Değişik bir korkum var

komiklikyapma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
204
144
53
Arkadaslar merhaba, herkese iyi aksamlar. Benim farklı bir korkum var, 50 gün sonra nikahim olacak evleniyorum insallah, ama hamile kalmak yada çocuk doğurmaktan çok korkuyorum.
Hani herkesin doğum korkusu vardir ya, zor hikayeler anlatirlar bizde korkariz o tarz birsey degil. Mesela ben içimde bebek olması hissinden korkuyorum, mesela yaraya bakınca insan böyle bir değişik oluyor ya, bende hamile kalmak yara doğum yapmak gibi şeyler duyunca öyle oluyorum.
Mesele çocuk sevmemem de değil, bebekleri cok seviyorum bende illaki bebeğim olsun isterim ama bende gariplik var gibi hissediyorum.
Mesela sanki karnımda bir canlı olması hissini düşünmek beni irrite ediyo gibi, bu vajinismus tarzi bisey mi acaba? Öyle miyim onu da bilmiyorum. Siz böyle hissettiniz mi?

Ya sanki hiç bunlari basaramayacak gibi hissediyorum nisanlim da çocukları çok seviyor, biraz takınti yaptim

Ya sanki hiç bunlari basaramayacak gibi hissediyorum nisanlim da çocukları çok seviyor, biraz takınti yaptim
Böyle düşünüp durmayın. Cinsel hayatınız var mı şuan bilmiyorum ama bununla da alakalı olabilir. Aktif cinsel hayat insanı hamileliğe hazırlayan bir süreç bence.

Şimdi konuyu okuyunca bende bir tuhaf oldum. Cocuk dogurmaktan normalde korkan biriyim ya ölürsem doğururken diye ama şimdi içimde 8 9 ay bir canlı olacak acayip tuhaf oldum düşünürken. Boğuldum bi...

Vajinismus la alakasi yok. Bende korkmuştum ilk 3 ay ozellikle. Dusununce midem bulaniyordu. 3 aydan sonra hareketlerini hissetmeye baslayinca gozlerimi kapatip hep icerde ne yaptigini hayal ettim. Mesela suan poposunu kaldirdi suan tekmeledi gibi... o zaman korkum geçti

Yani mesela sey gibi hissediyorum, bazilari çocuk felan düşürüyor farkinda olmuyor hamile olduğunun felan,(Allah korusun) benim bide kan tutar çok dayanıklı değilim, böyle bisey olursa bayılırım kesin gibi, yada doğumda kan ne görürsem aşırı bir kendimi kasma hissediyorum böyle şeyler duyunca,düşününce. Mesela filmde bir kadın dogum yapıyor ben iki büklüm kendimi kasiyorum Allah illaki gücünü verir diye düşünüyorum, ama ya ben böyleyken çocuk sahibi olamazsam yenemezsem bunlari diye de düşünüyorum.

Şimdi konuyu okuyunca bende bir tuhaf oldum. Cocuk dogurmaktan normalde korkan biriyim ya ölürsem doğururken diye ama şimdi içimde 8 9 ay bir canlı olacak acayip tuhaf oldum düşünürken. Boğuldum bi...
Filmlerde felan bile görsem kendimi kasıyorum istemsiz, bi garip oluyorum. Umarim geçer bu hislerim

Böyle düşünüp durmayın. Cinsel hayatınız var mı şuan bilmiyorum ama bununla da alakalı olabilir. Aktif cinsel hayat insanı hamileliğe hazırlayan bir süreç bence.
Yani cinsel iliski yaşamadım hiç, nişanlımla yakinlasmalar oldu ama ilişki boyutunda degildi. Biraz vajinusmus felan olabilir mi diye de korkuyorum.

Dogumda kan gormemek icin genel anestezi yaptirirsiniz.
Zaten size bisey diyeyim mi suan ne derseniz deyin biyolojik saatiniz anne olmaya hazir olunca ve hormonlariniz sizi sıkıştırmaya basladigında tekrar konuşalim

Arkadaşlarım hamileyken karnına asla dokunamazdım, annem hamileykende asla dokunmazdım. Bana çok değişik çok tuhaf geliyordu. Hatta bi kere arkadaşımda bebegin hareketini net bi şekilde gördüm ve çok değişik oldum bana o an kötü gelmişti yani aynı sizinki gibi işte. Şuan hamileyim. 8.aya girdim ve karnim yeni yeni çıktı belirginleşti, bebek hareketlerini hissediyorum ilk defa net olarak. Zorlu bi hamilelik geçiriyorum üstelik, su dönem bi bitse hayırlısı ile diyorum. Fakat son zamanlarda şundan çok eminim, içimdeki o hareketleri, mesela tatlı bisey yedigimde vurması, dinlendigimde atağa kalkması, annemin sesini duyunca hareketlenmesi, bunları çok özleyeceğim. Çok farklı hissettiriyor. Tuhaf bir iletişim gelişiyor sanki aramızda. Sadece ben ve o kuruyoruz bu iletişimi. Çok değişik, cok güzel. Allah yasamak isteyen her kadına hayırlısı ile sağlıkla nasip etsin insallah. Ama gerçekten çok farklı. Yaşamadan tahmin edemezsin :) başına gelince herkes mi bu kadar güzel hissediyormuş dersin

Bende emzirme konusunda bir tuhaf olurdum. Kesinlikle bebek emziremem derdim. Doğdu sanki yıllardır emziyor gibi çok normal karşıladım o an gögüsümü açıp emzirmeyi. 2 sene emzirdim şükür. Sizde şimdi hamilelik için böyle düşünüyosunuz ama bir gün muhakak olacak. İlk 4-5 ay zaten karnında bebek oldugunu hisetmiyorsun yok gibi oluyor. 4-5aydan sonra minik minik hareketini hisediyosun varla yok gibi. Zamanla çogalıyo. Az az hisede hisede onada alışırsın. Hani hamile kalıp pat diye tekmelemeye başlasa tuhaf hisederdin. Ama bu süreç yavaş yavaş ilerlediği için normal karşılıyorsun. Düşük olayıda adet oldugunda nasıl seni kan tutmuyosa düşükte de tutmaz. Düşükte adet kanının aynısı tek farkı daha uzun sürer ya da daha yoğun olur

Ay bu ben miyim ? Kız bu ben miyim ? Aynı korkular bende dd olmakla beraber bi de nikah korkum var. Korkularım konuşuyor resmen. Bende çok korkuyorum içimde bir bebekle yaşamaktan. Aslında çok istiyorum bebek sahibi olmak hemde çooook çok fazla. Çocukları da severim. Fakat işte o bebeğin içinde olma durumu yok mu 9 ay kalacak ya mecbur o düşünce beni deli ediyor. Ne o ne ben kaçamıcaz bi yere mecbursun. Yoruldum çıkarayım diyemeyeceğin bişi. 9 ay diyorum ne kadar uzun süre . Bazen bu korkularımdan taşıyıcı anne fln bile düşünüyorum.

Ben hiç evlenemicem sanırdım öyle hissederdim 3 sene önce evlendim. Bu kez hiç çocuğum olmicak gibi hissettim 1.5 ay önce bebeğim doğdu sonra bıraktım kendimi boşuna üzmeyi, anlamsız korkuları. Tavsiye ederim

Ben sizi çok iyi anladim.Olumsuz kök inançlarınız var. Thetha healing yöntemini arastirin derim. Instagramda pek cok uygulayicisi var. Kitaplar da var mesela evet derseniz olur birinin adi bu.

Merhaba, böyle düşünmeniz geçmişinizle alakalı olabilir. Yani siz yokken bile gerçekleşmiş olma ihtimali yüksek. Örneğin anneniz size hamileyken travmalar yaşamış ve benzer duygularla sizi dunyaya getiremeyeceğini düşünmüş olabilir. Bu da size aktarılmıştır. Annenizin gebelik, dogum hikayelerini dinleyin, muhakkak bir seyler yakalayacaksiniz. Yakaladiginiz durumlarda da kendinizle daha rahat yuzlesebilir ve aydinlanma yasayabilirsiniz. 'Seninle başlamadı' kitabini okumanizi tavsiye ederim

Alemsin konu sahibi. En son üçüz doğurdum seni okusaydım hortlardım her gece. Tuhaf hissettirdin bana bile. Bilim kurgu, Yaratıklı filmler izleme bari.

Bende göbek deliğim dışarı çıkcak hissinden irrite oluyodum içim bi garip oluyodu huylanıyodum filan sonra alışıyosun zamanla bişi olmadığını görüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…