Değer vermeyen, haksızlık eden insanlara en büyük ceza nedir ?

AlerjikRinit

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2021
1.191
1.005
83
40
Selamlar canlar;

Değer görmedim, üzüldüm hayatımdan çıkardım !!!
Ama sanırım içimdekileri, yaşadığım haksızlığı karşı tarafın yüzüne vurmadığım için içimdeki öfke dinmiyor.

Kendi kendime konuşup sürekli kavga ediyorum.
Karşımdakine şöyle haksızlık ettin böyle davrandın böyle hata ettin diye beynimde sürekli bir had bildirme durumundayım.

Çatır çatır içimdekileri kussam belki öfkem geçicek ama imkanı yok bu durumun.

Pazartesi günü psikolog randevum var destek almam gerekiyor farkındayım !!!
Ama öyle bir yok sayıp öyle davranmam lazım ki karşı tarafın canı yansın.
Yada nasıl yapmalı ???

Emin ol içindekini kussanda karşındaki o şeyleri yapacak kadar umursamaz ve gamsız ise sen çeneni yorduğunla kalacaksın yaşandı görüldü acısı çekildi güven bana

Peki nasıl geçecek bu öfke ?
Ben ağladım acı çektim Allah’a havale ettim kimse görmesede bilmesede o biliyor ben basımı yastığa koyduğumda vicdanım rahat uyuyorsam bitmiştir artık , unutmak zor elbetteki zaman zaman hatırlayıp üzülüyorum bende ama bir şeylerin değişmeyeceğini ve çözülemeyeceğini bilince insan konuşmanın orta yol bulmanın çabalamanın bir öneminin olmadığını anlıyor ..

İçinizde öldürün ve gömün.

Ama nasıl işte nasıl.
Beynimi meşgul etmelerinden çok yoruldum.
Düşünmeyerek. Hindistan'ın Ganj Nehri kıyısında ki klübede yaşayan insanlardan nasıl bi haberseniz, beyninizi meşgul eden insanlardan da bi haber olun.

İçindekilerin hepsini bir kalem kağıt alıp yazmayı deneyebilirsin. Bende çok işe yarıyo hatta yazdıkca buyuttugum ne varsa önemini yitirdigine defalarca sahit oldum.

Bastan söyliyim: Ben "kendi ic huzurun icin onlari affetmelisin" diyenlerden degilim. Sosyal medyada cok görüyorum böyle diyenleri. Pardon ama birinin oldugunu gördükten sonra, "Seni oldugun icin kendi ic huzurum icin affediyorum" demem. Cünkü kötü olmak, birine kötü davranmak bir secim. Ve her defasinda tekrar kötü olmayi seciyorlar. Simdi biz bundan ne ders cikarmaliyiz?
1. O insanlar hayatimizdan gitmeli.
2. Seytan görsün yüzlerini. Hak.ettiyseler Allah en dipteki kuyularinda yaksin.
3. Benim olanlarda payim ne ve bundan sonra bunun tekrarlanmamasi icin ne yapmam lazim. Cünkü biz baskalarin sorumluluk almasini saglayamayiz. Onu yapabilecek kapasitede olan biri zaten bastan kötü davranmaz.

Sen karşındaki kişiye söylemek istediklerini söylesen aklına tekrar başka şeyler gelecekti onları da söylemek isteyecektin. Haksızlık yapanlara söylenecekler bitmez. Burdan oraya ansiklopedi olur. Bırak evrenin adaletine/ ilahi adalete.

Peki nasıl geçecek bu öfke ?
Belki bu yazdıklarım sana saçma gelecek belki anlamayacaksın ya da görmezden geleceksin ama ben yine de yazacağım. Karşındaki kişinin sana değer vermediğini söylüyorsun. Son ilişkimde ben de aynı şeyleri yaşadım. Daha sonra farkettim ki değersizlik duygusu benim içimde varmış. Ve karşımdaki bana kendimi aynalıyormuş. Ben karşımdaki insanın davranışlarına odaklandıkça kendimi küçülttüm. İlşki sürecinde de genelde bana böyle davranmıyor beni önemsemiyor bana hakettiğimi düşündüğüm değeri vermiyor diye düşünürdüm. Hayatımıza giren herkesin bize bir şeyler öğretmek bizi ruhsal olarak geliştirmek için geldiğini düşünüyorum. Sen de bu şekilde bak yaşadığın olaya. Karşındaki insan sana ne öğretti. Bunun üstünde yoğunlaş. Bunu neden yaşadın bunu düşün. Farkındalık yaşamadan maalesef bu döngülerden çıkamıyoruz. Kendi değerinin farkına varman lazım ki tekrar tekrar aynı dersleri alacağın olayları karşına çıkartmasın hayat. Hakkında en iyisi ve en hayırlısı olsun.

Hayatınıza bakacaksınız. O size kötülük yaptı aynısını bulacak diye birşey yok. Kafanızda kurmak size zarar verir karşıdakine birşey olmaz. Aa affederim kafamdan atayımı da ama buluyorum. Bize kazık atan insanları affetmek sorumda değiliz. Bok gibi karakteri olan tipleri düşünmek için hayat çok kısa.

Bende affedemiiyorum.
Şöyle temiz tekme tokat dalsam rahatlarım gibi geliyor.

Aaa ne kadar doğru.
Onu niye söylemedim bunu niye söylemedim diye kızıcam kendime.
İlahi adalete güvenim tam. Ama ben görmek istiyorum. Çok mu bencilce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…