç geliyorsa çözüm şu..yemeğini yeme yada ye..ama o gelince eve.ben yemek bile yemedim seni bekledim.beraber yeriz diye.özledim seni gerçi gezmek seninde hakkın ama elimde değil de.söylemeselerde buna üzülüyolar..suratı asıksa yada hiç birşey konuşmuyorsa..sorunun var galiba anlatmak istersen dinlerim de.baskı geri tepiyo.böyle yapınca zamanla anlatmaya başlıyolar.tabi herşey normalse güler yüzünü eksik etmeden..ufak tefek şeyleri sorun etme.kocanı bu haline alıştır.iki yada üç ayda alışır..alıştıktan sonra o alıştığı şeyleri azaltarak cezalandır..bu ona koyacaktır.bağırmaktan surat asmaktan ağlamaktan daha etkili..valla ben yapamıyorum.ama hepsinin istediği buymuş..karakteri ne olursa olsun..biz kadınlar hepimiz birbirimizden farklıyız.huyumuz karakterimiz.herşeyimiz..ama erkekler konusunda aynı fikirdeyiz.hepimiz ilgi şefkat ve erkeğimizden sorumluluk bekleriz.işte erkeklerinde hepsi birbirinden farklı ama kadınlar konusundaki beklentileri aynı..bunları yazdım diye kınamayın.çok biliyosunda senin niye evliliğin dört dörtlük değil demeyin..çünkü kızlar ben hiçbirini yapmıyorum..yapamıyorum..biz çok zıtlaştık artık.içimden gelmiyor.sinirlerime hakim olamıyorum o kusunca bende kusuyorum.ama isteyenler o gücü kendinde bulanlar yapsın derim..sonuçlarıda paylaşalım birlikte.allah herkesi yuvasında mutlu etsin...

direkt rol yapalım yani bundan bu çıkıyor.
üzülme, ağlama ,suratını asma ,sanki kocan değilde en azılı düşmanın.
sürekli taktik içinde tetikde ol kim daha çok pusuya yatarsa o kazanır
bu mudur yani ??
nerde en yakınınla en yakın olabilmek güvenebilmek, sahiplenilmek omzunda derdini dökmek ,sarılmak ,ağlamak gülmek,en acı veren ve en mutlu anlarını paylaşmak..
evlilik paylaşımdır kızgınlığınıda dökeceksin ortaya mutluğunu da hüznünü de
gerçek bir hayat yaşamış ol gerçek bir evliliğin olsun ve gerçek bir mutluluğun..
sürekli karşındakiyle taktik yarışında gerilirsen tabi kavgada olur boşanmada.
huzurlu olmalısın ki huzur bulasın..

ben gayet dogru buldum soylenenleri... ayrica eger sabirla ve inancla yapilirsa karsi tarafi da olumlu yonde etkileyecek ve degistirecek yontemler bunlar... biz kadinlar erkek hamurunu yogurmayi bilmeliyiz. cocuk egitir gibi egitmeliyiz onlari. yoksa burdaki topiclerin sonunun gelmeyecegi kesin...

birseyleri degistirmek istiyorsak, degisim once bizde baslamali... bunu fedakarlik ya da kendinden odun verme gibi gormemeli... bu, gelecege yatirimdir. ayrica once sen degis dedikce iki taraf, bu isin cozumu yok. mecbur bir taraf bunu baslaticak. ne var ki bunu yapan kadin olsun... sonra da eseriyle ovunsun. ne guzel...zemuszemus

Ahhh ahh!!

Sabrım elversede şu dediklerini yapabilsem..

1 gün iyi.. 2 gün iyi..en fazla bi hafta sonra patlıyorum..

Aslında sabretsem zafer benim olacak ama yok..

Bu erkekleri yola getirmek hem çok kolay hem çok zor..

Merak etttim, biz bütün bunları yaparken erkek cenahı ne yapacak acaba. Onlar kapris yapsın biz rol yapalım, onların kaprisini çekelim, derdimizi sıkıntımızı içimize atalım. Ohhh ne ala beyler sefalarını sürsünler.
Benim sorunumda veya derdimde acaba onlarında uyguladıkları taktikleri öğrendin mi merak ettim.
Açıkcası ben sırf elimde eşimi tutmak adına bu kadarda kendimden özveride bulunamam. Ben düşüneceğime biraz da o düşünsün dimi.
Kırgınsam surat asarım, beyefendi surat asmamdan sıkılacaksa cehenneme kadar yolu var, sırf o sıkılmasın diye sırıtamam. Yemeğe gelmediyse tabi ki hesap sorucam, karşımda çocuk yokki "sen olmayınca yemek yiyemiyorum ve aç kalıyorum" gibi bir cümle kurayım. Neden haber vermeden eve gelmediğinin hesabını tabiki verecek. Hesap vermek canını sıkıyorsa gene keyfi bilir ister çeker gider ister oturur.
Ben erkeklere bu kadar taviz verilmesi taraftarı değilim, doğuran biz, çalışan biz, yemek yapan biz, çocuk bakan biz, ev temizleyen biziz. Birde koca pohpohlayacak değiliz değil mi?
Herkes yerini ve konumunu bilecek ona göre davranacak. Erkeğin huyu bu deyip sineye çekmek olmaz.

haklısın canım ağzına sağlık.....

yemişim onun karekterini ben:delphin:
eve geç gelmekmi ben kizinca susmakmi ümüğünü sikarim valla
küserim konuşmam sirtimi döner yatarim özür dileyene kadar:umursamaz:
hatta özür diledikten sonrada hizimi alamam söylenir yada sirtimi dönerim
hoşlanmazsa hoşlanmasin sanki onlar çok hoşlandiğimiz şeyler yapiyor:icecream:
simartmaya gelmez erkek milletini sirtindan sopayi
karnindan sipayi eksik etmicen bunlarin-tatlicadiarzu-

Nan caduuuuu her şeyine tamam da, şu karnından sıpayı nasıl eksik etmicez anlamadım. Sen bir şeyler biliyosun gibime geldi öğretsene bize deee laelaelaelaelae

Back
X