Değişen eş, kaynana konuları… Evlilik gerçekten kumar mı ?

Psikolog Tülay kök bir videosunda bundan bahsediyordu. Hep fedakar olayım günün birinde benim de değerim bilinir herkes benim kıymetimi anlar diye düşünüp kumarbaz kafasından çıkmalısınız çünkü bilinmeyecek diyordu. Kumar gibi kaybedip kaybedip en sonunda kazanacağım yitirdiklerimi diye düşünmek çok yanlış. Giden hep sizden olur zaman geçer gençliğiniz geçer ve asla geri gelmeyecek değerlimizi yitirmiş oluruz ve karşılığı kocaman bir hiç. Bize bahşedilmiş hayatı birilerinin istismarları yüzünden heba etmemeliyiz herkes kendi hayatının sorumluluğunu almak zorundadır. Aklınızın iplerini başkasına vermeyin hayatınızı başkalarının vicdanlarına insaflarına bırakmayın….

Psikologlara göre bi insanın kendini gösterme süresi 3 aymış ama bence değil . İmzayı atmadan aynı yatağı paylaşmadan anlaşılmıyor evet cidden evlilik kumar gibi . Ben şanslıyım Çok şükür iyidir eşim hee ufak tefek pürüzler olmuyor mu oluyor tabi. Evlilik oturana kadar gel gitler oluyor sabır işi. Her şey karşıllıklı. Her şey 2 kişi de bitiyor

Evlenmek tek tipleştiriyor onları, o yüzden evlenmeden iç yüzünü zaten göremezsiniz. Bir çeşit tümevarım..

Tülay hanımı bende takip ediyorum, gerçekten güzel ve yerinde tespitleri var

Normal birinden bahsediyorsak yani şizofren,çift karakterli vb ruhsal sıkıntıları yoksa çok sürpriz olduğunu düşünmüyorum o yüzden umutsuz olmayın.Yakın arkadaş çevresi önemlidir.Yakın arkadaş çevresi, mesleği, günlük hayatta bir markette yemekte insanlarla olan iletişimi,sizinle yaşadığı bir sorunu ele alış şekli, kadınlar konusunda konuşmaları, önceki ilişkilerine olan saygısı ve bence dinlediği müzikten izlediği filme kadar her detay kişiyi bize anlatır. Hanzo mu değil mi zaten bakınca anlaşılır.Mesela takım elbise içine kısa kollu gömlek giyebilir Şaka bir yana sorunları nasıl çözdüğü çok belirleyicidir.Öfke kontrolü var mı yok mu hemen belli olur.Erkekler çok taktiksel hareket edemez aslında.Sadece sevgili iken bazı kadın görmek istemez,evlenince düzelir diye sabır gösterir,onlar birikir birikir evlenince patlar.

Dedikodu da zamana ayak uydurup sanala evrildi. Katip direkt okuyorum az yavaş vur

Amac dedikodu degildi. Sizi gormusken sormak istedim. Siz bu kadar uzgunken ustune biz sizi uzup kirdiysak kendi adima ozur dilerim cunku niyetim sizi uzmek degildi.

@zambaklaracarken konunuzu boldugumuz icin siz de kusura bakmayin lutfen ama konustugumuz seyler yine evlilige dair seylerdi.

Yok estağfurullah, gerçekten demedim :) Katip gözüm acilsin diye sert söylüyor ya, ben de hep yavaş vur gibi şeyler yazıyorum ona. Nihayetinde ben de memnun değilim bu durumdan ama elimden bu kadar geliyor. Daha önce de söylemiştim, fare yüreği olandan aslan cesareti beklenmez diye. Ben bir an esip kukresem ne olacak? Kendim tamamen hazır olmadıktan sonra, ayağımı sağlam basmadiktan sonra ne fayda? Herkes şunu yap bunu yap diyor. Benim de az az aklım açılıyor. Ama işte yavaş yavaş. İkiniz de sağolun

Aslinda cogu flort doneminde bir sekilde kendini belli ediyor. Sadece ya gormezden geliniyor o pembe bulutlarda gezerken ya da evlenince duzelir diye dusunuluyor.
Nisan zamanlarinda da mesela kendini belli eden adamlar var ama cesaret edemeyip ayrilamayan kadinlarimiz da var.
Nisanlilik doneminde kendini belli eden kayinvalideler de var ama nasilsa ayri yasayacagiz ya da uzagiz diye bunu gormezden gelen kadinlarimiz var.

Eşimle yaşlarımızdan dolayı 8 sene üstüne evlendik.5 yıldır da evliyiz. Çok şükür değişim filan olmadı Kayınvaldem de oldu ama bende çok tınlamıyorum. Ha eşimde bana hak veriyo tabi kendisi de görüyo annesinin değiştiğini.

Aşk evliliği yapacaksın ama aklını da rafa kaldırmayarak flört ve nişanlılık dönemlerinde iyi gözlem yapacaksın. Evlilik ne sadece mantık ile nede sevgi ile yapılır, her ikisi de dengede olmalı. Bir ilişkin başladı diyelim, bakacaksın kalbine hitap ediyor mu? Ortak zevkleriniz ne derece birbirine yakın? Etrafında ki yaşlılara, çocuklara, hayvanlara merhameti ve yaklaşımı nasıl? (Merhamet duygusu çok önemli) Ailesi ile iletişimi ne durumda? Herhangi bir tartışma esnasinda ne derece sinirle tepkiler veriyor?(Şiddet, küfür, empati kurmama, aşağılama, vs) Seni her durumda ailesi dahil herkese karşı savunabilecek potansiyele sahip mi? Nişanlıyken özellikle dikkatle inceleyip ailesi ile sizin aranızda kurduğu denge ne derece sağlam? Kendi kararlarını kimseye maddi ve manevi bağlı kalmadan alabiliyor mu? Aklıma gelenler bunlar ama liste uzayabilir. Yani körü körüne bir ilişkiye sadece romantizm açısından bakarsanız gözleriniz herşeyi toz pembe görürse bir çok ipucunu kacirirsiniz. Gözü açık olup her yönden sıkı bir gözlem yapmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…