Deforme bir yüz hayatımı kararttı

Bence abartiyorsun.kafana taktiğin için sana oyle geliyor muhtemelen. Çokda bı sıkıntı göremedim ne güzel kızsın sadece zayıflıktan biraz çene uzun gibi duruyor bence biraz kilo alarak bunu toparlayabilirsin
 
Sen nerde oturuyorsun canim bana ozelden bir resim atarmisn sana bir doktor ismi verecegim 19 yasinda gevridigim trafik kazasinda yuzume camlarin nasil battigini polislerin kucaginda tasindigimi yuuzmun nasil mahvoldugunu ama o kadinin beni nasil duzelttigini sana bir bir anlatacagim. Ufak dokunuslarla alistira alistira cok guzel yapti hatta gorenler der yani eskiden nasildin simdi nasil. Ama ben cirkinkende senin kadar aglaniyodum uzulmuyodum benimde geri cevrildiklerim oldu laf soyleyen oldu ama tıp estetik cok ilerledi. Ben herzman esttikten yanayim.kazadaki halimi anlatsam tahmin dahi edemessin.emin ol bak benim kadar kotu degil ayrica cenene dolgu yaptrp yuvarlaklastirabilirsin. Yuz egzersizleriyle yuzune kilo aldirabailirsin.ooo benim tum gunlerim yutubda geciyorm kaldiki o kadar guzellestim suan her erkekgin donup iki kere bakabilachi kadar guzelim.o saclarimi uzattim belime kadar sariya boyattim.harika bir fizigim var.elim yuzum cok duzgun oldu
Mutlu bir evlililigim vardi. Ve sonra bil bakalim ne oldu. Kanser oldugumu ogrendim.burda cogu arkaaslar biliyo benle oturup agladilar dualar ettiler.teselli verdiler. Demem o ki bir zamanlar guzellesmek icin dua eden ben simdi yasamak icin dua ediyoeum. Saclarim ilaclardan elime geliyo. Yemisim guzelligi. Sagligina sukret
bahsettiğniz doktor kim acaba bilgi verirseniz sevinirim
 
Artık içimde tutamıyorum. Baş edemiyorum. Birileriyle mutsuzluğumu paylaşmak istiyorum çünkü bu beni öldürüyor. Her geçen gün yaşamdan biraz daha kopuyorum.
Ben anormal bir yüze sahibim. Herkesin bazı kusurları var, güzellik görecelidir. Ama benimki farklı bir durum. Eminim daha önce benimkine benzer bir yüz görmediniz, çünkü yok. Çevremdeki insanlara bakıyorum ve hepsi normaller. Ben neden normal değilim diye düşünerek ağlıyorum her gün. Artık katlanamıyorum bu duruma, yok olmak istiyorum. Şu an yüksek lisans öğrenimi görüyorum ve derslerime odaklanamıyorum çünkü online eğitim ve kamera karşısında kendimi gördüğüm her an kalbime bıçak saplandığını hissediyorum. Ayrıca iş bulamadım, bulsam da çalışacak özgüvenim yok. Kendimden nefret ediyorum, aynaya bakamıyorum.

İşin en kötü kısmı ise, insanlar estetik ameliyatlar ile daha güzel olup kusurlarını bir derece azaltabilirken benim böyle bir imkanım yok. Çünkü benim yüzümü düzeltebilecek bir ameliyat yok. İşte o derece çirkinim ben. Daha önce 2 ameliyat oldum, çok zor süreçlerden geçtim hem maddi hem manevi. Sonuç ne oldu? Bir şey düzeldiyse başka bir şey daha da kötü oldu. Acı çektiğimle kaldım. Yüzüm o kadar yamuk ki... Ayrıca aşırı uzun ve dar bir yüzüm var. Çenem resmen aşağıya doğru sarkıyor ve aşırı uzun. Çene kemiklerim yanlardan o kadar dar ki, yüzüm doritos gibi ters üçgen görünüyor. Hayatımda hiçbir zaman kendimi özgüvenli ve mutlu hissedemedim. Şu an hayata dair hiçbir umudum kalmadı. Doktorlar o kadar umursamaz ki, beni bir paçavraya çevirip yarı yolda bıraktılar. Ailemi çok yıprattım. Aslında bir şey yapmadım, odamda ağladığım için annem sinir krizleri geçiriyor, ailemizi mahvettiğimi söylüyor. Ama ağlamayı durduramıyorum.

Kimse tarafından sevilmedim ve hayatım boyunca yalnız yaşayacağım. Ailem bir gün öldüğünde yapayalnız kalacağım. Yüzüm o kadar çirkin ki, bazen araba çarpsa da yok olsam diyorum. Hayatım boyunca türlü hakaretlere uğradım, insanlar bana tipimle sınandığımı söyledi. Akraba evliliği gibi olduğumu, iğrenç olduğumu, asla sevilmeyeceğimi söylediler. Bunlar sadece yüzüm yüzünden söylendi. Her şeyi denedim, saçımı güzel yaptım, vücuduma iyi baktım, temiz ve şık oldum. Ama hayır, ne yaparsanız yapın yüzünüz anormal ise bir paçavradan değerli görünmezsiniz.

Biliyorum bunu kimse okumayacak belki de kimse cevap vermeyecek. Belki de bu da dert mi diyeceksiniz. Aynı insanlar yüzlerinde en ufak bir sivilce çıktığında bile yüzünü gizlemek ister, aynı insanlar kilo vermek için diyet yapar, aynı insanlar dışarı çıkarken ayna karşısında saatlerce süslenir. Kendinizi kandırmayın, herkes güzel olmak ister. Özellikle bir kadınsanız, dünya değerinizi güzelliğinizle orantılı olarak görüyor. Bazen bana benzeyen, benim gibi görünen insanlar arıyorum. Bana biraz bile benzeyen birileri varsa (ki onlar benden iyi durumdalar) görünüşünden dolayı nefret alıyor. Sonra anlıyorum bu dünyada bana huzur yok.

Hiçbir şey yapmak istemiyorum artık. Ne zaman gülecek olsam, yüzümün iğrenç olduğu aklıma geliyor ve hiçbir şeyi hak etmediğimi düşünüyorum. Yıllarca terapi aldım hiçbir faydası olmadı. Şu an bana yardım edebilecek tek şey aşırı yetenekli ve iyi kalpli bir doktorun yüzümü düzeltebileceğini söylemesi olur. Ama hiç sanmıyorum. Özellikle paranız yoksa zaten imkansız. Ama şu an milyon dolarlarım olsa yine düzelmez yüzüm. O kadar kötü durumda.

Ne istediğimi bilmiyorum. İçimi dökmek ve anlaşılmak istedim. Hiçbir zaman yaşıtlarımın yaptığı aktivitelerden keyif alamadım. Gençliğim öylece yok oldu gitti. Fotoğraflardan hep kaçtım. İlişki muhabbetlerinden hep kaçtım. Ameliyatlara saçtığım para yüzünden gezip eğlenemedim. Umarım birileri beni anlayabilir. Bu dünyadan yok olup gitmeden önce hiç olmazsa birinin bana güzel şeyler söylemesini isterim.

EDIT: Hayır doğuştan böyle değilim, küçükken yüzüm üstüne düştüğüm için yüzümdeki kemikler yanlış kaynadı. Ayrıca psikolojik tedavi görüyorum. Bu tarz çok yorum ve mesaj aldığım için artık belirtmek istedim. Ben sizin sandığınız gibi ay çirkinim ühü diye üzülen biri değilim. Ciddi bir anomaliye sahibim ve fotoğraf paylaşamam bunu kanıtlamak için ama benzer durumda olan vaka görüntülerini paylaşabilirim. Burada yalnızca kendi acımı biraz olsun hafifletmek istedim ama sürekli abartıyorsun, ne dertler var, doktora git tarzı yorumlar yüzünden bu düzenlemeyi yapma ihtiyacı duydum. İçimi dökmek için yaptığım bu paylaşım beni daha çok yaralamaya başladı.

EDIT 2: Fotoğraf örneği isteyenler için internette yabancı kaynaklarda bazı örnekler buldum ama birebir aynı değil tabi ki bunu bulmam imkansız. Kişilerin yüzünü karaladım çünkü etik bulmuyorum tamamen paylaşmayı. Yüz yapılarına bakabilirsiniz. Ancak bu kişilerin fotoğrafları ameliyat öncesi hali. Benim ise ameliyat sonrası halim malesef bu şekilde. Eki Görüntüle 2745783 Eki Görüntüle 2745784 Eki Görüntüle 2745786
Yüzümün yan tarafında küçük çaplı bir deformasyonum var ve karşıdan bakıldığında görülmüyor bile. Ama benim gençliğim bundan utanç duymakla geçti. Herkes o kadar da kötü görünmüyor, söylemesen dikkatimi çekmezdi derdi, ama ben inanmazdım. Sonra kabullendim, ben buyum dedim, hayata bir kere geldim, yaşayabildiğim kadar iyi yaşayıp gideyim. Barıştım kendimle, savaşı bitirdim, çok yorucuydu.
Sizinki dikkat çeken birşey belli ki, ama kendinize dünyayı dar etseniz ne olacak? Birşey değişecek mi? Hayır. Bu geçen yılları boşu boşuna yaşamış olacaksınız. Bence görünümünüzle barışamasanız da insanları dinlemeyi bırakın artık. İnsanlar kötü, kendi oğlunu boğarak öldüren, kızının boğazını kesen var! Bu insanlar size neler yapmazlar ki? Çünkü hepsi aşırı mutsuz ve hırsını çıkaracak birni arıyor. Kalbinde sevgi olmayanlardan uzak durun. Dünya güzeli olsanız da fiziki acılar içinde yaşasanız ne yapacaktınız? Herkes kendinde olmayanın peşinde, elinizde olanları düşünün bir de.
 
Kucukken derken kac yasindaydiniz düştüğünüzde ve nasil bir düşme oldu bu kadar.
 
Konu başlığını okuyunca yandı vs sandım ama neyse ki öyle değilmiş iyi bir doktora giderseniz çene dolgusu vs görünüşünü istediğiniz gibi elde edersiniz
 
Sevgili konu sahibi. Sadece estetik için mi gittin Dr kara.
Senin konunun muhatabı ortognatik cerrahi.
Ben ortodonti uzmanıyım.
Çok siddetli vakalarda inanılmaz değişimler yapılabiliyor. Ülkemizde bu konuda basarılı drlar da var. Malum foto paylasım sitesinden ortognatik cerrahi olarak aratır bak neler bulursun. Mandibularsurgery mandibular setback vs gibi kelimelerle arat benzer vakalar cıkacak. Alt cene darsa o da genişleyebilir. Mutlaka cözümü vardır.
İstanbulda ortognatik konusunda iyi olarak korkmaz sayınsu yu duymuştum.
Arastır bak vakalarına. Murat çaglaroğlu var yine. Bu kişiye de git danış.
Baska iyi drlar da vardır. Ankarada ise haluk işeri de bu konuda tanınır. Üniversitede olursan belki ücret daha makul olur.
Çözüme odaklan bence.
Bu arada benim için erkek olsun kadın olsun kişiyi güzelleştiren de çirkinleştiren de tarzıdır. Kibar ve kendini geliştirmiş bir insan konuşunca zaten karsısında kişide iyi intiba bırakır.
Merhaba, benimde alt çene geriliği ve üst çene önde olması sebebiyle görüştüğüm plastik cerrahi ameliyat olman gerekiyor dedi. Hacettepe de İbrahim vargel hocaydı. Kendisini hiç tanımıyorum yorumda görmedim pek. Ankara da bir üniversite hastanesinde olmak istiyorum bana da doktor önerebilir misiniz?
 
Merhaba, benimde alt çene geriliği ve üst çene önde olması sebebiyle görüştüğüm plastik cerrahi ameliyat olman gerekiyor dedi. Hacettepe de İbrahim vargel hocaydı. Kendisini hiç tanımıyorum yorumda görmedim pek. Ankara da bir üniversite hastanesinde olmak istiyorum bana da doktor önerebilir misiniz?
İnstagramda dr hayati akbaş var inceleyin lütfen cok iyi bir cerrah
 
Konu sahibi siz de instagram hayati akbas adlı dr u takip edip bilgi alabilirsiniz. Samsunda kendisi. Ama hastalaru otelde misafir ediyor. Harika isler basarmis. Inceleyun belki isinize yarar
 
Merhaba.yüzü yanıp da yüz nakli olan insanlar da var.siz yazdıgınızda o tarz bir sey sandım.ama çok şükür oyle degilmis.Attıgıniz görsellere de baktım.
Cenenizin biraz uzun olmasında sorun yok bence gayet güzelsinizdir.sizi bence bu durum degil de bu durum sebebiyle size söylenen şeyler etkilemis.Ama onemli olan onları umursamamak.olumlu düsünün hayatıniza olumlu seyler cekin."ben cirkinim beni kimse sevmez" diye enerjo yayarsanız icten ice bu enerjinin geri dönusu de negatif olur.eli kolu olmayan be ya yüzü yanan insanlar da hayatlarinın asklarını bulabiliyor.bulamasanız da hayattaki tek amacımız bu degil ki sonucta.ailenizin kiymetini bilin bu durum için onları da uzmeyin.siz üzüldugunuzde onlar da uzülür çünkü 🌸
 
Merhaba, Dr. Altan Varol ve Dr. Selçuk Basa var takip ettiğim bu durumu düzeltebilirler diye düşünüyorum bir araştırın. Gidin bir muayene olun tedavi planı ve ücreti öğrenin, en azından durumunuzun içinden çıkılmaz bir şey olduğunu düşünmekten vazgeçersiniz. Sonra maddi kısmı için çabalarsınız insanın isteyip de yapamayacağı bir şey yok, bir işe girin zaten maske takıyoruz artık 7/24 ki bana göre takmasak da tabi ki gayet de çalışabilirsiniz, sizin endişeleriniz açısından bunu söyledim. Bir kaç ay sonra kredi çeker ameliyatınızı olursunuz. Hiçbir şey sizin mutluluğunuzdan önemli değil borç bir şekilde ödeniyor.
 
Life sucks diye bi tabir var ingilizcede. Hakikaten öyle.

Siz varsınız... sizin yerinizde olmak isteyen ve sizinkinden çok daha ağır krizlerle boğuşan insanlar var...sonra sizin yerinde olmak istediğiniz, keşke ben de onun yerinde olsaydım de tek derdim bu olsaydı dediğiniz insanlar var.

Diğerlerine eziyet edercesine gerçekten hiçbi derdi olmayan ya da diğerlerinin sadistçe şükretmesine sebep burnu her anlamda b.ktan kurtulmayan insanlar var. Ve hicbirimizin ne mutluluğunun ne de mutsuzluğunun bi ötekine faydası yok. Hayat böyle bi şey.

O nedenle toz pembe teselli cümleleri yazmak, sizi dış görünüş önemli değil diye yalandan avutmak istemiyorum. Yazsam da inanacak kadar hayalperest degilsiniz zaten.

Ama bence zeki bi kadınsınız. O yüzden ilk yazdığım cümleye dönüyorum. Hayat hakikaten (herkes için farklı seviyelerde de olsa ) b.ktan. Ama elimizde de bundan başka bi şey yok işte.

Ne olursak olalım, kim olursak olalım; bizim olan, gerçek olan tek bi şey var o da hayatımız. Çoğunlukla gül bahçesi değil ama günün sonunda sahip olduğumuz tek şey bu işte. Hayır bi de üstüne zaman sınırı var, düşünün yani.

O yüzden kimse ama hiç kimse bu sınırlı varlığınıza paçavra muamelesi yapamaz, kimse kendi b.ktan hayatından kaçmak için sizin b.ktan hayatınızı gündeme getiremez, kimse bu sınırlı zamanı mutlu geçirmeye hakkınız yokmuş gibi de yapamaz. Yapana da s.ktiri çekeceksiniz. Bu kişi kendiniz bile olsanız.

Mutlu olmaya hakkınız var, dünyadaki en çirkin çene-diş-ağız yapısına sahip olsanız da doyasıya gülmeye hakkınız var, çalışmaya hakkınız var, insan içine karışmaya hakkınız var, görülmeye, duyulmaya, bilinmeye hakkınız var. Fiziksel görüntünüzü de ruh sağlığınızı da daha iyi bi duruma getirmek için son gününüze kadar savaşmaya hakkınız var. Gencliginizi yasayamadınız mı, bosverin. 80'inde ülkemize turist olarak gelen japon teyzeler gibi yaşlılığınızı yaşarsınız siz de. Hayattan umudunuzu kesmediğiniz, içinize kapanmadığınız sürece elinizdekinin en iyisini yapmaya hakkınız var. Ve eğer bu hakkı boşa harcamazsanız potansiyeller sandığınız kadar iç karartıcı degil.
Harika cevap. O kadar doğru ki.
 
çene ucu törpüleme ve çene köşelerine dolgu yaptırmak gibi basit işlemler yaptırabilirsin ama bence estetikten önce özgüven problemin var. insanlar çene ucu dolgusu yaptırıyorlar sivri ve uzun çeneleri olsun diye. bir sürü kadın oyuncuda çene ucu dolgusu var yüzü uzun göstermek için. toplumun dayattı güzellik standartlarında olmamak çirkin olmak değil. yüzü asimetrik burnu kemerli çok güzel çok seksi kadınlar var. ayrıca kimse yüzümüze bizim kendimize baktığımız kadar dikkatli bakmıyor emin ol.
 
Kendine nasıl bir bakışın var ise öylesindir.
her şey bundan ibaret aslında. insanı çekici gösteren şey özgüveni. bazı kadınlar var yüzüne parça parça baktığında eh işte dersin ama kadındaki o hava o özgüven dünya güzeli gibi görünüyor herkese. kendini sevmeyeni kimse sevmiyor bu kesin bilgi.
 


Ozguven, zeka ve entelektuel birikim biraraya gelince ortaya muthis cekici bir kadin cikabiliyor, ne kadar ciddi bir deformasyon olursa olsun...

Bunu izlemiştim . Kadının diksiyonu, üslubu o kadar güzel ve bilgi birikimi geniş ki gercekten kendini dinlettiriyor. Zaten kendisi avukatmiş. Maşallah diyorum
 
Siz kendinize değer vermezseniz hiç kimse vermez ve insanların ne dediğini umursadiginiz takdirde asla mutlu olmayacaksiniz. İnsanlar dunyalar guzeli olan bir kadina da kulp buluyor olmayana da insanlar sadece konusuyor arkadasim. Sirf konusmak icin konusuyor sirf kendi egosunu tatmin etmek icin konusuyor. Bende bir zamanlar bu sacma sapan guzellik algilarina takilirdim bir dur dedim kemdime kim icin ne icin lutfen icinize yonelin maneviyata yonelin . Yüce Rabbim in yarattığı esi benzeri olmayan tek insansiniz kimseyle kiyaslamayin kendinizi. Kendinizi sevin .
 
Merhaba, Dr. Altan Varol ve Dr. Selçuk Basa var takip ettiğim bu durumu düzeltebilirler diye düşünüyorum bir araştırın. Gidin bir muayene olun tedavi planı ve ücreti öğrenin, en azından durumunuzun içinden çıkılmaz bir şey olduğunu düşünmekten vazgeçersiniz. Sonra maddi kısmı için çabalarsınız insanın isteyip de yapamayacağı bir şey yok, bir işe girin zaten maske takıyoruz artık 7/24 ki bana göre takmasak da tabi ki gayet de çalışabilirsiniz, sizin endişeleriniz açısından bunu söyledim. Bir kaç ay sonra kredi çeker ameliyatınızı olursunuz. Hiçbir şey sizin mutluluğunuzdan önemli değil borç bir şekilde ödeniyor.
Azerbaycan'dan yazıyorum. SELÇUK BASA bana bir yılda 3 kere başarısız çene ameliyatı uyguladı. Üç ameliyat sonraki halim fotoğraftaki gibi. Üç tane de implant yaptı ve onlar da başarısız oldu. Üstlerine protez dahi yapılamıyor. Hayatımda ilk defa ölmek istiyorum. Şu an maskesiz dışarı çıkamıyorum, öğretmenlik mesleğimi yerine getiremiyorum, yemek yiyemiyorum, konuşmak, gülmek bile istemiyorum. Kendisine 46 bin TL ödeme yaptım ama karşılığında fatura yerine boş kağıda kaşe basıp verdi. Hakkımı hukuki yollarla arayacağım. Umarım adalet yerini bulur.Sizede tavsiyem paylaşımlarına inanıp kimseye övmeyin
 

Eklentiler

  • b8ac466f-1bbb-4611-9561-dc21bef56e3a.jpg
    b8ac466f-1bbb-4611-9561-dc21bef56e3a.jpg
    22,7 KB · Görüntüleme: 164
Merhaba, Dr. Altan Varol ve Dr. Selçuk Basa var takip ettiğim bu durumu düzeltebilirler diye düşünüyorum bir araştırın. Gidin bir muayene olun tedavi planı ve ücreti öğrenin, en azından durumunuzun içinden çıkılmaz bir şey olduğunu düşünmekten vazgeçersiniz. Sonra maddi kısmı için çabalarsınız insanın isteyip de yapamayacağı bir şey yok, bir işe girin zaten maske takıyoruz artık 7/24 ki bana göre takmasak da tabi ki gayet de çalışabilirsiniz, sizin endişeleriniz açısından bunu söyledim. Bir kaç ay sonra kredi çeker ameliyatınızı olursunuz. Hiçbir şey sizin mutluluğunuzdan önemli değil borç bir şekilde ödeniyor.
Azerbaycan'dan yazıyorum. SELÇUK BASA bana bir yılda 3 kere başarısız çene ameliyatı uyguladı. Üç ameliyat sonraki halim fotoğraftaki gibi. Üç tane de implant yaptı ve onlar da başarısız oldu. Üstlerine protez dahi yapılamıyor. Hayatımda ilk defa ölmek istiyorum. Şu an maskesiz dışarı çıkamıyorum, öğretmenlik mesleğimi yerine getiremiyorum, yemek yiyemiyorum, konuşmak, gülmek bile istemiyorum. Kendisine 46 bin TL ödeme yaptım ama karşılığında fatura yerine boş kağıda kaşe basıp verdi. Hakkımı hukuki yollarla arayacağım. Umarım adalet yerini bulur.Sizede tavsiyem paylaşımlarına inanıp kimseye övmeyin
 

Eklentiler

  • b8ac466f-1bbb-4611-9561-dc21bef56e3a.jpg
    b8ac466f-1bbb-4611-9561-dc21bef56e3a.jpg
    22,7 KB · Görüntüleme: 144
X