• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişen eş, kaynana konuları… Evlilik gerçekten kumar mı ?

ucanhayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2022
495
433
23
36
Burayı düzenli olarak takip ediyorum. Çoğunluk kayınvalidesinin evliliğine müdehalesinden yada eşinin ilgisizliğinden, evlendikten sonraki değişiminden bahsediyor hep. Evlenmeden 4, 5 yıl flört edenler bile evlendikten sonra o kibar nazik adamın gittiğini kalas bir adamın kaldığını söylüyor. Yani bazı erkekler evlilik öncesi o hanzo halini göstermiyor anladığım kadarıyla. Burayı okudukça evlenmemek çok daha doğru geliyor. Erkeğin iç yüzünü evlenmeden önce görmenin formülü yok mu ? Şu davranış ele verir dediğiniz örnekler var mı ?

Bence bu yanlış bir bakış açısı.
Mesele tam olarak iki farklı bireyin birlikte yaşamayı öğrenmesi. Evlenmeden önce eşlerin birbirlerini tam olarak tanımasının mümkün olmadığını düşünüyorum, bu durum kadın için de geçerli erkek için de. Hepimiz hiç durmadan gelişiyoruz, büyüyoruz ve değişiyoruz. Doğal olarak birlikte yaşamaya başlayınca bir alışma evresi geçiriyoruz. Erkek daha çabuk alışıyor o yüzden afallamıyor fazla ama kadınlar her şeyi çok ince düşündüğü için zorlanıyor.

Tabi evlenmeden önce kendini tamamen gizleyen erkekler de kadınlar da var ama herkesin kendini gizlediğini düşünüp evlenmekten kaçmak mantıksız bence.

Bence bu yanlış bir bakış açısı.
Mesele tam olarak iki farklı bireyin birlikte yaşamayı öğrenmesi. Evlenmeden önce eşlerin birbirlerini tam olarak tanımasının mümkün olmadığını düşünüyorum, bu durum kadın için de geçerli erkek için de. Hepimiz hiç durmadan gelişiyoruz, büyüyoruz ve değişiyoruz. Doğal olarak birlikte yaşamaya başlayınca bir alışma evresi geçiriyoruz. Erkek daha çabuk alışıyor o yüzden afallamıyor fazla ama kadınlar her şeyi çok ince düşündüğü için zorlanıyor.

Tabi evlenmeden önce kendini tamamen gizleyen erkekler de kadınlar da var ama herkesin kendini gizlediğini düşünüp evlenmekten kaçmak mantıksız bence.
Tabii haklısınız ama ne bileyim buradaki konuları okudukça fobi oluştu bende sanırım

Bana kalırsa erkek genelde her türlü kendini belli ediyor. Yeter ki kadın anlamak istesin.

"Evlenince düzelir" lafına inanmasın .
Kısıtlamaları kıskançlıkları aşk sanmasın .
Baskıyı romantik bulmasın.
Evlenmek için evlenmesin.
Çocuk eve bağlar demesin.

Kadıni erkeği yok gerçi.
İnsan diyeyim, insan önce kendisini bilecek.
Ne aradığını ne istediğini bilecek.

Kendini bilen insanlar genelde doğru tercihlerde bulunup,her konuda sağlıklı iletişim kuruyor diye düşünüyorum.

İmza atmadan uzun yıllar aynı evi paylaşmak derim sanırım 😂
Avrupa insanı bunu çok önce çözmüş ama gel gör ki bizde hala öcü 🤦🏼
Bunda her şey güllük gülistanlık oluyor. Sonra imza atılıp kaynana yakana bir altın takınca başlayabiliyor mutsuzluklar. Aileler hiç olmasa, bu kadar iç içelik olmasa herkes daha huzurlu olacak.

Bana kalırsa erkek genelde her türlü kendini belli ediyor. Yeter ki kadın anlamak istesin.

"Evlenince düzelir" lafına inanmasın .
Kısıtlamaları kıskançlıkları aşk sanmasın .
Baskıyı romantik bulmasın.
Çocuk eve bağlar demesin.

Kadıni erkeği yok gerçi.
İnsan diyeyim, insan önce kendisini bilecek.
Ne aradığını ne istediğini bilecek.

Kendini bilen insanlar genelde doğru tercihlerde bulunup,her konuda sağlıklı iletişim kuruyor diye düşünüyorum.
Bende siz gibi düşünüyordum ama burada evlenenler eşinin evlenmeden önceki halinden de ve evlendikten sonraki değişiminden örnekler verince çok düşündürücü geliyor artık

Bunda her şey güllük gülistanlık oluyor. Sonra imza atılıp kaynana yakana bir altın takınca başlayabiliyor mutsuzluklar. Aileler hiç olmasa, bu kadar iç içelik olmasa herkes daha huzurlu olacak.
Aileler dahil olunca mesele büyüyor

Aynı evde yaşamadan bilemezsiniz.ben eş konusun da değil de kv konusunda yanıldım. Dünyanın en meikemmel kaynanası bende derdim. Kadına sürekli biat edecen işlerini yapacan ağzının içine bakacan ki iyi olayım. Bir kez yapmayınca ters düştük

Back
X