Defolsun gitsin diyen baba

Caytiryakisikadin

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
131
56
13
32
Merhaba

Konu benim evlenecek olmam...

Nişanlımın ailesi başka bir şehirde olduğu icin ve ben iki düğün istemediğim için bir yerde nikah töreni olsun istiyordum. Aslında düğün de istemiyordum annem ve nisanlım istedi tamam olsun dedim.
Bir ilde düğün diger ilde de nikah bu sekilde planlandı. Iki il arasinda 14 -15 saat var. Bizim nişanlımla yaşayacağımız ev de annemlere yakın olduğu için nikah nişanlımın ailesi tarafinda olsun düğünden sonra evimize geçeriz dedik. Dugunle nikah arasinda bir hafta var. Ben de bir hafta içinde annemlerin yaninda kalırım dinlenirim işlerimi hallederim dedim.

Babam laf etmeye başladı. Yok eliyle beni nikaha mı götürecekmiş. Yok evlenmiş insanı evine mi alacakmış. Söylenmeye başladı. Anneme nikah burda olsun defolsun gitsin dediğini duydum. Bağırarak söyledi. Zaten bir takım olaylardan dolayı soğumuştum artık hic sevgi kalmadı içimde. Biz de nisanlimla tam tersini yapacagiz burda nikah töreni orada düğün. Ve ben gerçekten defolup gideceğim.

Merhaba

Konu benim evlenecek olmam...

Nişanlımın ailesi başka bir şehirde olduğu icin ve ben iki düğün istemediğim için bir yerde nikah töreni olsun istiyordum. Aslında düğün de istemiyordum annem ve nisanlım istedi tamam olsun dedim.
Bir ilde düğün diger ilde de nikah bu sekilde planlandı. Iki il arasinda 14 -15 saat var. Bizim nişanlımla yaşayacağımız ev de annemlere yakın olduğu için nikah nişanlımın ailesi tarafinda olsun düğünden sonra evimize geçeriz dedik. Dugunle nikah arasinda bir hafta var. Ben de bir hafta içinde annemlerin yaninda kalırım dinlenirim işlerimi hallederim dedim.

Babam laf etmeye başladı. Yok eliyle beni nikaha mı götürecekmiş. Yok evlenmiş insanı evine mi alacakmış. Söylenmeye başladı. Anneme nikah burda olsun defolsun gitsin dediğini duydum. Bağırarak söyledi. Zaten bir takım olaylardan dolayı soğumuştum artık hic sevgi kalmadı içimde. Biz de nisanlimla tam tersini yapacagiz burda nikah töreni orada düğün. Ve ben gerçekten defolup gideceğim.

Nikahı sizin olduğunuz yerde düğünüde erkek tarafının olduğu yerde yapılması daha mantıklıdır.

Babalar kızları evlenirken değişik bir ruh haline giriyorlar. Onlar için mutlu gün değil, canları çok yanıyor. Gözümün içine bakan, beni neredeyse başının üzerinde taşıyacak olan rahmetli babam düğünüme bir hafta kala bir tartışma esnasında benzer sözler söylemişti. O zaman çok üzülüp ağlamıştım ama sonradan anladım derdini.

Büyütecek bir şey yok, nikahı ailenizin bulunduğu ilde yaparsınız olur biter. Bu tip kararlar alırken aile büyüklerinizin de fikrini alırsanız sorun yaşamazsınız. "Baba biz böyle düşündük ama sen ne dersin?" diye sormak zor değil. O da fikrini daha sakin ve gerekçeleriyle dile getirirdi o zaman.

Benim babam eşimle evlenmemi istememişti. Haliyle neler dedi neler. Normalde ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama ne kadar üzücü bir laf da olsa onun içinde neler yaşadığını bilmiyorsunuz.

Bir kız çocuğu iiçin babanın yeri çok ayrıdır. Baba çok kıymetlidir ve insan kıymetlisinden bu sözleri duyunca da kalbi parçalanır. Sizin adınıza çok üzüldüm. Umarım babanız hatasının farkına varır ve sizin gönlünüzu alır.

Babalar kızları evlenirken değişik bir ruh haline giriyorlar. Onlar için mutlu gün değil, canları çok yanıyor. Gözümün içine bakan, beni neredeyse başının üzerinde taşıyacak olan rahmetli babam düğünüme bir hafta kala bir tartışma esnasında benzer sözler söylemişti. O zaman çok üzülüp ağlamıştım ama sonradan anladım derdini.

Büyütecek bir şey yok, nikahı ailenizin bulunduğu ilde yaparsınız olur biter. Bu tip kararlar alırken aile büyüklerinizin de fikrini alırsanız sorun yaşamazsınız. "Baba biz böyle düşündük ama sen ne dersin?" diye sormak zor değil. O da fikrini daha sakin ve gerekçeleriyle dile getirirdi o zaman.

Kızım evlenirken ki halleri geldi aklıma şimdi,ne kadar geriliyorduk bizde.

Babalar kızlarının evlenmesini çok zor kabulleniyorlar.babam benim evlenmemi çok zor kabullendi ilkti zor oldu dedik ikinci rahat olur onda da çok zor kabullendi. Biz de nikahi ailemin olduğu yerde yaptık düğünü eşimin ailesinin olduğu yerde yaptık sonra evimize döndük.o zaman babamın tepkilerini abartı bulan eşim şimdi kızların büyünce evlenecek değince bile aynı babam gibi davranıyor.Evet üzücü bir süreç sizin açınızdan ama sonra sonra anlıyorsunuz.Babalar için kızlarının evlenmesi çok üzücü oluyor.

Biz fikrini almıştık. Kendisi beni hicbir zaman sevmedi zaten

Kızım evlenirken ki halleri geldi aklıma şimdi,ne kadar geriliyorduk bizde.

Düğün dernek işleri başlı başına gerginlik zaten. Hem evlenen kişiler için hem aileler için. O yüzden biraz açık olmak, büyüklerin fikrini alarak ya da gerekçelerimizi anlatarak ilerlemek gerekiyor. Herkes stresliyken muallak ifadeler, fikir almamalar falan ortamın iyice gerilip bir yerde birilerinin patlamasına sebep oluyor.

Biz fikrini almıştık. Kendisi beni hicbir zaman sevmedi zaten

Fikrini almış olsanız neden böyle ağır bir tepki versin ki?
Babalar kızlarını severler, sadece çoğu zaman gösteremezler.
Siz de çok gerginsiniz anlıyorum, hepimiz geçtik o yollardan. Düğün dernek bitince her şey yoluna girecek, biraz sabır.

Düğün dernek işleri başlı başına gerginlik zaten. Hem evlenen kişiler için hem aileler için. O yüzden biraz açık olmak, büyüklerin fikrini alarak ya da gerekçelerimizi anlatarak ilerlemek gerekiyor. Herkes stresliyken muallak ifadeler, fikir almamalar falan ortamın iyice gerilip bir yerde birilerinin patlamasına sebep oluyor.

Gerçekten kurulu bomba gibi oluyor o dönemler.
Büyüklere danışmak her daim faydalarına olur,orta yolu bulmak gerekiyor.

Fikrini almış olsanız neden böyle ağır bir tepki versin ki?
Babalar kızlarını severler, sadece çoğu zaman gösteremezler.
Siz de çok gerginsiniz anlıyorum, hepimiz geçtik o yollardan. Düğün dernek bitince her şey yoluna girecek, biraz sabır.

Kendisi baştan oyle istedi zaten. Hatta nişanda dini nikah kiyalim demis. Kayinbabam kızmış oyle sey mi olur her sey usulune gore olur demis

Kendisi baştan oyle istedi zaten. Hatta nişanda dini nikah kiyalim demis. Kayinbabam kızmış oyle sey mi olur her sey usulune gore olur demis

Hassasiyetleri var demek ki. Bu hassasiyetleri kaşımak yerine ona da uygun olanı yapsanız ne olur ki?
Baştan söylemiş ne istediğini, siz de ona göre yapabiliyormuşsunuz ki değiştirebilmişsiniz planları. Adamın patlamasına gerek kalmadan da değiştirebilirmişsiniz.
Evet düğün bizim düğünümüz ama her şey bizim istediğimiz gibi olamıyor malesef. Orta yol bulmak lazım. Siz de o orta yolu baştan bulabilirmişsiniz aslında.

Iste ben de tam da buna üzülüyorum

Bir büyüğün olarak babanın verdiği tepkinin sebebini söyleyim sana.
Nikahın orda düğünün sizin tarafta olmasını istediğin için..
Bekar gidip evli olarak dönme olayı sadece.
Biz kızımızı evlendirme zamanı nikahı burada oldu,düğünü de şu anda yaşadığı yerde yapıldı.
Aynı teklifle gelseydi bize inan ben kıyamet kopartırdım.
Tek çocuk birde,evden çıkarken gelinliğinle çıkmasını görmek bizim için çok öenmliydi..
İster eski kafalı diye düşün istersen normali bumu diye düşün çocuğum.

Back
X