Defolsun gitsin diyen baba

Yorumları okuyunca bayağı güldüm.

Kendi babam bir yana (çok tuhaf olmuştu) eşime, düşünsene bir gün elin oğlu gelicek kızlarımızı alıp gidecek, dediğim zaman suratının kıpkırmızı kesilmesi geliyor gözümün önüne.

Ş
öyle bayağı bir durdu, dikkati tv de sanki, "Lan ben bu kadar kızlarım için çalışıp didiniyorum, şimdi bu damat bozuntuları gelip benim mirasımın üzerine mi konacak? Ben damat rahat etsin diye mi kafa patlatıp çalışıyorum? Evlilik sözleşmesi imzalatıcam, yiyemezler kızlarımın parasından. Kızlarım yiyecek. Olursa torunlarım. Damada para yedirmem. Çok istiyorsa çalışsın kazansın yesin. Ben burada yazları tatile çıkamayayım işin başında durucam diye. Damatta gelicek, Miami'ye gidicek," demesi var ki :D Ara ara aklına geliyor, sinir oluyor :D

bence 2 düğün yapın.

ilki sizin ailenizin yakınında olsun nikah da olsun.

2.si eşinizin ailesinin yanında olur onu çok abartmazsınız bi düğün salonu bi pasta çözer aynı gelinlikle. çoğu arkadaşım öyle yaptı.

hem iki ailenin de gönlü olmuş olur. zaten bu düğün işi aile gönlü eyleme işi ben sanmıyorum ki gelin damat çok keyif alıyor o günden.

Hassasiyetleri var demek ki. Bu hassasiyetleri kaşımak yerine ona da uygun olanı yapsanız ne olur ki?
Baştan söylemiş ne istediğini, siz de ona göre yapabiliyormuşsunuz ki değiştirebilmişsiniz planları. Adamın patlamasına gerek kalmadan da değiştirebilirmişsiniz.
Evet düğün bizim düğünümüz ama her şey bizim istediğimiz gibi olamıyor malesef. Orta yol bulmak lazım. Siz de o orta yolu baştan bulabilirmişsiniz aslında.

Iki dugun istiyor ben iki dugun istemiyorum. Yorulmak da istemiyorum. Hicbir seye yardim etmiyor ilgilenmiyor. Sacma sapan fikirleri var. Nisanlima elin adami diyor.

Babanin sozlerini esine soyleme sakin.Ileri de karsina cikmasin babalar kizlari evlenirken sacmalayabilir.

Iki dugun istiyor ben iki dugun istemiyorum. Yorulmak da istemiyorum. Hicbir seye yardim etmiyor ilgilenmiyor. Sacma sapan fikirleri var. Nisanlima elin adami diyor.
Hiçbir şeye yardım etmiyor derken maddi anlamda mı?

Tam klasik baba davranışları işte. O kadar normal ki bu yaşadıkların, hepimiz yaşadık aynı şeyleri. Benim babamın eşime oğlum demesi 2 senesini aldı. Ki eşim etrafında babacım babacım diye pervane olan bir dediğini iki etmeyen bir adamdı. Kızlar babalar için -gösteremese de- çok kıymetlidir ve başka bir adama emanet etmek dünyanın en zor şeyi onlar için. Bütün bu ergen tavırları ondan.

Ben hiç düğün istemedim, düğünlerden nefret ederiz ben de eşim de. Ama annemle babam son çocuğumuzsun, bir sürü eş dost davet edeceğiz şehir dışından, düğün yaparsanız mutlu oluruz dediler biz de yaptık mecburen onları kırmayalım diye. Bana kalsa -ki çok uygun bir miktar para harcadık- nikahtan balayına uçar düğüne harcanan parayla bir hafta daha uzatırdım balayını. Ama anne baba işte, kırmaya değmez ufak şeyler için.

Merhaba

Konu benim evlenecek olmam...

Nişanlımın ailesi başka bir şehirde olduğu icin ve ben iki düğün istemediğim için bir yerde nikah töreni olsun istiyordum. Aslında düğün de istemiyordum annem ve nisanlım istedi tamam olsun dedim.
Bir ilde düğün diger ilde de nikah bu sekilde planlandı. Iki il arasinda 14 -15 saat var. Bizim nişanlımla yaşayacağımız ev de annemlere yakın olduğu için nikah nişanlımın ailesi tarafinda olsun düğünden sonra evimize geçeriz dedik. Dugunle nikah arasinda bir hafta var. Ben de bir hafta içinde annemlerin yaninda kalırım dinlenirim işlerimi hallederim dedim.

Babam laf etmeye başladı. Yok eliyle beni nikaha mı götürecekmiş. Yok evlenmiş insanı evine mi alacakmış. Söylenmeye başladı. Anneme nikah burda olsun defolsun gitsin dediğini duydum. Bağırarak söyledi. Zaten bir takım olaylardan dolayı soğumuştum artık hic sevgi kalmadı içimde. Biz de nisanlimla tam tersini yapacagiz burda nikah töreni orada düğün. Ve ben gerçekten defolup gideceğim.
Neden bazı insanlar sözde baba. Neden kızım nasıl rahat edecekse öyle olsun demiyorlar? Allah herkese babanın da annenin de hayırlısını versin ne deyim. Benğm babam da hayatımın her anında problem çıkarıp beni ağlattığı için anlıyorum sizi.

Manevi anlamda. Zaten maddi bir sey beklemiyorum oglan mı evlendiriyorum diyor surekli. Manevi olarak yardımda olmuyor
Şimdi bu adamın zoru ne anlamadım. Nikah nişanlının orada kıyılacak, ben evli kadını alıp bir de evime mi getireceğim diyor?

İki düğün istiyorsa kendisi de elini cebine atmak zorunda. İki düğün masrafı da erkek tarafına yaptırılması doğru olmaz.

Fakat seni sevmediğini düşünme.

Şimdi bu adamın zoru ne anlamadım. Nikah nişanlının orada kıyılacak, ben evli kadını alıp bir de evime mi getireceğim diyor?

İki düğün istiyorsa kendisi de elini cebine atmak zorunda. İki düğün masrafı da erkek tarafına yaptırılması doğru olmaz.

Fakat seni sevmediğini düşünme.

Hiç masraf yapmayalım istiyor. Hepsini nişanlım yapsın istiyor. Dugun istemedigimi bile bile iki düğün istiyor. Kendisi anneme bir düğün bile yapmamış annem düğün istediği halde nikahla evlenmişler. Simdi elin adami dediği nisanlıma iki düğün birden yaptırmak istiyor

Merhaba

Nişanlımın ailesi başka bir şehirde olduğu icin ve ben iki düğün istemediğim için bir yerde nikah töreni olsun istiyordum. Aslında düğün de istemiyordum annem ve nisanlım istedi tamam olsun dedim.
Bir ilde düğün diger ilde de nikah bu sekilde planlandı. Iki il arasinda 14 -15 saat var. Bizim nişanlımla yaşayacağımız ev de annemlere yakın olduğu için nikah nişanlımın ailesi tarafinda olsun düğünden sonra evimize geçeriz dedik. Dugunle nikah arasinda bir hafta var. Ben de bir hafta içinde annemlerin yaninda kalırım dinlenirim işlerimi hallederim dedim.

Babam laf etmeye başladı. Yok eliyle beni nikaha mı götürecekmiş. Yok evlenmiş insanı evine mi alacakmış. Söylenmeye başladı. Anneme nikah burda olsun defolsun gitsin dediğini duydum. Bağırarak söyledi. Zaten bir takım olaylardan dolayı soğumuştum artık hic sevgi kalmadı içimde. Biz de nisanlimla tam tersini yapacagiz burda nikah töreni orada düğün. Ve ben gerçekten defolup gideceğim.
Yani ne kadar saçma ha bir hafta önce h sonra nikahlanmışsınız
Babanız triplenecek yer aramış

Merhaba

Ya bir baba nasıl böyle konuşur gerçek babanız olduğundan emin misiniz diye sorasın geldi. Özellikle evlenmiş insanı evime almam lafı çok çok çirkin. Elden ayaktan düştüğünde kapınızı çalar ama.

Babam beni istemeye geleceklerini duydugunda kiyameti kopardi. Önce sakinlesip gelsinler dedi, iki gün kala iptal etti.
Sevgilime, ailesine, kendi cevreme o kadar mahcup oldum ki.. Ve neler neler söyledi.
Hirsi hic gecmedi. Sevgilim careyi kapiya dayanmakta buldu. Ondan sonra daha büyük kavgalar koptu.
Su kadarini söyleyebilirim, agiza alinmayacak hakaretler isittim. Detayli anlatmak istemiyorum, iki sene olacak ama düsündükce hala kalbim aciyor. Bu kadar tepkinin sebebi de sevgilimin memleketi, ve ayni zamanda uzak bir sehire tasinacak olmam.
Velhasil, bir bucuk yillik evliyim, aileme 500 km uzaklikta oturuyorum. Esimle cok sükür cok iyiyiz. Babam beni her aradiginda ne zaman geleceksin ben biletini alayim diye soruyor.
Demem o ki, bu zamanlar gececek. Kaybetme korkusu, stresi yüzünden böyle yapiyor.
Üzmeyin kendinizi.

Babam beni istemeye geleceklerini duydugunda kiyameti kopardi. Önce sakinlesip gelsinler dedi, iki gün kala iptal etti.
Sevgilime, ailesine, kendi cevreme o kadar mahcup oldum ki.. Ve neler neler söyledi.
Hirsi hic gecmedi. Sevgilim careyi kapiya dayanmakta buldu. Ondan sonra daha büyük kavgalar koptu.
Su kadarini söyleyebilirim, agiza alinmayacak hakaretler isittim. Detayli anlatmak istemiyorum, iki sene olacak ama düsündükce hala kalbim aciyor. Bu kadar tepkinin sebebi de sevgilimin memleketi, ve ayni zamanda uzak bir sehire tasinacak olmam.
Velhasil, bir bucuk yillik evliyim, aileme 500 km uzaklikta oturuyorum. Esimle cok sükür cok iyiyiz. Babam beni her aradiginda ne zaman geleceksin ben biletini alayim diye soruyor.
Demem o ki, bu zamanlar gececek. Kaybetme korkusu, stresi yüzünden böyle yapiyor.
Üzmeyin kendinizi.

Güzel günlerimizi berbat edip sonra iyi insana bürünmeleri...

Ben olsam bir daha evine gitmezdim bu söz üzerine çalışan bir insansanız,ekonomik durumunuz var şu dakika çıkın gidin bence 1 hafta otelde,pansiyonda kalın daha iyi özür dileyene kadar

Benim babam da eşime nişanlılık döneminde değil de tanışma zamanlarında elin adamına bir de yemek mi hazırlıyorsunuz demişti. Şok olmuştum. Ailesi bizimkilerle tanışmaya gelince. Biz nişanlıyken dışarı çıkınca bile tepki gösteriyordu. Şu an eşimi çok sever ama Allah razı olsun der. Geçici bir dönem. Bende 2 düğün yaptım 1 hafta arayla. İlki ailemin oturduğu yerde 2.si eşimin kendi memleketinde. Bana kalsa bende sadece İstanbul’da nikah yapardım ama nikahımızı önceden tayin için yaptık mecburen 2 düğün yapmak zorunda kaldık. Pişman mıyım değilim.

Kızını kıskanıyor baban. Gidecek diye üzülüyor. Neye saracağını şaşırmış.

Gidiyorsun diye sana da öfkeli.

Babandır bence idare et. Evet söylediği çok çirkin çokkırıcı. Ama bu süreci bi atlat bakalim. Davranışları nasil olacak.

Ona göre kendine bir yol çizersin.

Gerekirse sık sık gider gönlünü alırsın.

Gerekirse az arar kendi psikolojini korursun.

Ama hiç-bir koşulda bağlantıyı koparma. O senin baban. En iyi dosttan bile binkat iyidir onun gölgesi. Bunu unutna.

Back
X