• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedikodulardan usandım ...

sea_d

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
1.675
3
0
İçel Mersin

Benim derdim yaşadığım çevredeki dedikodular...
Benim büyük ablam boşanmak üzere ... Ve ortalıklarda çok dolanıyor .Aslında mesele hem boşanması aşamasında olması , hemde insan ilişkilerinde iyi olmaması...
Biz öyle baskıcı bir aile değiliz ama ablamın 32 yaşında 2 çocuk annesi olmasına ve evlilikte onca yaşadıklarına rağmen olgunlaşamıyor bir türlü
Hani derler ya insan yedisinde neyse yetmişinde de odur diye .Aynen öyle ablam
Çok temiz kalpli , insanlarla mesefesini ayarlayamıyor , herşeyini anlatıyor , bazı kişiler bilerek yanaşıp konuşuyorlar dedikodulara karıştırmak için , malesef bunu anlamıyor. Saflığından yararlanıyorlar. Bazı kişilerde bundan yararlanıp dedikodular çıkartıyor.
Annem ona sürekli gitme diyor , yinede iniyor aşağı çocukları indiriyorum bahanesiyle , haftanın yedi günü aşağı iniyor. Zapt edemiyoruz.
Diyeceksiniz ki 32 yaşında kadın çocuk mu ? Malesef çocuk gibi davranıyor.
Dedikodular çok can sıkıcı boyutta , üstelik bu dedikodular bir şekilde bazı komşu çocuklarının , annelerinde , etraflarında birşeyler duymasıyla patlak veriyor.
Daha yeni patlak verdi bir olay ... Neler neler duyduk. Birde ablam tepki vereceğine , artık aşağıdan ayağını çekeceğine daha beter oluyor. kendine iş ediniyor bu dedikoduları , elalim kapısına gidiyor konuşmak için , etrafıyla futursuzca yaşananları paylaşıyor. Dost var düşman var. Ayırt edemiyor böyle şeyleri ...
Birde ablam vurdum duymaz oturup konuşsak bile bir kulağından giriyor ötekinden çıkıyor .Ne yapacağızımızı şaşırdık.

Son düzenleme:
Merhabaa,

sanırım senin yaşın ablandan epeyce küçük insanların ağzı torba değil ki büzesin bu çözülebilecek bir konu değil zaten :)
kendin söylüyorsun ablamın bir kulağından giriyor diğer kulağından çıkıyor diye dert etme bence kendine bu kadar psikolojin bozulur.

merhaba
insan hayatında 8 evre vardır. bunları tek tek sayıp sizi sıkmayacağım işte bazen insanlar bu evrelerden birine takılır ve çıkamaz bocalar durur. ablanız ergenlik evresinde takılıp kalmış diye düşünüyorum yapabileceğiniz tek şey bir psikologa götürmek. bir travma atlatıyor bile olabilir allah yardımcınız olsun hayırlı günler

Lütfen beni yanlış anlamayın ama ablanızın zeka yönünden eksikliği var mı?

Belki ablana oyalanacak bir uğraş bulsanız sorun kendiliğinden çözülür.
Çalışmıyor sanırım.Çalışmasını destekleyebilirsin mesela...

32 yaşında gencecik bir kadın,bütün gün evde boş oturmamalı.
Herhalde sizinle yaşıyor ve evişlerini annen yapıyor.Ablanın evde de pek işi olmuyordur.
İşe giremiyorsa hobi olur,dikiş nakış olur,okul zamanı çocukların okulunda sınıf annesi gibi bir görev alabilir.

bazı insanlar yaradılışları gereği farklı yapılarda olabilir..ne aile ne çevre ...hiç bir faktör bunu değiştiremiyor...evli ve çocuklu bir kadın olduğuna göre sorumluluk alabilek yaşta olmasına rağmen anladığım kadarıyla kafasının dikine gitmeyi seven biri..ve siz ne yaparsanız yapın onu ortamdan uzaklaştırmadığınız müddetçe durum değişmez..iki yol var..ya çevrenizdeki insanların yerini değiştireceksiniz yada ablanızın konumunu değiştireceksiniz..insanlar ,her koşulda,başkalarını eleştirdikleri olayların bir gün kendi başlarına geleceğini bile bile acımasızca ne yazık ki eleştiri yapabiliyorlar..yalnız şöyle bir durum var kii..ablanın boşanma arifesinde olması,onu nasıl etkiledi? konuyla ilgilenen kişilerden yardım almayı denediniz mi? kendini farklı işere verirse etrafından kurtulabilir..

ablan aşağı indiğinde sen de beraber insen gereken cevabı sen versen olabilir belki ama bu sefer ablan sana cephe alır

Merhabaa,sanırım senin yaşın ablandan epeyce küçük insanların ağzı torba değil ki büzesin bu çözülebilecek bir konu değil zaten :)
kendin söylüyorsun ablamın bir kulağından giriyor diğer kulağından çıkıyor diye dert etme bence kendine bu kadar psikolojin bozulur.

Bizim burada insanlar birbirini tanır. desinler sen boş ver geç olmuyor işte ...Sürekli dedikolar mevcut özellikle insanların sokaklara çıktığı , birbirleriyle daha fazla iletişim haline geçtiği yaz aylarında ...

merhaba
insan hayatında 8 evre vardır. bunları tek tek sayıp sizi sıkmayacağım işte bazen insanlar bu evrelerden birine takılır ve çıkamaz bocalar durur. ablanız ergenlik evresinde takılıp kalmış diye düşünüyorum yapabileceğiniz tek şey bir psikologa götürmek. bir travma atlatıyor bile olabilir allah yardımcınız olsun hayırlı günler

doğru aslında ablam genç kızlığından beri böyle can çıkıyor huy çıkmıyor işte ...
hatta kız arkadaşlarından hep kazık yemiş .
aslında yardım alması gerek .evliliğinin ilk gecesinde ve sonrasında kötü şeyler yaşadı malesef :(

o ne biçim laf öyle :19: Hayır !!!

Kırmak istemedim eğer kırıldınızsa özür dilerim, çocuk gibi davranışları olduğunu söylemişsiniz ben de 32 yaşında olup bu şekilde davranışlar sergilediği için aklıma böyle bir durum geldi.

Bu durumda ablanız gerçekten çok iyi niyetli bi şekilde yaklaşıyor etrafa, belki de bu yaptığı etraf tarafından anlaşılma isteğidir.Belki kendini bu şekilde rahatlatıyodur.Ayrıca şu an zaten zor bir süreçten geçiyo. Aile içi paylaşımlarınız ne durumda acaba, sizinle olan diyaloglarını belki biraz daha arttırırsa hem o sıkıntılarını anlatmış olur,siz de ona daha çok nasıl davranabileceğini anlatmış olursunuz.

Özellikle baba desteği çok önemli kız evlatlar için.Babanızla daha çok vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz,bence eğer babanız ablanıza onun dilinde yaklaşıp, etraf konusunda uyarırsa,ablanız da daha dikkatli olacaktır

Belki ablana oyalanacak bir uğraş bulsanız sorun kendiliğinden çözülür.
Çalışmıyor sanırım.Çalışmasını destekleyebilirsin mesela...

32 yaşında gencecik bir kadın,bütün gün evde boş oturmamalı.
Herhalde sizinle yaşıyor ve evişlerini annen yapıyor.Ablanın evde de pek işi olmuyordur.
İşe giremiyorsa hobi olur,dikiş nakış olur,okul zamanı çocukların okulunda sınıf annesi gibi bir görev alabilir.

Çok doğru istemezse ev işi yapmaz yada öğlen aceleyle yapar sanki atlı kovalıyormuş gibi...
Rahat bazen çocukları evde bırakır gider işlerini halletmeye gelmek bilmez .
Büyük okula başladı , küçükte bu sene başlayacak artık evin yolunu bulamaz sınıf annesi falanda olursa
Zaten bu konu şikayetçiyiz biraz
İş konusuna gelince annem babam güvenemiyor malesef
Ablam çok temiz kalpli , politika bilmez
Daha önce okulda çalıştı 1 sene öğretmenler istemedi işten çıkarttılar
Halbuki çok memnundu ama işte şeytanlık yapıp kendini sevdirmesini beceremiyor.
Eğer okulda bir iş olursa çalışır büyük ihtimal.

Ablamda sorumluk manıma birşey yok. dayamış arkasını ailesine gidiyor biraz kendine gelmesi lazım ama önce biraz pişmesi lazım .

bazı insanlar yaradılışları gereği farklı yapılarda olabilir..ne aile ne çevre ...hiç bir faktör bunu değiştiremiyor...evli ve çocuklu bir kadın olduğuna göre sorumluluk alabilek yaşta olmasına rağmen anladığım kadarıyla kafasının dikine gitmeyi seven biri..ve siz ne yaparsanız yapın onu ortamdan uzaklaştırmadığınız müddetçe durum değişmez..iki yol var..ya çevrenizdeki insanların yerini değiştireceksiniz yada ablanızın konumunu değiştireceksiniz..insanlar ,her koşulda,başkalarını eleştirdikleri olayların bir gün kendi başlarına geleceğini bile bile acımasızca ne yazık ki eleştiri yapabiliyorlar..yalnız şöyle bir durum var kii..ablanın boşanma arifesinde olması,onu nasıl etkiledi? konuyla ilgilenen kişilerden yardım almayı denediniz mi? kendini farklı işere verirse etrafından kurtulabilir..

babam okumasını , hemşire olmasını çok istemiş ama o istememiş üniversite okumak . demiş ki üniversite okuyan kızlar kötü kızmış
tabi seneler öncesi...
ablam sanki hayatını yaşayamamış , birileri ona ket vurmuş gibi davranıyor.
halbuki onaylamadığımız halde o adamla kendi evlendi.
daha ilk gecesinde nelere maruz kaldı .:(
evlilik bile denilemez onun yaşadığına
daha önce defa kez baba evine eşyaları geldi ama mutsuz bir evliliği olmasına rağmen göğüsleyemedi boşanmayı
baba evinde yaşanan gelir geçer tatsızlıklara katlanamadı. şimdi büyük kızı okula başladı , birşeyler rayına girdi gibi
tabi kocasının şu sıralar sesi çıkmıyor . inşallah peşimizi bırakır :(
çalışma konusunda anneler güvenmiyor ona malesef
hayatı görmesi tanıması için birşeyler yapmamız lazım
inşallah okulda bir iş olur da çalışır

bizim çevremizde bazı insanlar var. sırf dedikodu için nefes alıp, yaşıyorlar .
bakışları bile nasıl insanlar olduğunu anlatıyor.
bu insanlarla başa çıkmak zor

Mahallenin veletleri dedikodu yapıyor diye kadıncağız eve mi hapsolmalı yani..
2 çocuğu vardır, gezdirecek tabi, aşağıda iner, yukarı da çıkar..

Boşanıyor diye saklanacak mı..:27:

o ne biçim laf öyle :19: Hayır !!!

Niye "o ne biçim laf" diyorsun..
Kendin öyle tanıtmışsın ablanı, saftır, yerli yersiz güler, kapı kapı gezer, sokaktan topluyoruz bilmem ne..
Kızmaya hakkın yok bence.
Evliliğini bile sana onaylatması gerekiyormuş baksana..
Onayınızı almadan evlenmiş..

Son düzenleme:
Mahallenin veletleri dedikodu yapıyor diye kadıncağız eve mi hapsolmalı yani..
2 çocuğu vardır, gezdirecek tabi, aşağıda iner, yukarı da çıkar..

Boşanıyor diye saklanacak mı..:27:

Kimse ona dışarı çıkma demiyor.Baskıcı bir aile değiliz biz
İnsanlarla mesefesini ayarlamasını istiyoruz ondan
Mahallenin veletleri yapmıyor dedikoduyu anneleri yapıyor.
çocuklardan patlak veriyor ki son olayda hoş olmayan şeyler duyduk

Niye "o ne biçim laf" diyorsun..
Kendin öyle tanıtmışsın ablanı, saftır, yerli yersiz güler, kapı kapı gezer, sokaktan topluyoruz bilmem ne..
Kızmaya hakkın yok bence.
Evliliğini bile sana onaylatması gerekiyormuş baksana..
Onayınızı almadan evlenmiş..

Zaten kullandığım bazı ifadeleri düzeltirmek istiyorum . yanlış ifadeler kullandım doğrudur.
Ama biz kimseyi kapılar topluyoruz, peşine düşüyoruz gibi cümleler sarf etmedim. siz işinize geldiği gibi anlamışsınız
Daha nişanlıyken belliydi adamın ne mal olduğu
İçki içen , kendini jiletleyen , ailesinin umursamadığı , kaba saba bir adam
Evlendiği ilk gece ablama zorla sahip olmaya kalkan
Ne çocuklarına , ne karsına zerre ilgi göstermediği gibi zararı dokunan
içki içen , ot çeken adamı onaylasamıydık bide !!!
Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki hayatımızı biliyormuşcasına !!!

Son düzenleme:
ablam 32 yaşında hala çok saf olgunlaşmadı diyorsun benim annem 50 yaşında hala senin ablan gibi:97:.çok iyi niyetli herkesi kendi gibi bilir herkese herşeyini anlatır gizlisi saklısı yoktur.
yani bu kişilik meselesi canım kimi insanlar böyle işte.ne kadar konuşsan uyarsanda pek farketmiyor değişmiyorlar:50:
ablana yapabileceğiniz pek birşey yok bence ancak tatlılıkla uyarırsınız ne kadar etkili olur bilemem artık:31:

Zaten kullandığım bazı ifadeleri düzeltirmek istiyorum . yanlış ifadeler kullandım doğrudur.
Ama biz kimseyi kapılar topluyoruz, peşine düşüyoruz gibi cümleler sarf etmedim. siz işinize geldiği gibi anlamışsınız
Daha nişanlıyken belliydi adamın ne mal olduğu
İçki içen , kendini jiletleyen , ailesinin umursamadığı , kaba saba bir adam
Evlendiği ilk gece ablama zorla sahip olmaya kalkan
Ne çocuklarına , ne karsına zerre ilgi göstermediği gibi zararı dokunan
içki içen , ot çeken adamı onaylasamıydık bide !!!
Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki hayatımızı biliyormuşcasına !!!

Senin ablanı bize anlattığın davranışları nispetinde tanıyoruz.
Ne zorum var kafamdan uydurayım. Dışarıdan topluyoruz, eve alamıyoruz, kapılarda geziyori saçma saçma gülüyor demişsin. Aç da oku tekrar.
Yorum yapmadan evvel bilmemiz gereken başka önemli detaylar varsa eniştenle ilgili, konuyu açarken belirtseydin onları.
Hiçbirimiz müneccim değiliz..

Yazdıklarından çıkarttığım sonuç en fazla 19-20 yaşlarındasın..
Kendinden kaç yaş büyük ablan hakkında bu baskıcı ve haddini aşan yorumların hoş değil. Bence kendi hayatına odaklan biraz. Ablan senden yardım istiyor mu, hiç sordun mu kendisine??
2 çocukla yalnız kalmış ve tasvir ettiğin baskıcı ortamda nefes almaya çalışan ablanı anlamak için sen daha küçük ve tecrübesizsin diye düşünüyorum ve sana bile hesap vermek zorunda bırakıldığı için ablana üzülüyorum.
İçki içen, ot çeken bir adamla da evlenebilir bir insan. Bedelini de öder, ki ödüyor gördüğün gibi. Bu durumda onayını alması gereken kişi en fazla ana-babasıdır, kızkardeşi değil. Siz evlenirken ondan onay alacak mısınız acaba..

Yorum istedin, yorum yapıyoruz.
Lütfen saygı çerçevesinde kal.
Hadi ablan buna mecbur kalmış.. Ama biz mecbur değiliz senin saldırına katlanmaya..!

Benim derdim yaşadığım çevredeki dedikodular...
Benim büyük ablam boşanmak üzere ... Ve ortalıklarda çok dolanıyor .Aslında mesele hem boşanması aşamasında olması , hemde insan ilişkilerinde iyi olmaması...
Biz öyle baskıcı bir aile değiliz ama ablamın 32 yaşında 2 çocuk annesi olmasına ve evlilikte onca yaşadıklarına rağmen olgunlaşamıyor bir türlü
Hani derler ya insan yedisinde neyse yetmişinde de odur diye .Aynen öyle ablam
Çok temiz kalpli , insanlarla mesefesini ayarlayamıyor , herşeyini anlatıyor , bazı kişiler bilerek yanaşıp konuşuyorlar dedikodulara karıştırmak için , malesef bunu anlamıyor. Saflığından yararlanıyorlar. Bazı kişilerde bundan yararlanıp dedikodular çıkartıyor.
Annem ona sürekli gitme diyor , yinede iniyor aşağı çocukları indiriyorum bahanesiyle , haftanın yedi günü aşağı iniyor. Zapt edemiyoruz.
Diyeceksiniz ki 32 yaşında kadın çocuk mu ? Malesef çocuk gibi davranıyor.
Dedikodular çok can sıkıcı boyutta , üstelik bu dedikodular bir şekilde bazı komşu çocuklarının , annelerinde , etraflarında birşeyler duymasıyla patlak veriyor.
Daha yeni patlak verdi bir olay ... Neler neler duyduk. Birde ablam tepki vereceğine , artık aşağıdan ayağını çekeceğine daha beter oluyor. kendine iş ediniyor bu dedikoduları , elalim kapısına gidiyor konuşmak için , etrafıyla futursuzca yaşananları paylaşıyor. Dost var düşman var. Ayırt edemiyor böyle şeyleri ...
Birde ablam vurdum duymaz oturup konuşsak bile bir kulağından giriyor ötekinden çıkıyor .Ne yapacağızımızı şaşırdık.

Bir daha okusana yazdıklarını..

burda dert anlatmak dert oldu...

herkes konunun kendısıyle değilde işlerıne gelmeyen konu sahıbelerıyle tartışmayla ılgılenır olmuş...

Son düzenleme:
evet burada dert anlatmak hakkaten buyuk bır dert...
nıyeyse ıllakı bır karsı cıkan tartısma acan oluyor.. o da fıkır ve mantık bolluğundan olsa gerek..
herkes aynı görüşte olamaz doğru ama tartısmaya yol acacak yorumlar yerıne hakkını yorumsuzluktan yana kullanmak bu tur durumlarda en ıyı secenek bence..
ama değişeceğini sanmıyorum derdim var topiklerinin adeti olmuş tartışmak... :68:

Back
X