• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişen eş, kaynana konuları… Evlilik gerçekten kumar mı ?

İmza atttıktan sonra geneli değişiyor

Bunda her şey güllük gülistanlık oluyor. Sonra imza atılıp kaynana yakana bir altın takınca başlayabiliyor mutsuzluklar. Aileler hiç olmasa, bu kadar iç içelik olmasa herkes daha huzurlu olacak.

İşte imza olmadan tüm ailelerin içinde olduğu bir düzen olabilse belki 🤔 Gizli saklı aynı evi paylaşmakla olacak iş değil.
O imza erkek ırkına göre tamam artık gidemez ben istediğim gibi davranırım oluyor. Çocuksa noter onayı 🤦🏼 Sonrası malum 🤷‍♀️

Aynı evde yaşamadan bilemezsiniz.ben eş konusun da değil de kv konusunda yanıldım. Dünyanın en meikemmel kaynanası bende derdim. Kadına sürekli biat edecen işlerini yapacan ağzının içine bakacan ki iyi olayım. Bir kez yapmayınca ters düştük
Bir de kaynanayla ters düşünce eşini karşına alıyorsun. Annesini destekleyen biriyse de vay haline

İşte imza olmadan tüm ailelerin içinde olduğu bir düzen olabilse belki 🤔 Gizli saklı aynı evi paylaşmakla olacak iş değil.
O imza erkek ırkına göre tamam artık gidemez ben istediğim gibi davranırım oluyor. Çocuksa noter onayı 🤦🏼 Sonrası malum 🤷‍♀️
Sonra aklına uymadı boşanmasıda bir sürü zımbırtı

Bence bu yanlış bir bakış açısı.
Mesele tam olarak iki farklı bireyin birlikte yaşamayı öğrenmesi. Evlenmeden önce eşlerin birbirlerini tam olarak tanımasının mümkün olmadığını düşünüyorum, bu durum kadın için de geçerli erkek için de. Hepimiz hiç durmadan gelişiyoruz, büyüyoruz ve değişiyoruz. Doğal olarak birlikte yaşamaya başlayınca bir alışma evresi geçiriyoruz. Erkek daha çabuk alışıyor o yüzden afallamıyor fazla ama kadınlar her şeyi çok ince düşündüğü için zorlanıyor.

Tabi evlenmeden önce kendini tamamen gizleyen erkekler de kadınlar da var ama herkesin kendini gizlediğini düşünüp evlenmekten kaçmak mantıksız bence.
+1

Erkekler çok düz mantık varlıklardır. Kendilerini pek gizleyebildiklerini düşünmüyorum ama siz sevgi yoğunluğundan göremezsiniz o ayrı ki her kadın bunu yaşar.Birde biz kadınlar olarak erkekler üzerinde yaptırım uygulama kararı alıyoruz yani onları düzelteceğimize inanıyoruz bu çok boş bir haraket. Herkes olduğu gibi kalmalı ve herkes birbirini olduğu gibi sevmeli. Dengini bulursan evlilik güzel bir kurum.

Bende siz gibi düşünüyordum ama burada evlenenler eşinin evlenmeden önceki halinden de ve evlendikten sonraki değişiminden örnekler verince çok düşündürücü geliyor artık

Bunlar diğerlerine oranla daha küçük grup bence.
Genelde belli ediyorlar anlamak isteyene.

Bir de ister istemez insan değişir, kadinlar da değişir.
Zamanla yapmam dediklerini yapar hale getirebilir hayat. Evlilik yaşadıkça öğreniliyor.

Başına neler geleceğini kestirip önden planlayamiyorsun ki.. yaşayarak tecrübe ediliyor.

Belli başlı kuralları hayat görüşü olmalı insanın, onlara uyum sağlayabilen insanla yola çıkmalı, yoldaki küçük problemler de göz ardı edilmeli..

Geçim tek taraflı değil 😊

Bunlar diğerlerine oranla daha küçük grup bence.
Genelde belli ediyorlar anlamak isteyene.

Bir de ister istemez insan değişir, kadinlar da değişir.
Zamanla yapmam dediklerini yapar hale getirebilir hayat. Evlilik yaşadıkça öğreniliyor.

Başına neler geleceğini kestirip önden planlayamiyorsun ki.. yaşayarak tecrübe ediliyor.

Belli başlı kuralları hayat görüşü olmalı insanın, onlara uyum sağlayabilen insanla yola çıkmalı, yoldaki küçük problemler de göz ardı edilmeli..

Geçim tek taraflı değil 😊
Net, ne istediğini bilerek yola çıkmak önemli o zaman

Erkekler çok düz mantık varlıklardır. Kendilerini pek gizleyebildiklerini düşünmüyorum ama siz sevgi yoğunluğundan göremezsiniz o ayrı ki her kadın bunu yaşar.Birde biz kadınlar olarak erkekler üzerinde yaptırım uygulama kararı alıyoruz yani onları düzelteceğimize inanıyoruz bu çok boş bir haraket. Herkes olduğu gibi kalmalı ve herkes birbirini olduğu gibi sevmeli. Dengini bulursan evlilik güzel bir kurum.
Sevgi yoğunluğuyla aslında çizgimizi aşan konulara tölerans gösterebiliyoruz

Sevgi yoğunluğuyla aslında çizgimizi aşan konulara tölerans gösterebiliyoruz
Yani en başında net olmakta fayda var.Çok da korkmayın önünüze gelen iyi insanları göremezsiniz.Dediğiniz gibi çizgilerinizi çizin. İlk zamanlar zor geçiyor ben evleneli bir sene dolacak gerçekten ilk aylar zordu. Ama karşılıklı töleransla birbirimizi tanımaya çalışarak atlattık çok şükür şimdi bir düzen var o doğrultuda ilerliyoruz.

Yani en başında net olmakta fayda var.Çok da korkmayın önünüze gelen iyi insanları göremezsiniz.Dediğiniz gibi çizgilerinizi çizin. İlk zamanlar zor geçiyor ben evleneli bir sene dolacak gerçekten ilk aylar zordu. Ama karşılıklı töleransla birbirimizi tanımaya çalışarak atlattık çok şükür şimdi bir düzen var o doğrultuda ilerliyoruz.
Allah mutlu, huzurlu zamanlarınızı daim etsin 🙏

Uzun süre flört etmiş olanlar da aslında tanıyamamışım diyor ya, hanzo çıkıyor evlenince adamdan
Birlikte yaşamak bile yetmiyor aslında, benim okulda ve staj döneminde toplam 4 til aynı evde yaşayan sınıf arkadaşlarım vardı, sonra oğlan askere gitti. Nisan düğün oldu , düğünden tam 1yil ve 1 hafta sonra bosandilar. Ben arkadaşıma sordum 4 yılda göremediğin ne gördün diye. Bana gezip tozarken , okurken , hayaller kurarken iyiydi, ama ne zaman aileler işin içine girdi, işler ciddileşti, aynı evin içinde evli olmak hapis gibi gelmeye başladı demişti.
Ve birbirlerine çok aşık, çok seven insanlardı, bir ara kavga edip ayrılmışlardi, erkek beni arayıp ben onu çok seviyorum , onunla konuş benimle barışsın demişti.

Birlikte yaşamak bile yetmiyor aslında, benim okulda ve staj döneminde toplam 4 til aynı evde yaşayan sınıf arkadaşlarım vardı, sonra oğlan askere gitti. Nisan düğün oldu , düğünden tam 1yil ve 1 hafta sonra bosandilar. Ben arkadaşıma sordum 4 yılda göremediğin ne gördün diye. Bana gezip tozarken , okurken , hayaller kurarken iyiydi, ama ne zaman aileler işin içine girdi, işler ciddileşti, aynı evin içinde evli olmak hapis gibi gelmeye başladı demişti.
Ve birbirlerine çok aşık, çok seven insanlardı, bir ara kavga edip ayrılmışlardi, erkek beni arayıp ben onu çok seviyorum , onunla konuş benimle barışsın demişti.
Evlilik adı altında aynı çatı altında bulunca işler çok değişiyor.

Burayı düzenli olarak takip ediyorum. Çoğunluk kayınvalidesinin evliliğine müdehalesinden yada eşinin ilgisizliğinden, evlendikten sonraki değişiminden bahsediyor hep. Evlenmeden 4, 5 yıl flört edenler bile evlendikten sonra o kibar nazik adamın gittiğini kalas bir adamın kaldığını söylüyor. Yani bazı erkekler evlilik öncesi o hanzo halini göstermiyor anladığım kadarıyla. Burayı okudukça evlenmemek çok daha doğru geliyor. Erkeğin iç yüzünü evlenmeden önce görmenin formülü yok mu ? Şu davranış ele verir dediğiniz örnekler var mı ?
Kendim de dahil olmak üzere burada konu açanlar aslında görüyor ama anlamıyor.
Ben de değişti diyorum ama aslında evlenince erkeğe rahatlama gelip dozu artırıyor.

Kadın ise kesin değişiyor, genelde iyi yönde.
Fıtrat gereği evliliğe sahip çıkıp yuva kolay kurulmuyor dedikçe erkek ben ne yapsam bu burda diyor.

Sevgiliyken, nişanlıyken bi sebeple sabretmek, alttan almak kolay.
En ufak hareketi ben buna ömür boyu katlanabilir miyim? Diye düşünmek lazım.

Somut örnek vereyim; biz sevgiliyken ya da nişanlıyken 4 yıl boyunca ben onun dertlerini dinleyen, çözen biriydim. Evlenince işler terse gitti, benim derdim olunca adam dinlemedi bile, ben sana böyle mi yaptım deyince yapmasaydın dedi.
E ben de vay nankör deyip artık dertlerini saldım, bana sen değiştin dedi.
Değiştim tabii, sürekli her haltı dert edinen birini beş yıl taşıyınca benim de tükenip yaşlanıp yorulacağımı düşünmedim.

Aile konusu da sinyal veriyor. Eşim annesine söverdi. Annesine babasına sövenin seni elde edip sevgisi azalınca sövmeyeceğini düşünmek salaklıkmış. He şunu keşfettim eşim annesinin huy ikiziydi! Erkekler genelde hayalindeki anne babayı anlatıyor. Yok ciddiyet kaçar falan demeden sevgiliyken aileyi tanımak gerek.

Ve hayatında kimse yokken mümkünse kendini tanımak, terapi almak..

Kimseyi evlenmeden tanıyamıyorsun
millete rezil olmayalım diye düğüne kadar sabrediyorlar sanırım 🥴
evlilik kumardır bencede
Öyle korkarak birşey elde edemezsin
Aynı evde 2 3 yıl yaşayıp düğünden sonra değişen insan bile var
Sen bile değişirsin garantisi yok
Önemli olan bana asla uymaz dediğin durumlar olduğunda çantanı alıp çıkabilecek güçte olman. Yani evlenip 10 sene harika yaşayıp sonra evliliğin bozulabilir neyin garantisi var ki? Sen tek ve hür devam edebilecek güçte olmalısın o zaman korkun olmaz diye umuyorum

Back
X