• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedikodulardan usandım ...

Canım ablan hakkında yapabileceik pek bir şeyin yok malesef...
Bahsetiiğin özellikler ablanın bir dönemlik yaşadığı bir durum olsa ayrılık yada aılevı gergınlıkten olan bır bunalım dönemi dersin..
Ama bunlar kişilik özellikleri.. .onu değiştiremezsin.. ablan için endişeleniyorsun bunu anlıyorum ama bu denli onu elelştirmen doğru değil..
Evet akıl yaşta değil baştadır ama bunları düşünebiliyorsan onun bu özelliklerinin değişemeyeciğini ve onu böyle kabul etmeniz gerektiğinide biliyor olman lazım..
Sen ancak ablan sana gelip başını yasladığında, yardımını isteyip akıl danıştığında yardımcı olabilirsin. onu yönlendiremezsin, kısıtlayamazsın..
bu kadar kafanızı da yormayın elaleme... bugün sustursan yarın yine konuşacak birşey bulurlar.. onların işi bu birşey bulmak... biz elaleme göre mi yaşacağız ?
onlara söyleyin bize göre yaşayın diye bakalım yaşayacaklar mı... bu kadar kafanı yorma, oluruna bırak, değiştiremeyeceğimiz şeyleri bazende kabullenmeliyiz böyle durumlarda...

Bazen olumsuz yorumlar da ufuk açar konu sahibine..
Baktığı pencerenin yanlış açıda olduğunu, en azından başka açılardan bakmanın da mümkün olduğunu, bir yere takılıp kalmış olabileceğini veya kendisini mağdur zannederken aslında karşısındakini mağdur etmekte olduğunu anlatır konu sahibine "haklısın canım yaa" şeklinde yaklaşmayan yorumlar..

Bu arada herkesle aynı fikirde olmadığıma öyle memnunum ki..

Haklısın demeye gerek yok canım.. herkes onaylasın dıye acılmıyor bu topıkler.. yanı oyle oldugunu sanmıyorum...
benım kastım sadece tartısma ortamının olusması.. ıllakı farklı bakıs acıları olacak durumu bu aydınlatır zaten.. sadece konusma bıcımı, anlatma seklı.. .
önemli olan onu ayarlamak... sözüm size değil bu arada.. derdim var topiklerinin tümü için söyledim onları...

Senin ablanı bize anlattığın davranışları nispetinde tanıyoruz.
Ne zorum var kafamdan uydurayım. Dışarıdan topluyoruz, eve alamıyoruz, kapılarda geziyori saçma saçma gülüyor demişsin. Aç da oku tekrar.
Yorum yapmadan evvel bilmemiz gereken başka önemli detaylar varsa eniştenle ilgili, konuyu açarken belirtseydin onları.
Hiçbirimiz müneccim değiliz..

Yazdıklarından çıkarttığım sonuç en fazla 19-20 yaşlarındasın..
Kendinden kaç yaş büyük ablan hakkında bu baskıcı ve haddini aşan yorumların hoş değil. Bence kendi hayatına odaklan biraz. Ablan senden yardım istiyor mu, hiç sordun mu kendisine??
2 çocukla yalnız kalmış ve tasvir ettiğin baskıcı ortamda nefes almaya çalışan ablanı anlamak için sen daha küçük ve tecrübesizsin diye düşünüyorum ve sana bile hesap vermek zorunda bırakıldığı için ablana üzülüyorum.
İçki içen, ot çeken bir adamla da evlenebilir bir insan. Bedelini de öder, ki ödüyor gördüğün gibi. Bu durumda onayını alması gereken kişi en fazla ana-babasıdır, kızkardeşi değil. Siz evlenirken ondan onay alacak mısınız acaba..

bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz . işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.ki ben yanlış ifadeler kullandım editledim diyorum.
kimse kimseden onay almıyor, zamanında ben değil aile büyükleri onaylamadı. biliyorlardı çünkü böyle olacağını
ablamı istemeye gelmeden önce araştırmışlardı .ablam 2 seneden fazlada nişanlı kaldı.
kimsenin kimsenin üzerinde baskısı yok , çevreninde baskısı yok.
ablam istediği gibi hayatını sürdürüyor
ben ona evde tek bir laf bile etmiyorum
boşanması konusunda aileden her zaman tam destek gördü.
anlıyorum onu stresli bir hayatı var biraz nefes almak istiyor
biz yüksek katlı apartmanlarda, kimsenin kimseyi tanımadığı , selam bile vermediği bir yerde oturmuyoruz ki...
herkes birbirini tanır ,bilir
ilişkiler laçkalaşmış , çevrede dedikodu had safada insanların medeni halleri , yaşı, ailesi hiç birşey önemli değil.
biraz sorumluluklarını bilsin , insanlara mesefesini koysun istiyoruz .bunu boşandığı için yada elalem dedikodu yapmasın diye değil , insan ilişkilerinde bu kadar iyi niyetli olmanın zararlı olduğunu görsün diye
hayata atılırken insani ilişkilerde bu tutum ve davranışını sürdürmesin diye
sonuçta gencecik kadın , hayat devam ediyor
ayakları yere sağlam bassın , hayatı tanısın ,belki isterse yeniden evlenebilir
o değerli zamanını bunlarla geçireceğine , kendini geliştirsin istiyoruz.
özünde hepsi onun iyiliği için ...

Son düzenleme:
Yorum istedin, yorum yapıyoruz.
Lütfen saygı çerçevesinde kal.
Hadi ablan buna mecbur kalmış.. Ama biz mecbur değiliz senin saldırına katlanmaya..!

Ne demişim size ?
Hakeret mi etmişim , kötü söz mü söylemişim
önce işinize geldiği gibi yorumlar yapıyorsunuz , sonra sert bir yorum yapmamış olmama rağmen saldırdığımı iddaa ediyorsunuz
tuhaf doğrusu...

Son düzenleme:
arkadaşım 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri bizde yaşıyoruz ne yazıkki insanlar böyle işte ne yapalım ama insan çok kırılıyo dostu düşmanı böyle zamanlarda anlıyoruz :59:ama yapacak birşey yok ne yazıkki zamana bırakmak gerekiyo

Ne demişim size ?
Hakeret mi etmişim , kötü söz mü söylemişim
önce işinize geldiği gibi yorumlar yapıyorsunuz , sonra sert bir yorum yapmamış olmama rağmen saldırdığımı iddaa ediyorsunuz
tuhaf doğrusu...

"işime geldiği gibi" ne demek onu anlamıyorum..
Ne sizi ne ablanızı tanımıyorum, konuyu kendimce çarpıtmanın bana ne faydası olsun ?
Ablanız 32 yaşında ve 2 çocuk annesi.
Size yanlış gelen davranışları, ablanızdan ziyade yaşadığınız çevrenin bağnazlığından, laçkalaşmış ilişki biçimlerindne kaynaklanıyor.

Ablanız modern bir çevrede, kültürlü ve medeni insanların bulunduğu bir ortamda yaşasaydı kim didikleyecekti hayatını böyle?
Kim uğraşacaktı onun günde kaç defa dışarı çıktığıyla?
Dul olmak çok zordur bizim toplumda, hele eğitimsizsen, parasızsan, birilerine sığınmışsan ve hele o birileri sana da çocuklarına da bakıyorsa.. İşte o zaman aldığın nefesin hesabını sorma hakkı bulur kendinde..
Toplumumuz da "sinek kadar kocam olsun, gelsin başımda bulunsun" diye bir laf var. Kocan varsa 10 ayıbından 9u örtülür, kimse uğraşmaz seninle. Ama kocan yoksa potansiyel fahişesin, muhakkak elalemin kocasında gözün vardır.
2 çocuğunun peşinde kapının önüne bile insen eleştirilirsin, aranıyor olursun. Asla masum olamazsın, vardır bir ahlaksız arayışın..

Bari siz destek olun ablanıza.
Ablanızı eleştirmeye kalkmayın da bence çevredeki sesi büzüşesicilerin ağzını tıkayın. Bunu yapamazsanız en azından onları umursamamayı başarın, üzmeyin ablanızı.

bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz . işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.ki ben yanlış ifadeler kullandım editledim diyorum.
kimse kimseden onay almıyor, zamanında ben değil aile büyükleri onaylamadı. biliyorlardı çünkü böyle olacağını
ablamı istemeye gelmeden önce araştırmışlardı .ablam 2 seneden fazlada nişanlı kaldı.
kimsenin kimsenin üzerinde baskısı yok , çevreninde baskısı yok.
ablam istediği gibi hayatını sürdürüyor
ben ona evde tek bir laf bile etmiyorum
boşanması konusunda aileden her zaman tam destek gördü.
anlıyorum onu stresli bir hayatı var biraz nefes almak istiyor
biz yüksek katlı apartmanlarda, kimsenin kimseyi tanımadığı , selam bile vermediği bir yerde oturmuyoruz ki...
herkes birbirini tanır ,bilir
ilişkiler laçkalaşmış , çevrede dedikodu had safada insanların medeni halleri , yaşı, ailesi hiç birşey önemli değil.
biraz sorumluluklarını bilsin , insanlara mesefesini koysun istiyoruz .bunu boşandığı için yada elalem dedikodu yapmasın diye değil , insan ilişkilerinde bu kadar iyi niyetli olmanın zararlı olduğunu görsün diye
hayata atılırken insani ilişkilerde bu tutum ve davranışını sürdürmesin diye
sonuçta gencecik kadın , hayat devam ediyor
ayakları yere sağlam bassın , hayatı tanısın ,belki isterse yeniden evlenebilir
o değerli zamanını bunlarla geçireceğine , kendini geliştirsin istiyoruz.
özünde hepsi onun iyiliği için ...

bazı insanların evlenmemesi gerekir evlilik için uygun değildir hiç onu piskoloğa götürdünüz mi? Zeka seviyesi uygun mu?

bazı insanların evlenmemesi gerekir evlilik için uygun değildir hiç onu piskoloğa götürdünüz mi? Zeka seviyesi uygun mu?

hasbillah
Ablam sadece insan ilişkilerinde iyi değil
fazla tecrübesiz
şu aralar çocuğun okuluda bitti bunlara sardı
ama evlilik için doğru tesbit
kendini yetiştirmeden , hayatı tanımadan evlendi
yaşayamadıkları içinde kaldı
bizde biraz sorumluluk sahibi olmasını istiyoruz hepsi bu

Zaten kullandığım bazı ifadeleri düzeltirmek istiyorum . yanlış ifadeler kullandım doğrudur.
Ama biz kimseyi kapılar topluyoruz, peşine düşüyoruz gibi cümleler sarf etmedim. siz işinize geldiği gibi anlamışsınız
Daha nişanlıyken belliydi adamın ne mal olduğu
İçki içen , kendini jiletleyen , ailesinin umursamadığı , kaba saba bir adam
Evlendiği ilk gece ablama zorla sahip olmaya kalkan
Ne çocuklarına , ne karsına zerre ilgi göstermediği gibi zararı dokunan
içki içen , ot çeken adamı onaylasamıydık bide !!!
Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki hayatımızı biliyormuşcasına !!!

Senin ablanı bize anlattığın davranışları nispetinde tanıyoruz.
Ne zorum var kafamdan uydurayım. Dışarıdan topluyoruz, eve alamıyoruz, kapılarda geziyori saçma saçma gülüyor demişsin. Aç da oku tekrar.
Yorum yapmadan evvel bilmemiz gereken başka önemli detaylar varsa eniştenle ilgili, konuyu açarken belirtseydin onları.
Hiçbirimiz müneccim değiliz..

Yazdıklarından çıkarttığım sonuç en fazla 19-20 yaşlarındasın..
Kendinden kaç yaş büyük ablan hakkında bu baskıcı ve haddini aşan yorumların hoş değil. Bence kendi hayatına odaklan biraz. Ablan senden yardım istiyor mu, hiç sordun mu kendisine??
2 çocukla yalnız kalmış ve tasvir ettiğin baskıcı ortamda nefes almaya çalışan ablanı anlamak için sen daha küçük ve tecrübesizsin diye düşünüyorum ve sana bile hesap vermek zorunda bırakıldığı için ablana üzülüyorum.
İçki içen, ot çeken bir adamla da evlenebilir bir insan. Bedelini de öder, ki ödüyor gördüğün gibi. Bu durumda onayını alması gereken kişi en fazla ana-babasıdır, kızkardeşi değil. Siz evlenirken ondan onay alacak mısınız acaba..

Yorum istedin, yorum yapıyoruz.
Lütfen saygı çerçevesinde kal.
Hadi ablan buna mecbur kalmış.. Ama biz mecbur değiliz senin saldırına katlanmaya..!

Sonuna kadar katılıyorum her cümlenize...Kaynanalar,eltiler,kocalardan sonra bir de kibirli,ne evlilik ne boşanma konusunda hiç bir şey yaşamamış kulakdan dolma bilgilerle ablasını aşağılayan sözde kızkardeşler çıkdı ..Vay halimize..:50::50:

Sevgili arkadasim,

bir insan eger dedikodu yapmak isterse onu hicbir sekilde durduramazsin. Yani sunu demek istiyorum: eger ablan disariya cikmasa, evde oturmaya tercih etse, bu seferde o dedikoducular kalkip derki: "Bak görüyormusun insan icine cikmaya yüzü yok, demekki kabahat ondaymiski sucunu biliyor hic cikmiyor disari". Yani anliyacagin fesat insan herzaman fesattir ve herzaman söyleyecek bir laf bulur.
Birakin insanlar konussun. Siz ailecek gücünüzü gösterirseniz, onlari zerre kadar takmadiginizi gösterirseniz, ablanizin her daim arkasinda oldugunuzu gösterirseniz iste ozaman kesilir bir müddet sonra bu dedikodular. Ama asla ne kendinizi, nede ablanizi elalem ne der diye kisatlamayin.
Elalem kim oluyormus yaa. Pehhhh :33:

anlayamadığım kadın sadece geziyor,konuşuyor,gülüyor

hepimiz bunları yapıyoruz,insanın doğasında var

bırakın bu taşfırın erkekçi düşüncelerii

kızkardeş olarak senin ona daha çok destek olman lazım

dedikodu hiç bitmez zaten takma sen onları

ablamı aşaladığımı ve kısıtladığımı düşünenler
onu benden çok düşünen , koruyup , kollayan kimse olamaz !
dün kendi paylaştı söylenenleri
kendimce kızdım ,çok üzüldüm
biz bunları başkalarından duyacağımıza senden duymalıydık dedim
kendisi oldum olası bizimle hiç birşeyi paylaşmaz , babannemle paylaşır
söylenenlere tek başına başa çıkamaz , göğüs geremez
bizim haberimiz olmalıydı
ki o kendini bilmezlerin haddini en baştan bildirelim
ablam utanacak sıkılacak birşey yapmadı , alnı açık , başı dimdik , gerine gerine aralarına girmeli
ablamla uğraşanlar var
onun için kendiyle ilgili bir şeyi paylaşırken 3 kez düşünmeli
mesafeli olmalı bazı kişilerle , bunu defa kez yazdım.
malesef bunu yapamıyor,çok çabuk sinirleniyor , sinirliyken de herşeyini döküyor ortaya
en azından paylaştığı kişiler bizler olsak daha iyi olacak
ben sadece üzülmesin diye çırpınıyorum
insan canı yanmadan , tecrübe kazanmadan anlamıyor işte
bunu ona öğretecek olan hayatın ta kendisi
biz hayatının her döneminde arkasındaydık , şimdide öyle
onu aslanlar gibi savunuruz

Sonuna kadar katılıyorum her cümlenize...Kaynanalar,eltiler,kocalardan sonra bir de kibirli,ne evlilik ne boşanma konusunda hiç bir şey yaşamamış kulakdan dolma bilgilerle ablasını aşağılayan sözde kızkardeşler çıkdı ..Vay halimize..:50::50:

kendinizi o başlıklardan alamadığınız için ...

siz arkadaş arasında başkası hakkında konuşurken düşünüyor musunuz o kişi nasıl hisseder
konuşursunuz sizin için eldir
diyeceksiniz ki ben yapmam , herkes yapmam der
kim düşünür kendinden başkasını ...
onun bir damla gözyaşına dayanamayan , saçının bir teline zarar gelse kahrolacak olan benim !
demem o ki kardeşliğimi sorgulayamazsınız
ben onu düşünmesem ne hali varsa görsün derdim ,
yeni bir hayata atılıyor artık , 2 de çocuğu var
bu lanet olası insanlar ona zarar verince
içinde bulunduğu hayattan korkmasın , incinmesi sapasağlım dursun istiyorum.
çünkü biliyorum ki o üzülürse bende üzüleceğim

Back
X