Dedikodu zincirini nasıl engellerim

Açılın ben geldim. Dedikodu bombası olan ve ona dikkat et diye uyarıldığım bir arkadaşım vardı. Allahım tüm birimlerin yarısıyla küs olup da herkesten haberi olur mu bir insanın! Dinlemekten yorulurdum. Arkasından konuştuğu ya da küs olduğu insanlarla da inanılmaz bir şekilde canım cicim konuşurdu. Buna da profesyonellik derdi:) Benim arkamdan da konuşurmuş. Bir gün ben ve oda arkadaşımla gerildi ve beni aradı. Ben de sorunlarımızı açtım çözmek için. O da boşver profesyonel davranalım dedi. Ben de buna profesyonel davranmak denmiyor dedim:) Bazı insanların huyu öyle değiştiremezsiniz.

Bir iş için bir araya geldik. Odasına gittiğimde çok sevindi. Bir başladı iki aylık dedikoduya…çayım bitti dolduruyor çerez bitti ekliyor:) Uzak olmak daha iyidir. Ben şöyle yapıyorum. Dedikodu malzememesini görmezden geliyorum. Aaa öyle miymiş vardır bir bildikleri kendi ilişkileri bilemem diyorum. Bilmem beni çok ilgilendirmiyor bana öyle gelmedi dikkat etmemişim diyorum. Konuyu değiştiriyorum. Yapmam gereken iş ile ilgili soruları sokuşturuyorum araya. Muhabbeti bölüyorum.

Herkes dedikodu yapmıyordur yapıyorsa da çok zararlı değildir. Muhakkak bir ana kaynak vardır. Onu bulun. Onunla aranız ne iyi olsun ne kötü.

heryerde aynı sanırım ben hiç yorum yapmıyorum kendi aralarında konuşsunlar.laf sokmaya çalışmayın bence sizde bırakın konuşsunlar siz dahil olmayın yeter.zaten engel olamazsınız siz odadan çıkarsınız sizin hakkınızdada konuşurlar.

Ben şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.

Zaten aşırı samimiyete de girmiyorum kimseyle, örneğin normal sohbet ediyorum öğle aralarında veya ufak molalarda. Benim için bundan ibaretler.

Ancak ne zaman sohbet ortamı oluşsa hep o ortamda olmayan kişinin dedikodusu dönüyor. Sonra da dedikosunu yaptığı kişilerle canımlı cicimli konuşuyolar.

Dün yine böyle bir durum oldu, özellikle bir kişi daha çok yapıyor bunu. Ben de dayanamayıp yüzüne söyledim “ben senin gibi dedikodusunu yaptığım insanla sohbet etmezdim şahsen, karakterim böyle değil” dedim. O da cevap olarak “iş dünyası böyle, hem o senin arkandan birkaç kötü şey söyledi” dedi.

Hanımlar o an çok bocaladım bu lafı işitince. “Tamam neyse ne ben duymak istemiyorum” dedim ve işime döndüm.

Yani ben şimdi ne yapmalıyım? Bir taraftan diyorum boşver unut ve sohbetini daha da azalt insanlarla, bir taraftan da diyorum madem dedikodum dönmüş açık açık yüzleştireyim ikisini. Ama işte sonra haftanın 5 günü yüz yüze bakacağız ve bu işe bir süre daha devam etmek zorundayım.

Kızlar çok bunaldım bu dedikodu olaylarından artık ben ne yapmalıyım?
Evet dedikodu her işte var he kiminde sizinkinde olduğu gibi boğacak kadar çok.Ben işe ilk başladığımda çok şaşırmıştım koca koca insanların bu kadar iki yüzlü olabildiklerine canım dediklerinin arkasından hiç olmayacak laflar etmelerine.Sonra kabullendim onları oldukları gibi.Kurum değiştirdim bir arkadaş vardı yeni yerimde aman Allahım kimsenin özeli yok ,öyle şeyler anlatıyor ki duymak istemiyorum bir şey de diyemiyordum .Ortaya anlatılanlara alışmıştım zaten ama bu yalnız bulduğu an yanıma damlayıp bir sürü şey anlatıyor engel de olamıyorum.Neyse bir gün yeni biri başladı işe bu onu daha önceden tanıyormuş bana tuttu dedi ki xxx çok iyi bir insandır eskiden beri tanırım eşi de çok iyi biri bir kızları var ama o adamdan değil kadının ilk eşinden.Neyse zaman ilerledi biz bu yeni gelenle çok samimi olduk bu arada aradan bir yıl geçti bir gün bana hayatını anlattı ve ben hiç bilmiyormuş gibi dinleyip kendimden utandım.O günden sonra o kadın yanıma gelip dedikoduya başlayacağını hissettiğimde dur dedim beni zehirleme ne anlatacaksan gerçekten duyup öğrenmek istemiyorum bana yük oluyor.İşe yaradı mı? Evet gerçekten de artık herkesin bildiği şeylerden bile haberim yok :)

Ben şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.

Zaten aşırı samimiyete de girmiyorum kimseyle, örneğin normal sohbet ediyorum öğle aralarında veya ufak molalarda. Benim için bundan ibaretler.

Ancak ne zaman sohbet ortamı oluşsa hep o ortamda olmayan kişinin dedikodusu dönüyor. Sonra da dedikosunu yaptığı kişilerle canımlı cicimli konuşuyolar.

Dün yine böyle bir durum oldu, özellikle bir kişi daha çok yapıyor bunu. Ben de dayanamayıp yüzüne söyledim “ben senin gibi dedikodusunu yaptığım insanla sohbet etmezdim şahsen, karakterim böyle değil” dedim. O da cevap olarak “iş dünyası böyle, hem o senin arkandan birkaç kötü şey söyledi” dedi.

Hanımlar o an çok bocaladım bu lafı işitince. “Tamam neyse ne ben duymak istemiyorum” dedim ve işime döndüm.

Yani ben şimdi ne yapmalıyım? Bir taraftan diyorum boşver unut ve sohbetini daha da azalt insanlarla, bir taraftan da diyorum madem dedikodum dönmüş açık açık yüzleştireyim ikisini. Ama işte sonra haftanın 5 günü yüz yüze bakacağız ve bu işe bir süre daha devam etmek zorundayım.

Kızlar çok bunaldım bu dedikodu olaylarından artık ben ne yapmalıyım?
İş konuları dışında muhatap olmayın,bırakın ne derlerse desinler

madem dedikodum dönmüş açık açık yüzleştireyim ikisini.

yüzleştirince olacak şeyi söyleyeyim ben sana; ikisi birbirine arka çıkar biri söylemedim der, diğeri ben duymadım der olan yine sana olur. böyle insanlar her yerde var ne yazık ki
arkalarından konuştuklarını "kanıtlı şekilde" birbirlerinin gözüne de soksan yüzsüz oldukları için hepsi, yine birbirlerinin yüzüne güler. sen uzak dur hepsinden en güzeli öyle. çünkü hepsi birbirinden vasat tipler çok karakterli insan rolü oynarlar, uzakta durup izlersen bütün pislikleri ayan beyan görünür zaten, sen içlerini bilirsin ve kendi kendine gülersin hallerine :KK200:

İnsanlar kimi kıskanır, çekemez, hazmedemez, kimin gibi olmak istiyorsa emin olun en çok dedikosunu yaptığı kişidir. Siz o ortamdan uzak durun böyle insanlardan zarardan başka birşey gelmez.

Kardeşim aslında insanları yüzleştirmek en iyisi. Ama haftanın 5 günü yüz yüzesiniz. İş için mecbur muhattap olmak zorundasın. Hiç girme öyle işlere. Sonra hepsi birleşir, seni haksız çıkartırlar herkes düşman kesilir sana. Benzer şey başıma geldi ondan biliyorum. Utanmıyorlar bunları yapmaya.
Hiç yüz göz olma boşver. Selamını ver, işine bak. Kolay gelsin şimdiden

Back
X