• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişen eş, kaynana konuları… Evlilik gerçekten kumar mı ?

Herkesin kocası böyle ha deyince boşanılmaz çocuk, düzen var diyorlar
Emin olun bir çoğu kendisi de hatalı. Evlilikten, çocuktan, sorumluluktan bıkan insan da bu sözleri söyler.

Ben eşimle 2 yıl görüştükten sonra evlendim. Bir yıla yakın bir süre her şey çok kötüydü. Defalarca boşanmanın eşiğinden döndüm. Eşime hep “ben seni böyle bilmiyordum” dedim durdum. En son eşimin sakince benim de değiştiğimi anlattığı ana kadar :)

Yani insan kendi hatalarını gördüğü zaman her şey yoluna giriyor. Boşanmak da dünyanın sonu değil. Çocukların mutsuz bir anne babayla büyümesi ayrı bir anne babayla büyümesinden daha iyi değil. Bu bahsettiğiniz kişiler kocalarından vazgeçmezler. Çoğu sadece konuşmak, içini dökmek için konuşuyor. (Gerçekten sıkıntı çekenleri söylediklerimden ayrı tutuyorum)

Ben ultra bi değişim olduğuna inanmıyorum. O yakınılan bdv konularının çoğunda değiştiği yazmıyor bence, kesin sevgiliyken sinyal verilmiş oluyor. Sevgiliyken kızlara yürüyen evlenince eskorta gidiyor. Ya da ne bileyim sevgiliyken etek giydirmeyen evlenince pantolona da laf ediyor. Yani 0’dan 100’e çıkmıyorlar, 80’den falan çıkıyorlar.

Kimseyi evlenmeden tanıyamıyorsun
millete rezil olmayalım diye düğüne kadar sabrediyorlar sanırım 🥴
evlilik kumardır bencede
Öyle korkarak birşey elde edemezsin
Aynı evde 2 3 yıl yaşayıp düğünden sonra değişen insan bile var
Sen bile değişirsin garantisi yok
Önemli olan bana asla uymaz dediğin durumlar olduğunda çantanı alıp çıkabilecek güçte olman. Yani evlenip 10 sene harika yaşayıp sonra evliliğin bozulabilir neyin garantisi var ki? Sen tek ve hür devam edebilecek güçte olmalısın o zaman korkun olmaz diye umuyorum
Maddi özgürlük her şey oluyor bu noktada

ilk bakılacak şey seçtiğiniz beyfendinin anne ve babasının arasındaki ilişkiyi gözlemlemek olsun sonuçta aile kavramını ailelerimizden öğreniyoruz.
birde annesi oğluna acayip düşkün mü ama bu hastalıklı derece de mi düşkünlük ile hastalık derecesinde kıskançlık aynı değil oğluna düşkün olan anneler aman oğlum mutlu olsun yeter ki deyip gelini ile mücadele içinde olmuyor karışmıyorlar.
kendi annem bu şekilde hiç karışmaz :D
birde sevgiliyken yapılan hiçbişeyi göz ardı etmeyin örn. ses yükseltme bağırma kısıtlama bunları sevgiliyken yapan evlenince daha fazlasını yapar herşey toz pembe iken yapan evliyken daha fazla yapar :D sevgiliyken adamla haftada 1 kez filan görüşüyordun özlüyordu filan ona ramen yapan evliyken tabiri caizse ağzına s.çar

Maddi özgürlük her şey oluyor bu noktada
Ailen arkandaysa girer bi işe çalışırsın şu an çalışmıyorsan bile
Herşey maddi özgürlük değil
Kocasından kat kat kazanıp maaşı eline sayan var
Önemli olan kararlı olmak
Ay işim yok ayrılamam diye düşünürsen o iş zor
Giderim ailemin yanında bi işe girer çalışırım bunu çekmektense kafasında olmalısın
Zaten evlilikte bile olsa koca kişisine ömür boyu garanti vermyceksin
Adam demiycek yani naparsam yapayım nasılsa gitmiyor diye
Ben bu kadını üzersem beni terkeder kafasında olmalı
Bu da kararlı duruştan doğar
İçten içe hepimiz emek verdik bu yuvaya deriz ama dilimiz "mutsuz olacaksam burada durmamın anlamı yok yaşım genç hayatımı yaşamak istiyorum" diyecek ki karşı tarafta kaybetme korkusu tetiklensin

Aslinda evlenmeden de nisanlilik doneminde belli oluyor da iste insan gozu kapaniyor sanirim
Ornegin kvdeyle bastan beri hic anlasamazdik ama esimi cok seviyordum
Simdide pek bisey degismedi
Birbirimizden karsilikli nefret ediyoruz 🤓

Bence çoğu evlilikte araya kayınvalide, görümce vb araya girmesiyle sıkıntılar yaşanıyor. En önemli etken sanırım herkesin net olup ne gelinin ne de damadın ailesine müdahil edilmemesini sağlamak olmalı. Bir kere o toleransı gördüler mi önü alınamaz hale geliyor.

Burayı düzenli olarak takip ediyorum. Çoğunluk kayınvalidesinin evliliğine müdehalesinden yada eşinin ilgisizliğinden, evlendikten sonraki değişiminden bahsediyor hep. Evlenmeden 4, 5 yıl flört edenler bile evlendikten sonra o kibar nazik adamın gittiğini kalas bir adamın kaldığını söylüyor. Yani bazı erkekler evlilik öncesi o hanzo halini göstermiyor anladığım kadarıyla. Burayı okudukça evlenmemek çok daha doğru geliyor. Erkeğin iç yüzünü evlenmeden önce görmenin formülü yok mu ? Şu davranış ele verir dediğiniz örnekler var mı ?
Tam.oyle degil. Aslinda hersey ayan acik ortada oluyo ama gozunu kapatiyo bazi kadinlar. Evlenince duzelir cocuk olunca duzelir bu kadar yilimi.cope nasil atayim diye diye bi bakmissin yalnizsin. O yuzden sevgililikte nisanlilikta sinyalleri iyi almak ona gore davranmak lazim. Ben bunu adam ederim dusuncesi ailesini evlenince birakir dusuncesi hayal

Burayı düzenli olarak takip ediyorum. Çoğunluk kayınvalidesinin evliliğine müdehalesinden yada eşinin ilgisizliğinden, evlendikten sonraki değişiminden bahsediyor hep. Evlenmeden 4, 5 yıl flört edenler bile evlendikten sonra o kibar nazik adamın gittiğini kalas bir adamın kaldığını söylüyor. Yani bazı erkekler evlilik öncesi o hanzo halini göstermiyor anladığım kadarıyla. Burayı okudukça evlenmemek çok daha doğru geliyor. Erkeğin iç yüzünü evlenmeden önce görmenin formülü yok mu ? Şu davranış ele verir dediğiniz örnekler var mı ?
Yıl olmus 2022 evlenmek niye?
Sırf cocuk ıcınse,cocuguna sahıp cıkacak adam evlenmesende cıkar.
Cıkmayacak adam zaten bosandıktan sonra cocukları da bosuyor.
Evlenmeyın arkadasım.

Tam.oyle degil. Aslinda hersey ayan acik ortada oluyo ama gozunu kapatiyo bazi kadinlar. Evlenince duzelir cocuk olunca duzelir bu kadar yilimi.cope nasil atayim diye diye bi bakmissin yalnizsin. O yuzden sevgililikte nisanlilikta sinyalleri iyi almak ona gore davranmak lazim. Ben bunu adam ederim dusuncesi ailesini evlenince birakir dusuncesi hayal
Evet bir de etraftaki sağlıksız evliliği, ilişkisi olanların yaptığı yorumlar insanları yanlışa sürüklüyor. Ee bunher evlilikte olur. Bu küçücük nedenden ayrılınır mı gibi

Evet bir de etraftaki sağlıksız evliliği, ilişkisi olanların yaptığı yorumlar insanları yanlışa sürüklüyor. Ee bunher evlilikte olur. Bu küçücük nedenden ayrılınır mı gibi
Hayatimda gordugum.en sagliksiz evlilik anne babaminki. Ama benim evliligimin onlarinkiyle alakasi yok. Onlarin dediklerimi yaptiklarini yapsam ohooo

Yıl olmus 2022 evlenmek niye?
Sırf cocuk ıcınse,cocuguna sahıp cıkacak adam evlenmesende cıkar.
Cıkmayacak adam zaten bosandıktan sonra cocukları da bosuyor.
Evlenmeyın arkadasım.
Son zamanlarda iyice aklıma işleyen evlenmemek. Önceden evlilik düşünmüyorum diyenler garip gelirdi. Şimdi çok mantıklı geliyor

Hayatimda gordugum.en sagliksiz evlilik anne babaminki. Ama benim evliligimin onlarinkiyle alakasi yok. Onlarin dediklerimi yaptiklarini yapsam ohooo
Evet benim aileminde sağlıksız. Adam yemeği beğenmezse tepsiyi kafana geçirir bile dendiği oluyordu.

Bence çoğu evlilikte araya kayınvalide, görümce vb araya girmesiyle sıkıntılar yaşanıyor. En önemli etken sanırım herkesin net olup ne gelinin ne de damadın ailesine müdahil edilmemesini sağlamak olmalı. Bir kere o toleransı gördüler mi önü alınamaz hale geliyor.
Erkekler annesi konusunda pasif kalıyor

Aslinda evlenmeden de nisanlilik doneminde belli oluyor da iste insan gozu kapaniyor sanirim
Ornegin kvdeyle bastan beri hic anlasamazdik ama esimi cok seviyordum
Simdide pek bisey degismedi
Birbirimizden karsilikli nefret ediyoruz 🤓
Bir de kayınvalideler sevmeyince oğlunu dolduruyor

Birlikte yaşayan tanıdıklarım var onlar dahi evlilik bünyesine girdiğinde değişimlerin olduğunu söylediler.

Çünkü toplumsal roller, çevrenin beklentileri vs.. de işin içine giriyor. Birlikte yaşarken anası her gün beklemiyor ama nikahtan sonra ana oğul hasret kalıyorlar bi 😂 dolayısıyla artık sen bu evin erkeği o da kadını herkes yerini bilecek moduna giriyorlar.

Eşimle uzun yıllar arkadaşlık ettik, sonrasında evlendik. Evlendiğimde beni şaşırtmadı ilk aylar sadece ailelerle ilişkiyi yoluna koymak için ikimiz birlikte direndik.

Ailesi bi haksızlık yapsa farketti bildi görüyorum dedi. Olabildiğince engel oldu. Olamadığı noktada idare et, duymamazlıktan gel, kapımızı kapayınca huzurluyuz buna odaklan gibi cümleler kurdu.

Ev işlerinde hep yardımcı idi, hamileliğimde bir kez bile iş yapmadım.(çok zor geçti nazdan dolayı değil) Sonrasındaki sağlık sorunlarımda da... Ama ne zaman ben iyileştim. Adam iş bırakmaya gitti. Yorulmuş dinleneyim yine yardım ederim dedi. Biz yorulunca 10 dakika oturuyoruz o aylarca dinlenmeyi bekliyor 😂

Bence şok olmamak adına anne babasının iş paylaşımlarını, birbirlerine davranış şekillerini gözlemlemek lazım.
Öte yandan anlayış ve saygıyı elden bırakmadan iletişimi sağlamak gerek.
Öyle canım, cicim, aşkım, böcüğüm vs.. ile gitmiyor evlilik. Konuşabilmek sohbet edebilmek çok önemli mesele.

Ailen arkandaysa girer bi işe çalışırsın şu an çalışmıyorsan bile
Herşey maddi özgürlük değil
Kocasından kat kat kazanıp maaşı eline sayan var
Önemli olan kararlı olmak
Ay işim yok ayrılamam diye düşünürsen o iş zor
Giderim ailemin yanında bi işe girer çalışırım bunu çekmektense kafasında olmalısın
Zaten evlilikte bile olsa koca kişisine ömür boyu garanti vermyceksin
Adam demiycek yani naparsam yapayım nasılsa gitmiyor diye
Ben bu kadını üzersem beni terkeder kafasında olmalı
Bu da kararlı duruştan doğar
İçten içe hepimiz emek verdik bu yuvaya deriz ama dilimiz "mutsuz olacaksam burada durmamın anlamı yok yaşım genç hayatımı yaşamak istiyorum" diyecek ki karşı tarafta kaybetme korkusu tetiklensin
Çalışıyorum, ekonomik özgürlüğüm var. Param bana kalıyor. İstediğim saatte aklıma esince çıkabiliyorum. Kursa yazılacaksam gidip yazılıyorum. Eve yetişmem gerek derdim yok. Bunlar benim için büyük bir mutluluk. Evlilik bunları kaybetmeye değmez dediğim çok oluyor. Evet maaş kartına ipotek koyan çok erkek var, kadın da ses çıkramıyor

Aslında herşey kendini belli ediyor kendim için söylemek gerekirse nişanlıyken aşağı yukarı belliydi herşey öyle olmayacak değişecek VS bunlar da yalan o zaman sınırlar Belli olacak yada dayanamam diyorsan döneceksin ben anladığım an vazgeçmediğime pişman oluyorum çoğu zaman

Back
X