degisik bir dert

hermes33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2015
169
185
103
Oncelikle herkese iyi aksamlar :) Benim derdim biraz degisik. Bilgi verebilecek avukat arkadaslarda varsa cok sevinirim. Evimin balkonunda guvercin besliyorum. Her tarafi kapali ve hep temiz. Yani kimseye rahatsiz etmesin diye her onlemi aldim. Fakat apartmandan biri şikayet etmis. Ve zabita geldi eve. 10 gun icinde kaldirmami soyledi. Kendi evim kiraci degiliz. Yine de evde beslemek yasak mi kaldirmasam bir sorun yasar miyim ? Sonucta kendi evimin icinde insanlari rahatsiz etmiyorum. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim simdiden teşekkür ederim :)

Hiç böyle bir şey duymadım. Benim köpeğim var zabıta yiyorsa gelsin bir şey desin bakalım. İkisi de hayvan değil mi? Evinde iguana besleyenler de var. Kaldı ki önlemini almışsınız etrafa zarar gelmesin diye.

Son düzenleme:
Normal şartlar altında aşısı vs yapılmış, aşı karnesi, kimliği olan hayvana dokunamıyorlar.
Ama sizim durum farklı.
Apartman yönetmeliğini inceleyin bi.
Bi de gareziniz olursa falan apartmandaki kapalı balkonları belediyeye şikayet edin, büyük ölçüde yasal olmuyorlar yıktırılıyor vs, komşu delirtmece.

Bende bilmiyordum ve zabitanin eve geldigini ilk defa duydum. Cok sasirdim. Arastirma yaptim ama tam bilgi alamadim.

Apartman yonetmeligine bakmadim ama dediginiz gibi onuda kontrol edecegim.

Simdi arastirdim, ilk defa duydum.
tapu sicil müdürlüğü apartman yönetmeliği kanununa göre apartmanda evcil hayvan beslemek yasak.
uyari suresi icinde kaldirmazsan kuslari cezayi yersin maalesef. daha da cozmezsen kuslari toplarlar. benim anladigim bu

Camlara filan mı pisliyorlar? Ya da devamlı sesleri mi gidiyor?

Cok teşekkür ederim bu bilgi icin. Dikkate alacagim. :)

Camlara filan mı pisliyorlar? Ya da devamlı sesleri mi gidiyor?
Etrafi kapali balkon disina cikamiyorlar. Ve 1. Kattayim pislikleri disari cikmiyor. Gunluk olarak temizliyorum. Cok sesleride çıkmıyor yem yiyip yatiyorlar :)

Hangi kaynak bu? Her apartmanın kendi yönetmeliği vardır. Bir sürü insan apartmanda, sitede hayvan bakıyor. Yönetmelikte "yasaktır" yoksa yasak değildir. Sonradan eklenen yasakta gecersızdır. Guvercınlerı bılemem ama aşılı, karneli, kimlikli hayvanları kimse gelip kafasına göre toplayamaz,dokunamaz, tahliyesini isteyemez. Evcıl hayvan sahıplerı apartmanlarının yönetmeliğine dikkat etsin ve hayvanın belgeleri tam olsun hiçbir problem çıkmaz.

Bazi yerler evcil olur diyor belge cikartilirsa sorun olmaz. Bazi yerlerde belgede olsa olmaz deniyor. Kafam cok karisti.

Apartmandakilerin cogu biliyor. Hic bir şikayetleri olmadi ama bilemiyorum iste. Rahatsiz olur musunuz diye sordum hatta.
Hı belli bi kaç kişiyse onlardan biridir diyecektim..
Evde kuş beslemek yasakmıymış ne dedi zabıta

Nerede yazıyor o ya evcil hayvan besleme yasağı falan benim yıllardır köpeğim var böyle bir ceza duymadım. Aşıları tam, karnesi, kimliği olan evcil hayvanlara kimse ceza meza kesemez, beslememe de karışamaz. Çok havlayarak tüm apartmanı rahatsız etme durumunu bilemem.

Konu sahibi kuşlar için durumu bilemiyorum açıkçası, bence bir hukukçudan detaylı bilgi alın. Hayvan haklarını savunanlardan özellikle.

Hı belli bi kaç kişiyse onlardan biridir diyecektim..
Evde kuş beslemek yasakmıymış ne dedi zabıta
Sikayet geldi o yuzden 10 gunluk sure icinde goturmelisiniz dedi. Baska da bilgi vermedi maalesef. Suphelendigim kisiler var aslinda yarin tespit etmeyi deneyecegim

O konu hakkinda birini buldum. Yarin aramayu dusunuyorum. Dayanadim konu actim. Belki bilgisi olan vardir diye :) baya uzucu oldu benim icin cunku

Sikayet geldi o yuzden 10 gunluk sure icinde goturmelisiniz dedi. Baska da bilgi vermedi maalesef. Suphelendigim kisiler var aslinda yarin tespit etmeyi deneyecegim
Yani illa vardır sizden gıcıklanan birileri
Sende deseydin kaçak kuş ticaretimi yapıyorum zabıta amca balkonumda besliyorum
Nereye götürceksinki hem yumurtaları varmı yavrular falan ?

Bazi yerler evcil olur diyor belge cikartilirsa sorun olmaz. Bazi yerlerde belgede olsa olmaz deniyor. Kafam cok karisti.

Yönetmelikte evcıl hayvan bastan berı yasaksa ve bu yasaga ragmen beslıyorsanız hayvanın belgelerı olmasının bır onemı kalmıyor dıye bılıyorum. Evden cıkmak zorundasınız veya hayvanı cıkartmak zorundasınız. Eve girmeden önce buna dıkkat etmeliydınız.
Yönetmeliğinizde yasak yazmıyorsa ve belgeler tamsa sıkıntı yasamazsınız. Yonetmelıgı önce inceleyın ama umarım yasaktır. Guvercın besleyen tanıdıklarım hep terasta veya acık alanda beslıyordu. Hayvanları arada ucuruyorlardı. Kapalı balkona o hayvanları hiç dısarı bırakmadan beslemenız çok yanlış ve içler acısı ben sırf bu yuzden bıle şikayet ederdım.

O konu hakkinda birini buldum. Yarin aramayu dusunuyorum. Dayanadim konu actim. Belki bilgisi olan vardir diye :) baya uzucu oldu benim icin cunku

Umarım bulunur bir çaresi. Kimseye zararı olmayan, sesi çıkmayan hayvanlara ne garezi var bu insanların anlamıyorum; merhamet yoksunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…